Skoči na vsebino

Diskriminacija motoristov presega vse meje

Priporočene objave

Objavljeno

TALE VASLE JE PA RES EN DEBIL, ME ZANIMA KAKO BI ON ZA VSAK TIP AVTOMOBILA DELAL PONOVNO IZPIT PA VOŽNJO PA ZDRAVNIŠKI PA PSIHOTESTE IN NATO REKEL DA JE TO NORMALNO KOT JE NORMALNO VSAK LOVEC LAŽNIVEC IN PIJANEC ALI PA NE KOT ZA KOGA??

PA BREZ ZAMERE AMPAK ME JE RES RAZPIZDIL

Objavljeno

Naj si tale novinar raje prebere clanek v julijskem motoristu, naslova se nespomnim. Tam piše o nevarnostih, ki prežijo na motoriste, vglavnem zaradi drugih voznikov. Ta clanek bi moral bit tudi v kaki drugi reviji, ker Motorista berejo tak samo motoristi.

Objavljeno

Vse kar ste pisali je lepo in prav in oh in sploh.Nihce pa se ne zaveda bistva

DISKRIMINACIJA IN SLABŠALNICE !

Ja vsi mi znamo jamrati o tem kako smo motoristi diskriminirani in nas ne jemljejo enakovredno na cesti. Zakaj potemtakem, tukaj na temu forumu, kjer se srecujejo diskriminirani ljudje uporabljamo diskriminatorne žaljivke kot so peder in podobno, kaj so "oni" mogoce manj vredni od nas superiornih motoristov, kaj šele od superiornejših avtomobilistov ali celo kamionistov... itd.

EJ vsi mi smo ljudje, tako da se najde plevel na obeh oz vseh straneh, pa tukaj ne govorim o hitrih ali divjih motoristih, ki bi bili plevel na naši strani.

Poanta je samo v temu, da ce si nestrpen, si nestrpen kot pešec,biciklist,motorist, al pa pilot, je cist vseeno.

Ce želimo kaj dosežt, se ne smemo spušcat na "njihov" nivo!

Je pa res, da v tistem momentu na cesti nimaš druge kot morda frnikule al pa trdih škornjev.

(Že probal, paše skoraj bolj kot sex)

Jebat ga tud mi smo ljudje.

lp

Objavljeno

quote:

Kakorkoli, motoristi letos "cepajo" kot muhe (na veliko zalost je veliko mrtvih toda to je le vrh ledene gore ... koliko je sele lazje ali huje poskodovanih motoristov???). Sam seveda nisem dovolj pameten, da bi vedel zakaj je tako ... zato me zanima, kaj si o tem mislite vi .. zakaj je letos toliko hudih nesrec z motorji? Je kriva mladost (neizkusenost) motoristov, prepotentnost nekaterih ... ????

jado

Smo se enkrat o tem že pogovarjali.

Letošnje leto ni nic kaj bolj nenavadno od preteklih.

Ce pobrskate po gumbih v motosvetu (levo) boste prišli tudi do statistike, ki pravi, da se je v preteklih letih na cestah ubilo po približno 20 motociklistov (brez mopedistov) na leto. In ce štejemo, da motociklisticno leto (tisto, najbolj vozno)traja od 1. maja do zadnjega septembra, je to tudi okoli 20 tednov. Torej, eden na teden presede iz motocikla na oblacek. Letos je tudi nekaj takega.

Vozite previdno in se manj razburjajte.

Brrrm

Objavljeno

quote:

Poanta je samo v temu, da ce si nestrpen, si nestrpen kot pešec,biciklist,motorist, al pa pilot, je cist vseeno.

Ce želimo kaj dosežt, se ne smemo spušcat na "njihov" nivo!

Sej to sem tud jest hotu rec, da ceže po nekomu pljuvamo, poskusimo njemu in drugim dokazat, da mi nismo isti, ne pa da ga na kol pribijamo pred ocmi javnosti, ki komaj spet caka, da NAS nekam pribije! Kulturni dialog, sej smo ga sposobni, ta topic to ( v vecini) dokazuje, izjeme se takoj prepoznajo.

Objavljeno

quote:

Sej to sem tud jest hotu rec, da ceže po nekomu pljuvamo, poskusimo njemu in drugim dokazat, da mi nismo isti, ne pa da ga na kol pribijamo pred ocmi javnosti, ki komaj spet caka, da NAS nekam pribije! Kulturni dialog, sej smo ga sposobni, ta topic to ( v vecini) dokazuje, izjeme se takoj prepoznajo.

De se ti ne bo še svetniški sij na glavi prikazal.

Resnih forumov je že tako dosti, pa kot je že bilo enkrat receno, nobeden ne živi tako kot MOTOSVET. Naj cveti sto cvetov pa tudi tvoja resna rožica zraven.

lp RAN

Objavljeno

Pa še malo o ozavešcanju in podobnih prisilah, ki se v tem topicu tudi pojavljajo.

Ozavešcanje in podobne stbvari so vrsta prisile, ki se lahko prime, ali pa tudi ne.

Široka uporaba motociklov (mopedov, skuterjev, biciklov). To ni toliko stvar ozavešcanja, kot posledica stanja.

Ce je promet vsak dan bolj gost, ce so parkirnine vsak dan višje in ce sploh ne moreš parkirati, pa ceprav bi rad placal, potem pocasi spoznaš, da gre peš ali dvokolesno hitreje in enostavneje. Tako eden in drugi in tretji in jih je vedno vec in potem motocikel ni vec nenavaden.

Poleg tega je pomembno še vremensko okolje. V krajih, kot so naši, ko se mokra in suha obdobja nenehno menjajo, se motocikli verjetno ne bodo prijeli kot množicna prevozna sredstva.

Pospešek množicnosti bodo verjetno dali maxi skuterji, ker na takem skuterju si lahko poljubno oblecen, tudi v strogi poslovni obleki.

Vendar, kaj ti pomaga volja in vse ostalo, ko pa so naša mesta narejena visoko in je vecina mestnega prebivalstva v blokih. Garaž pa vecinoma ni. Kaj ti bo motocikel, ce ga nimaš kje varno shraniti.

In toliko je še tega za in proti. Rezultat pa je seštevek vsega.

Brrrm

Objavljeno

quote:

Vendar, kaj ti pomaga volja in vse ostalo, ko pa so naša mesta narejena visoko in je vecina mestnega prebivalstva v blokih. Garaž pa vecinoma ni. Kaj ti bo motocikel, ce ga nimaš kje varno shraniti.

Brrrm

Ce malce pokukaš v tujino, ni tam nic drugace. Živel sem v Parizu in vem, kaj govorim. Tam lahko garaže "sanjajo" le najbogatejši, pa se še vedno ogromno ljudi vozi z dvokolesniki. Razlika je v tem, da so motoristom obcine prisluhnile in uredile parkirne prostore posebej za motorje z v asfalt vgrajenimi debelimi jeklenimi stebri, kamor je moc dokaj varno prikleniti motocikel. Pri nas pa še za bicikle niso spodobni nabavit uporabnih stojal - estetika gor ali dol, važno je, da me bo moj bicikel pocakal tam, kjer sem ga pustil.

Burn to be wild

Objavljeno

Saj, ce pogledamo malo po Italiji (ni treba dalec, Trst nam je pred nosom, ceprav s svojo ugodnejšo klimo podaljšuje motoristicno sezono in se ga zato žal ne da primerjati z Ljubljano) vidimo, da stimulira vožnjo s skuterji in motorji, na vsaki ulici vsaj dva organizirana parkirna boxa, tudi priklenit maš kam svoje enosledno vozilo, pa naj bo to bicikel, al pa kej vecjega. Tud struktura na cestah je temu drugacna, ljudje se vozijo v službe, po nakupih na skuterjih, ce primerjamo % razmerje, vidimo, kej so oni, kje pa mi. Bo pac morala županja tud pomislit na to, da se bodo ljudje z motorji, mopedi in bicikli v službo vozil, ne samo v smrdljivih in (pre)dragih trolah.

Objavljeno

Francija, to je napol Eldorado za motoriste.

Prvo, kar bi vam bilo najbolj všec, še vedno imajo lahko take registrske tablice, kot hocejo. In sedaj so se pri motociklistih pri njih razpasle take, dimenzije 4 x 25 cm. Tako, da se moraš pri mirujocem motociklu malo skloniti, da lahko prebereš štiri številke dve crki in dve številki na njih.

Sicer pa motociklov razmeroma veliko na cestah. V Bretaniji, ki je malo bolj revna, malo manj, zato pa mnogo vec v Provansi in okoli Azurne obale.

Tam pa vozi motocikle vse živo in ne samo zaradi zabave.

Bil prav prijetno presenecen.

Brrrm

Objavljeno

quote:

Tam pa vozi motocikle vse živo in ne samo zaradi zabave.

Bil prav prijetno presenecen.

Brrrm

Ravno to sem mislil. Francijo sem vzel za primer, ker jo poznam, vem pa, da je tako tudi v Nemciji. Nekaterim ljudem je iz ekonomskih in še kakšnih razlogov motor edino prevozno sredstvo, pa ne moremo reci, da imajo na primer v Munchnu prav milo klimo. Tist cajt, ko ne gre po dveh kolesih, gre pa z javnim prevozom. Ce bi tudi to podrocje pri nas bilo bolje urejeno (smrdljive trole ), bi vsekakor vec ljudi razmišljalo o alternativah avtomobilom. Te stvari so dejansko še kako povezane med seboj, zato ni dovolj govoriti "dve kolesi sta zakon, štiri sucks".

Sicer pa se bo zaradi tople grede ozracje nad Slovenijo cez nekaj let tako ogrelo, da se bo moc z motorjem voziti vse leto, ker bo klima takšna kot na primorskem.

Burn to be wild

Objavljeno

Da se malo vrnem nazaj... Lucky je napisal "Že res, da smo dosegli nacrtovano..." ... kako mislis to smo dosegli nacrtovano ... Kaj pa mesecna registracija, ena tablica za vec motorjev, nizje cestnine...

To kar smo (bomo) dosegli je le pescica zahtev, ki pa morajo tako ali tako stopiti v veljavo že zaradi prilagajanja zakonov glede EU.

Tko da... lepo da je tko ampak skor bi upal reci da je premalo..

Quemadmodum desiderat cervus at fontes aquarium item desiderat anima mea at te DUCATI.

Objavljeno

quote:

Da se malo vrnem nazaj... Lucky je napisal "Že res, da smo dosegli nacrtovano..." ... kako mislis to smo dosegli nacrtovano ... Kaj pa mesecna registracija, ena tablica za vec motorjev, nizje cestnine...

To kar smo (bomo) dosegli je le pescica zahtev, ki pa morajo tako ali tako stopiti v veljavo že zaradi prilagajanja zakonov glede EU.

Ce pozorno prebereš drugi del stavka, sem zapisal, da s tem ne moremo biti zadovoljni. "Nacrtovano" sem uporabil v odgovor ak-u, ki je dejal, da smo dosegli spremembo zakona. V posamezne zahteve se pa nisem spušcal. Poleg obstojecih ti pa v tem trenutku lahko naštejem še nekaj, ki bi nam izboljšale položaj. Toda vlade ni dobro prevec siliti, najbolje, da se odvija vse po vrsti in v njihovem ritmu. Ravno zato pravim, da je treba biti ves cas dejaven, da se bo scasoma še kaj spremenilo. Kar se tice smernic EU, te nikakor ne zahtevajo takojšnje uskladitve zakonodaje. (na primer podnevi prižane luci v Italiji) Vsaka država ima pac svobodo odlocato o dolicenih zadevah. Težko bi pricakovali, da bodo na otoku zaceli voziti po desni ali obratno po vsej Evropi. A lahko pricakujemo, da bomo v Sloveniji kmalu vozili motorje do 125 ccm z izspitom B kategorije? Po mojem ne!

Burn to be wild

Objavljeno

quote:

Sicer pa se bo zaradi tople grede ozracje nad Slovenijo cez nekaj let tako ogrelo, da se bo moc z motorjem voziti vse leto, ker bo klima takšna kot na primorskem.

Burn to be wild

In bodo palme cvetele in bo bil pozimi maj, poleti pa raj.

lp RAN

Edited by - RAN on 07/08/2001 13:02:41

Objavljeno

Topla greda, to je bolj tako tako.

15000 let nazaj je bila v Evropi ledena doba in od takrat je tu bolj toplo. Zato, ker so se praljudje prevec vozili z avtomobili in spušcali troatomarne pline v ozracje?

Brrrm

Objavljeno

A nisi Kremenckovih gledal? Dokler niso pogruntal okroglih koles je mal tresl, z okroglimi kolesi je pa kar slo

Objavljeno

quote:

Ce pozorno prebereš drugi del stavka, sem zapisal, da s tem ne moremo biti zadovoljni.

Burn to be wild

Res je.. Pri takem eseju, ki si ga napisal sem se lotil hitrega branja, da sem bil hitreje cez, a sem zal spustil to pomembno informacije hehe ...

Ta hitrost me bo enkrat stala glave :)

SORCI

Quemadmodum desiderat cervus at fontes aquarium item desiderat anima mea at te DUCATI.

Objavljeno

A bomo dons kakšno cez Vasleta rekl al ne.

Gnojnice je še dost ostal.

lp RAN

Objavljeno

Sem prebral original clanek že v Jani, ko je izšla... (pa ne da bi se hvalu, da berem Jano, ampak sem jo nekje slucajno prijel v roke).

Pa se nisem nic jezil in sekiral.

Ce je tip BIK, ja pac BIK.

Objavljeno

Mogoce pa ni Vasle kriv, ampak Jana. Ko (nekateri) novinarji poklicno pogorijo, se na Jani za njih najde mesto. Pol pa pišejo, kar pac pišejo, neki kr morjo, za ljubi kruhek!

Objavljeno

Nej pišejo kar cjo sam ne vem kako bi se koncal ce bi Vinko kkšnmu motoristu to v živo povedu. Kakšna morala je to, da se preživljaš s tem, da žalš ljudi?

Objavljeno

quote:kako bi se koncal ce bi Vinko kkšnmu motoristu to v živo povedu

Ejkej

Objavljeno

Nima smisla tlele cez Vasleta udrihat, ker tip za to ne bo zvedu. Rajši mu pošljimo kak simpaticen mejl. Žal za zdaj še nisem našel njegovega naslova.

Bolj resno, a ste slišal za vcerajšnji obisk nemških parlamentarcev v Ljubljani? Tipi majo v okviru parlamenta svoj motoklub Športni motorist, in se ganjajo naokoli. (Lavrinc, evo ti dobro idejo!) Sprejel jih je Vikin namestnik Colaric, in gotovo se je slinu, ko jim je razlagal, kako je Ljubljana prijazna do motoristov. Mogoce jih je zvecer celo povabil na drink na Prešerca, pogledat konjicke, obenem je pa upal, da jih niso kifeljci že pregnali. Sami ritolizniki!

Burn to be wild

Objavljeno

quote:KODEKS NOVINARJEV REPUBLIKE SLOVENIJE

1. NOVINARJEVA TEMELJNA OBVEZNOST JE RESNICNO IN NEPONAREJENO OBVEŠCANJE JAVNOSTI.

NOVINAR POROCA KOT OCIVIDEC ALI NA OSNOVI DEJSTEV IN DOKAZIL ZNANEGA POREKLA.

IZPUŠCANJE BISTVENIH IN NOVINARJU ZNANIH DEJSTEV, PRIKRIVANJE IN ZAPIRANJE INFORMACIJ ALI PONAREJANJE DOKUMENTOV JE V NASPROTJU S KODEKSOM. NORMA RESNICNOSTI VELJA ZA BESEDILO, SLIKO IN ZVOK.

NESPREJEMLJIVA JE ZLORABA Z REZANJEM, MONTAŽO ALI NA NACIN, KI PONAREJA BISTVO VIRA.

NOVINARJEVA PRAVICA JE, DA NEOVIRANO ZBIRA IN POSREDUJE INFORMACIJE IN DA OBVEŠCA O PRIMERIH, CE GA PRI TEM NEZAKONITO IN NEUTEMELJENO OVIRAJO.

Tudi z kodeksom novinarjev, se dokazuje (ponovno omejenost) g.Vasleta...

Lahko se pošlje pismo bralcev v Jano, Informacije na strani http://www.novinar.com...

Ejkej

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!