Skoči na vsebino

ZDA in Kanada 2010

srecko25

Priporočene objave

Zdravo!

Poleti (začetek junija) načrtujem turo po ZDA in Kanadi. Časovno bo trajala približno 2 in pol do 3 meseca.

Začetek bo v Kanadi(Halifax) potem pa planiram v smeri urinega kazalca obkrožiti ZDA. Torej Halifax - Miami - Los Angeles - Vancouver in spet nazaj Halifax. Ali kdo planira podobno turo za to obdobje?

Malo sem prebiral forum in prišel do zaključka, da bo najbolje če motor kar kupim čez lužo in ga na koncu poti prodam. V Halifaxu imam familijo zato sem to izbral kot začetno ni končno destinacijo. Lahko bodo pomagali pri nakupu in potem prodaji.

Prosil bi vse, ki so imeli podobne izkušnje z takšnim nakupom rabljenega motorja, če lahko malo napišejo svoje izkušnje.

Hvala!

lp Srecko

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sanda7 & SEBA :hmm:

Sicer pa odlična "podlaga", kakor izhodišče! :yes:

Popravljeno . Popravil moto rider
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja tko je mi smo septembra bluzili po ZDA in smo kupili 6 rabljenih motorjev(orng rabljenih:)oldtajmerjev....btw motorje smo tudi uvozili v SLO in imajo že urejeno homologacijo

skratka postopek je simpl k pasul,..kupiš motor napišeš pogodbo lastnik jo potem nese nakam potrdit ti da papirje in motor pač odpelješ,..mi2 sva kupila reg motor tako ,da nama je pustil tablico gor,sva si pa zrihtala neko zavarovanje,sicer za samo vožnjo menda ni bilo nujno ma u primeru nesreče baje koristi tako,da sva dala okrog 100$(čeprav glede tega ne vem,če ni bil rahli nateg ali pa tudi ne)

ostalih 5 motorjev je bilo odjavlenih iz prometa in so jih kolegi registrirali oz zavarovali ne vem čist točno ker je to zrihtal prodajalec,..skratka motorji potegneni iz skladišča tehnično po moje ne glih preveč izpravni za 100$ ravn tko prštimani za na cesto....le da so bili ti motorji brez reg tablic celo pot,dovolj je bil naleplen nek pildek na roke napisan,....

SKRATKA POVZETEK...

nč se ne sekirej narod je tako prijazen in vsi ti hočejo svetovat in pomagat....

mogoče ti priporočam nakup motorja v kakšni moto trgovini,pa ti potem prodajalec v roku dneva max dva zrihta motor za na pot....seveda lahko ga kupiš tudi privat,..vendar jaz bi se rajši odločila za trgovino vseglih te najbrž ne bi kej nasrali zarad ugleda trgovine ma itak so vsi nenormalno prijazni tko, da se ni za bat,..čeprav previdnost pa vseglih ni odveč

kar se tiče kanade in prestop meje ti ne vem povedat

naša avantura je bila samo po zda od L.A do N.Y

sm pa dobila namig,da so na meji rade razne komplikacije zarad tega smo si mi ogledali niegarske slapove kr iz N.Y strani

btw na fotki je vidna tale reg oz zavarovanja na sprednji šipi

najbl važn papir ti je pa titl-prometno dovoljenje a4 rumene barve z vodni oz brailovim tiskom

če te še kej zanima upraši,..upam da bo kej pomagal

post-265-126331466139_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala, hvala definitivno pomaga:)

Koliko časa ste rabil da ste kupili motorje in uredili vso papirologijo, ali ste že prej imeli vse izbrano?

Mogoče veš koliko časa velja tisti "pildek":) oz. kako se mu reče, da malo pogooglam, če imajo kaj podobnega tudi v Kanadi.

Verjetno pa bo treba motor za prestop meje kar registrirati in zavarovati.

Drugače pa to z uvozom v SLO ni slaba ideja, tudi ker bo motor verjetno kar teško prodati po +20000 km.

Lahko še kej o tem napišeš, prosim:)

Jaz sem tam angažiral strica in počasi že išče motor. Verjetno nekaj v stilu V-stroma, oz. zdaj ko si omenila uvoz nisem več čisto siguren.. bomo videli

Bom pa sproti pisal o napredku:), če bo koga zanimalo.

lp Srecko

Popravljeno . Popravil srecko25
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hi Srecko..Tudi jaz planiram trip po ZDA-ista varianta da kupim-furam in prodam ali uvozim GS-a ..Prvotno je bil pri meni sicer plan Australia ker mi Usa ne disi-pa vecina se vozijo ketensponarji s "kosilnicami" ... A mas kak zanimiv link za motorje ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mi smo šli totalno na blef,nismo nit vedl kaj se bo zgodilo,..ker mislili smo rentat pa je rent za mesec dni 3.000$ mi pa smo dali za motorje kawakije vse skupi 2800$brez prevoza domov..

goldwing je bil mal dražji...skratka šli smo tja brez bilokakšnih info vedeli smo samo to od raznih ljudi, da se nimamo kej sekirat ,da se tam vse reši ker je narod full prijazen in ustrežljiv kar je RESNICA in tako je tudi bilo..mi smo priletel u L.A jz sem si doma po netu spisala nekaj moto trgovi po celmu L.A in smo potem tam najeli kombi oz terenca in se furali od trgovine do trgovine seveda brez navigacije nimaš tam kej delat....glede nakupa smo imeli kriterij pač kupit motor, ki bo cenejši od rentanja,..opcija je bila, da ga na drugmu koncu se pravi v N.Y prodamo oziroma ,da kupimo oldtajmerje in jih uvozimo ker edin starodobnika baje lahko registriraš,mogoč je zdej kej drgač..no u glavnem smo imeli kr težko nalogo glede na to da smo morali kupit 6motorjev kar se je zdelo že skoraj misija nemogoče....prvi dan smo najdli gw se dogovoril za ceno in pri tem ostal nismo ga kupl nit are dal ker je blo treba najt še 5 motorjev,...no nasledn dan smo prek ene veze prišli do L.A.P.D motorcicles,...tam je blo na lagerju ene 500 motorjev v stanju boh pomagej neki pa je blo tud novejših bmw RT,..letniki 04 za okol 4.000-5.000$ ter tile kawasakiji od letnika 80 pa do 92 cena pa enaka in mi smo zahteval tastare za isti denar :slap: skrajno skregano z logiko ma u življenju se zgodi svašta..

no in k smo najdli še ostalih 5 motorjev smo tam preždel ene 10ur v premišlavanju a mamo jajca to nardit kupt motorje z pajki u mašin sestavljeni iz vseh kosov in odpelat z njim ZDA počez,...blo je enih debat in raznoraznih možnosti prigod,....

no in k smo se zdel že sami seb tko smešni in druge možnosti za 5 motorjev tko dobit ne bi blo....smo se pač nekako vsi odločil, da gremo v to pa kar bo bo(tuki svaka čast kolegu k k je je vse ostale prepričal in edini k je imel res full jajca)....ustanovimo skupn fond in od kogarkoli motor, če kej spreže crkne gre iz skupnga fonda(tko je tud blo)

kolk časa je to trajalo....v bistvu pri nas teden dni...sam je bil spelet okoliščen tak da se je zavleklo mi smo v l.a prišli v sredo zvečer v četrtek smo najdili gw v petek pa kawasakije sobote nedelje oni ne delajo in ne jebejo sploh čeprav so v soboto začel kawasakije rihtat in prištimavat potem je bil še v ponedeljek praznik v torek zvečer je blo vse zrihtano in smo tako v tork ob 20h krenil iz L.A končno vn.....no te dneve smo pa itak izkoristili za ogled L.A ter se odpeljali z rentanim terencem v dolino smrti in las vegas tko ,da smo zmagal kar se tiče tega ker sploh dolina smrti in njenih +45stopin je smrtna za na motor in motor tko da tud če ga rentaš ti tam ne krijejo karkoli se zgodi....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

aja za un pildek...bom uprašala kolega k jz sm mela motor registriran od prvega lastnika

glede uvoza v slo mi smo naložil u N.Y pa do KOPRA prek špediterja

smo pa imel tavelik kontejner sicer je bil še full prazn sam za tamalga je blo mal premal placa

smo pa tud vse tam direkt u luki rihtal oz še mal prek gsm in slo interevrope....zadeva sicer kr nanese...tko da če mislte uvažat v slo se najprej pozanimite če je sploh možn ta dotični motor homologirat k drgač nima smisla....v primeru da boste uvozil se pa vzame tist način prevoza mešanga blaga se pravi dofila nek kontejner(sicer se čaka da se nafila je pa ugodneje,.no druge varjante za en motor skor ni mislm predrage)

če sem prov razumela ti štartaš in končaš in enaki točki.....po moje ti je najbolša varjanta da tam u štacun kupš motor, ki stane recmimo 5.000zelencev in se pol zmenš da ti ga odkupjo za 3.500-4.000 oziroma anganžiraš žlahto da ti ga začnejo prot koncu poti oglašvat,...to ti je po moje najbolša varjanta in najmn skrbi..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sanda7 hvala za vse informacije!

Costes: Našel sem trgovca z rabljenimi motorji v Halifaxu CA, če ti bo kaj pomagalo (www.procycleonline.com). Drugače je teh strani in prodajalcev malo morje vendar sem se moral osredotočiti na to konkretno področje ker tam začnem pot. Je pa u sloveniji dost lažje kupit motor. Ena spletna stran pokrije celo državo, pa vseen ti je kje se motor nahaja:)

lp Srecko

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 mesecev pozneje...

Če še kdo potuje letos v ZDA in ima namen obiskovati nacionalne parke mu prodam celoletno vstopnico za vse nacionalne parke v ZDA "PO POLOVIČNI CENI"

Imam tudi precej informacij o državah,ki sem jih letos in lani obiskal,npr. zanimivosti,nacionalni parki,panoramske ceste,prenočišča in podobno.

California,Arizona,Nevada,Utah,Colorado,Nebraska,South Dakota,Wyoming,Montana,Idaho,New Mexico-Galup

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!