NejcN Objavljeno Januar 15, 2010 Deli Objavljeno Januar 15, 2010 Lep pozdrav! V službi se mi je v marcu sprostilo 14 dni prostega časa,ki si ga želim preživeti na motorju. Če bi bilo poletje nebi bilo izbiranje destinacij noben problem, tako pa me zaradi nižjih temperatur malo skrbi. Prosim vas za mnenja in kakšne predloge za večdnevno turo.... BIZIXXX 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Arriba Objavljeno Januar 16, 2010 Deli Objavljeno Januar 16, 2010 Nekam na toplo, pa dolge gate vseeno vzemi zraven . Hmmm..... Toscana? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Januar 16, 2010 Deli Objavljeno Januar 16, 2010 do benetk že prideš, potem pa ladja do igumenice (grčija) in veselo po grčiji. simpl anja37 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cartman Objavljeno Januar 16, 2010 Deli Objavljeno Januar 16, 2010 do benetk že prideš, potem pa ladja do igumenice (grčija) in veselo po grčiji. simpl Čeprav me je 3 leta nazaj, na prvomajskih v Pargi zeblo ko psa. . se mi zdi. .. da je to res dobra izbira. Gladiac in roko 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NejcN Objavljeno Januar 16, 2010 Avtor Deli Objavljeno Januar 16, 2010 Se bojim da je marca grčija skoraj edina varianta. Bom preveril malo cene in datume trajektov...Hvala zaenkat LP BIZIXXX 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bostjany Objavljeno Januar 17, 2010 Deli Objavljeno Januar 17, 2010 Oj! Kaj pa sever afrike - Tunizija? V poštev bi marsikaj prišlo, vprašanje je le kako prenašaš hladnejše dni. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suzuki Objavljeno Januar 17, 2010 Deli Objavljeno Januar 17, 2010 Hola, v Reki (ali Dubrovniku, če ti tko bolj paše) na trajekt do Barija, pa skozi Kalabrijo na Sicilijo srečno pot in lep dopust!! a79, roko, SharpNinja in 1 other 2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NejcN Objavljeno Januar 17, 2010 Avtor Deli Objavljeno Januar 17, 2010 Hladnejše dni mi ne delajo problemov, bl me skrbi za mojo boljšo polovico ki je precej občutljiva. Zadekat jo bom mogu k eskima hehe... No kukrkoli, če ne bo kej vmes pršl in bova odpotovala, bom uplovdu par slikc in opisu kako je šlo. Tnx še enkat! PS: Sicilijo in Kalabrijo bom zaenkat spustil, saj nočem svoje lubice(motorja) "prepustit"(pištola na čelado) kšnmu makaronarju hehe BIZIXXX, Majesty in JoeFZ 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dadi Objavljeno Januar 17, 2010 Deli Objavljeno Januar 17, 2010 Lep pozdrav! V službi se mi je v marcu sprostilo 14 dni prostega časa,ki si ga želim preživeti na motorju. Če bi bilo poletje nebi bilo izbiranje destinacij noben problem, tako pa me zaradi nižjih temperatur malo skrbi. Prosim vas za mnenja in kakšne predloge za večdnevno turo.... Poglej na tole stran od MK VIHARNIKI : http://www.motoklub-viharniki.si/ Lepo imaš predstavljene destinacije, ki so jih obdelali ! Sam bi ti priporočal Sardinijo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
THOMPSON Objavljeno Januar 17, 2010 Deli Objavljeno Januar 17, 2010 Azurna obala in južna Provansa sta aprila preverjeno dobra destinacija. Odprtih je slaba polovica kampov v notranjosti in večina ob obali, morje pa je proti pričakovanjem dovolj toplo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matori Hanzo Objavljeno Januar 18, 2010 Deli Objavljeno Januar 18, 2010 ... PS: Sicilijo in Kalabrijo bom zaenkat spustil, saj nočem svoje lubice(motorja) "prepustit"(pištola na čelado) kšnmu makaronarju hehe Predsodek brez osnove. Kolikor sem se kotalil po tistih krajih, imajo strici s pištolami dovolj pametnejšega dela in se zlepa ne spravijo ropat ofucanih mopedistov iz Slovenije. Tiger, janstyle, Lowrenc in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lowrenc Objavljeno Januar 18, 2010 Deli Objavljeno Januar 18, 2010 PS: Sicilijo in Kalabrijo bom zaenkat spustil, saj nočem svoje lubice(motorja) "prepustit"(pištola na čelado) kšnmu makaronarju hehe Čemu si pa tak pesimist? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Januar 18, 2010 Deli Objavljeno Januar 18, 2010 predlagam ti korziko mogoče sardinijo lahko pa pokombiniraš oboje sicilija tud ni švoh ideja jaz sm jo v 10dneh prevozila v celoti od doma pa do palerma in nazaj domov, trajekt je bil edino opcija za prečkat morje. mislim, da je naneslo nekje okol 4.000km že mal pozabla je dolgo nazaj,....mafia ???nimaš občutka sploh pa so turisti tam zaželjeni saj so vir dohodka,tko da jih mal manj kot po rokah nosjo...14dni je kr lepa doba konc marca pa tud fletn termin,.....jaz sem bila poleti pa je blo za znort zato sm tud skrajšala tutro iz 14dni na 10,ker je bilo neznosno vroče.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NejcN Objavljeno Januar 18, 2010 Avtor Deli Objavljeno Januar 18, 2010 Čisto po pravici rečeno je bil moj komentar o mafiji res malo neumesten. Slišal sem o parih dogodkih iz italije(razne kraje), vendar se ti kaj takega lahko zgodi skoraj da povsod po svetu. Moramo pa si priznati,da ob besedi sicilija in kalabrija povprečen človek, ki še nikoli ni bil tam hitro pomisli na mafijo. Televizija naredi svoje Kakšna je pa kej cena trajekta iz benetk in koliko približno te je prišlo tvoje potovanje sanda? LP BIZIXXX 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lowrenc Objavljeno Januar 18, 2010 Deli Objavljeno Januar 18, 2010 Prevoz za Sicilijo ali Sardinijo bo pa drag, če boš v Benetkah šel na trajekt... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matori Hanzo Objavljeno Januar 18, 2010 Deli Objavljeno Januar 18, 2010 ... Kakšna je pa kej cena trajekta iz benetk in koliko približno te je prišlo tvoje potovanje sanda? LP Če misliš za Sicilijo, bi bolj svetoval trajekt Civitavecchia-Palermo. Do Civitavecchie imaš cca 750 km iz Ljubljane. Vozne rede in cene trajektov imaš TULE. Lahko se pa odkotališ do Villa San Giovanni (cca 1500 km iz LJ), od tam pa vozijo takorekoč "lokalni" trajekti v Messino. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
alkatraz Objavljeno Januar 18, 2010 Deli Objavljeno Januar 18, 2010 Čisto po pravici rečeno je bil moj komentar o mafiji res malo neumesten. Slišal sem o parih dogodkih iz italije(razne kraje), vendar se ti kaj takega lahko zgodi skoraj da povsod po svetu. Moramo pa si priznati,da ob besedi sicilija in kalabrija povprečen človek, ki še nikoli ni bil tam hitro pomisli na mafijo. Televizija naredi svoje Kakšna je pa kej cena trajekta iz benetk in koliko približno te je prišlo tvoje potovanje sanda? LP Sicilia lahko si pa tukaj nekaj prečitaš Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gaberkosir Objavljeno Januar 19, 2010 Deli Objavljeno Januar 19, 2010 lp vse je odvisno od vremena. pa ne samo temperature. če je mraz ni problema, če je pa mraz in dež, pa že zna biti jeba. - korzika: ne, ker je po prelazih (1200-1400) še sigurni sneg in ob slabem vremenu lahko sneg tudi pade. za ta letni čas malo pregorata in ni za reskirat 14 dni dopusta. - sardinija in sicilija: isto, le da sta bolj na jugu. če bo lepo vreme se boš mel super, prelazov (izjema etna) pa tudi ni tako visokih, da bi bil gor še sneg - grčija je verjetno še najboljša izbira, samo tam so pa ceste malo bolj v k... - zakaj pa nebi šel na malorco (+ibiza, +menorca). zelo malo je o tem napisanega tule, pa boš ti prvi in se boš lahko malo pohvalil.. :naughty: g. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vrho1679 Objavljeno Januar 20, 2010 Deli Objavljeno Januar 20, 2010 .... malorco (+ibiza, +menorca). zelo malo je o tem napisanega tule, pa boš ti prvi in se boš lahko malo pohvalil.. :naughty: g. Najbrž zato, ker so predrage za povprečnega mopedista :unsure: sesir 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simon Objavljeno Januar 20, 2010 Deli Objavljeno Januar 20, 2010 - grčija je verjetno še najboljša izbira, samo tam so pa ceste malo bolj v k... V Grčiji so ceste nepredstavljivo boljše kot v Sloveniji!!! Tudi meni so pred odhodom govorili enako(itak noben ni bil dol), sedaj pa lahko govorim iz lastnih izkušenj. Lani sem šel po celi Grčiji za tri tedne in povsod so bile ceste veliko širše kot pri nas, predvsem pa speljane tako, da se lahko voziš precej hitro (150kmh) pa še vedno varno. Edino kjer znaš najti slabe ceste je mogoče na otokih pa še to ne povsod! Primer: Ithaka ni noben turistični otok pa ima prima cesto! Tako da lahko rečem, da se proti grškim slovenske ceste skrijejo. Lp lasagna, MowzancR in Lowrenc 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cartman Objavljeno Januar 20, 2010 Deli Objavljeno Januar 20, 2010 V Grčiji so ceste nepredstavljivo boljše kot v Sloveniji!!! Tudi meni so pred odhodom govorili enako(itak noben ni bil dol), sedaj pa lahko govorim iz lastnih izkušenj. Lani sem šel po celi Grčiji za tri tedne in povsod so bile ceste veliko širše kot pri nas, predvsem pa speljane tako, da se lahko voziš precej hitro (150kmh) pa še vedno varno. Edino kjer znaš najti slabe ceste je mogoče na otokih pa še to ne povsod! Primer: Ithaka ni noben turistični otok pa ima prima cesto! Tako da lahko rečem, da se proti grškim slovenske ceste skrijejo. Lp res de je dojemanje cest zelo subjektivno, vendar se mi zdi, da grške ceste niso neka super zadeva. kar sem jaz prevozil, me nekako ni prepričalo. ceste so zelo široke in se da pelat hitro, vendar so precej vegaste in kulture voznikov je še manj kot pr nas. Drži pa, da je asfalt vedno iz enga kosa. de ni flikarije. najbrž ker nimajo zim. . . IMHO je grčija še zmer idealna destinacija za določene datume. sej gre dopustovat, ne pa dirkat in kolena brust. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
alkatraz Objavljeno Januar 20, 2010 Deli Objavljeno Januar 20, 2010 V Grčiji so ceste nepredstavljivo boljše kot v Sloveniji!!! Tudi meni so pred odhodom govorili enako(itak noben ni bil dol), sedaj pa lahko govorim iz lastnih izkušenj. Lani sem šel po celi Grčiji za tri tedne in povsod so bile ceste veliko širše kot pri nas, predvsem pa speljane tako, da se lahko voziš precej hitro (150kmh) pa še vedno varno. Edino kjer znaš najti slabe ceste je mogoče na otokih pa še to ne povsod! Primer: Ithaka ni noben turistični otok pa ima prima cesto! Tako da lahko rečem, da se proti grškim slovenske ceste skrijejo. Lp Še lahko napišeš mesta kje si se vozil po celi Grčiji! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simon Objavljeno Januar 20, 2010 Deli Objavljeno Januar 20, 2010 Še lahko napišeš mesta kje si se vozil po celi Grčiji! Igumenitsa_Ionanina_Kalambaka_Trikala_Lamia_Itea_Arachova_Thiva_Athina_Korintos_Nafplio_Tripoli_Sparti_Kalamata_Zacharo_Olympia_Lalas_Kalavryta_Patra_Amfilocia_Lefkada_Ithaka Cartman: se delno strinjam, vendar se kulture zelo hitro navadiš in potem ni presenečenj, ker vsi vozijo enako (hitro) in veš kaj lahko pričakuješ, ne pa tako kot doma ko ne upam čez cesto, ker se bojim da me bo kdo zbil. Ajd kje so mogoče malo vegaste ampak to je vse, kakšne so pa pri nas: široke 2 m pa luknja, luknja, flika (915-kotnik), luknja... Zime imajo pa dol kar precej, ravno tako snega. Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Januar 21, 2010 Deli Objavljeno Januar 21, 2010 SICILIA jz sm bla leta 2003 vse skupi 10dni brez trajektov čez celo italijo dol in krog po celi siciliji skupno za dve osebi takrat spanje v kampih,hranjenje kuhanje-gorilnik varjanta,mogoč kakšna pica ni blo glih drago,bencin,cestnina,trajekt je bil 5€,kakšen suvenirček skratka takrat naju je koštalo 620€ kilometre ti bom naknadno zračunala imam jih po dnevih prvi dan smo jih nardil 713 2dan 637 3dan 362 4dan 352 5dan 0 6dan 240 7dan 0 8dan 680 9dan 478 10pozabla zapisat najbrž okol 600 skupno cca:4000km Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NejcN Objavljeno Februar 12, 2010 Avtor Deli Objavljeno Februar 12, 2010 Šefu sem malce zatežil in mi je dopust prestavil na sredino Aprila. April je mnogo bolj znosen, zato sem se odločil, da obiščem sorodnike v Švici. Za to odločitev sem se odločil predsvsem iz naslednjih razlogov: 1.Zastonj bivanje in hrana(ko to dvoje odštejem ostane samo bencin in kakšna vinjeta, skratka zelo zelo malo stroškov) 2.Ker je to moja prva večdnevna fura(2 ali 3 dnevne izletke na Hrvaško ne štejem) se bova s punco še malce privajala na količino pritljage na motorju,nepredvidljivo vreme in ostale stvari ki se lahko pripetijo. Na žalost nimam veliko upanja za prelaze, saj bo po vsej verjetnosti aprila še čisto preveč mraz za take podvige. Torej po prihodu bova predvsem delala enodnevne izlete po švici. Upam da bom pri boljši polovici malce vzbudil avanturistično žilico in se bova v prihodnje lotila še kakšnih podvigov po grčiji, italiji in ostalih lepih destinacijah. Še enkat hvala za dobre ideje! LP suhi, hilton, halls in 6 others 4 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se