Skoči na vsebino

Ukradeni Motocikli!

Priporočene objave

Objavljeno

Mene je klical čez slab mesec krminalist, ki je obravnaval moj primer, je bil slučajno (svet je majhen), eden od tistih dijakov, ki sem jih pred XY leti inštruiral matematiko, ko sem bil na faxu, ker se je spomnil mojega imena in priimka, ter me je poznal mi je podrobneje pojasnil načine kraj motorjev, ki jih izvajajo lopovi v LJ....KTM in Ducatiji so zelo na udaru, še posebej, če so tuje registracije.....med drugim mi je povedal, da obstajajo dve tolpi, ki delata na veliko in tudi vedo kdo so ti lopovi, dobili so tudi naloge za preiskavo in odšli k njim, no tam pa so naleteli na arogantneže, ki imajo očitno dobre veze, grozili so jim, da imajo družine doma...... in zgodilo se ni nič.......to ja pač tako v kapitalizmu.......včasih manjka mal totalitarizma za take, ali pa kak Bruce Willis, da obračuna z njimi za vzgled.

Objavljeno
pred eno uro, vandrovec pravi:

Očitno pravi motor za vabo...za lovljenje lopovov  :P

Nekje ga pustiš, malo počakaš, pa ujameš kradljivce...najbolje, da prvemu slediš, da te pripelje do večjih "rib"...B)

Tudi o tem sem razpravljal s policaji, ko so prišli, kaj bi, če bi........lahko bi šel za njima, če bi me tip na skuterju opazil bi itak potegnil črto, ča pa me nebi opazila bi prišli do kombija preden bi prišli policaji in tam bi bili verjetno 4:1 in bi jaz potegnil kratko, čeprav sem bil naspidiran, da ne vem kaj bi se zgodilo.  Večje ribe pa tko vedo kdo so, samo nil jim ne morejo očitno, dokle ne bodo stopili na žulj neki večji ribi  :(

Objavljeno
pred 2 urami, bikez pravi:

@luka66, prodaj in kupi klump in z njim potuj. Tudi če sunejo ne bo velike škode. Pa spal boš tudi boljše. Se spomnim, ko smo mi južno od naše meje pazili na motorje :sleep2:.

Ja sej......... sem ga prodal je očitno imel slabo karmo in imel že slab filing.......na novem oranžnem vsaj kontaktne ključavnice ni, da bi jo poškodovali, tko, da si bodo morali izmisliti drug način.......... to bi moralo biti delo za kriminaliste, motoristi nebi smeli poklekniti pod lopovskimi biznisi. Saj so še kake druge zaščite razni sledilci........... je pa res, da če si sam v tujini je jeba, tko je bili na Siciliji, kjer policioti niti niso imeli kakega interesa se ukvarjat z mojim primerom. Univerzalne rešitve za motor ni, je preveč vabljiv in primeren za krajo, treba je bit pozoren in imeti nekaj sreče :)

• Hvala 2
Objavljeno
pred 3 urami, Luka66 pravi:

Zdravo.

Napisal tole, kot opozorilo, da pazite na svoje motorje.  

Sam sem imel očitno smolo z mojim motorjem, ali pa slaba karma  :(   saj so mi isti motor kradli dvakrat. Prvič lani na Siciliji  kar sem že opisal.  

Nekako sem imel občutek, da je Slovenija bolj varna, pa sem se očitno zmotil. Letos začetku Aprila sem peljal motor na redni servis, bil star ravno dve leti in potem nikakor ni bilo lepega vremena, da motor odpeljem, tako, da sem počakal do torka 24.4.2018, ko je bilo končno napovedano sonce. Zjutraj me je sin odpeljal do Servisa KTM Seleš, kjer sem prevzel motor in se odpeljal v službo. Ravno ta dan smo imeli organizirano izobraževanje za profesorje, na Ižanski cesti v BIC-u. Izobraževalni center je ob Ljubljanici, preko mosta je popularni lokal Špica. Zjutraj, sem doma še razmišljal, da vzamem disk ključavnico, pa sem jo na žalost pozabil tank torbo s ključavnico, priznam pa tudi, da nisem kaj dosti razmišljal o varnosti motorja saj smo vendar v Sloveniji, motor pa bo itak parkiran pred službo in pred IC. Ob 12 sem odšel iz službe in se pripeljal po Ižanki pred BIC in zapeljal v peš cono pred vhod, ki je bil nadzorovan z dvema kamerama in parkiral v pokriti kolesarnici , le nekaj metrov od vhoda v zgradbo. Zaradi slabih izkušenj s Sicilije nisem zaklenil krmila, sem pa vklopil alarm, ki sem ga dal vgradit po poskusu kraje na Siciliji. 

V avli smo se zbrali udeleženci, ter odšli v predavalnico povsem v pritličju, blizu vhoda, panirana je bila sicer predavalnica v prvem nadstropju na drugi strani zgradbe, pa je bila zaradi nadgradnje komunikacijskega sistema zaprta, na mojo srečo, kot se je izkazalo kasneje. Izobraževanje je potekalo po planiranem urniku, ob cca. 15 uri se je sprožil alarm na mojem motorju, okna so bila odprta, tako, da se je dobro slišal.  Vstanem in pogledam skozi okno, ter opazim fanta z belo open face čelado, ki stoji ob mojem motorju, razmišljal sem ali bi sploh odšel ven pogledat, saj je na prvi pogled izgledalo, kot da si motor le ogleduje. Vseeno sem odšel pred zgradbo, zunaj je bil fant s čelado, bele hlače, urejena bradica, šminker na prvi pogled, poleg precej novega belega skuterja brez registracije, zraven pa še dekle z enako belo čelado, oba sta brskala po telefonu. Vprašal sem ga, kaj je počel pri mojem motorju, da se je sprožil alarm, odgovoril je, da si je samo ogledoval motor, vedel sem, da to ne more biti res, saj se alarm ne sproži kar takoj, temveč šele, ko se motor konkretno premakne, kar sem mu tudi omenil, dejal je da mu je motor zelo všeč in, da se je usedel nam motor, ter, da se opravičuje…na žalost je bilo to zame naivneža, dovolj dobro pojasnilo in nisem šel pogledat kontaktne ključavnice. Odšel sem nazaj v predavalnico. Nakar se ob cca. 17 uri spet sproži alarm, vstanem in zopet vidim moškega z belo čelado poleg motorje, v trenutku sem imel slab občutek in stekel iz predavalnice po hodniku, do izhoda, ko sem prišel ven so mi skoraj izpadle oči, motorja ni bilo nikjer….. stekel sem do Ižanke in pogledal po ulici navzdol, ter opazil, tipa v trenerki z belo čelado, ki potiska moj motor po cesti, po pločniku pa se je peljal s skuterjem tip, ki je bil že prej ob mojem motorju,….. alarm glasno piska, utripalke delujejo, vse opozarja, da nekaj ni OK, da gre po vsej verjetnosti za krajo…..na pločniku polno ljudi, sprehajalci, nobeden od njih ne reagira, vsi gredo svojo pot………….stekel sem po ulici za lopovom, ki je potiskal moj motor, bil je že cca. 50 m pred mano, ni se oziral ne levo ne desno, temveč le potiskal motor ob hitri hoji, v šprintu sem bil v mladih letih zelo dober in očitno je nekaj še ostalo, tako, da sem ga hitro dohitel,….. vse se je dogajalo zelo hitro in reagiral sem instinktivno, ter ga na polno z nogo zabasal v zadnjo plat………..tip je z obema rokama držal krmilo se je obrni, ko me je videl z dvignjeno pestjo je še izgovoril ooofak  in takrat pa sem ga na polno s pestjo mahnil na gobec……….padel je po tleh, ter izpustil motor………..pogledal sem tipa na skuterju, ki me je videl in že navil gas, ter se odpeljal po ulici in zavil med hiše, drugi se je pobral in bežal na drugo stran proti Dolenjki med hišami……….pobral sem motor in ga potiskal do vhoda BIC-a, kjer je že bil parkiran............ljudje na pločniku so nemo opazovali dogajanje ne, .da bi kdo kaj vprašal ali pomagali …….jah to smo Slovenci……….ko sem nekega konkretnega mišičastega gospoda pri cca. 40 letih vprašal, če je videl kaj se dogaja in zakaj ni ukrepal, je le skomignil z rameni, sej pa nisem vedel……… pač noben se ne želi vpletat, pa potem zapisniki in policija………….bolje nič videti in imeti mir……….kakorkoli, ko sem zopet sparkiral motor sem šele opazil, da je v kontaktno ključavnico zavijačen dolg samovrezni vijak, ki se uporablja za fiksiranje oken in vrat v steno, na vrhu je bilo opaziti var, očitno je bila nanj navarjena prečka, ki je služila za vrtenje vijaka v ključavnico, pa se je odlomila....očitno je res pomanjkanje dobrih varilcev v SLO  :(    poklical sem policijo oglasil se je operater, na hitro sem mu še zadihan pojasnil zadevo, ni me zasliševal kdo sem temveč se je pozanima po opisu storilcev.........po cca. 15min je prišla prva patrola, po približno enakem času pa še druga, oboji so bili v bližini in že preden so prišli, so iskali storilca....odnos je bil korekten, spoštljiv in razumevajoč, HVALA fantje policisti, zelo vesel sem vas bil .....izpolnili smo formular s podatki, spustili so moj bokserski vložek, da nebi dobil v primeru, da tipa najdejo še kakšno tožbo, so me pa pohvalili, da sem dobro odreagiral  :).....odstranili so vijak iz ključavnice in mi razložili, da je to precej pogosta in običajna praksa pri kraji motorjev........menda imajo "naročniki"  lopovske združbe,  v LJ "ovaduhe" ki sporočijo tip motorja in lokacijo, če je motor zanimiv,  dobijo zeleno luč za ukrepajo, tako, da onesposobijo motor za vožnjo, običajno poškodujejo kontaktno ključavnico, kar je praktično nemogoče hitro popraviti, potem pokličejo drugega sodelavca, luzerja običajno đankija, ki tudi, če ga ujamejo mu ni mogoeč nič kaj vzeti, ta jim ga pripelje na dogovorjeno lokacijo kjer že čaka kombin, ko je enkrat v kombiju tudi alarm ne zaleže, v kolikor je zaklenjen en disk se poslužujejo tudi delavskih vozičkov, ko je naložen ga odpeljejo v garažo, kjer gre čez noč v refuzo in izgine za vekomaj  :(  dobro premišljeno in organizirano.  In zopet sem lahko klical sina domov, da pride v reševalno akcijo s prikolico..... je že mislil, da ga zafrkavam....... motor sva peljala zopet nazaj na servis......velikokrat se zgodi, da zaradi plastik ali dveh oklepa ukradejo po naročilu cel motor  :(

Kaj je zaščita pred takimi.....v bistu je ni, lahko le zaklenemo oba kolesa ali morda veriga okrog ograje in alarm, vsaka zadeva jim oteži delo in jih morda odvrne....saj tudi oni selekcionizirajo rizik......so pa očitno na udaru kontaktne ključavnice, ki so kot nalašč za onesposobitev motorja......meni je alarm rešil motor in splet okoliščin.........priznam, da nikoli v življenju nisem nikogar mahnil na gobec, to je bilo prvič in zapestje, ter rama me je bolela še cel teden  :(   bolano, da se moraš pretapat za svoj motor, tudi to je SLO.

SREČNO

Ja tudi v sloveniji se dogaja..sploh nevem kaj si razmisljal ko je majmun ze prvic stal zraven motorja..je res da smo slovenci zaupljiv narod.na konc koncev nas to tepe..jaz sam zase povem da nikomur ne zavrnem prosnje za ogled motorja tudi kaksen krog ce mi deluje normalno odgovorna oseba vndar pod nadzorom...ampak da ga zraven dobim da mi snufa okol mopeda ojojojoj...ja tud pretepat se je treba znat da zascitis svojo last..kam smo prisli..drugace pa samo bravo ko si ga prtisno po gobcu..zalosti me da nobeden ne ukrepa ko vidi nekaj kaj ocitno ni vredu kot si rekel me ne briga ce pomagam imam lahko samo tezave..jaz osebno ne napeljujem na nic da nebom kje spet kaj kazensko odgovarjal vendar da ni hudic da se nebi mogli zmenit pa na parkplac nastavit en moped pa ko pridejo jim polomit noge in roke ker to je ziher ena in ista zdruzba...pac treba je pazit na svoje stvari.lp

Objavljeno
pred 9 urami, Miha1985 pravi:

ni hudic da se nebi mogli zmenit pa na parkplac nastavit en moped pa ko pridejo jim polomit noge in roke ker to je ziher ena in ista zdruzba...pac treba je pazit na svoje stvari.lp

Ale da te vidim, jst častim skuter. Na forumu je lahko bit brihten ;) 

Objavljeno (popravljeno)
pred 7 minutami, sebar pravi:

Ko se je slisalo,da se je na dolocenem delu pricelo dzeparit...smo z prijatelji prosili naj se zgodi nam.dogovorjeno hodili posamezno...ko,da cutijo,kako nor si...saj se nikomur ni nic  zgodilo...mi pa zalostni...ko pa je letos zelel dzeparac v tujini ho udtrgat torbico z ram pa mu je prijatelj le potrgu palec in fukno po tleh in setal dalje..crni je bil...

Popravljeno . Popravil sesir
  • Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 55 minutami, sesir pravi:

..crni je bil...

Relevanten podatek v kao progresivni družbi :D 

• Haha 2
Objavljeno

Ma dej, te pulcaji tolk vse vejo, na rest pa kao nc ne morjo. Lopovi prov zasciteni, postenjaku pa zivc poc, mu pa al z radarjem mahajo, pa colajo, ovadbe, ker je enmu nos zlomil, ne wem kaj.... To se pa vse da. Na bruhanje mi gre. Jaz vem, da bi ga nalomil, pa poklical policijo, pa naj tam razmislja zakaj jih je fasal, pa nej zdrdra kdo so se kolegi, ce ne bo se fasal, al druzbeno koristno delo al pa batine, al pa oboje. Fuck off. 

Objavljeno
pred 16 urami, maus pravi:

metek u glavo :angryrant2:

Naboj, kolega iz ŠRO.....naboje mamo v SLO...:naughty:

• Haha 3
Objavljeno
pred 18 urami, Luka66 pravi:

Kaj je zaščita pred takimi.....v bistu je ni, lahko le zaklenemo oba kolesa ali morda veriga okrog ograje in alarm, vsaka zadeva jim oteži delo in jih morda odvrne....saj tudi oni selekcionizirajo rizik......so pa očitno na udaru kontaktne ključavnice, ki so kot nalašč za onesposobitev motorja......meni je alarm rešil motor in splet okoliščin.........priznam, da nikoli v življenju nisem nikogar mahnil na gobec, to je bilo prvič in zapestje, ter rama me je bolela še cel teden  :(   bolano, da se moraš pretapat za svoj motor, tudi to je SLO.

Najboljše je motorja ne izpostavljat na javni lokaciji. Če pa že, mora biti skoz na očeh in z nečim konkretnim na nekaj konretnega priklenjen. V kolikor bi bilo na delu resni profesionalci, ti motor naložijo v kombi v kakih 10 sekundah in adijo. 

Še moj, max 50EUR vreden bicikl mam skoz na očeh in jamranje kakih gostincev o vlačenju bicikla na teraso gladko ignoriram. Pivo lahko grem spit tudi kam drugam v kolikor je jamranje preglasno.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 5 urami, DinDiin pravi:

Ma dej, te pulcaji tolk vse vejo, na rest pa kao nc ne morjo. Lopovi prov zasciteni, postenjaku pa zivc poc, mu pa al z radarjem mahajo, pa colajo, ovadbe, ker je enmu nos zlomil, ne wem kaj.... To se pa vse da. Na bruhanje mi gre. Jaz vem, da bi ga nalomil, pa poklical policijo, pa naj tam razmislja zakaj jih je fasal, pa nej zdrdra kdo so se kolegi, ce ne bo se fasal, al druzbeno koristno delo al pa batine, al pa oboje. Fuck off. 

Pozanimaj se pri tistem policistu, ki, po tvoje, vse ve. Naj ti razloži vse o svojem delu. Boš potem tukaj lažje pisal. 

Pa ne bodi pussy in se res pozanimaj. 

Objavljeno

Saj pravijo, da vejo kdo krade, dejmo.... Akcija, ne bit pussyi ;)

Objavljeno
pred 20 urami, sebar pravi:

Prav pol sn pa brihten...bom se brigal zase.lp

Objavljeno
Ob 5. 9. 2018 ob 18:02, DinDiin pravi:

Saj pravijo, da vejo kdo krade, dejmo.... Akcija, ne bit pussyi ;)

Vsaj nekaj si zvedel. 

Objavljeno

A samo meni gre na jetra typo v naslovu teme? :P

Ukradeni Motocilki!

Objavljeno (popravljeno)

Glede na to, da gremo po isti "neumni" poti, kot ostale zahodne države (ki vidno družbeno propadajo in se degradirajo), je res najboljše, če človek zna poskrbeti zase.

Pazite nase in na svoje bližnje, pomagajte, če čutite, da je prav, in stvari rešujte po tiho.

Popravljeno . Popravil Izek
Objavljeno
pred 9 urami, Zok pravi:

A samo meni gre na jetra typo v naslovu teme? :P

:D

• Všeč mi je 2
  • Haha 1
Objavljeno
14 hours ago, Izek said:

Glede na to, da gremo po isti "neumni" poti, kot ostale zahodne države (ki vidno družbeno propadajo in se degradirajo), je res najboljše, če človek zna poskrbeti zase.

Tu bi moral narediti enega Fenatija... :P

Objavljeno

London je itak najbolj “adijo”. Kar se pa tam dogaja, pa sam.....:chase: 

pa sami skuter gangi.....to je sam za scevlat

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno
Kronika
Petek, 28. september 2018

28. 9. 2018 je bilo v Ljubljani ukradeno motorno kolo znamke KTM, tip 350 EXC-F, oranžne barve, letnik 2015, registrskih oznak W-2PGX (A).

Kronika
Sobota, 29. september 2018

V noči na 29. 9. 2018 je bilo v Ljubljani ukradeno motorno kolo Ducati, Hypermotard 939, rdeče barve, letnik 2017, registrskih številk FNF939 (D).

vir: www.policija.si

Objavljeno
54 minutes ago, krucymucy said:

Japoncev se krast nocejo.

Se jih ne rabi za kose.....

On 9/29/2018 at 9:10 PM, maus said:
Kronika
Petek, 28. september 2018

28. 9. 2018 je bilo v Ljubljani ukradeno motorno kolo znamke KTM, tip 350 EXC-F, oranžne barve, letnik 2015, registrskih oznak W-2PGX (A).

Kronika
Sobota, 29. september 2018

V noči na 29. 9. 2018 je bilo v Ljubljani ukradeno motorno kolo Ducati, Hypermotard 939, rdeče barve, letnik 2017, registrskih številk FNF939 (D).

vir: www.policija.si

To so se specializirali za turiste?

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Ne vem zakaj ne napišejo še ulice, kjer so bili mazneni... Sam vem da so jih par ukradl turistom ponoči iz parkingov za motorje pri  levstikovem trgu v stari ljubljani

Popravljeno . Popravil a-rod

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!