Skoči na vsebino

VRAČILO ZAVAROVALNE PREMIJE IN CESTNINE

Priporočene objave

Objavljeno

Vem da je že odprta podobna tema,samo je povdarek na odjavljanju motorjev.

Po opravljenih formalnostih odjave vozila iz prometa ,sem se napotil na zavarovalnico TRIGLAV, Verovškova,vržem vse papirje na mizo in čakam.

Uslužbenka mi reče za številko tekočega ali transakcijskega računa ????

Debelo pogledam in jo vprašam ,kaj ji bo??? Odgovori ,da mi nakažejo denar.Rečem ,ne ,ne hočem gotovino,takoj,kakor vseh 6 let do sedaj.

Pravi da to ne gre več tako,da nimajo blagajne ,ali naj počakam ,da bo prišla stranka, ki bo plačala (30.000) ,da mi da denar, ali pa nakazilo na račun ,dogajalo pa se je po 14 uri.Ker nisem tam v službi in ne dobivam plače pri njih,se vsekakor ne strinjam s čakanjem na stranko.

Zahtevam vodjo izmene ali nekaj podobnega od nadrejenih,da se takoj pritožim.Dobim odgovor,da vodje izmene trenutno ni ,zahtevam osebo,ki ga menja,odgovor,zamenjave ni ! ! ! V tako veliki zavarovalni hiši ,kjer dela vsaj 20 šalterjev ni vodje izmene ali njegove zamenjave ???ŽALOST.

Uslužbenka me napoti ,naj napišem pritožbo v pritožno knjigo,kar sem tudi storil.

Glede na to ,da sem po pritožni knjigi pogledal za nazaj in našel cel ku motoristov,ki so se pritožili in da vas je veliko ki se niste,sem se odločil odpreti to temo , kajti ,danes sem po pošti, priporočeno dobil ODGOVOR NA PRITOŽBO.

Citat odgovora:

Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o obveznih zavarovanjih v prometu(ZOZP),novost 22.člen v primerih odsvojitve vozila.Po novem ,v primeru zamenjave lastnika vozila,zavarovalna pogodba za zavarovanje avtomobilske odgovornosti preneha veljati,ko novi lastnik sklene novo zavarovalno pogodbo za to vozilo.Prejšnji lastnik vozila pa je upravičen do povračila sorazmernega dela neizoriščene premije,če iz zavarovanja,za katerega se premija vrača,ni bila izplačana odškodnina.

Omenjeni zakon ne določa rokov Zavarovalnicam za izplačilo tega dela premije,zato v takih primerih velja običajni 14-dnevni rok po 943.členu Obligacijskega zakona

>>konec citata<<

Torej zakon ščiti in nalaga zavarovalnicam naj ne izplačuje denarja

navadnim smrtnikom in naj jih nategujejo v nedogled, dokler se da,in da nebi slučajno slišali kaj na temo o obrestih itd.

Mi kot uporabniki,v primeru da plačaš zavarovanje s čeki ti zaračunajo 5% več,kar meni pomeni ,da ni takojšnje plačilo (obresti).

V pojasnilu še piše :

>>citat<<

Naš način dela je takšen,da moramo zaradi dobrih odnosov s strankami ,v celotnem sistemu preveriti tudi pravilnost izračuna,

(moj komentar ZAKAJ IMAJO RAČUNALNIKE???Videl na svoje oči vnese datum registracije,datum odjave in rezultat je na dlani)

zato vsa vračila pregleda kontrolna služba ,ki ugotovi tudi morebitne druge odprte obveznosti stranke do zavarovalnice in šele potem se nakazilo lahko izvrši.

>>konec citata<<

To vse skupaj je meni en lari fari,izgovarjanje na zakone ki se ne nanašajo na enostavno odjavo vozilo iz prometa in povezujejo to s prodajo, potem z navskrižnimi dejstvi (na šalterju reče naj počakam stranko ki bo prinesla denar,v odgovoru na pritožbo pa na preverjanje9,

Jest se bom pritožil in zahteval obresti za vsak dan.

Enako se bom pritožil družbi za ceste,ko prejmem denar,oni so celo dali rok 30 dni.

Je kdo ki se je vozil z neplačano cestnino???

Saj ti prometne in nalepke ne izdajo če nisi vse poravnal TAKOJ brez obrokov,pri zavarovanju ti pa nabijejo obresti,če plačaš na obroke.

Rad bi slišal vaša mnenja in pozivam vse, ki vračate tablice ,

da se pritožte,če se še niste,kdor je dobil odgovor na pritožba,naj se pritoži na odgovor pritožbe in zahtevate obresti,če nam to že delajo.

Vem da so to malenkosti,drobiž,pa ostanite vi komu dolžni tolar???

Fast

Objavljeno

Dva dni nazaj odstranil nalepko,vrnil tablico,odjavil motor,šel na

zavarovalnico(Mariborska)in kot še vsako leto do sedaj dobil denar takoj,

izplačan v gotovini.

pozdrav

Objavljeno

Saj je bilo na Triglavu tudi do letos tako.

Ne gre za reklamiranje zavarovalnic ampak za korektnost do strank.

Tako ali tako propadajo(Triglav) ,pa se še borijo proti sebi z vsemi 4mi.

Objavljeno

Jast sem imel do preteka registracije/zavarovanja cca. še 5 mesecev, pa bi nazaj dobil le 20.000 SIT (za kategorijo 500-750), od tega pa moraš odšteti še stroške odjave in drugo leto nove prijave, morebitnega dopusta in preizkušnje, pa si na suh na***.

Zares zanimivo. Da se lahko legalno furam 1 leto po naših bolj ali manj zje*** cestah moraš plačat 100.000 SIT, nazaj pa nato za malce manj kot pol leta dobiš 20.000.

Ne bom odjavu, toda takim svinjarijam bo enkrat potrebno narediti konec :!: :evil:

Objavljeno

Imel sem enako izkušnjo - o tem sem pisal v temi "Registracija za 1/2 leta". Nalepka mi itak velja le pol leta, ker imam star motor, zato sem šel po svoje cekine na Triglav. Pridem noter, administratorka na šalterju se ukvarja z edino stranko pred mano. Potrpežljivo počakam, ko sem bil na vrsti, mi pa pove, "da je že zaprto, ker je ura nekaj minut čez 18. uro, lahko pa mi naredi informativni izračun, koliko denarja bom dobil nazaj" (to sem itak vedel - polovico vplačanega zneska). No, potem ni mogla izračunati, ker je "nagajal računalnik - pridite jutri".

Pridem naslednji dan, pa rabi št. TR, prejšnji dan mi je to pozabila povedati. Kako - saj ste mi vsako leto vrnili v "cash"-u, hočem tako tudi letos. Ne, ni mogoče, zaradi povračil pri odjavah ob kupoprodaji avtombilov denarja v blagajni vedno zmanjka - naj grem v glavno poslovalnico, pa bom itak čakal, da nekdo prinese denar itd.

S sabo nisem imel kartice TR - domov ponjo in v tretje na Triglav. Dobil dobropis - denar bo v kakem tednu do 10 dneh na TR, če ne, naj pa kaj pokličem. Sicer je bila "teta" zelo prijazna, povedala je, da je v pripravi predpis za možnost registracije motorjev za krajše obdobje, potarnala nad vse bolj zapletenimi postopki...

Mislim, da si pri Triglavu zelo želijo, da bi čimveč motoristov ugotovilo, da se odjava zaradi zapletenosti postopka ter izgube časa in živcev ne izplača. Pozimi se tako skoraj ne vozijo - rizika torej ni, denar pa ostane Triglavu...

Objavljeno

V ponedeljek sem odjavil motor, pa sem na Triglavu dobil izplačano takoj cca 16.000 SIT. Na srečo brez problemov.

Objavljeno

Transalp

in ostali

Sem prebral vse v temi registracija za 1/2 leta,ampak moja tema ne gre zraven,za ali proti... jaz od prve registracije dalje vračam tablice,kdor misli da bo ful profitiral če bo 10 let čakal 50% bonitete in se v celi zimi 2x pelje naj kar podarja širokodušno svoj denar zavarovalnici,da bodo laže kradli in naj si želi veliko sreče da ne bo dal kupončka...jaz ne dam in sem letos prvič uveljavljal tudi vračilo cestnine.

Ostani komu dolžan 1 tolar,pa boš dobil opomin+aministrativne stroške,(če je možno te še odklopijo)....

Gre za princip.Tudi družbi za ceste ali kakorkoli se že imenujejo ,bom poslal pritožbo,kajti vračilo v roku 30 dni ,je pa malo preveč,poleg tega da bo še pošta potegnila svoje.So nam morda omogočili plačilo cestnine na obroke,z zakasnitvijo,ali kaj drugega ???Kolikor vem ne.

Apeliram na vse,ki vračajo tablice,da se pritožijo nad postopki in zahtevajo obresti za denar ,ki nam pripada ,pa omenjene družbe manipulirajo z njim.

Če občan ne poravna dohodnine v roku veste kaj se zgodi,čene plačaš telefona... ,

LP

Objavljeno

fast, se povsem strinjam s tabo. Kar velja pri plačevanju za eno stran, naj velja tudi za drugo. Tudi jaz ob odjavi vedno zahtevam tudi vračilo cestnine. No, letos ne, ker sem tudi plačal cestnno le za pol leta (14 let star motor - tehnični na pol leta).

Spomladi sem hotel ob registraciji plačati tudi polovično zavarovanje, ker so mi izdali nalepko z le polletno veljavnostjo. Država je zato pobrala le polletno cestnino - kolikor pač velja dovoljenje v obliki nalepke. Ne morejo ti zaračunati nečesa, česar ne dobiš. Zato sem zatežil na zavarovalnici - zakaj moram plačevati zavarovanje za vse leto, če moje prometno dovoljenje (nalepka) velja le pol leta? Nihče ne more zagotoviti, da bom čez pol leta uspešno opravil tehnični pregled, brez njega pa nove nalepke ne dobim. Zakaj torej plačevati vnaprej nekaj, kar še ni gotovo? Na Triglavu so mi odgovorili, da lahko zavarujem le za 1/2 leta, vendar plačam 70% zaradi "povečanih stroškov". Če pa plačam polno, mi bodo ob izteku polovico vrnili. Torej: v tem primeru jih pol leta brezobrestno kreditiram s polovico vplačanega zneska, kar je še vedno ceneje kot plačati 20% več za "povečane stroške"... :evil:

Objavljeno

drugace povedano zakonodaja favoriziza zavarovalnice,o potrosnikovih pravicah se slisali niso ergo vse skupaj nateg na suho.

dajte se skupaj (10 ali bolje 100 motoristov) za enega agenta odlociti in pri njemu "delajte" zavarovalniske posle po vasih pogojih.ni vrag,da se ne bi nekaj spremenilo.dodatno je potrebno teziti vsem vpletenim s to problematiko - ministrstvu,zavarovalnicam,varuhu potrosnikovih pravic itd.

Objavljeno

ICE

Točno tako kot si napisal in jaz imam dost tega .

TRANSALP

+

Niti društva,niti klubi ,noben ne premakne nobene stvari,od kar je obstaja naša DRAGA državca se ni za motoriste spremenil nič,nič se ni naredil.

Če se vam na ljubi pisat pritožb,vam jih jaz,ker bo tako ali tako napisana.

Zavarovalnice že 11 let vejo željo motoristov ,pa da ne morejo narediti paketa za 1/2 letno zavarovanje,saj vem nočejo,tako denar obračajo da laže kradejo.

Objavljeno

Fast... jest bi rad pomagal in se prtožu sam se nimam za kaj. Odjavu motor, odlimal nalepko (sam), dobil potrdilo in z njim šel na zavarovalnico, kjer sem dobli 30 kSIT takoj v gotovini nazaj (motor sem mel zavarovan 7 mesecev, celotno zavarovanje stalo ca. 67 kSIT). BTW motor mam zavarovan pri Triglavu. Zgleda, da je razlika tudi med posameznimi poslovalnicami.

LP - Rude

Objavljeno

tudi jaz nisem imel problema z izplačilom, odjavil nesel zavarovalno polico agentu,dobil denar in adijo. cestnine pa še vedno nisem dobil, tudi lanske ne,čeprav sem jim v roku dopolnil formular. na tem področju bo potrebno še marsikaj narediti, zato pa ustanavljamo Maksi a ne?

Objavljeno
V ponedeljek sem odjavil motor, pa sem na Triglavu dobil izplačano takoj cca 16.000 SIT. Na srečo brez problemov.

Na kateri poslovalnici?

FLAYO

Objavljeno

V soboto sem tudi sam odjavil motor, bil sem nabrušen do konca, ker sem pričakoval zaplete, kot jih opisujete na tem forumu. Najprej Avtohiša Vodovodna (zaradi prijaznosti in korektnosti zaposlenih že več kot desetletje vsa opravila v zvezo z registracijo in podobnimi zadevami opravljam tam!). Nobene gužve, 5 minut, dva podpisa, 2.200 SIT in vse je bilo rešeno tik tak, še obrazec za vrnitev cestnine mi je prijazna gospodična izpolnila. Od tam na Triglav, Verovškova, v celi stavbi bil edina stranka (kje so tisti časi???), in tudi tam mi je pirjazna gospodična v 5 minutah uredila vse papirje, in, ne boste verjeli brez besed in pripomb odštela na roko 35.500,00 SIT gotovine. Zdaj pa ne vem, ali je za to kriv moj šarm, strog pogled, ali pa kaj drugega. Skaratka, prej kot v 15 minutah uredil vse, in se z gotovino v žepu odpeljal novim delovnim zmagam naproti. Samo še cestarski obrazec na pošto, pa je.

Objavljeno

Lojzi, drugo leto greva skupaj tole urejat, da bom tudi jaz takoj novce štel... Če se bojiš, da bom prestrašil gospodične za okenci, se lahko tudi kam skrijem (posvodimajokakfikuspress). :twisted: :lol:

Objavljeno
Lojzi, drugo leto greva skupaj tole urejat, da bom tudi jaz takoj novce štel... Če se bojiš, da bom prestrašil gospodične za okenci, se lahko tudi kam skrijem (posvodimajokakfikuspress).  :twisted:  :lol:

Vzemita še mene zraven-ker sem imel enak problem tudi sam (na enoti Verovškova) kot ostali...

Objavljeno

... samo 2 pripombi, ki izhajata iz zgoraj napisanega:

1. ... če imajo v blagajni denar (gotovino), ti jo torej takoj izplačajo

2. ... če gotovine ni, počakaš 14 dni in dobiš znesek na TR

... me pa pri točki 2 zanima nekaj drugega ... zakaj se na primer ne bunite, ko zavarujete motor in dobite možnost plačila zavarovanja na 7 obrokov z 1-mesečnim zamikom?

... vem, da boste nekateri skočili na moj post, ampak stvar je takšna, da jo je treba gledati iz več zornih kotov ...v vsakem primeru pa se itak ve, kdo potegne krajši konec ...

Objavljeno
... samo 2 pripombi, ki izhajata iz zgoraj napisanega:

1. ... če imajo v blagajni denar (gotovino), ti jo torej takoj izplačajo

2. ... če gotovine ni, počakaš 14 dni in dobiš znesek na TR

... me pa pri točki 2 zanima nekaj drugega ... zakaj se na primer ne bunite, ko zavarujete motor in dobite možnost plačila zavarovanja na 7 obrokov z 1-mesečnim zamikom?

... vem, da boste nekateri skočili na moj post, ampak stvar je takšna, da jo je treba gledati iz več zornih kotov ...v vsakem primeru pa se itak ve, kdo potegne krajši konec ...

Zgleda, da veliko ves o teh zadevah...

Daj mi povej zakaj se ne da prispevka za cestnino placati z bancno ali kreditno kartico, ampak zahtevajo in sprejemajo samo gotovino?

Zavarovanje in tehnicni pregled lahko placas preko POS terminala, cestnine se pa ne da.

FLAYO

Objavljeno

verjetno, da mora tudi gotovina malo krožit a ne? :D

Objavljeno

Daj mi povej zakaj se ne da prispevka za cestnino placati z bancno ali kreditno kartico, ampak zahtevajo in sprejemajo samo gotovino?

Zavarovanje in tehnicni pregled lahko placas preko POS terminala, cestnine se pa ne da.

FLAYO

... morda iz istega razloga kot ne moreš v nekaterih trgovinah plačati z bančno ali kreditno kartico?

... kolikor vem, morajo trgovci oz. vsi tisti, ki sprejemajo plačila z kreditnimi oz. bančnimi karticami plačati provizijo od zneska banki, preko katere poteka plačilo ... in ne verjamem, da bo država plačevala takšno provizijo bankam ... konec koncev je tako tudi prav, saj bi to pomenilo, da bi nas za "izpad" prihodka obremenili kje drugje ... in spet se ve, kdo bi potegnil krajši konec ...

Objavljeno

FLAYO

Ali bom jest zdej največji nakladač ratou tle gor? Še nikoli nisem cestnine plačal z gotovino, ampak mi vedno total registracijo potegne z BA kartico. Razen tehničnega, ki ga plačam fizično na drugem "šalterju", pa tudi tega plačam z BA kartico. Mogoče nimate vsi tako oklju prijaznih referntk, kot jih imam jaz na Avtohiši na Vodovodni. Samo, da ne bi zdej vsi tja navalili, ker bom potem jaz dlje v vrsti čakou :wink: 8) :?

Objavljeno

Ali bom jest zdej največji nakladač ratou tle gor? Še nikoli nisem cestnine plačal z gotovino, ampak mi vedno total registracijo potegne z BA kartico. Razen tehničnega, ki ga plačam fizično na drugem "šalterju", pa tudi tega plačam z BA kartico. Mogoče nimate vsi tako oklju prijaznih referntk, kot jih imam jaz na Avtohiši na Vodovodni. Samo, da ne bi zdej vsi tja navalili, ker bom potem jaz dlje v vrsti čakou  :wink:  8)  :?

Na INTERSERVISU zraven vojasnice moste majo prav na okencku nalimano da se mora cestnino placat z gotovino.

Za kreditne kartice bi se razumel, ker se placa provizija...za BA kartico maestro pa men se zdi da ni treba.

Ce se motim, me prosim popravite.

FLAYO

Objavljeno

Flayo

na Verovškovi sem bil.

Easyrider

Ja maš prav za obroke,za 1 mesečni zamik pa ne...,samo si pa pozabil povedat,da pošteno plačaš 5% obresti.

In ,vsaj včasih je veljalo ,dokler zavarovanje ni poravnano(obroki),ne moreš dobiti izplačenega preostanka.

Easyrider da ti bo jasno ,na Triglavu ne prodajajo žemljic itd.,ampak se ukvarjajo z denarjem,ali pa pač znajo samo zav. police pisat,denar pobrat in konec,ko je pa treba izplačat je pa problem.

Ni mi jasno, kako je lahko blagajna prazna v delavniku ob 14,30h???

Pa mi to razlož!

Objavljeno

Folk kaj mislite kolko bom dobil nazaj od KASKA če sem zavaroval konc augusta pa zdaj prodam auto? Plačal sem 56k

Objavljeno

Ja maš prav za obroke,za 1 mesečni zamik pa ne...,samo si pa pozabil povedat,da pošteno plačaš 5% obresti.

... a res? ... čudno, potem se pa pri meni že nekaj let motijo ...

In ,vsaj včasih je veljalo ,dokler zavarovanje ni poravnano(obroki),ne moreš dobiti izplačenega preostanka.

... tudi to je res ...

Easyrider da ti bo jasno ,na Triglavu ne prodajajo žemljic itd.,ampak se ukvarjajo z denarjem,ali pa pač znajo samo zav. police pisat,denar pobrat in konec,ko je pa treba izplačat je pa problem.

... tega ti pa ne verjamem ... jaz z njimi še nisem imel nikakršnih "problemov" ...

Ni mi jasno, kako je lahko blagajna prazna v delavniku ob 14,30h???

... je morda pred teboj kakšnih 50 ljudi "osušilo" blagajno?

Pa mi to razlož!

... zadovoljen?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!