Skoči na vsebino

9. sejem Moto Boom

Codeine

Priporočene objave

Mimogrede - novih motorjev ne bo dosti, saj, kolikor vem, so se uradni uvozniki dogovorili, da to prireditev bojkotirajo (korektno bi bilo, da bi se o tem poročalo) .... Ker mnogi bodo šli tja zato . Da ne bo potem hude krvi.

Kaj bi naj bil razlog bojkota?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Morda višja obdavčitev motornih koles. Bojkotirati bi morali vlado. Kmalu bomo dobili nova prevozna sredstva za isto ceno samo, da bodo malo manjša.

Nmicken-avto.thumbnail.jpgekako takale.

Popravljeno . Popravil daneb
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mogoče pa tole:

http://www.kaerntnermessen.at/messe/slovensko/auto_bike-76.php

PS: Če bo to res, je to skregano z logiko: v času upada prodaje bi morali vse sile usmeriti v promocijo in "nagovarjanje" potencialnih kupcev; seveda pa je po drugi strani meni kar malo smešna poteza Delte iz Krškega, ko tako misteriozno in skrivnostno "napoveduje" in zavija v meglo prihod nove FZ8 in Fazerja8 ... pa tudi nove ST 1200; pobirajo aro, pa še enega samega primerka v trgovini ne moreš "pošlatat" ; sedaj naj bi pa celo eno FZ8 pokazali v družbi Rossijeve dirkalne na sejmu. In potem bodo kot razberem iz nadalnjega reklamiranja te dva motorja vozili od dilerja do dilerja naokoli in jih kazali kot neke svete krave ...

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a se da na tem sejmu tudi kaj kupit ali so stvari samo na ogled? rabim rokavice

Do sedaj se je dalo tudi kupit kaj od opreme. Verjetno bo tudi letos isto.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tole so vse govorice ... Razlog ina jb ibbili: previsoke cene, preslaba organizacija, ... Zavedati se je treba, da Moto Boom ni namenski moto-sejem/salon, pač pa so motoristi pač "nekam tja stisnjeni", toliko, da malo "popestrijo" preostali del večje prireditve.

In kolikor sem bil na Moto Boomih, so bili vedno katastrofalno slabi - žal. No, Slovenija je pač mala in je težko pričakovati kaj bolj "orenk".

Morda višja obdavčitev motornih koles. Bojkotirati bi morali vlado.

ne klobasaj. Obdavčitev motornih koles po novem ni "višja", saj prej sploh niso bila obdavčena! (z davkom na motorna vozila). Torej so bili motorji prej kvečjemu izjema, anomalija ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

PS: Če bo to res, je to skregano z logiko: v času upada prodaje bi morali vse sile usmeriti v promocijo in "nagovarjanje" potencialnih kupcev; s

Malo se pozanimaj, koliko jih tako "vlaganje vseh sil" stane in kaj imajo od tega ... Če si slučajno privatnik, boš razumel "računico".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mogoče pa tole:

PS: Če bo to res, je to skregano z logiko: v času upada prodaje bi morali vse sile usmeriti v promocijo in "nagovarjanje" potencialnih kupcev; seveda pa je po drugi strani meni kar malo smešna poteza Delte iz Krškega, ko tako misteriozno in skrivnostno "napoveduje" in zavija v meglo prihod nove FZ8 in Fazerja8 ... pa tudi nove ST 1200; pobirajo aro, pa še enega samega primerka v trgovini ne moreš "pošlatat" ; sedaj naj bi pa celo eno FZ8 pokazali v družbi Rossijeve dirkalne na sejmu. In potem bodo kot razberem iz nadalnjega reklamiranja te dva motorja vozili od dilerja do dilerja naokoli in jih kazali kot neke svete krave ...

LP

po izkušnjah sodeč, majo take boom akcije bol malo efekta. zdi se mi, da je bilo pred dvema sezonama še možno vplivati na labilne kupce, teh je bilo precej, pa rom-pom-poma niti ni bilo, ker so ljudje v vrstah stali in podpisovali kredite, letos pa. . . mislim da motorje kupujejo le tisti ki točno vedo kaj hočejo, in je manevrski prostor za oglaševanje zeloo majhen.

tole so vse govorice ... Razlog ina jb ibbili: previsoke cene, preslaba organizacija, ... Zavedati se je treba, da Moto Boom ni namenski moto-sejem/salon, pač pa so motoristi pač "nekam tja stisnjeni", toliko, da malo "popestrijo" preostali del večje prireditve.

In kolikor sem bil na Moto Boomih, so bili vedno katastrofalno slabi - žal. No, Slovenija je pač mala in je težko pričakovati kaj bolj "orenk".

maaa men se zdi, da v Ljubljani na gospodarcu (za obiskovalca) kej bistveno boljše ni, ali pač? Slovenski saolni so pač sprehod skoz vse večje trgovine in trgovce na enem mestu. in nevem točno, kaj bi publika rada? motorshow ala bologna?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

maaa men se zdi, da v Ljubljani na gospodarcu (za obiskovalca) kej bistveno boljše ni, ali pač? Slovenski saolni so pač sprehod skoz vse večje trgovine in trgovce na enem mestu. in nevem točno, kaj bi publika rada? motorshow ala bologna?

Verjetno si predstavljaš, koliko dela, stroškov, je s takim "nastopom"? In se je verjetno v neki točki res treba odločiti, ali se splača. In še organizator prireditve verjetno ne daje prostora ravno zastonj, le zato, da bi ljudje prišli in videli motorje ...

Jaz jih čisto razumem. Mi pa to ni všeč, jasno. Tale Slovenija je na vseh frontah podhranjena.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za vse ljubitelje predelav se v custom kotičku skriva ene 5 slovenskih streetfighterjev, mogoč se jih je do dans nabral še kej.. vsekakor se splača pogledat. Se vidmo v nedelo ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

se ne splača it na sejem, ker je za kurac z eno besedogrim.gif

in to ni samo moje mnenje( aja saj nebi šel, pa sem mel stranke v bližini pa sem službeno se na hitro skočil)

aja hostes ni dost... da nebo kdo mislil da bo vsak kaj od tega melgrrr.gif

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem si danes pogledal in je za pogledat za moje pojme, motorjev kar veliko, za počit učke na oldtimerjih avtih in motorjih, zanimivo orodje....priporočam.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kakor je meni znano, ima vecina moto trgovin v casu sejma do 20% popusta na vecino oblacil in celad. Na motorje pa nimajo popustov, se pa da lazje zmenit za kako testno voznjo kakega novega modela (ce ga imajo seveda na zalogi.). Je pa res, da se na samem sejmu ne sme sedat na kr veliko motociklov. Zadnjo rundo so bili popolnoma prepovedani KTMi, pri Yamahi in HD so te pa samo grdo gledali. Vedno vprasajte, ce lahko.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na veliko motorjih je napis, da se jih ne sme dotikati potem pa vidiš mulčke ko berejo to na ves glas pa z rokami opazujejo motorje, nobenega spoštovanja več.

za popust za motor se vedno da nekaj zmeniti, saj pa vsak ceno niža preden ga kupi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na veliko motorjih je napis, da se jih ne sme dotikati potem pa vidiš mulčke ko berejo to na ves glas pa z rokami opazujejo motorje, nobenega spoštovanja več.

za popust za motor se vedno da nekaj zmeniti, saj pa vsak ceno niža preden ga kupi.

Men se zdi pa ravno bistvo tega, da gres na sejem, da lahko na enem mestu vidis in otipas razlicne mopede, celade, jakne.. da probas, se gor usedes.. Sej ce malo pomislis; smo vsi mogoce bodoci kupci. Tut uni mulcki, ki bozajo mopede na sejmu.. Jebiga, tko se vse zacne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, res je. Recimo, en mulo bo na sejmu sedel na motor. Seveda ga ne bo kupil (kako pa, če je pa osnovnošolec?), ampak željo po njemu bo pa imel zelo močno. In čez par let -evo ga v salonu z denarjem...

A je kdo že bil na letošnjem Motoboomu, da lahko vidimo kako fotko...?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, res je. Recimo, en mulo bo na sejmu sedel na motor. Seveda ga ne bo kupil (kako pa, če je pa osnovnošolec?), ampak željo po njemu bo pa imel zelo močno. In čez par let -evo ga v salonu z denarjem...

bil samo nisem slikal closedeyes.gif

ne vem zakaj( pozabo očitno) lahko ta ti karto skeniramtrance_25_naughty.gif če kaj pomaga

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja no ampak, če piše ne dotikaj se ne dotikaj.

Sem bil, fotk imam okrog 300, kasneje danes jim bom dal nekaj sem, da si pogledate.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mogoče pa tole:

LP

Sem si danes ogledal omenjeni sejem v Celovcu. Tisti Bike v najavi lahko kar zbrišeš. Motorjev za prste ene roke. V CE bo sigurno več dvokolesnikov za videti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

to pa ni iz celja :closedeyes:

ja pa je. to je štant Motor jeta, hostese pa so od revije Motorist. :whistle:

drugače bom pa verjetno eden redkih, ki bom pohvalil moto boom.

Za NAŠE razmere je vredu. Od znam manjkata KTM in Kawasaki, ostali so. Od res pravih novosti lahko vidiš aprilio rsv4R, bmw-ja s1000RR in to 3 barve, hondo vfr 1200F, hondo fury, yamaho fz8, ducatija desmosedici RR in ducatija multistrado + vse ostale pomembnejše motorje vseh znamk. no v soboto bo baje še rossijeva yamaha. tudi opreme je kar nekaj in pa predelav. še mađari zodiac in en iz srbije predelovalec so. za popuste nisem spraševal, sem pa videl da jih imajo. tudi neki nemci in podobno prodajajo opremo.

hostese tudi so, verjetno pa jih bo več čez vikend.

kar se pa tiče vsedanja na motor popolnoma razumem da se ne sme. to so motorji, ki so namenjeni za nadaljno prodajo in če se ti tisoč ljudi gor vseda je najmanj ka je, da ti z zadrgami in ostalim popraskajo tank in plastike.

kako naj trgovec potem proda tak motor???

kdor je bil v tujini na kakem sejmu kjer si lahko sedel na motorjih je videl kaj se z motorji zgodi - praska pri praski.

jaz sem presenečen ker je kljub krizi več motorjev in opreme kot jo je bilo kadarkoli po mojem spominu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Domov se vračam zelo razočaran, kot tudi moja družba ki je bila z mano... To kar je blo na sejmu lahko vidite v vsaki trgovinici ki ima par artiklov opreme! Na sejem sem šel z namenom da pogledam in sprobam novo opremo ki jo kupujem in pogledam za novitetami... Rezultat tega je da ni bilo možnosti sprobati niti enega kombinezona št. 54 (no yamaha je imela enga mislim da), čevlji so bili razstavljeni povečini po en na polici, o kakih extra številkah seveda ni govora.... čelad kar je bilo pametnih so bile xlite in agv, pa par suomyjev... nikjer araia, kawasakija, dainese, alpinestarsa... ne vem no... na poti na sejem sem se ustavil v TSC Laba v Litiji in ne lažem če rečem da imajo na zalogi vsaj ene 2 sejma... če bi se še odločal za it na sejem ne bi šel in se raje pršparu za Bologno ali Milano kjer je res kaj za videt!

LP Simon

Popravljeno . Popravil Racing
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A Kawasakija spet ni? Pa dejte no.. Mislim, a se fantje iz DKS zajebavajo al kaj? Pa KTMa tut ne? TCS Laba, pejte v rit!

• Všeč mi je 2
  • Ni mi všeč 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!