Skoči na vsebino

ENDURO alpe adria dirka - SLOVENIJA


jaka1s

Priporočene objave

8482_1270069042_190_8482.jpg

MEDNARODNA DIRKA Z MOTOCIKLI ENDURO

SLOVENIJA 2010

Bliža se 1. ENDURO DIRKA v Sloveniji, ena največjih motorističnih prireditev v Sloveniji, bo potekala od sobote do nedelje, med 12. in 13. junij-om 2010, na ogled bo potekala alpe adria european reginal enduro championship in vzopredno še dirka za državno prvenstvo v enduro motociklizmu. Na ogled bo tudi ponudba razstavljalcev motorizma dodatne opreme za motocikle. Organizatorji obljubljamo bogat program, ki bo letos obiskovalcem ter tekmovalcem skušal ponuditi odlično dirko in obilo zanimivih trenutkov.

Enduro dirka, ki bo potekala v Ajdovščini bo tokrat prva tovrstna prireditev v Sloveniji. Organizatorji pričakujemo med 250 – 300 voznikov iz Slovenije in sosednjih držav.

Prireditev bo potekala v Ajdovščini, kjer bodo v industrijski coni poleg cuba Vertigo postavljeni boxi za tekmovalce in vsa potrebna infrastruktura.

Dirka z tehničnimi pregledi in registracijo se bo pričela v Petek 11.6.2010. Štart dirke do potekal v samem centru Ajdovščine s pričetkom ob 12.00. Nato bodo vozniki prepeljali 3 kroge po začrtani trasi v vipavski dolini katera bo merila 180 km.

Ob 19.00 se bo pričel nočni special kateri bo potekal v Ajdovščini in bo na ogled vsem ljubiteljem motociklizma. V nedeljo sledi še zadnja etapa katera bo merila 120 km. Nato bo sledila razglasitev rezultatov in podelitev priznanj.

Enduro dirka bi potekala v občini Ajdovščina. Vsi motocikli, ki bodo nastopili na dirki so registrirani in morajo voziti po predpisih CPP. Parkirišče za vse udeležence bi bilo v industrijski coni Ajdovščina.

KAJ JE ENDURO TEKMOVANJE:

Vir: AMZS – Silvin Vesenjak

Enduro poteka po progi,ki je speljana v naravi po kolovozih,opuščenih poteh,hudournikih z večjimi vzponi in spusti-po skalah,blatu,koreninah , pa tudi po asfaltnih oziroma makadamskih cestah v javnem prometu , kjer se vozi po CPP , brez zapore ceste.

Proga je dolga od 150-250 kilometrov v seštevku treh ali več krogov ( navadno je krog dolg 50-90 kilometrov ) . Krog je razdeljen na etape , ki jih morajo vozniki prevoziti v točno določenem času .

Navadno po dva voznika startata na znak starterja v vsaki minuti .

Povprečna hitrost na etapi je po določilih FIM ( svetovne zveze motociklistov ) od 35-50 kilometrov na uro . Zavoljo te omejitve sodi enduro med manj nevarne moto športe , pa tudi vozniki morajo biti dobro zaščiteni.

Sestavni del dirke so tudi hitrostne preizkušnje ( v vsaki etapi je po ena hitrostna preizkušnja ) , ki jih morajo vozniki prevoziti v najkrajšem možnem času , saj se minute in sekunde pretvorijo v kazenske točke , ki odločajo o končni razvrstitvi . Hitrostne preizkušnje so zaprte in označene oz. omejene s trakovi , izven javnega prometa ( gramoznica , glinokop , travnik , cross steza ali celo smetišče ) . Vozniki dobijo ob prijavi izpisek s časom starta in z določenimi časi za posamezne etape . Časi so naravnani tako , da je mogoče etape s tekočo vožnjo prevoziti . Če voznik prekorači določen čas , se zamuda šteje med kazenske točke , saj zamude s hitro vožnjo ne more nadoknaditi . Zmaga voznik , ki zbere najmanj kazenskih točk . Navadno dirka poteka dva dni .

Trening na progi pred dirko ni dovoljen , tako da se vozniki od štarta do cilja srečujejo z različnimi presenečenji in pastmi narave , za kar je potrebna izredna koncentracija med celo tekmo.

Motorji so registrirani in opremljeni za vožnjo v javnem prometu ( svetlobna telesa , gume in izpušni sistem ) . Vozniki so registrirani v zvezi AMZS-SPORT , kjer so opravili tudi enduro seminar o pravilih in bontonu vožnje v naravi in s tem pridobili tudi licenco . Vsi vozniki imajo vozniško dovoljenje .

URNIK PRIREDITVE 2010 :

PETEK

AJDOVŠČINA Industrijska cona

12.0 - odprtje prostora za servis in tekmovalce

17.00 – 20.00 prijava udeležencev

17.00 – 20.00 tehnični pregledi

SOBOTA

AJDOVŠČINA CENTER

URADNA OTVORITEV – 1. DAN tekmovanja

7.00 – 10.00 tehnični pregled motociklov

7.00 – 9.00 prijava udeležencev

8.00 – 10.30 tehnični pregledi

11.00 sestanek z vozniki

11.00 prihod motoristov v center Ajdovščine

11.30 govor župana in organizatorja

12.00 štart

17.00 cilj 1.dneva

19.00 – 22.00 tehnična preizkušnja – industrijska cona

22.00 zabava za vse udeležence

NEDELJA

AJDOVŠČINA Industrijska cona

2. DAN tekmovanja

10.00 start 2.dan

15.00 tehnična preizkušnja – industrijska cona

17.00 cilj dirke

18.00 razglasitev rezultatov

NA DIRKO SE BODO LAHKO PRIJAVILI tudi tekmovalci ki NIMAJO LICENC.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!