Skoči na vsebino

knjiga : Vaše pravice v policijskih postopkih


SiR

Priporočene objave

Samo v informacijo (ni reklama, moderator, prosim opomni me, če se motim in ustrezno zmasakriraj -->). Bom prilimal kar predstavitveni tekst avtorjev (Goran Klemenčič, Bećir Kečanović, Miroslav Žaberl):

"Beseda avtorjev: V organizacijah, za katerimi stoji moč prisile, vedno najdemo posameznike, ki jih ženejo osebni nagibi ali neznanje, da krivično omejujejo pravice in svoboščine ljudi. Zato v prvi vrsti poudarjamo znane besede, da nobena država ali sistem, ki se boji, da bodo državljani poznali svoje pravice in jih uveljavljali, ni vreden preživetja. Ta ugotovitev je za policijsko področje še posebej pomembna. Čas, v katerem živimo, vse bolj potrjuje pravilo, da mora posameznik za uresničevanje svojih pravic in zakonitih interesov sam prevzeti določeno breme odgovornosti. Demokracija in vladavina prava potrebujeta človeka in državljana, ki mora imeti na razpolago ustrezne informacije in znanje, da lahko svoje vedenje in delovanje svobodno usmerja znotraj meja, ki jih postavljajo vnaprej določena pravila javnega življenja. Človek je bitje svobode pod vladavino razuma, ki bi moral pravila skupnega življenja sprejemati ali zavračati, ne iz strahu pred državo in njeno oblastjo, pač pa ob poznavanju svojih pravic in z osebnega prepričanja, da je tako boljše za njega in vse druge ljudi. Danes, ko je svetovna skupnost pred zahtevnimi varnostnimi izzivi, človekove pravice pa zaradi tega na posebej hudih preizkušnjah, je nastopil čas, ko bi bilo treba lekcije o človekovih pravicah vedno znova ponavljati, da se ponovno zasidrajo zlasti v pregretih glavah ljudi. S knjigo, ki je pred vami, želimo avtorji, ki smo (bili) kakor koli povezani s policijsko organizacijo, pokazati bralcu morda varnejšo pot, po kateri se je s poznavanjem svojih pravic in dolžnosti moč izogniti represivnim ukrepom in sredstvom prisile v policijskih postopkih, kot tudi zavarovati svoje pravice, v primerih, ko so bile te kršene s strani državnih represivnih organov. Obenem pa želimo vsem policistom, ki se vsakodnevno trudijo za našo skupno varnost in si pri tem prizadevajo zakonito opravljati odgovorno policijsko delo, pomagati pri iskanju sorazmerja med abstraktno zakonsko pravičnostjo in konkretno odgovornostjo za ljudi in njihove pravice. Knjiga ni namenjena zgolj strokovnim krogom v ožjem pomenu prava in policijske stroke, temveč najširši javnosti in posameznikom, kot osnovno znanje ali vsaj prvi nasvet, kako zavarovati svoje pravice v policijskih postopkih. Z željo, da bi se temu čimbolj približali, smo njeno vsebino oblikovali po naših najboljših močeh. "

Aja, še info o knjigi:

Založba Pasadena, d. o. o.

--------------------------------------------------------------------------------

redna cena 5.900,00 SIT

klubska cena 4.720,00 SIT

vezava broširano

strani 338

mere 170 x 250 mm

izid november 2002

ISBN 9616361376

--------------------------------------------------------------------------------

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravica 1: ustavi vozilo :o

Pravica 2: bodi prijazn :roll: :D

Pravica 3: sprejmi plačilni nalog :?

Pravica 4: pritoži se :x

Pravica 5: plačaj :evil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst si pa tkole predstavlam:

Pravica 1: zbeži in policaju pokaži :0X:

Pravica 2:policaje pretepi in zmirjaj :twisted: :D

Pravica 3: plačilni nalog rastrgaj, poteptaj in popluvaj :twisted: :)

Pravica 4:pritoži se :oops:

Pravica 5:pojdi v zapor :? :( :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

škoda denarja za tole knjigo!!

:?

jest bom tkole reku: policaj te lahko polom ko pr*sca, pa še kazen napiše za prekršek, ki ga nisi storil!!! in ti nimaš kej!!!

zato je treba bit prijazen do policista, saj bo potem tud od korekten do tebe...

če se boš pa drl nanj pa lahko pričakuješ klofute (pošteno)

sej ne da ljubim policiste, treba jih je pač razumet ker delajo po cele dneve in se ukvarjajo s pijanci, pretepači povrhu tega jih pa lahko še vsak pametnjakovič nadere pa mu nč ne morejo (kao)... zato ni čudn da se kej takega zgodi... (pendrek, solzilec...)

zato jest pravim, če boš prijazen do policista ne boš rabu nobene knjige!!!

(se pa najdejo tud taki pri katerih prijaznost ne pomaga, ampak to ni problem v policiji ampak v osebnosti policista :!: )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!