Skoči na vsebino

Stran z motoristi


sramezljiv

Priporočene objave

Tako meni nizozemski strokovnjak za promet, ki je preučeval zakaj so ceste v Veliki Britaniji, na Švedskem in na Nizozemskem najbolj varne.

"V osnovi motociklisti ne sodijo v promet", je izjavil nizozemski strokovnjak za promet,Matthijas Koornstra.Evropska komisija ga je najela za izdelavo raziskave o varnosti na Švedskem, v Veliki Britaniji in na Nizozemskem, kjer zaznavajo najmanj smrtnih žrtev v promrtu.Po njegovem mnenju bi moralli motociklizem kar prepovedati, če ne,pa vsaj hudo omejiti svobodo motociklistov in jim posebej vestno in močno naviti davke ter prispevke. V končnem poročilu ni omenjal tako radikalnih stališč, saj poziva le k več avtocestam in več conam z omejitvijo 30 km/h.

No kaj bomo pa zdaj, bo treba počas svoje krave prodat. 8) 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mater so knedli! Jaz bi njega dal na avtocesto iz Britanije nazaj na Nizozemsko peš!!!Pa ga omejil na največ 2km/h na uro, pa še tankat nebi smel(pit)!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mater so knedli! Jaz bi njega dal na avtocesto iz Britanije nazaj na  Nizozemsko peš!!!Pa ga omejil na največ 2km/h na uro, pa še tankat nebi smel(pit)!!!!!

Ali bi lahko šel skozi tunel ali bi moral plavat čez Rokavski preliv? :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po drugi strani pa so voznike enoslednih vozil izvzeli iz plačila takse za vožnjo po centru Londona, ker spadajo v kategorijo "manj škodljivih" vozil.

"Congestion charging is a way of ensuring that those using valuable and congested road space make a financial contribution. It encourages the use of other modes of transport and is also intended to ensure that, for those who have to use the roads, journey times are quicker and more reliable.The London scheme requires drivers to pay 5 GBP per day if they wish to continue driving in central London during the scheme’s hours of operation. The charge becomes a reality on February 17th, 2003. It will apply between 7am and 6.30pm, Monday to Friday, excluding Public Holidays. Not all drivers have to pay the congestion charge. All two-wheeled vehicles - that is, motorbikes, mopeds and bicycles - are fully exempt. "

https://www.cclondon.com/WebCenterBrandedTR...ages/index.aspx

http://www.bbc.co.uk/london/congestion/index.shtml

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še dobro, da ni prišel v Slovenijo. Tu sigurno ni zaželjen :evil:  :evil:  8)  8)

...če bi SPLOH bil kje zaželen! ;)

LP duhec

Ta človek je itak najbrž bolan in ne bo več dolgo živel :wink: .

A tega da je morda od časa do časa tudi slaba cesta kriva za nesreče pa ne bo nihče izdavil :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja sej ma tip čist prav!

Če nebi bilo motoristov na cesti, bi bilo majn nesreč ( ne razpravljamo kdo je po večini kriv za to!)

Sej naslednja stopnja bi bila ukinitev avtomobilov, ki imajo večjo kubikažo kot je 1000 ccm in imajo več kot 60 konjev.

Ko bi tudi to naredili bi nazadnje še to kategorijo ukinli, češ da imajo premalo plehovja okoli sebe in da preveč poškodb povzročijo.

.........nazadnje bomo pa peš honde uporabljal, da se nam ne bo res nič zgodilo in to z čeladami.

Dejte ga no srat - Tip ni resen in je zihr kak ziheraš ki po svetu hodi z dvema povštrima okoli riti in je zakompleksan ker ne zna uživati, zdej je pa tudi drugimi fovš :fist:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Navezava na Marauderjev post:

Dnevnik, sobota, 30. novembra 2002, zadnja stran, rubrika "N.N":

Danes je volilni molk, marsikje, tudi v Ljubljani, pa bomo jutri volili županjo oziroma župana. Ker je kandidatom med naporno volilno kampanjo verjetno že zmanjkalo zares dobrih idej, s katerimi so snubili volivce, smo eno uvozili posebej zanje.

Takole gre. Od sredine februarja prihodnjega leta bodo avtomobilisti za vožnjo po mestnem jedru Londona morali plačati pet funtov (1800 tolarjev) na dan. Plačila te pristojbine bodo oproščeni motoristi, taksisti, invalidi in še kdo, prebivalcem mestnega središča pa bo londonska uprava za eno vozilo priznala velik popust. Sistem nadzora bo nadvse sodoben - registrske številke vozil, ki bodo vstopala v mestno jedro, bodo "prebrale" kamere. Plačilo davka po internetu ali drugače bo treba opraviti prej ali še isti dan, kazni za kršitelje bodo nato hitro naraščale.

Predvidevajo, da bo davek zmanjšal prometno gnečo, ki je na Otoku najhujša prav v središču Londona, na raven, ki je običajna za čas šolskih počitnic. Razumljivo, vzporedno z uvedbo plačila se bosta izboljšala tudi avtobusni in drugi javni promet. Kaj menite, je med slovenskimi županskimi kandidati kakšen junak, ki bi bil pripravljen prevzeti londonski model in uvesti pristojbino za vožnjo po mestnem središču? Ali bi slovenska šoferska duša takega junaka še bila pripravljena voliti na prihodnjih volitvah?

Hmmm... Prava "motoristična duša" prav gotovo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No coment!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Samo v zanimivost......dnevnik 30.11........ avtomobili v Londonu plačajo x funtov........motorji,skuterji bicikli........0 funtov.........evo pa imaš urejen promet v mestnem jedru,pa še zaslužiš!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ceste razrit pa off-road narest, pol bi šele bla akcija, mmmm rdeča- rumena-zelena gasaaaaaaa bi rilo in kopalo pa avte zametvalo :wink: :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!