Skoči na vsebino

Oglasi iz interneta

Priporočene objave

Objavljeno

Samo toliko za informacijo. Tale motor se je pred parimi dnevi prodajal z nekaj več kot 110.000km in ceno 3.990.

Sedaj ima magično 10.000km manj in ceno za 500e večjo. Verjetno je motor dobil za 3500€ oziroma še manj.

Ker že kar nekaj časa spremljam oglase omenjenga prodajalca lahko povem da sem to preprodajanje iz zbijanje kilometrov opazil na parih motorjih...

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?id=10623145&obv=1

• Všeč mi je 3
Objavljeno

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=10605289&show=1

Da ne bo kdo zgubljal casa, danes smo sli gledat tole repsolico! Motor je vecino svojega casa preizvel na dirkaliscu. Kar ni nic takega, ce nebi bil res zanemarjen...feltne vse podrsane, plastike podrajsane, bil natleh na levi in desni, okvir skrit z karbonom, kaj je spodaj sam bog ve... Vglavnem za to ceno fantje ne hodit gledat. Za kaksne 5000e pa mogoce. 

Objavljeno
pred 50 minutami, aselak pravi:

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=10605289&show=1

Da ne bo kdo zgubljal casa, danes smo sli gledat tole repsolico! Motor je vecino svojega casa preizvel na dirkaliscu. Kar ni nic takega, ce nebi bil res zanemarjen...feltne vse podrsane, plastike podrajsane, bil natleh na levi in desni, okvir skrit z karbonom, kaj je spodaj sam bog ve... Vglavnem za to ceno fantje ne hodit gledat. Za kaksne 5000e pa mogoce. 

Se strinjam..sva sla s kolegom gledat en teden nazaj..skoda casa in bencina(nafte)..lp

pred 2 minutami, dAlencc87 pravi:

Se strinjam..sva sla s kolegom gledat en teden nazaj..skoda casa in bencina(nafte)..lp

aja pa dal bi ga za 5800:ras:

Objavljeno

Realna cena 4800 ali manj;)

Objavljeno (popravljeno)
Ob 15. 2. 2016 at 21:43, Kawl pravi:

Samo toliko za informacijo. Tale motor se je pred parimi dnevi prodajal z nekaj več kot 110.000km in ceno 3.990.

Sedaj ima magično 10.000km manj in ceno za 500e večjo. Verjetno je motor dobil za 3500€ oziroma še manj.

Ker že kar nekaj časa spremljam oglase omenjenga prodajalca lahko povem da sem to preprodajanje iz zbijanje kilometrov opazil na parih motorjih...

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?id=10623145&obv=1

Take informacije zelo prav pridejo vsem, ki kupujemo motor, vendar se ti linki s časom izgubijo. Če se da, bi bilo fajn prilimat kakšen print screen oglasa, da ostane za dlje časa. 

Ko smo že pri tem, ali gre za ta motor (če ni ta pravi sporoči in bom umaknil sliko)?

Brez naslova.jpg

Popravljeno . Popravil Mahne76
  • Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)
pred 1 uro, Mahne76 pravi:

Take informacije zelo prav pridejo vsem, ki kupujemo motor, vendar se ti linki s časom izgubijo. Če se da, bi bilo fajn prilimat kakšen print screen oglasa, da ostane za dlje časa. 

Ko smo že pri tem, ali gre za ta motor (če ni ta pravi sporoči in bom umaknil sliko)?

Ja, link izgine takoj, ko se dotični oglas umakne iz aneta, ali pa ga oglaševalec zapre in odpre na novo. Pred časom sem zasledil primer, ko je imel en tip tri motorje naprodaj. Kontaktne podatke oglaševalca pa različne!!! Ni šlo niti za kakega mehanika.. Saj ne rečem, je bil prijazen v razgovoru po telefonu, pravi da jih iz Italije uvaža, pa da ima zelo mali profit iz tega... Pa kilometri na števcu da so realni, da "garantira". Zanimivo, kako malo kilometrov Italijani naberejo, pa vse polno avtocest imajo...

Popravljeno . Popravil izibajker
Objavljeno
pred 4 minutami, izibajker pravi:

Pred časom sem zasledil primer, ko je imel en tip tri motorje naprodaj. Kontaktne podatke oglaševalca pa različne!!! Ni šlo niti za kakega mehanika.. Saj ne rečem, je bil prijazen v razgovoru po telefonu, pravi da jih iz Italije uvaža, pa da ima zelo mali profit iz tega... Pa kilometri na števcu da so realni, da "garantira". Zanimivo, kako malo kilometrov Italijani naberejo, pa vse polno avtocest imajo...

Ime tega tipa? Lahko tudi na pm.

Objavljeno
pred 20 minutami, HyperJack pravi:

Ime tega tipa? Lahko tudi na pm.

Lokacija prodajalca 05. Je sam povedal, da ima trenutno 3 kos xj6 naprodaj. Eden je letnik 2014, še v garanciji. Pravi, da se jo lahko tudi pri nas brez problema uveljavlja...

Objavljeno (popravljeno)
45 minutes ago, izibajker said:

Zanimivo, kako malo kilometrov Italijani naberejo, pa vse polno avtocest imajo...

To, da je ogromno italijanskih motorjev z relativno malo km, je resnica. Povprečen italijanski motorist je drugačen od povrečnega slovenskega. En razlog je ta, da ogromno ljudi ima motor tako, za zraven, za nedeljski izlet z ženo radija 20 km (tudi z GS adventure, da ne bo pomote). Drugi razlog je, da jih dosti uporablja motorje za po mestu, kjer tudi ravno pretirano ne vrtijo števcev. Tretji pa je moda, imeti zadnji model motorja in kdor si to lahko privošči, to tudi prakticira. Tudi ker so nakupni pogoji ugodnejši, kot pri nas.

Vse zgoraj napisano pa seveda še ne pomeni, da so kar vsi motorji ok...

// No, me je Nargoth prehitel. :)

Popravljeno . Popravil dlicen
Objavljeno

Nemara bo ze res, kar pravita, ampak... smo videli konkretne primerke motorjev, ki so se prodajali na moto.it in avto.netu. Identicne motorje z razlicnimi kilometrinami in seveda cenami v Italiji in Sloveniji.

Objavljeno

Ja seveda, vse primere, katere sem videl omenjene tu in na enem drugem forumu, je bilo storjenih v Sloveniji oz. za slovenskega kupca. V naso skodo seveda.

Objavljeno
10 minutes ago, Slow said:

Nemara bo ze res, kar pravita, ampak... smo videli konkretne primerke motorjev, ki so se prodajali na moto.it in avto.netu. Identicne motorje z razlicnimi kilometrinami in seveda cenami v Italiji in Sloveniji.

Seveda, zato sem pa napisal disclaimer na koncu prejšnjega posta.

Pri nas je pač taka folklora, v Italiji je tega res bistveno bistveno manj. Jaz sem pred dvema letoma enega prodajalca kar prijavil na Tržni inšpektorat. Če bi to počelo več ljudi (dovolj je en e-mail!), bi tega imeli dosti manj.

Objavljeno

Če pa pol "motoristov" misli, da je pri 30k km na povprečnem mopedu mašina fuč. Pa Slovenci kot Slovenci, bi vse meli novo pa za jurja. Od Panigala do Maseratija.

Objavljeno
36 minutes ago, NARGOTH said:

če pa pomislim realno kaj se prodaja in kaj ne se ne čudim da zbijajo kilometre. Dejstvo je da se trgovec prilagaja poupraševanju. Če bi mi kot kupci kupovali brez predsodkov tudi motorje z 50k+km jih trgovec nebi zbijal. Tako da... :)

Tudi, ce je res, kar pravis, to ne opravicuje in ne spremeni dejstva, da je zbijanje kilometrine nelegalno početje.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 2 urami, dlicen pravi:

To, da je ogromno italijanskih motorjev z relativno malo km, je resnica. Povprečen italijanski motorist je drugačen od povrečnega slovenskega. En razlog je ta, da ogromno ljudi ima motor tako, za zraven, za nedeljski izlet z ženo radija 20 km (tudi z GS adventure, da ne bo pomote). Drugi razlog je, da jih dosti uporablja motorje za po mestu, kjer tudi ravno pretirano ne vrtijo števcev. Tretji pa je moda, imeti zadnji model motorja in kdor si to lahko privošči, to tudi prakticira. Tudi ker so nakupni pogoji ugodnejši, kot pri nas.

Vse zgoraj napisano pa seveda še ne pomeni, da so kar vsi motorji ok...

// No, me je Nargoth prehitel. :)

OK. Recimo, da ta teorija velja, da ima v Italiji ogromno ljudi motor tako, za zraven, za nedeljski izlet. Ampak tudi oni morajo dat skozi redne servise, in v servisnih delavnicah potem naredijo nek zapisnik, kaj se je menjalo, pri katerih kilometrih... Tudi če bi servis delal nek sosedov mojster, ali pa kar sam lastnik motorja, vedno bo na koncu nek zapis, beležka o tem. Kar mene moti je to, da pri skoraj vseh teh "italijanskih" motorjih , ki se potem prodajajo po Sloveniji, ta servisna knjiga čudežno izgine... 

Objavljeno
pred eno uro, NARGOTH pravi:

če pa pomislim realno kaj se prodaja in kaj ne se ne čudim da zbijajo kilometre. Dejstvo je da se trgovec prilagaja poupraševanju. Če bi mi kot kupci kupovali brez predsodkov tudi motorje z 50k+km jih trgovec nebi zbijal. Tako da... :)

Tu je izvor tega problema. Dejstvo je (velja tako za motorje kot tudi za avtomobile) da je tehnologija v zadnjih 20-30ih letih močno napredovala. Včasih je bil npr. avto s 100.000 km že skoraj za na odpad, danes tak podoben avto lahko prevozi tudi 3x več. In pri motorskih agregatih je ista zgodba. Motor ima lahko 70-80.000 km in če je bil lepo garažiran, vzdrževan... se mu to sploh ne bo toliko poznalo. In ko se tak motor prevrti nazaj na 30-40.000 km kdo bo to opazil, razen če bi ga strokovnjak razdrl in izmeril obrabe cilindrov, odmičnih gredi,.. 

Pa še nekaj o "realnosti" kilometrov. Treba je upoštevat tudi tip motorja. Nek retro urbani motor naredi sigurno manj km kot pa nek potovalnik, ki kar kliče po dolgih furah...

Objavljeno (popravljeno)
pred 25 minutami, NARGOTH pravi:

To je pa spet odvisno od vsakega posameznika. Nekdo si shrani vse račune in servisno,nekomu bo važno samo da naredi servis in ne zabeleži nič,nekdo sploh ne dela rednih servisou in ko prodaja mu prijatelj serviser samo poštemplja servisno,nekdo bo delal vse servise in servisne sploh nebo popisal oz zabeležil,... Sto ljudi sto čudi. Ko kupuješ motor in ti je stvar sumljiva do te mere da te izredno moti pač se obrneš in greš. 

Ja, ampak tak posameznik, ki se mu vseskozi fučka za sledljivost servisov bo tudi potem, ko bo svoj motor prodajal naprej, toliko manj zahteven glede cene. Vsaj logično bi to bilo. Pa upoštevati je treba, cene motorjev so relativno visoke v primerjavi s cenami avtomobilov. Ko smo mi lani prodajali 17 let starega Audija A3, je prišlo najmanj 15 ljudi na ogled. Vsi so hoteli videt servisno knjigo (in so jo tudi videli), pa se je ta avto prodajal v rangu 1500 eurov. Ne pa da ti nekdo prodaja 5-6 let star motor za 4000-5000 eurov, pa nima knjige...

Popravljeno . Popravil izibajker
Objavljeno

Ma jasno, če diler pravi, da se je servisna izgubila, potem je to ibersumljivo. Če kupuješ motor iz uvoza, si ga poišči sam in eventuelno se zmeni, da ti ga oni uvozijo, če se tebi ne da.

4 hours ago, dlicen said:

... za nedeljski izlet z ženo radija 20 km...

Tu sem mislil, da je 20 km radij izleta, ne žene. :D:D

Objavljeno
pred 3 urami, NARGOTH pravi:

aha se pravi da smo kupci krivi da prodajalci zbijajo kilometre :OK:bravo .....probaj razmišljat drugače in sicer ,če bi prodajalec ki kupuje motorje v Italiji pobiral samo takšne za katere mora odšteti par sto evrov več in s tem bi v slo zaslužil manj  bilo tudi drugače ,ne bi potreboval zbijat km in prodajat zgonjenih motorjev pod pretvezo ...skoraj nov ..itd....pa še bi ti lahko nalagal ,pa se mi ne da lp

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Al pa ce bi nehal pri preprodajalcih kupovat, bi hitr zakljucil s tem poslom.... Sam ocitno je folk mnenja, da so pa oni kul, pa posteni in tam kupujejo.....pa mamo kar mamo. Pa v tujini so dobri primerki lepo cenjeni, ne pa zgodbice nasih svercerjev, da kva je on najdu, cist ugodno! Pa bo ful mal zasluzu zdej....:lol1:

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 2 urami, NARGOTH pravi:

Ne,to si ti zdej rekel da smo kupci krivi za zbijanje. Ne obračaj besed. Če bi prodajalec kupil motor za par sto eur več ga v slo nebi prodal ker bi bla cena previsoka. To je dejstvo. Treba je bit pa še posebej previden ko se kupuje od prodajalca ki kupuje motorje "na kilo".

Nevem zakaj folk nebi biu mnenja do so prodajalci kul in pošteni? Nočem polemizirat kdo v slo je ok in kdo ni,ampak v osnovi oz teoriji ne vidim razloga da nebi bil kupec ter prodajalec zadovoljna z kupčijo.

a si za kateregakoli prodajalca uvoženih motorjev siguren , da ne kupuje na "kilo" ???

vsi morajo zaradi cene vzeti paket večih motorjev... v kombi spraviš koliko? - 6 kom? če se pelje 1500km tja in nazaj je to okoli 200e nafte + cestnine 150e .. zato vozijo s tovornjaki po 15 , 20 ali celo več motorjev...bolj rentabilno , cena po komadu je nižja.. res pa je , da morajo od 20 kom vzeti ene 5-6 krša .. pa potem tudi doma nekj narediti in zakriti ...

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 11 urami, Mahne76 pravi:

Brez naslova.jpg

To je ta ja. sem mu pisal in je kilometre popravil. Sedaj pa jih je spet popravil nazaj na 101.000 - mogoče da jih ima na števcu še vedno 110.000 ampak saj veste vsak raje pokliče če jih je manj napisanih v oglasu....

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!