Kleemen Objavljeno Februar 19, 2011 Opozori Objavljeno Februar 19, 2011 MotoGP 2011 Pred vrati je nova MotoGP sezona in v tem previewu predstavljam osnovne informacije, kot so koledar sezone, dirkališča, ter vse ekipe in dirkači. Prvi del je sestavljen iz koledarja in po vrsti vseh dirkališč, ter top 3 rezultate iz prejšnje sezone. Drugi del je sestavljen iz ekip in dirkačev, ter moje napovedi in mnenja o vsakem dirkaču. Na koncu še zaključek in krajša napoved celotne sezone 2011. Robyy, crusty, DXR16 in 5 others 8
Kleemen Objavljeno Februar 19, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Februar 19, 2011 (popravljeno) Koledar & dirkališča: Katar - Losail 20.3.2011 - 23.00 Rezultati 2010: 1. Rossi 2. Lorenzo 3. Dovizioso Španija - Jerez 3.4.2011 16.00 Rezultati 2010: 1. Lorenzo 2. Pedrosa 3. Rossi Japonska - Motegi 24.4.2011 17.00 Rezultati 2010: 1. Stoner 2. Dovizioso 3. Rossi Portugalska - Estoril 1.5.2011 14.00 Rezultati 2010: 1. Lorenzo 2. Rossi 3. Dovizioso Francija - Le Mans 15.5.2011 16.00 Rezultati 2010: 1. Lorenzo 2. Rossi 3. Dovizioso Španija - Katalonija 5.6.2011 16.00 Rezultati 2010: 1. Lorenzo 2. Pedrosa 3. Stoner Velika Britanija - Silverstone 12.6.2011 15.00 Rezultati 2010: 1. Lorenzo 2. Dovizioso 3. Spies Nizozemska - Assen 25.6.2011 17.00 Rezultati 2010: 1. Lorenzo 2. Pedrosa 3. Stoner Italija - Mugello 3.7.2011 16.00 Rezultati 2010: 1. Pedrosa 2. Lorenzo 3. Dovizioso ... Popravljeno Februar 19, 2011. Popravil Kleemen bentley, Mutika, jetman in 4 others 7
Kleemen Objavljeno Februar 19, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Februar 19, 2011 ... Nemčija - Sachsenring 17.7.2011 14.00 Rezultati 2010: 1. Pedrosa 2. Lorenzo 3. Stoner ZDA - Laguna Seca 24.7.2011 16.00 Rezultati 2010: 1. Lorenzo 2. Stoner 3. Rossi Češka - Brno 14.8.2011 16.00 Rezultati 2010: 1. Lorenzo 2. Pedrosa 3. Stoner ZDA - Indianapolis 28.8.2011 16.00 Rezultati 2010: 1. Pedrosa 2. Spies 3. Lorenzo San Marino - Misano 4.9.2011 16.00 Rezultati 2010: 1. Pedrosa 2. Lorenzo 3. Rossi Španija - Aragon 18.9.2011 14.00 Rezultati 2010: 1. Stoner 2. Pedrosa 3. Hayden Avstralija - Phillip Island 16.10.2011 18.00 Rezultati 2010: 1. Stoner 2. Lorenzo 3. Rossi Malezija - Sepang 23.10.2011 18.00 Rezultati 2010: 1. Rossi 2. Dovizioso 3. Lorenzo Španija - Valencia 6.11.2011 14.00 Rezultati 2010: 1. Lorenzo 2. Stoner 3. Rossi jetman, Mutika, Prix in 6 others 9
Popularna objava Kleemen Objavljeno Februar 19, 2011 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 19, 2011 Ekipe & dirkači: Aspar Team Sezona 2010: 12. Španec Hector Barbera, prejšnjo sezono prvič nastopil v razredu MotoGP, pred tem pet let zapored nastopal v takrat 250ccm razredu, kjer je nizal dobre rezultate. Letos ostaja pri isti ekipi kot lani in 24 letni Španec bo še vedno nastopal z Ducatijem, ki se ga je lani bolj kot ne privajal, ter sezono končal na 12. mestu, kar ni slab dosežek za novinca v tem razredu. Letos ga vidim mogoče celo v top 10, glede na to, da je bil lani soliden in že obvlada Ducatija. Cardion AB Motoracing Sezona 2010: 10. (moto2) Čeh Karel Abraham novinec v najelitnejšem razredu že od svojega 15. rojstnega dneva nastopa v motociklizmu. Pri 15. letih je vstopil v razred 125ccm, kjer je nastopal 2 leti in zatem pri 17. letih prestopil v močnejši razred 250ccm, kjer je bil do lani, ko so uvedli nov razred moto2, kjer je sezono končal na skupnem 10. mestu. Letos je Čeh, ki prebiva v Brnu čisto blizu dirkališča dopolnil 21 let in prestopil v MotoGP, kjer bo to sezono vozil Ducatija, ki je čisto nasprotje FTR-ja, ki ga je vozil v moto2 razredu in ogromno se razlikuje tudi od Aprilije, ki jo je vozil pred tem, tako da bo verjetno potreboval kar nekaj časa, da se privadi na Ducatija. Ne verjamem, da bi lahko presenetil z kakšnim dobrim mestom in mislim, da bo letošnjo sezono izkorisil bolj za privajanje na motocikel in nov razred, lahko pa bi s svojimi leti prinesel kar nekaj zanimivosti v MotoGP. Ducati Team Sezona 2010: 3. Italijan Valentino Rossi, sedemkratni svetovni prvak v razredu MotoGP bo v letošnji sezoni nastopal v Ducati Team-u, v katerega je prestopil ob koncu lanske sezone iz tovarniške Yamahe. Prejšnjo sezono imel hudo poškodbo, tako da je izpustil nekaj dirk, pa tudi zatem ni mogel sto-odstotno nastopati, ter osvojil končno 3. mesto. Letos ga realno gledano ne vidim v vlogi favorita za osvojitev naslova prvaka, saj je prestop iz Yamahe na Ducatija velika sprememba, predvsem v motorju, ki se zelo razlikuje od prejšnjega, tako da mislim, da se bo Rossi letošnjo sezono še privajal na motor in po mojem mnenju končal tam nekje med top 5, naslednje leto pa osvojil naslov prvaka. Res pa je, da je pri Valetu vse mogoče in ne bi se čudil če bi že letos pometel s konkurenco, saj ima odličen motor (ki je tudi najhitrejši kar se končne hitrosti tiče), odlično ekipo (ki se je preselila iz Yamahe skupaj z njim), ter sto-odstotno pripravljen na novo sezono. Sezona 2010: 7. Američan Nicky Hayden bo letos že tretje leto zapored dirkal z Ducatijem, ki ga iz dirke v dirko bolj obvlada in lani je pokazal velik napredek v primerjavi z sezono '08, ko je končal na 13. mestu, lani pa zaključil na odličnem 7. mestu. Letos pričakujem prvaka iz leta '06 ponovno pri vrhu, ter v borbi za najvišja mesta. LCR Honda MotoGP Sezona 2010: 1. (moto2) Španec Toni Elias se ponovno seli v najelitnejši razred. Prejšnjo sezono je nastopal v šibkejšem razredu moto2, kjer je bil odličen in osvojil naslov prvaka z Moriwakijem. Pred tem je 5 let nastopal v razredu MotoGP in letošnjo sezono ga bomo ponovno gledali na Hondi, kot leta '09, ko je zaključil sezono na 7. mestu. Španec sigurno prihaja nazaj v MotoGP razredu bolj motiviran po zmagi v moto2 razredu in bo v ekipi Lucia Cecchinella LCR Honde poskušal napadati najvišja mesta. Monster Yamaha Tech 3 Sezona 2010: 11. Američan Colin Edwards legenda MotoGP razreda bo tudi letos ostal zvest Yamahi, ki jo bo vozil že sedmo sezono zapored in ponovno, kot lani v ekipi Tech 3, ki je konkurenčna tovarniški ekipi Yamahe. 36-letni "Texas Tornado" je lani končal na nič kaj zavidljivem 11. mestu in letos bo poskušal popraviti lansko ne preveč dobro sezono. Mu bo uspelo ponovno priti v top 10? Sezona 2010: / Britanec Cal Crutchlow novinec v MotoGP razredu je pred letošnjo sezono uspešno nastopal v Superbike in Britanskem Supersport razredu, letos pa se bo poizkušal izkazati v najelitnejšem razredu. Kako se bo odrezal in več o 25-letnem Britancu bomo izvedeli tekom sezone.. Pramac Racing Team Sezona 2010: 9. Francoz Randy De Puniet zapušča Hondo, kateri je bil zvest tri sezone zapored, ter se seli v drugo ekipo in sicer v Pramac Racing Team, kjer bo vozil Ducatija. Lani je "Playboy" končal sezono na solidnem 9. mestu, kar je tudi njegov najboljši rezultat v zadnjih petih letih odkar nastopa v MotoGP razredu. Letos ga želi v drugi ekipi še izboljšat, kar pa ne bo lahko delo, saj se bo moral prej privaditi na Ducatija, ki je po voznih lastnostih čisto nasprotje Honde. Sezona 2010: 16. Italijan Loris Capirossi živa legenda v motošportih bo tole sezono ponovno sedel na Ducatija, ki je po mojem mnenju "pravi" motor za njega. Zadnje tri sezone nastopal z Suzukijem, kateri mu ni ravno ležal, kar je bilo vidno tudi na rezultatih. Lani sezono zaključil na katastrofalnem 16. mestu, kar je za 37-letnega dirkača najslabši rezultat v njegovi karieri. Seveda veliko h temu pripomorejo tudi leta, a letos ga vidim višje kot lani. Z Ducatijem je bil vedno dober, ter z njim nastopal celih pet sezon in tudi leta '06 osvojil 3. mesto, kar je v MotoGP razredu tudi njegov najboljši rezultat. Ne verjamem, da ga lahko izboljša, a vidim ga v boljši luči kot lansko sezono. Repsol Honda Team Sezona 2010: 5. Italijan Andrea Dovizioso ostaja tudi letos zvest svoji najboljši prijateljici Hondi. Z njo nastopa že devet sezon (tri v MotoGPju), lani pa si je z odličnimi rezultati v sezoni '09 prislužil mesto v tovarniški ekipi Honde, ter nadaljeval z dobro vožnjo in rezultati, ter končal na zelo dobrem 5. mestu. Dovi še naprej ostaja v ekipi z "najboljšim" motorjem in po eni strani bi lahko bil letos tihi favorit za naslov prvaka, definitivno pa lahko rečem da se bo boril za skupni TOP 3 in verjamem, da ga bomo letos videli še večkrat na stopničkah kot prejšnje sezone. Sezona 2010: 2. Španec Dani Pedrosa moj glavni favorit za naslov svetovnega prvaka v letošnji sezoni. Seveda še naprej ostaja zvest Repsol Hondi in brez problema lahko rečem, da ima verjetno najboljši motor v MotoGP razredu. Celo njegovo kariero v motošportu nastopa za Hondo in tudi trikrat je z njo osvojil naslov prvaka (enkrat v 125ccm in dvakrat v 250ccm razredu), nikoli pa še v MotoGP razredu, čeprav je bil lansko sezono nekaj časa zelo blizu, a mu je Lorenzo potem proti koncu sezone ušel in tako je Španec končal na 2. mestu. Letos verjamem, da se bo še bolj boril kot lani, Repsol Honda napoveduje da bo njihov motor ponovno razred zase, kar tudi vedno govorijo in Danija vidim letos velikokrat na najvišji stopnički, če si le ne bo privoščil preveč padcev.. Sezona 2010: 4. Avstralec Casey Stoner se seli iz tovarniškega Ducatija h tovarniški Hondi, ki bo imela letos edina ekipa v MotoGP razredu tri dirkače. Stoner lani razočaral z slabo vožnjo, "problemi" z Ducatijem, ter kar nekaj odstopov. Letos pravi, da bo drugače in če se bo že na začetku sezone privadil na nov motor, potem ga lahko vidimo tudi letos pri vrhu. Honda je sicer čisto nasprotje Ducatija, a glede na to da je v letu '06 že nastopal z njo, ne bi smel imeti prevelikih težav z obvladanjem, čeprav se je od takrat do danes ogromno spremenila. Avstralca vidim pri vrhu, ne verjamem pa da bi lahko ponovil rezultat iz leta '07, ko je osvojil naslov svetovnega prvaka. Letos težko, naslednje leto pa mislim, da ima velike možnosti, a do takrat se lahko še marsikaj spremeni.. Rizla Suzuki MotoGP Sezona 2010: 13. Španec Alvaro Bautista tudi letos ostaja v isti ekipi, kot lani in ga bomo še naprej gledali na modrem Rizla Suzukiju. Lani bil novinec v MotoGP razredu, saj je presedlal iz 250ccm Aprilije na Suzukija, tako da sedaj je "uvajanja" konec in letos ga vidim v TOP 10, saj glede na to, da je lani dirkal prvič v MotoGPju je zabeležil kar soliden rezultat z 13. mestom. San Carlo Honda Gresini Sezona 2010: 15. Japonec Hiroshi Aoyama svetovni prvak v razredu do 250ccm iz leta '09 tudi ostaja zvest ekipi iz lanske sezone s katero je začel pot v najelitnejšem razredu. Lani zaključil sezono na slabem 15. mestu kar je po eni strani pričakovano, saj je prestop iz 250ccm v MotoGP kar velika sprememba in Japonec je lani vzel sezono bolj za privajanje na novi razred, letos pa bo skoraj zagotovo bolj odločno štartal v sezono. Sezona 2010: 8. Italijan Marco Simoncelli tudi lani prvič nastopal v MotoGPju, ter odpeljal nekaj odličnih dirk in na koncu sezone končal na presenetljivo dobrem 8. mestu, glede na to da je bil novinec. Letos ostaja pri isti ekipi, kjer bo še naprej vozil Hondo in 250ccm prvaka iz leta '08 letos vidim še v boljši luči kot lani in ne bi se čudil, če bi eden izmed boljših prijateljev Valentina Rossija na koncu sezone končal v TOP 6. Yamaha Factory Racing Sezona 2010: 1. Španec Jorge Lorenzo aktualni svetovni prvak še naprej ostaja zvest tovarniški ekipi Yamahe, ter njihov prvi dirkač, po odhodu Rossija iz ekipe. Lani roko na srce pokazal odlično vožnjo in zasluženo osvojil naslov prvaka, čeprav je bil Pedrosa nekaj časa blizu, pa verjamem da bi imel tudi "boj" z Rossijem, če se le-ta ne bi poškodoval med sezono. Letos ga vidim v vlogi enega izmed favoritov za naslov prvaka in sigurno še bolj motiviranega in samozavestnega kot prejšnjo sezono. Leta '09 imel veliko problemov z odstopi, lansko sezono pa smo videli, da je veliko bolj konstanten dirkač in padcev je vedno manj. Moja napoved TOP 3, ter borba za naslov. Sezona 2010: 6. Američan Ben Spies zasluženo prestop h tovarniški ekipi Yamahe. Lani novinec v MotoGP razredu, čeprav je pred tem že dve leti občasno nastopal eno leto z Suzukijem, drugo z Yamaho, a takrat mu je bila primarna panoga Superbike razred, od lanske sezone naprej pa je stalni član najelitnejšega moto razreda. Ben je tudi najbolj fizično pripravljen dirkač v MotoGP razredu, ter ima svoj poseben stil vožnje, njegova odlična pripravljenost pa pride do izraza proti koncu dirke. Lani s konkurenčno Yamaho končal na odličnem 6. mestu, letos ga vidim z "močnejšo" tovarniško Yamaho še višje in res mu bi privoščil borbo za naslov za kar pa mislim, da je še malo prezgodaj, čeprav ga pričakujem letos velikokrat na stopničkah. Zaključek: Kot vsako leto v tem času že nestrpno čakam začetek sezone in prvo dirko. Glavnega favorita letos nimam. Pričakujem tesno, izenačeno sezono in borbo za naslov prvaka do konca sezone. Realno vidim v borbi za naslov Lorenza, Stonerja, ter Pedroso h katerim se bo mogoče vmešal še Rossi, Dovizioso in Spies. Lorenzo obranja naslov, kot prvi dirkač tovarniške Yamahe, Stoner se seli nazaj h Hondi, s katero bo poiskušal popraviti "slab" rezultat iz lanske sezone, Pedrosa pa bo želel pridobiti tisti, kar mu je lansko sezono za las ušlo iz rok, ter zmagati. Rossi ima šanse za prvaka, če se bo hitro privadil na Ducatija, Spies bo imel v rokah še močnejšo Yamaho kot lansko sezono, Dovizioso pa je že lani prikazal odlične predstave z tovarniško Hondo, tako da letos bo še bolj nevaren in sigurno v borbi za osvojitev prvega naslova v najelitnejšem moto razredu. Novinca, kot sta Abraham in Crutchlow, pa se bosta letošnjo sezono verjetno bolj privajala na nov razred. Torej, sezona bo dolga in napeta, ter zgodi se lahko marsikaj - zmaga pa naj najboljši! Port Folio, dotem, P182 in 15 others 17 1
Kleemen Objavljeno Februar 19, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Februar 19, 2011 Španija - Valencia Testiranja Ervin93, Mutika, gandi in 2 others 5
Popularna objava Kleemen Objavljeno Februar 19, 2011 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 19, 2011 Malezija - Sepang Testiranja crusty, Ervin93, LRR in 8 others 11
Mutika Objavljeno Februar 20, 2011 Opozori Objavljeno Februar 20, 2011 Mati mila, si se potrudil! :notworthy: casper7 in Kleemen 2
Kleemen Objavljeno Februar 20, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Februar 20, 2011 Hvala. Ja vsako leto že nekaj let pred sezono naredim preview za moj forum, letos pa sem se odločil da ga dam še sem gor. gandi in BenX 1 1
rs01 Objavljeno Februar 20, 2011 Opozori Objavljeno Februar 20, 2011 Čestitam in vsaka čast za tale preview!!! Res vrhunsko pripravljeno. Pogrešal sem samo kanček več objektivnosti....predvsem pri opisu Stonerja, ki se mi zdi neprimeren. Pa ne me razumeti narobe, še enkrat ti čestitam za trud...tudi vizuelno zelo lepo pripravljeno. gandi, Kleemen, DXR16 in 1 other 3 1
Kleemen Objavljeno Februar 21, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Februar 21, 2011 Čestitam in vsaka čast za tale preview!!! Res vrhunsko pripravljeno. Pogrešal sem samo kanček več objektivnosti....predvsem pri opisu Stonerja, ki se mi zdi neprimeren. Pa ne me razumeti narobe, še enkrat ti čestitam za trud...tudi vizuelno zelo lepo pripravljeno. Hvala. Ja mogoče res..opise sem sestavil bolj na hitro, v dobrih dveh urcah. Lahko se bi ustavil pri vsakem dirkaču po pol ure in napisal cel roman, ampak po pravici povedano se mi ne da preveč nakladat, ker tudi večino ljudi zanimajo bolj glavni podatki dirkača. Itak ostalo bomo tekom sezone pisali na forum. DXR16, gandi, Mutika in 1 other 4
DXR16 Objavljeno Februar 21, 2011 Opozori Objavljeno Februar 21, 2011 Kolega,res si se lepo potrudil uspešno še naprej. L.p Kleemen in Mutika 2
KennyJR Objavljeno Februar 21, 2011 Opozori Objavljeno Februar 21, 2011 Čestitam in vsaka čast za tale preview!!! Res vrhunsko pripravljeno. Pogrešal sem samo kanček več objektivnosti....predvsem pri opisu Stonerja, ki se mi zdi neprimeren. Pa ne me razumeti narobe, še enkrat ti čestitam za trud...tudi vizuelno zelo lepo pripravljeno. napisal je da letos ne verjame da bo zmagal, da naslednje leto ima pa več možnosti... no pomojem je ravno obratno letos je honda konkurenčna, celo najmočnejša... z uvedbo novih pravil lahko da nebo več tako... ducati bo zagotovo tudi pripravil presenečenje in glede na to da majo najboljšo ekipo trenutno bi lahko naredili nekaj kar skoraj nebo več ducati bo pa hitro... kar se pa tiče privajanja na hondo, pa stoner več kot očitno nima težav... tko da če pa letos nebo, pol pa res nevem kdaj bo aja pa rečeno je blo da je ducati najhitrejši na ravnini... zadnje čase ima ta primat honda (spet bodo za stonerja vsi govorili kako mu po ravnini bol leti :evilgrin: :evilgrin: ) dotem, jamah, Kleemen in 5 others 5 3
bajsi Objavljeno Februar 21, 2011 Opozori Objavljeno Februar 21, 2011 Fantje, mogoče je pa človekovo pridnost in zagnanost možno bolje razumeti, če preberete kateri motocikel vozi! Vsekakor pohvalno, jaz bi lahko bil brez pecikla al pa brez ene noge pa se mi tega ne bi dalo sestavljati, predvsem pa ne za druge, tak da kapo dol! LP Bajsi Kleemen 1
sand66 Objavljeno Februar 21, 2011 Opozori Objavljeno Februar 21, 2011 E ,Kleemen vsaka čast !!! Vse na enem mestu !!! Za nas nektere ko nismo tolk na tekočem dobre informacije.....sem že sam študiru,da mal poiščem koledar na netu...in evo...fajn !! Kleemen 1
P182 Objavljeno Februar 21, 2011 Opozori Objavljeno Februar 21, 2011 Fantje, mogoče je pa človekovo pridnost in zagnanost možno bolje razumeti, če preberete kateri motocikel vozi! ja saj v tem času se nas večina vozi s podobnim motorjem kleemen, res si se lepo potrudil gandi, Port Folio in Kleemen 3
rs01 Objavljeno Februar 21, 2011 Opozori Objavljeno Februar 21, 2011 napisal je da letos ne verjame da bo zmagal, da naslednje leto ima pa več možnosti... no pomojem je ravno obratno letos je honda konkurenčna, celo najmočnejša... z uvedbo novih pravil lahko da nebo več tako... ducati bo zagotovo tudi pripravil presenečenje in glede na to da majo najboljšo ekipo trenutno bi lahko naredili nekaj kar skoraj nebo več ducati bo pa hitro... kar se pa tiče privajanja na hondo, pa stoner več kot očitno nima težav... tko da če pa letos nebo, pol pa res nevem kdaj bo aja pa rečeno je blo da je ducati najhitrejši na ravnini... zadnje čase ima ta primat honda (spet bodo za stonerja vsi govorili kako mu po ravnini bol leti :evilgrin: :evilgrin: ) Ni me zmotilo ravno to, koliko možnosti ima drugo leto, to je pač njegovo mnenje, kar je tudi povedal, zmotilo me je bol to, da je napisal, da je lani Stoner slabo vozil in da je imel "probleme" z motorjem. Tega pač ne more vedeti. Pa tudi glede končne hitrosti ni bilo povsem pravilno, imaš prav.
KennyJR Objavljeno Februar 21, 2011 Opozori Objavljeno Februar 21, 2011 no ja pač bolj pristranski res ni mogel biti, ampak okej gandi, Mutika, jamah in 5 others 2 6
Kleemen Objavljeno Februar 23, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Februar 23, 2011 Hvala vsem. V izdelavi je tudi spletna stran, ampak sem zadnje čase bolj na tesno s časom, tako da nič ne obljubim.. Upam pa da mi uspe zrihtat do tja začetka sezone. casper7, Mutika, gandi in 1 other 4
Kleemen Objavljeno Februar 24, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Februar 24, 2011 Malezija - Sepang Testiranja gandi in casper7 2
Kleemen Objavljeno Marec 14, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Marec 14, 2011 Katar - Losail Testiranja Session 2 - 14.3.2011 Session 1 - 13.3.2011 casper7 1
Kleemen Objavljeno Marec 16, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Marec 16, 2011 Katar -Losail Testiranja Combined Times casper7 1
Kleemen Objavljeno Marec 19, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Marec 19, 2011 (popravljeno) Katar - Losail Kvalifikacije 19.3.2011 Repsol Hondi razred zase! Zanimive kvalifikacije pred prvo dirko letošnje sezone. Zmagovalec Casey Stoner brez konkurence in tudi na današnjih kvalifikacijah zaslužen pole position, ter še vedno nepremagljiv. Na drugem mestu Dani Pedrosa, ki iz kroga v krog izboljšuje čase in nekaj časa med kvalifikacijami je tudi ogrozil Caseya, čeprav mu je ta kmalu vrnil udarec. Obe Repsol Hondi tudi na kvalifikacijah razred zase in dobesedno letita po stezi, ter od vseh ostalih boljša več kot pol sekunde. Lorenzo na 3. mestu zaostal za Stonerjem skoraj sekundo in z tovarniško Yamaho težko konkurira obema Hondama na tej stezi. Na 4. mestu presenetljivo Italijan Simoncelli, ki je zelo dobro začel sezono in ima jutri na dirki odličen štartni položaj. Tudi Ben Spies pričakovano na vrhu in zasluženo 5. mesto in tudi jutri bo zelo velik kandidat za stopničke, ter borbo za vrh. Na 6. mestu je končal Španec Barbera, ki letos tudi prikazuje dobro vožnjo, za njim pa končal Italijan Dovizioso, ki je roko na srce danes rahlo razočaral, sam pa ga nikakor ne bi odpisal in jutri na dirki ima veliko možnosti za vrh, saj tudi on vozi tovarniško Hondo, kot današnja dirkača na vrhu. Novinec Cal Crutchlow pokazal zelo dobro vožnjo in tudi rezultat 8. mesto za novinca ni slab. Točno sekundo in pol za Stonerjem je zaostal Valentino Rossi, ki pa je danes na kvalifikacijah vozil bolj "z rezervo" po prikazanem in mislim, da bo jutri na dirki prikazal veliko več. Colin Edwards je končal na 10. mestu, kar je podobno kot "njegova mesta" v lanski sezoni, za njim Francoz de Puniet, ki se je sicer trudil, a boljšega rezultata kot 11. mesto ni uspel doseči. Na 12. mestu je končal Aoyama, Hayden pa ne more in ne more priti v formo z Ducatijem. Legenda MotoGPja Capirossi na nič kaj zavidljivem 14. mestu, še en novinec Čeh Abraham pa na 15. mestu. Prvak moto2 razreda Toni Elias pa že celoten vikend zelo slab in tudi danes zasedel zadnje 16. mesto. Španec Alvaro Bautista je izpustil kvalifikacije zaradi poškodbe včeraj na prostem treningu in tudi jutri na dirki ne bo nastopil. Vsi že nestrpno pričakujemo jutrišni štart in začetek sezone 2011, ter mislim da bomo jutri na dirki gledali dvoboj med obema Repsol Hondama na vrhu in za njima tesen boj za stopničke. Popravljeno Marec 19, 2011. Popravil Kleemen casper7 1
Kleemen Objavljeno Marec 22, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Marec 22, 2011 (popravljeno) Katar - Losail Dirka 20.3.2011 Povzetek dirke pride tekom prihodnjih dni.. Popravljeno Marec 22, 2011. Popravil Kleemen
Kleemen Objavljeno April 3, 2011 Avtor Opozori Objavljeno April 3, 2011 (popravljeno) Španija - Jerez Kvalifikacije 2.4.2011 Popravljeno April 3, 2011. Popravil Kleemen
Kleemen Objavljeno April 3, 2011 Avtor Opozori Objavljeno April 3, 2011 Španija - Jerez Dirka 3.4.2011 casper7 in malakai 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se