nsignific Objavljeno Marec 15, 2011 Opozori Objavljeno Marec 15, 2011 V soboto sem pri enem večjem slovenskem preprodajalcu kupil motor, ki je odjavljen in nezavarovan. Da sem ga pripeljal domov, mi je posodil neke svoje preizkusne tablice s priloženim potrdilom. Sicer malo pozno sprašujem, ker sem se z motorjem tako že odpeljal tudi do tehničnega (in nevarnosti da me ustavijo več ni), ampak vseeno me zanima, če je bilo vse skupaj veljavno? Ali obstaja kaj takšnega, kot so preizkusne tablice ki jih lahko izdaja kar prodajalec (ki sicer ureja tudi prepise, itd).? hvala za odgovor!
bobiboss Objavljeno Marec 15, 2011 Opozori Objavljeno Marec 15, 2011 si mogoče pogledal od katerega motorja so bile/so začasne tablice?lahko da so od taistega motorja.pri teh zadevah pa ne gre toliko-kolikor si se ti ustrašil, da te policija ne ustavi -koliko gre za to ,da imaš zavarovanje za obdobje teh tablic. ker sem kupil motor izven svojega kraja sem šel raje sam po preizkusne tablice kot se jim tudi reče kot pa da bi nekaj od nekoga jemal.
nsignific Objavljeno Marec 15, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Marec 15, 2011 (popravljeno) Moje vprašanje je izključno glede narave teh preizkusnih tablic: ali kaj takega obstaja, da bi prodajalec (PRAVNA OSEBA!) sam lahko izdajal potrdila za preizkusne tablice. Čemu so namenjene mi je jasno, vem da niso samo zato, da ti policaji mir dajo Najbolje da kar prodajalca pokličem in vprašam. Popravljeno Marec 15, 2011. Popravil nsignific
student Objavljeno Marec 15, 2011 Opozori Objavljeno Marec 15, 2011 Podobno izkušnjo sem mel ob nakupu osebnega avtomobila. Je tist prodajalec dal gor ene "posebne" tablce do tehničnega pregleda. Ker se je pelal z mano se nisem sekiral kakšne so in kakšna je njihova narava. Po opravljenem tehničnem sem pa tako dobil taprave. Torej, neke take tablice res obstajajo.
Frips Objavljeno Marec 15, 2011 Opozori Objavljeno Marec 15, 2011 Mislim, da imajo oni neko opcijo enih preizkusnih tablic za več vozil. Podoben primer sem imel, ko sem kupoval rabljen avto v avtohiši...je spisal nek papir in obesil preizkusne tablice za testno vožnjo.... suhi in anja37 1 1
nsignific Objavljeno Marec 15, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Marec 15, 2011 Hvala za odgovore, na podlagi vaših izkušenj lahko sklepam, da gre za nekakšno ustaljeno prakso. hvala!
Darko3g Objavljeno Marec 15, 2011 Opozori Objavljeno Marec 15, 2011 Kovinske preizkusne tablice za večkratno uporabo lahko uporabljajo pravne osebe in podjetniki za preizkušanje vozil. Zato jih lahko uporabljajo na različnih vozilih, zraven pa morajo izdati tudi potrdilo za preizkusno vožnjo. V glavnem jih uporabljajo za vožnjo do tehničnega pregleda, so pa praktične, ker ne rabiš plačati zavarovanja in plastične preizkusne, če greš le do pregleda. Vir: http://www.avp-rs.si/index.php/vozila/26/
kotzi Objavljeno Marec 15, 2011 Opozori Objavljeno Marec 15, 2011 (popravljeno) Zdi se mi, da lahko te preizkusne tablice uporabljajo samo določeni ljudje, ki so tam zaposleni (avto ali moto servisi)? Menda zavarovalnica napiše celo imena, kdo jih lahko uporablja? Nisem pa ziher! Lp! Iztok Popravljeno Marec 15, 2011. Popravil kotzi
Car70 Objavljeno Marec 16, 2011 Opozori Objavljeno Marec 16, 2011 Ta omejitev je edina logična, pa še to je sigurno na svojem avtomobilu ne smejo uporabljati, bi bilo pa dobro za njih, če bi jih lahko .)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se