Skoči na vsebino

Opomin


Pravokotar

Priporočene objave

27. 4.2001 me je na mejnem prehodu Rožna dolina v Gorici ustavil zlovoljen policist in na mojo veliko žalost ugotovil, da je kubatura mojega A vozniškega dovoljenja odločno premajhna za kubaturo mojega mopeda (350:1200). :? Glede na to, da je bil očitno slabe volje, se je odločil, da bo zadevo predal sodniku za prekrške. Po približno šestih mesecih je sledil razgovor v Ljubljani pri sodnici (mislim da se piše Kardelj), nakar je v Gorico romal približno stran in pol dolg zapisnik, ki je korektno vseboval vse moje ugotovitve in ugovore. Včeraj sem po pošti prejel Odločbo o prekršku, s katero mi sodnik za prekrške Anton Rebrica izreka opomin, poleg tega pa moram plačati 6000 SIT povprečnine. Za slabše obveščene: za tak prekršek je v zakonu določena kazen 90.000 SIT in 3-5 kazenskih točk ali kazen zapora in 3-5 kazenskih točk.

Na tem forumu želim izreči sodniku vse priznanje, ker je znal preseči ozkogledno sledenje črki neživljenjskega bivšega zakona in je upošteval moj zagovor.

BTW, kubatura mojega dovoljenja je že pol leta usklajena s kubaturo moje Suzike in bi bila tudi 27.4.2001, če bi mi bila za to dana možnost.

LP, PEPE :D :D :D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pepe......ga,ki te je zaslišala ima o bivšem butastem zakonu izdelano PRAVILNO mnenje,ki sva ga skupaj tesala ob kavicah,kakšno leto ali več nazaj.

Še so dobri sodniki-ce za prekrške!!!!!!!!!!!

BTW....vesel zate :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dne 28.01.2002, so mi namerili previsoko hitrost (z motorjem) na Jurčkovi poti v Lj. Pri kontroli vozniškega je policist dodatno ugotovil, da (še) nimam dovoljenja A neomejeno, vozil pa sem 800 ccm. Sledila je prijava, v aprilu zaslišanje pri sodniku in potem.... NIČ. Vmes je bil sprejet popravek zakona in očitno me ne bodo štrafal. Še ena pohvala za naše sodstvo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bravo Pepe in Fifty! Se veselim skupaj z vama.

Trenutno sem pa namreč v istem zosu...

obdolžen prekrška in kazni 90.000 SIT + 8.000 SIT povprečnine.

...čakam (in upam) na pomilostitev.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz s tem nisem imel težav, saj sem takoj, ko se je zakon spremenil, zamenjal vozniško dovoljenje. Najbrž tudi iz strahu, da stvar ne bi skenslal (avtomatsko 350 v full-A). Je pa res da te lepo oskubijo za tisti pildek. Nekaj časa nazaj potni list, pred kratkim orožni list...mislim, da je to leto sam za dokumente šlo čez 30kSIT. Včasih si želim, da bi bil solastnik podjetja, ki za državo tiska razne listine :) .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsega pa je vedno kriva polcajeva žena k mu prejšno noč ni dala!!!Pol ga pa mi motoristi naj.... zarad tečnih 'copsov'. :D :oops: :evil: :?: :!: :wink: :roll:

Ciao,by Pero

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In kak je zgledal opomin, lahko bistvo prepišeš?

Bistvo opomina je, da ti sodnik izreče OPOMIN, ni kaj prepisovati, that's it.

Sanda 7, kar se tiče čiste vesti, se nimam kaj pritoževati, čeprav se res nisem držal (butastega) zakona. Temu je pač botroval splet okoliščin, nima smisla, da jih navajam, ker bi moral napisati poldrugo stran argumentov, pa se mi ne da & tudi sumim, da se jih nobenemu ne bi dalo brati. No, sodnik jih je očitno prebral in jih upošteval :D .

PEPE

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Stari kje si delal za orožni list? Mene tud to čaka...

V Ljubljani. Mislim pa, da ni več veliko časa, ko moraš starega zamenjat za novega (cca. 5kSIT). Je pa ta nov k passport.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!