Skoči na vsebino

V Nemčiji bencin po 9,99 € (kriza :))


ImenitnaPriložnost

Priporočene objave

http://www.bild.de/geld/wirtschaft/benzinpreis/esso-dreiste-abzocke-fuer-super-benzin-17573090.bild.html

Eine Esso-Tankstelle in Filderstadt (Baden-Württemberg) hat am Ostermontag einen historischen Höchstpreis für altes Super-Benzin aufgerufen: 9,99 Euro für einen Liter!

MEHR ZU E10

2,h=111.bild.jpg

BIOSPRIT-IRRSINN„E10 ist unser Stuttgart 21“

BIOSPRIT-IRRSINNE10: Regierung geht auf Konzerne los

VERZWEIFELTE KAMPAGNEWird Biosprit E10 zum großen Flop?

Da der Kraftstoff nur noch in geringer Menge vorrätig war, sollten die Kunden dadurch vom Tanken des Superkraftstoffes abgehalten werden, wie die Polizei berichtete. Zusätzlich waren an den Zapfsäulen Hinweise angebracht, kein Superbenzin zu tanken.

Trotzdem: Zwei Kunden hatten sowohl Preis als auch Warnhinweise übersehen und den Wuchersprit getankt. An der Kasse fielen sie aus allen Wolken.

Eine Frau sollte für 20 Liter Superkraftstoff rund 200 Euro bezahlen. Ein anderer Kunde tankte 10 Liter und sollte rund 100 Euro hinblättern. Beide weigerten sich zunächst, zu bezahlen und riefen stattdessen die Polizei.

Der Mitarbeiter der Tankstelle war sich laut Polizei keiner Schuld bewusst, da er keinen Einfluss auf die Kraftstoffpreise habe. „Die Preise werden von der Zentrale eingestellt“, sagte ein Polizeisprecher auf Anfrage.

Die zwei Kunden gaben sich mit dieser Begründung zunächst zufrieden und bezahlten ihren Einkauf. Nun hoffen sie auf eine gütliche Einigung mit der Geschäftsleitung der Tankstelle am Dienstag.

Wie lange wollen wir uns von den Öl-Multis noch vorführen lassen?

Vor dem Osterwochenende warnten die Konzerne vor Benzin-Knappheit.Eine Shell-Sprecherin sagte der WELT am SONNTAG: „Am Ostermontag kann es kritisch werden.“

Aral-Sprecher Tobias Wolny: „Aufgrund der verstärkten Nachfrage nach Kraftstoffen über die Feiertage kann es zu vorübergehenden Leerständen kommen.” Auch Esso rechnete angeblich mit Engpässen.

VIEL LÄRM UM NICHTS!

Laut ADAC seien diese Meldungen „Panikmache“ gewesen, sagte ein Sprecher des Autoclubs am Montag.

Weiteres Argument der Öl-Multis für Sprit-Knappheit war die derzeitige Umstellung der Tankstellen von Winter- auf Sommerbenzin, in dem sich bei höheren Temperaturen weniger Dampfblasen bildeten. Die Umstellung sei vor allem deshalb kompliziert, weil das Osterfest mit seinen Fahrverboten für Tanklastwagen und seinem hohen Verkehrsaufkommen in diesem Jahr nur eine Woche vor dem Umstellungsstichtag liege.

Dazu sagte der ADAC-Sprecher, das Fahrverbot für die Tanklaster habe es bereits in den vergangenen Jahren gegeben. Die Umstellung von Winter- auf Sommerbenzin sei deshalb kein Problem, weil diese allmählich vor sich gehe. „Das ist ein schleichender Prozess“, sagte der Sprecher. Denkbar sei allenfalls, dass Benzin vorübergehend an einzelnen Standort knapp werde.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če nočejo bio bencina tankat .....

ker se za svoje audije, pa bmw bojijo........

pol pa še predlog da bodo obdavčli goriva z višjo energetsko vrednostjo.... torej diesel pa kurilko bo dražji.... zaradi izpuha itn..... :worship:

treba bo res na plin šaltat

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Guest Ajdemi Popuši

http://www.bild.de/g...73090.bild.html

Eine Esso-Tankstelle in Filderstadt (Baden-Württemberg) hat am Ostermontag einen historischen Höchstpreis für altes Super-Benzin aufgerufen: 9,99 Euro für einen Liter!

....

Känst du auch Slowenich sprechen ?

Bi nam namreč blo lepše prečitat v materinščini ....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Känst du auch Slowenich sprechen ?

Bi nam namreč blo lepše prečitat v materinščini ....

no reši tvoje težave

ena teta je šla tankat super benz pa bi morala plačat za 20 l 200€ pa ni hotela zato je poklicala policijo..Delavec na omenjeni bencinski je vedel a cen ne postavlja on namreč centrala..Stranki sta plačale gorivo Ampak čakajo na odgovor vodilnih ki so odgovorni za takšne cene..

Nemci imajo probleme z preveliko količino bio bencina pa se ga nekako morejo rešit. cenejši je a ga nočejo tankat..

Popravljeno . Popravil hilton
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Guest Ajdemi Popuši

Eh, Mihec, nikol ne boš zastopu, da google prevajalnih prevaja prbližno tako kot ti ...

Lepo in na mestu bi bilo, da če nekdo kaj prebere v tujih medijih in v tujem jeziku, to na naš forum 'preveksla' v naš jezik.

Tako bomo vsi imeli nekaj od takega posta!

Pol se bodo našli še primorci in nam začeli kopi-pejstat še italijanske novice ! Pa jaz bom ja čisto bos !

Pa da Madžarov sploh ne omenim !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dnevnik je objavil tole:

BERLIN - Nemški vozniki se med velikonočnimi prazniki niso soočali samo z zastoji, ampak tudi s pomanjkanjem bencina. Številnim bencinskim črpalkam širom Nemčije so namreč pošle zaloge goriva, vendar pa do vsesplošnega kaosa le ni prišlo. Voznikom na neki črpalki v Filderstadtu je sicer danes skoraj vzelo sapo, ko so zagledali visoke cene bencina.


Kljub pomanjkanju bencina na nekaterih bencinskih črpalkah v Nemčiji do vsesplošnega kaosa med velikonočnimi prazniki ni prišlo. Po besedah tiskovne predstavnice koncerna Shell v Nemčiji so zaloge bencina pošle zgolj na posameznih črpalkah, vendar pa položaj ni tako kritičen, kot so se sprva bali, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na eni od bencinskih črpalk v Filderstadtu južno od Stuttgarta pa so vozniki danes doživeli hladen tuš, ko so zagledali tamkajšnje cene bencina. Za liter super bencina so morali odšteti kar 9,99 evra.

Razlog za težave pri oskrbi z vrstami bencina super, superplus in biogorivom E10 naj bi bilo veliko povpraševanje in povečan promet med prazniki, saj so se številni Nemci ob lepem vremenu odpravili na izlete. Poleg tega cisterne med prazniki ne smejo voziti, čeprav si podjetja za dobavo goriva prizadevajo, da bi črpalkam čim prej dobavili gorivo.

Drugi razlog pa je tudi zamenjava "zimskega" goriva na črpalkah s "poletnim", kar velja predvsem za biogorivo E10, ki vsebuje do 10 odstotkov bioetanola. "Zimski" E10 se sme prodajati le med 16. novembrom in 15. marcem. S 1. majem pa se začne prodajati "poletni" E10. V prehodnem obdobju med marcem in majem ni oskrbe s to vrsto bencina, kar je tudi delno prispevalo k pomanjkanju bencina na nemških črpalkah.

Razlika med zimskim in poletnim E10 je v sestavi, saj zimskemu dodajajo dodatne hlapljive snovi, ki omogočajo višji kompresijski tlak v motorju, še navaja dpa.

Popravljeno . Popravil JustinBieber
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Guest Ajdemi Popuši

Dnevnik je objavil tole:

SUPER ! To je to, kar sem hotel ! Sicer nisem prebral, vidim pa, da si se potrudil ! LP

Popravljeno . Popravil Ajdemi Popuši
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To so fino naštimal ta jebeni etanol v bencin. Najprej posekamo drevesa, da pridobimo polja, potem pa na njih sadimo repico, da pridelujemo etanol namesto hrane. Ave jim, večna čast in slava tistemu ki se je to spomnil! :worship:

Vidite, tako se rešuje problem globalnega segrevanja( ki ga ni) in nekonkurenčnost evropskih kmetov.

Nemci jasno niso butasti, tako tehnični narod ne bo tankal v avte bencin z ''10% vode'', ker gladko ribajo visokotlačne črpalke za bencin, pa šobe pa itd...

Takšen bencin tudi ni stabilen in izgublja oktansko vrednost, zato ga je treba porabiti v enemu tednu.

Vprašajte kaj se je dogajalo na Ducatijih 1098 v ZDA, ko jim je zaradi takšnega bencina plastične tanke skupaj vleklo.

Ampak hej, zavzeti ''tree huggerji'' podpirajte takšne neumnosti še naprej, ampak ne potem jambrat ko bo poskočila cena pšenice, koruze in ostalih poljščin.

:stupid:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vzameš avto z direktnim vbrizgom goriva in namontiraš vbrizg tekočega plina skozi bencinske injektorje .... oktanska vrednost med 104 in 110 , izpust co2 za 10% manjši kot na klasičnem vpihovanju plina .... mi , ki imamo avte na plin pa itak zmeraj pogledamo ceno preden tankamo , če ne zaradi drugega pa zaradi tega , da bentimo po ubogem prodajalcu zakaj so spet podražali iz 0,699€ na 0,713 ...

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

problem ni samo, da nemci nocejo tankati E10 bencina (btw, super bencin z 10% etanola. danes je v aut in d ze obicajen super z 5% etanola - E5), temvec, da starejsa vozila dokazano lahko obcutijo probleme pri uporabi tega goriva. in nobenemu ni do teh problemov.

v zandjih dveh stevilkah der reitwagen je intervju z enim vodilnim mozicem razvoja goriv pri bp deutschland in malo ozadja na to tematiko. povzetek je, da pri dolocenih modelih zaradi dolocenih uporabljenih materialov (predvsem aluminij in dolocene plasticne mase) v sistemu dovoda goriva v masino lahko pride do nezazeljenih stranskih ucinkov.

zaradi vsega tega so uvedbo E10 v aut vsaj prestavili za (ob tem pisanju) nedolocen cas.

E5 pa tankamo ze nekaj let in ni problemov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!