Skoči na vsebino

Maraton Franja 2011 - motoristi varujemo kolesarje


Društvo MAKSI

Priporočene objave

Maraton Franja - Motoristi varujemo kolesarje

Motoristični aktivisti Slovenije bomo tudi letos sodelovali pri varovanju kolesarske prireditve Maraton Franja, ki letos poteka 11. in 12. junija.

Prireditev je dvodnevni dogodek. V soboto 11. junija bo tako potekal "Družinsko-šolski maraton za vsakogar" na 25 km progi v okolici Ljubljane, v nedeljo 12. junija pa bosta, tako kot je zadnja leta v navadi, potekala maratona na dveh trasah in sicer 157 km in 97 km.

Za učinkovito varovanje je potrebno večje število motoristov, ki jih MAKSI ne more zagotovili samo iz svojega članstva, zato k sodelovanju vabimo vse motoriste - voznike motornih koles in štirikolesnikov.

Množična prireditev, kot je Maraton Franja in sodelovanje motoristov pri njenem varovanju je povsem v skladu s poslanstvom društva, ki se zavzema za dvig motoristične kulture in varnosti v prometu nasploh. Dokažimo, da smo motoristi sposobni skrbeti za varnost šibkejših udeležencev v prometu in zgradimo s tem prijaznejšo in odgovornejšo podobo motoristov.

Naloga motoristov je varovanje posameznih skupin nad 15 kolesarjev, ki se izoblikujejo v ozadju ter pomoč policistom motoristom v ospredju pri zapiranju dovoznih cest. Motorist naj bi vozil 50 do 100 metrov pred skupino (na spustih vsaj 150 do 200 m) in opozarjal nasproti vozeča vozila na kolesarje. Čez jakno bo imel rumen brezrokavnik, zato da bo prepoznaven, uporabljal bo tudi opozorilno zastavico, predvsem na križiščih.

Prireditev bo izpeljana v vsakem vremenu! Motoristi bodo imeli plačane stroške goriva, dobili bodo malico, na cilju pa tudi topel obrok.

Vse podrobnosti glede varovanja bo pojasnil organizator na sestanku pred prireditvijo.

Organizator za učinkov ito varovanje predvideva 10 motoristov v soboto in 70 v nedeljo, ki bodo temu delu predani. MAKSI pričakuje, da se mu bodo pridružili dosedanji udeleženci, dobrodošli pa so tudi vsi, ki tega še niso počeli. Izkušnje in odzivi iz preteklih maratonov kažejo, da je vsakdo, ki se čuti sposobnega, kos tej nalogi

Prijave ali morebitna vprašanja sprejemajo na e-naslov info@moto-aktivisti.si ali po telefonu na 041 850 850.

V primeru večjega zanimanja bo v dnevih pred dogodkom organiziran tudi ogled trase velikega maratona.

  • Všeč mi je 2
  • Ni mi všeč 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Spoštovani motoristi!

Glede na vprašanja, ki jih dobivamo po telefonu, naj omenim, da za takšno varovanje kolesarjev niso potrebne predhodne izkušnje. Zadeva je enostavna in primerna prav za vse motoriste. Žrtvovati je potrebno le nekaj prostega časa in biti potrpežljiv ob počasni vožnji cca 100km!

V kolikor ima kdo še kakšno vrašanje, naj vpraša kar tukaj, da si lahko zadevo bolje predstavljajo tudi ostali, ki bi se udeležili varovanja kolesarske prireditve prvič.

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pisal sem že na mejl..Sedaj naj povem še tukaj, da sem interesent glede varovanja prireditve..:):notworthy: Zanimajo me nadaljne informacije..:)

Lp,S.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...

Za vse zainteresirane in že prijavljene bomo ta teden organizirali informativni sestanek za seznanitev s podrobnostmi. Vabljeni tudi tisti s skuterji in šibkejšimi motorji (125ccm)!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest pa spremljam določenega kolesarja :)

Sicer prvič ampak mislim da ne bo tezav...

In to z Cbf 600, če bi z veto ropotal bi v Godoviču ze kaksen obupal :)

Popravljeno . Popravil T
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest pa spremljam določenega kolesarja :)

Sicer prvič ampak mislim da ne bo tezav...

In to z Cbf 600, če bi z veto ropotal bi v Godoviču ze kaksen obupal :)

Glej, da boš imel pravilno označen motor (nalepka organizatorja), sicer te bodo policisti odstranili ali celo oglobili!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glej, da boš imel pravilno označen motor (nalepka organizatorja), sicer te bodo policisti odstranili ali celo oglobili!

Ja, nalepko dobim, je urejeno :)

Je potrebno se kaj drugega razen pazljivosti?

Sem pa na motor namontiral nosilce za kolesarske feltne ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zaradi kolesarske prireditve »MARATON FRANJA«

bodo v času med 11. in 12. junijem na nekaterih odsekih-planiranih trasah maratona veljale posebne prometne ureditve oz. bo spremenjen prometni režim, in sicer:

v soboto, 11. junija 2011: med 16:00 in 18:00 uro na trasi:

BTC (start) – Šmartinska cesta – Šentjakob – Brinje – Beričevo – Videm – glavna cesta Šentjakob–Ribče do Dolskega – Dolsko – Kleče pri Dolu – Dol pri Ljubljani – Videm – Beričevo – Brinje – Šentjakob – Šmartinska cesta – BTC (cilj).

.

v nedeljo, 12. junija 2011:

-med 9:15 in 9:45 uro na trasi regionalne ceste BREZOVICA - VRHNIKA - LOGATEC (zaradi kratkotrajnosti zapore obvoz ne bo voden);

-med 11:00 in 13:00 uro: na trasi ceste med DOLGI MOST - DOBROVA - HORJUL - GORENJA VAS.

V nedeljo, 12. junija bo občasno oviran promet na območju MESTNE OBČINE LJUBLJANA med od 9:00 do 11:30 uro ter na ostalih odsekih med 12. in 17. uro.

Trasa bo potekala po: Šmartinski cesti, Kajuhovi ulici, Litijski cesti, Poljanski cesti, Kopitarjevi ulici, Komenskega ulici, Tavčarjevi ulici, Slovenski cesti, Šubičevi ulici, Bleiweisovi cesti in Tržaški cesti v smeri proti Vrhnike. Med 12:00 in 17:00 uro: na trasi Tacenska cesta, Obvozna cesta, Dunajska cesta, Baragova ulica, Vojkova cesta, Kranjčeva ulica, Titova cesta, rondo Žale, Pokopališka ulica, Šmartinska cesta in BTC.

***

Na državnih cestah bo oviran promet na relaciji: Ljubljana – Brezovica – Vrhnika – Logatec – Idrija – Cerkno – Trebija – Gorenja vas – Škofja Loka – Jeprca – Zbilje - Vodice – Tacen – Ljubljana.

Popolne zapore za ves promet bodo na naslednjih odsekih:

R2-409: zaprt odsek Brezovica – Vrhnika od 9:15 do 9:45. Obvoz je možen po avtocesti.

G2-102: zaprt odsek Godovič – Idrija od 9:55 – 15:00. Obvoz bo potekal na relaciji Idrija – Rebro – Dole – Godovič.

R1-210: zaprt odsek Cerkno – Kladje – Trebija od 10:55 – 15:00. Obvoz bo na relacijah: Trebija – Žiri – Idrija ter Hotavlje - Leskovica – Novaki – Cerkno. Na relaciji Škofja Loka – Cerkno bo voden obvoz preko Železnikov.

R1-211: zaprt bo priključek Jeprca v smeri vožnje od Medvod proti Škofji Loki, od 10:55 do 15:00. Obvoz je v smeri proti Škofji Loki voden preko Kranja, v smeri Smlednika pa preko Medvod.

Na območju Ljubljane bodo od 12:00 do 17:00 ure zaprte Tacenska cesta, Obvozna cesta, Dunajska cesta, Baragova ulica, Vojkova cesta, Kranjčeva ulica, Titova cesta, Rondo Žale, Pokopališka ulica in Šmartinska cesta ter območje do cilja v BTC.

AC A2/0109: predvidena je popolna zapora avtocestnega izvoza Vodice od 11:30 in 15:30. Obvoz do Vodic je voden preko avtocestnega priključka Brnik.

AC A2/0111 in HC 0184: predvidena je popolna zapora avtocestnih izvozov Ljubljana-Brod ter Ljubljana-Bežigrad od 12:00 do 17:00 ure.

Mali maraton Franja:

R3-641, LC 067020 in R2-407: predvidena je popolna zapora ceste na relaciji Dolgi most – Dobrava – Horjul – Vrzdenec – Gorenja vas, od 11:00 do 13:00 ure.

Spremenjene so tudi nekatere proge mestnega avtobusa, avtobusi ustavljajo na vseh rednih postajališčih na trasi obvoza.

Pozivamo vse udeležence v prometu k strpni in previdni vožnji ter upoštevanju cestno prometne signalizacije.

------------------------------------------------------------

POVEZAVE:

Prometno-informacijski center - Cestne zapore v času kolesarske prireditve

Maraton Franja - Trase

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!