Skoči na vsebino

Umrl slovenski speedwayist Matej Ferjan


ImenitnaPriložnost

Priporočene objave

takole poroča Žurnal24: http://www.zurnal24....n-213808/clanek

Umrl spidvejist Matej Ferjan

V nedeljo so v poljskem Grozowu v avtomobilu našli mrtvega slovenskega spidvejista Mateja Ferjana. Lavričan je bil eden najboljših slovenskih spidvejistov vseh časov.article_main_wide.jpgMatej Ferjan je svojo zadnjo dirko odpeljal pred tednom dni. (Foto: Žurnal24)

Slovenske, madžarske in poljske ljubitelje spidveja je v nedeljo pretresla vest o smrti nekdanjega slovenskega državnega prvaka Mateja Ferjana. V nedeljo dopoldne so ga našli mrtvega v avtomobilu v poljskem Grozowu, kjer je nazadnje prebival.

O vzroku smrti Lavričana, ki se je poslovil v 35. letu starosti, še ni uradnih podatkov, več pa bo znano po sodnomedicinski in policijski preiskavi, so sporočili iz njegovega zadnjega kluba Rzeszow. Ferjana, slovenskega dirkača, ki je zadnja leta vozil s poljsko licenco, so v nedeljo ob pol devetih zjutraj našli mrtvega v avtomobilu v domači garaži.

Ferjan se je rodil 5. januarja 1977 v Ljubljani. Sprva se je navduševal nad smučanjem, a pozneje po poškodbi kolena presedlal na jeklene konjičke in najprej celo skrivoma obiskoval prve treninge, brez vedenja svojih staršev. Ko je kmalu pokazal velik talent za šport brez zavor, ni bilo več poti nazaj. Že v svoji prvi sezoni, leta 1995, je na peti dirki, na kateri je nastopil, osvojil izvrstno tretje mesto v državnem prvenstvu.

Prelomno zanj je bilo leto 1997, ko je zimski počitek drugih dirkačev izkoristil za dirkanje v Avstraliji in Južni Afriki. Pretresel je slovensko in tudi že mednarodno sceno in osvojil prvi naslov državnega prvaka Slovenije. Leta 1998 je osvojil prvo slovensko spidvejsko medaljo na svetovnem prvenstvu, saj si je med vozniki do 21 let privozil bronasto kolajno. Medtem si je že služil kruh v tujini, saj je nastopal v angleški in poljski profesionalni ligi.

Svoje največje uspehe je nanizal v letih od 2000 do 2002, ko se je kot celinski prvak uvrstil v serijo Speedway Grand Prix, v kateri je v letih 2001 in 2002 nastopal kot prvi Slovenec. Od leta 1997 do 2001 je nanizal pet zaporednih državnih naslovov med posamezniki v Sloveniji. Leta 2002 pa ga je nadomestil klubski kolega in soimenjak Matej Žagar. Ferjan je po sporu s svojim prvim in matičnim klubom AMTK Ljubljano prevzel madžarsko licenco in začel nastopati za vzhodne sosede. Tam je do leta 2009 pobral celo šest naslovov državnega prvaka in tudi prevzel njihovo državljanstvo. V zadnjih letih pa se je bolj posvečal dirkanju v profesionalnih ligah, saj je preizkusil praktično vse lige. Britansko, poljsko, dansko, švedsko, češko, nemško, pa še kakšna bi se morda našla. Zadnjo svojo, že 948. dirko v karieri, je odpeljal pred tednom dni za svoj angleški klub Newcastle Diamonds. Naslednja bi ga čakala ravno v nedeljo za poljski Rzeszow. Tako pa se bodo navijači lahko na domači dirki od njega poslovili le z minuto molka.

Popravljeno . Popravil JustinBieber
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj naj rečem;pretresen sem,velika izguba,spremljal sem vse njegove velike uspehe,bil je dirkač,ki je povzdignil slovenski speedway na najvišji nivo!Naj počiva v miru in naj se tam kjer je,vozi na najlepšem ovalnem dirkališču!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Govori se, da naj bi naredil samomor. Mislite, da je na tem kaj resnice?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Govori se, da naj bi naredil samomor. Mislite, da je na tem kaj resnice?

Pogovarjali smo se z očetom in na poljski policiji ne daje nobenih izjav, tudi tega ne ali je umrl naravne smrti, umor ali samomor!

LP,MK

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Matej, počivaj v miru.....:(

Lp,S.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sam se najbrž že ni ubiu

Popravljeno . Popravil zupijano
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa tudi če, je bila to njegova pravica in jo je treba spoštovat. Bil je dober športnik, to pa ostane večno...

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Samo za info, Matej si ni sodil sam, srce ni zdržalo naporom vrhunskega športnika !

Je bila obdukcija narejena na Poljskem in še potem na željo očeta v Sloveniji!

Popravljeno . Popravil MK-R1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!