Skoči na vsebino

Schwarzwald - Vogezi


Vodnar

Priporočene objave

Med 20. in 26. junijem se odpravljam na potepanje do nemško francoske meje ob Renu. Povod za to destinacijo je srečanje ljubiteljev Honda Deauville motorjev http://www.deauville-meets-deauville.com/cmstl/dmd-2011.html, čeprav si od samega tega dogodka ne obetam prav veliko. Utegne pa biti zanimiva pot tja in nazaj. V vsako smer bi si vzel dva dni časa, mogoče za naza tri dni. V eno smer bi šel čez Avstrijo in Nemčijo

http://www.harzpoint.de/motorrad/motoplaner.htm#45.94328,15.48146,46.48749,13.79159,47.26575,12.48434,47.39178,11.77793,47.59957,9.5419,48.15127,7.74955&&1

nazaj pa čez Švico in Dolomite

http://www.motoplaner.de/#48.15537,7.7467,46.48137,10.3656,46.47574,11.77189,46.4208,12.58269,46.14971,13.75378,45.95592,15.48661&&1

Vsega skupaj bi bilo za okrog 2500 km. To bo moja doslej najdaljša tura. Dobrodošli vsaki nasveti za na pot, predvsem kakšen "must see" na tej poti. No za Dolomite je tukaj dosti za prebrat, verjetno tudi za nekatere druge kraje, pa nisem našel.

Pa če bi se kdo odločil za isto pot (ali podobno), dobrodošel zraven, zaenkrat sem še sam.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 mesecev pozneje...

Nekako nisem imel navdih za pisanje, da bi že prej napisal nekaj vtisov s potovanja, pa bom zdaj ...prvi dan sem prevozil dobrih 600 km: Krško, Korensko sedlo, Lienz, Brenner, Innsbruck ... in prenočeval nekje med Innsbruckom in Bodenskim jezerom. Vreme sem imel odlično za vožnjo, vmes nekje samo par kapljic dežje, sicer pa OK. Nekaj kilometrov sem naredil več tudi zaradi zgubljanja, odpovedal mi je Garmin ... nekam so izginile karte ??? S sabo sem vozil tudi opremo za kampiranje, pa sem se raje odločil za spanje v postelji, je bilo zunaj kar nekam preveč hladno in vlažno.

Drugega dne sem prispel mimo Bodenskega jezera in Freiburga na cilj v Riegel, na srečanje ljubiteljev Honde Deauville in bil kar malo razočaran nad sprejemom. Saj nisem pričakoval ravno pleh muzike, a na meeting pointu ni bilo žive duše... no pa se je proti večeru le zbralo nekaj tistih, ki so že prispeli. Najbolj sem vil vesel belgijca, ki se je ponudil, da mi instalira nove karte na garmina. Udeleženci sicer "mojih let", povprečna starost tam okrog 50. Od bolj oddaljenih sta prišla dva Madžara, Grka, Španca ... Škot.

Tudi tu sem se namestil v penzionu, ni mi bilo do kampiranja. Sledila sta dva dneva skupinskih voženj, a vse je bilo za moj okus preveč razvlečeno bi lahko v tem času videl dosti več, če bi se sam razgledoval naokrog. Sicer je pa pokrajina tam ob Renu kar malo podobna, kot v Krškem, ravnina z grički in vinogradi. Lepo urejeno, z dobrimi cestami.

V petek zvečer je bila predvidena glavna žurka, a sem že zjutraj odrinil proti Švici. Razen krajših postankov za kavo in kosilo se v Švici nisem kaj dosti ustavljal. Ja, sem se ob slapovih Rena. Malo v Liechestinu ... bil sem zelo razočaran nad Vaduzom, prej sem si ga predstavljal kot mestece z lepim starim jedrom (ne vem zakaj), a nič od tega, same nov poslovne stavbe.

Pozno popoldan sem preko Stelvia prispel v Italijo in prenočeval takoj po spust v dolino. Tu je bilo tudi moje najdražje prenočevanje (50 EUR), a sem bil že pošteno utrujen, lačen in bližala se je noč. Sicer so bila pa prenočišča tam okrog 30 EUR.

Naslednjega dne pa skozi Dolomite proti domu: Bolzano, Cortina, Tolmezo, Rezija, Kobrid. Groza, koliko je v Dolomith motoristov. Ne čudi me, da Italijani razmišljajo o omejitvah. To je pa le malo preveč ... povsod nekaj ropota in šviga. Šele od Cortine proti domu je bilo malo bolj normalno. Zelo nenavadna je pot skozi Rezijo in čez prelaz Karnica s prikupnim bifejčkom na vrhu... pripročam.

Najprej sem nameraval še enkrat prespat v Italiji, pa sem potegnil do Baške grape in tam prenočil pri sorodnikih. Naslednji dan pa naprej do Krškega, se je nabralo za okrog 2.400 km, od tega sem avtoceste uporabljal samo v SLO, moja najdaljša pot doslej. Nekaj slik s poti pa tukaj https://picasaweb.google.com/simonove/DmD2011DeauvilleMeetsDeauvilleRiegelNemcija?authuser=0&feat=directlink

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tudi sam imam nekaj podobnega v planu za prihodnost. ravno od vožnje po schwarzwaldu in vogeziju si obetaj največ. gre za dve prelepi pokrajini s super cestami in zelo sončnim vremenom. colmar je drugo najbolj suho mesto v franciji, freiburg pa celo najtoplejše mesto v nemčiji, zato vreme nebi smelo predstavljati problema. vse te dolomite in podobne zadeve pusti za kakšen podajšan vikend. sam se nameravam v te kraje peljati z avtovlakom, kar bo nekaj novega. od beljaka do feldkircha vozi nočni avtovlak in zjutraj si že na meji z lichensteinom in švico potem pa gas. sam bi se naselil nekje v colmarju ali pa v frieburgu in od tam delal kroge po schwarzwaldu in vogeziju.

g.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!