Skoči na vsebino

Preko Črne Gore in Albanije do Ohrida

eltrinajst

Priporočene objave

Torej, zanimajo me vaši predlogi in izkušnje na poti do Ohrida - preko Mostarja in Dubrovnika, iz Črne Gore v Albanijo (kateri prehod... ) in po Albaniji do Makedonije. Za ta del poti nameravam nameniti do 3 dni turistične vožnje, v dvoje.

Popravljeno . Popravil eltrinajst
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Torej, zanimajo me vaši predlogi in izkušnje na poti do Ohrida - preko Mostarja in Dubrovnika, iz Črne Gore v Albanijo (kateri prehod... ) in po Albaniji do Makedonije. Za ta del poti nameravam nameniti do 3 dni turistične vožnje, v dvoje.

KLIK... sem šel pa v obratni smeri...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi jaz sem to pot prevozil letos. Do Črne Gore sem porabil dva dni in tretji dan prečkal Albanijo do Ohrida. Mi smo spali v Budvi in pot nadaljevali ob obali. Zgrešili odcep za Albanijo - Sukobine, zapravili nekaj časa. Sama pot do Albanske meje je lepa, slikovita in cesta je malo ožja, asfalt je lep.

Prehod meje je urejen tako, da je poseben koridor za motorje in kolesarje - torej ni potrebno čakati, samo pogumno mimo kolone. :notworthy: :notworthy:

Vožnja smo nadaljevali proti Skadru, nekateri predeli so bili še res ubogi. Pot smo nadaljevali po njihovi avtocesti, ki ni takšna kot naša. Peljali smo skozi Tirano, to pač moraš doživet, pač imajo svoj režim, ki se mu moraš prilagodit. Ko smo srečno prevozili Tirano, smo nadaljevali preko gorovja do Elbasana. Prelepa vožnja in tudi pokrajina in to vse do Ohrida. Prevozili 350 kilometrov. Startali ob 9.45 in prišli v Ohrid 21.00, pa nismo preveč kaj stali. Povprečna hitrost je tu nizka. Če nimaš rezervacije za Ohrid se ne sekiraj, se kar s skuterji vozijo za tabo in ti ponujajo prenočišče.

http://goo.gl/maps/ipNp

post-12625-0-49499500-1309038777_thumb.jpg post-12625-0-74584800-1309038618_thumb.jpg

Prehod. Na levi strani je koridor. Taki prizori ti popestrijo dan.

Scarabeo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred enim mesecem sta se vapotek (ne hodi več sem gor) in frips (ta pa še pride) potikala tamo okoli.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred enim mesecem sta se vapotek (ne hodi več sem gor) in frips (ta pa še pride) potikala tamo okoli.

Smo se mu zasrali...:evilgrin:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če se nea motim, takale tema nekje že obstaja....

sicer pa si poglej tole, balkan 2005, samo to je že davno, ko smo bli mi dol, jebiga

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko se boš peljal od Shkodra proti Tirani se ustavi na zapuščenem letališču Gjader (n41.8894, e19.6169) in nared en ful gas po pisti :)

drugače pa priporočam mejni prehod Sukobin in ne Hani i hotit/Bajze, ker je tam orto gradbišče ceste in se voziš ko po jajcih 1-2 ure...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)

Hvala vsem za koristne napotke, po nepozabnih 2945 km sem že spet doma.

Ceste so povsod dobre ali zelo dobre (no ja, v Tirani sem za par mm zgrešil odprt ogromen jašek sredi ceste :eek: ), srečala sva res enkratne ljudi :notworthy: , s poti sva prinesla izključno pozitivne izkušnje. Vse te kraje bo definitivno treba še obiskati in si vzeti več časa. Več informacij o prenočiščih... sledi, če pa koga kaj konkretno zanima pa kar na dan z besedo.

Popravljeno . Popravil eltrinajst
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še nekaj mojih vtisov...

Potopis

;)

Čuj Brane, kdaj imaš rojstni dan? Ker si se potrudil pisemsko in slikovno, :worship: dobiš od mene vsaj 1/2 kg Gavrilovičeve paštete. :naughty: :whistle: Ja res je Maribor je zakon! :notworthy: :yea2:

Lep pozdrav izpod vinogradov!

Rocky B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čuj Brane, kdaj imaš rojstni dan? Ker si se potrudil pisemsko in slikovno, :worship: dobiš od mene vsaj 1/2 kg Gavrilovičeve paštete. :naughty: :whistle: Ja res je Maribor je zakon! :notworthy: :yea2:

Lep pozdrav izpod vinogradov!

Rocky B)

Hvala Rocky :rolleyes:

Dan republike, če že sprašuješ :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala Rocky :rolleyes:

Dan republike, če že sprašuješ :OK:

Čuj, a to si vedel, da so s tvoje strani omenjenim Pohorskim abohom prav takrat v Makedoniji ukradli tri motorje (2 motorja in maxi skuter). In, ko je žalostna trojka že imela letalske karte za LJU v žepu, so se po treh dneh motorini našli. Seveda ni potrebno napisati kakšen pivski urnebes je sledil v noč. :alko::beer2::grupni::drunk:

Glede na to kdaj imaš rojstni dan si pa tako naš :yea2:

Pozdrav izpod vinogradov!

Rocky B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čuj, a to si vedel, da so s tvoje strani omenjenim Pohorskim abohom prav takrat v Makedoniji ukradli tri motorje (2 motorja in maxi skuter). In, ko je žalostna trojka že imela letalske karte za LJU v žepu, so se po treh dneh motorini našli. Seveda ni potrebno napisati kakšen pivski urnebes je sledil v noč. :alko::beer2::grupni::drunk:

Rocky B)

Tudi Makedonci se radi vozijo, so si pač malo sposodili motorje. :D

Scarabeo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zato pa sva pobegnila v Albanijo :), kjer sva bila zvečer v strahu za motorja... Ko pa je gazda zaparkiral motorja v svoji garaži z mercedesom, sva bila pomirjena. No... zjutraj je odkimal, ko sva ga prosila, da bi motorja ven vzela... :?

Razlika med prikimanjem in odkimanjem (ja in ne) je presneto majhna v tistih krajih :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Rocky B)

mislim da prav zaradi tega neljubega dogodka Neim sedaj vztraja da se motorji zvečer, ko se gostilniški obrat zapre, prestavijo iz spodnje na zgornjo teraso! manjši problem nastane ko je treba motorje zjutraj(po prepiti noči), zopet prestavit na spodnjo! prav lahko se zgodi da spotoma spiješ še kavico, pa šilce za zdravje, pa...! :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Iščem pa ne najdem :? .Naslov ali kontakt od Neima v Ohridu, da se dogovorim glede nočitve...

to je telefonska številka od Neima 0038946254504, pa uživajte

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!