Skoči na vsebino

Tožarjenje z zavarovalnico - praktične izkušnje!


Pervy

Priporočene objave

uporabil sem iskalnik a nisem našel podobne teme, samo razdrobljene primere po več temah pa mogoče nebi bilo slabo če se na enem mestu popišejo PRAKTIČNE IZKUŠNJE s tožbami proti zavarovalnicam.

Moj primer: Od leta 1995 dalje sem bil nezgodno zavarovan pri Zavarovalnici Maribor.

2006 si nategnem koleno, grem na preiskave, ne najdejo nič, opravim kvazi fizioterapije in je vse OK. na zavarovalnico ne vlagam nobenih zahtevkov ker ni poškodbe in niti nisem nič v bolniški. lani si potrgam kolenske vezi in meniskus pa še malo hrustanec, sledi operacija in 6 mesecev okrevanja (bolniška). po končanem zdravljenju vložim zahtevek za odškodnino.

Gre za dnevno nadomestilo in nekaj malega za par % invalidnosti. Tako na oko izračunam da bi to naneslo cca 2000€ oz mogoče malo več če bi bili dobre volje.

ZDAJ PA FORA ZAVAROVALNICE! ZAVAROVALNICA SE TAKOJ PIČI V "POŠKODBO" IZ 2006 in čeprav sem bil takrat zavarovan pri njih (15 let brez prekinitve) zavrnejo zahtevek ker smatrajo, da je poškodba nastala 2006, jaz pa sem zamudil rok 3 let za prijavo poškodbe. Vsa prepričevanja, da to ni enaka poškodba naletijo na gluha ušesa ker so seveda zavohali možnost da mi ne izplačajo nič. Da sem bil tudi takrat zavarovan jih ne briga, naenkrat je poškodba 100% nastala 2006 in tri leta mimo in takšni so predpisi.

Zadevo dam odvetniku, ki napiše pritožbo. Oni mi "kao ker so ful prijazni" odobrijo 280€ za 28 dni, denar nakažejo odvetniku brez obvestila in za njih je zadeva končana. Odvetnik vloži še eno pritožbo, ki jo obravnavajo zdravniki (njihovi, na njihovem plačilnem seznamu) in seveda ugotovijo da je poškodba nedvomno :notworthy: nastala 2006 oziroma vsekakor pred najmanj tremi leti.

Danes mi veselo sporočijo, da je za njih zadeva zaključena in da pritožbe več niso možne - OSTANE MI ŠE SAMO TOŽBA! :headbang:

Ker verjamem da vas je tu gor kar nekaj, ki ste v takšne tožbe že šli me zanima kako je z tožbo in sicer:

- koliko časa trajajo zadeve, vem da lahko v določenih primerih tudi po več let

- kakšni so stroški tožbe (vložitev tožbe, odvetnikovi stroški ki jih plačuješ sproti, potrdila specialistov, neodvisni pregledi,...itd. )

- ali se mi v končni fazi sploh splača tožariti in zgubljati živce in zalagati denar če lahko na koncu pričakujem 2-3000€?

Moji plusi:

- Od svojega zdravnika in kirurga, ki me je operiral lahko dobim mnenje, da poškodba ni nastala 2006. Imam slike, video itd. nastale po letu 2006 ko počnem stvari (šport itd.), ki jih s takšno poškodbo nebi mogel.

- iz 2006 nimam diagnoze potrganih vezi itd., bil sem zavarovan, nisem bil na bolniški in tudi nisem uveljavljal odškodnine

Moji minusi:

- kreten kot sem sem po zdrsu in padcu stisnil zobe in šel k osebnemu zdravniku namesto da bi teatralno zaigral poškodbo in se pustil pripeljati na urgenco najmanj s helikopterjem. zato sedaj trdijo, da 2010 ni poškodba dokumentirana (zgleda šteje samo urgenca?!?!?)

- v kartoteki osebnega zdravnika mi piše da "imam ponavljajoče se težave s kolenom in da mi priporoča nošenje opornice" kar se nanaša na to da mi je ob eni kontroli 2009 svetoval naj pri velikih športnih naporih (plezanje, turno smučanje, itd.) nosim opornico, da se nebi ponovil zvin iz 2006. Oni sedaj ta zapis tretirajo kot da mi je takrat svetoval naj jo nosim skoz.

Torej prosim za nasvete iz vaših primerov ker se dobim z odvetnikom, da še on pove svoje mnenje in da sprejmem končno odločitev.

Nauk zgodbe pa je seveda, da so zavarovalnice (sploh ZM zgleda) super prijazne ko je treba 15 let kasirat zavarovanje, ko pa imaš kaj, pa hitro najdejo eno administrativno foro (3 leta zastaralnega roka), da ti ne izplačajo niti minimuma tistega kar veselo obljubljajo ob sklenitvi zavarovanja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Izkušnje ki jih delijo z menoj prijatelji in znanci so takšne da zavarovalnice rade kasirajo zavarovalnine, ne pa izplačujejo odškodnin.

Če bi bil v tvoji koži bi najprej preveril pogoje zavarovalne police. Če na njej ne piše da te mora za v bolnico pripeljat helikopter ali pa rešilec si eno težavo že rešil. Naslednje bi se lotil kaj pomeni tisto da ti zdravnik svetuje uporabo opornice. Od tega zdravnika bi zahteval pojasnilo za kakšne primere je veljalo njegovo priporočilo. Mislim pa da neupoštevanje zdravnikovega nasveta ni enako zdravnikovem predpisu. Predpisa se je treba držati ne pa tudi priporočila, tako jaz to laično razumem. Ostane še odprto vprašanje kdaj je poškodba nastala. Za zahtevanje odškodnine je rok zapadlosti 3 leta, če uspeš dokazati da se je ta poškodba zgpdila datumsko tako da v prid tebi in ne zavarovalnici si odpravil še zadnjo vprašanje. To lahko dokažeš z kakšnim zdravniškim mnenejam izvidom ali kakšnim drugim dokazom... Verjetno bi pomagaj tudi video ki te kaže da opravljaš aktivnosti ki sicer z takšno poškodbo nebi bile mogoče...

Aja pa še to tudi če ne bi bilo čisto vsega od naštetega bi šel v tožbo... Če sem pušo že 15 let premije za osebno zavarovanje bi šel še v riziko da še tu nekaj zgubim, drugače bo ta banada še bol nategovala in si delila naš gnar...

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hja saj v principu jaz vse zahtevano izpolnjujem, tako kot imam "dokaz" da sem se poškodoval 2010 z tem ,da sem 2010 bil pri svojem zdravniku, ki je zabeležil novo poškodbo in me poslal dalje k specialistu, potem pa na preiskavo (Magnetna resonanca), ki je pokazala poškodbo, dalje operacija itd.

problem je v tem da pač zavarovalnica mojih "dokazov" ne jebe 5 posto in si trdi svoje kar podkrepi z mnenjem njenih zdravnikov, če pa mi kaj ne paše pa naj pač tožim, oni imajo itak pravnike zaposlene in jim je to mala malica obravnavat še eno tožbo zraven.

problem je da ne zaupam našemu sodstvu in nikjer ne piše da bodo moji argumenti boljši od argumentov velike in pomembne zavarovalnice. nekako podobno kot pri nesreči ko je tvoja beseda, priče, slike, analize pa še vedno vse skupaj ni nujno da bo dokazalo tvojo trditev če super izurjen policaj "izmeri zavorno pot" in napiše drugače.

ker gre tu za rizik, predvidevam da bom moral odvetniku vse plačevati sproti ni pa mi da se par let vlačim po sodiščih, zalagam svoj denar in živce na koncu pa dobim drobiž, ki ni vreden tega kar mi je požrla inflacija.

zato pač sprašujem kako to zgleda v praksi ko gre mali človek proti veliki zavarovalnici pri kateri ima mogoče po super pogojih celo sodnik zavarovano premoženje :whistle:

jebi ga, danes je vse možno!

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če boš dokazal, da ni vzročne zveze s staro poškodbo, dogodkom iz leta 2006, je zadeva čista.

To pa je seveda odvisno od izvedenskih mnenj.

Ker že z enim takšnim mnenjem razpolagaš, je pričakovati, da boš uspešen v pravdi.

Trajalo bo nekaj let in požrlo na začetku kar nekaj denarja = stroške odvetnika, taksa, predujem za izvedenca. Zahtevaš pa 2 jurja?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

meni se 2 jurja tudi zdi nekam kilava cifra.

če je vse skup res pol leta trajalo in maš še neko invalidnost...

daj ti za ziher še kako nulo zraven! trance_41_w00t2.gif

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

meni se 2 jurja tudi zdi nekam kilava cifra.

če je vse skup res pol leta trajalo in maš še neko invalidnost...

daj ti za ziher še kako nulo zraven! trance_41_w00t2.gif

mat***, čez dve minuti več ni možnp urejat...

no, da nebom čisto trance_28_offtopic.gif naj še dodam:

moj stricje mel primer, da je imel ladijski pod ali nekaj podobnega v hiši.

to je kakih 20 let nazaj.

hišo je gradil in ladijski pod še ni bil montiran na stene, ampak je bil položen na tla.

v požaru je to zgorelo (kake večje škode na srečo ni bilo).

mel je vse zavarovano ampak so rekli, da ladijskega poda ne krijejo, ker ni bil montiran na steno. blink.gif

rešitev je bila, da se je po nekaj obiskih v neki glavni poslovanlnici začel vpričo vseh prisotnih (zaposleni in veliko strank) dret kot pobesnela zverina.

čez 2 minuti je mel vse priznano in urejeno, kot bi moglo bit že ob prvem obisku.

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glej, tudi meni se zdi ta cifra 3.000 EUR ful malo, sploh pa zato, ker je tu še določen procent invalidnosti! Mislim, da se da tu iztržit bistveno več! Poiskat bi si moral enga odvetnika, ki dela samo na teh primerih in je za te stvari specializiran! Glej, tudi določeni odvetniki imajo svoje zdravnike na plačilni listi in če te pregleda in ugotovi vse, kar si navedel prej, da je poškodba nastala kasneje in ne let a 2006 kot oni trdijo, je za mene stvar zelo čista! Sicer pa, če bi stvar prišla na sodišče, bi itak oni angažirali neodvisnega izvedenca medicinske stroke, ki bi te pregledal in napisal mnenje. Ko imaš pa enkrat takšno mnenje, pa stvar ni več sporna!

Je pa to logično, pri vseh zavarovalnicah, da ko je treba plačati kakšno odškodnino gre težko denar od njih!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, višina odškodnine je pri nezgodnem zavarovanju jasna.

Dnevna odškodnina plus pavšal za "inavilidnino".

Kakor je navedeno v pogodbi.

Seveda pa to ni dejanska škoda, ki je na podlagi nezgodnega zavarovanja ni mogoče iztržiti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po moje si predolgo odlašal in se na koncu ne bo nič izcimilo iz tega-tožbe, že v primeru da takoj urgiraš po poškodbi ponavadi traja z odvetniki vred krepko čez kakšno leto..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po mojih izkusnjah z slovenskimi in hrvaskimi zavarovalnicami pomaga pri njih samo "ziva sila" in groznje pri resevanju sporov, predvsem ce imas VSO dokumentacijo, ki govori tebi v prid.

potem, ko me je pijan kamjonar povozil s kamjonom in je celo v policiskem zapisniku pisalo, koliko in kaksne tehnicne pomanjklivosti ima vozilo je bila edina resitev, potem, ko so me skoraj pol leta nategovali, zagroziti na zavarovalnici ali izplacajo meni pripadajoce ali pridem in jim spraznim poslovalnico.

cez par dni je bilo vse urejeno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

problem je da ne zaupam našemu sodstvu in nikjer ne piše da bodo moji argumenti boljši od argumentov velike in pomembne zavarovalnice. nekako podobno kot pri nesreči ko je tvoja beseda, priče, slike, analize pa še vedno vse skupaj ni nujno da bo dokazalo tvojo trditev če super izurjen policaj "izmeri zavorno pot" in napiše drugače.

ker gre tu za rizik, predvidevam da bom moral odvetniku vse plačevati sproti ni pa mi da se par let vlačim po sodiščih, zalagam svoj denar in živce na koncu pa dobim drobiž, ki ni vreden tega kar mi je požrla inflacija.

Prav razmišljaš. Težko ti dam pravi odgovor na tvoje vprašanje a ti lahko nekaj povem o sliki našega sodstva na 1. stopnji, pridobljeni od sodelavca in kolega, pravnika, ki se ukvarja z odškodninami. Kolega je šel v tožbo proti delodajalcu (državi) z zelo močnimi argumenti in je na 1. stopnji gladko pogorel. Komentar njegovega odvetnika je bil sledeč: "Da bi se izognili stroškom v škodo države, sodišča na 1. stopnji presojajo v korist države ne glede na dokaze, saj jih nihče ne more poklicati na odgovornost. Če imaš čas in denar, bova zadevo sigurno dobila na višjem ali vrhovnem sodišču."

Pravdanje pa ni niti najmanj poceni, tako, da je treba imeti kar nekaj denarja in precej časa. Sodelavec je obupal, ker nima toliko denarja.

Kolega odvetnik pravi, da nekje presojajo eklatantno v korist strani, ki jih zastopajo znane lokalne odvetniške družbe in da je nasploh odločanje včasih odvisno od dnevnega razpoloženja sodnika, kar pomeni, da resno obravnavajo zadeve šele na višjih stopnjah. Spet čas in denar.

Skratka, če so lagali meni, potem jaz lažem tebi, ker nimam lastnih izkušenj s sodišči a če je res, kar so mi povedali, potem je naša pravna država precej bolj v riti kot večina ljudi misli in je nezaupanje v sodišča popolnoma na mestu.

Bom pa ob priliki kolegu odvetniku pokazal, kar si napisal in ga povprašal za mnenje.

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hvala za odgovore, pogrešam še samo kakšno bolj svežo informacijo o trajanju in stroških.

da pojasnim par stvari:

- da je ali ni poškodba nastala 2006 ne more 100% dokazati noben izvedenec. jaz lahko dokazujem s tem kaj vse sem počel po 2006, medicinsko pa ne more potrditi ali ovrečti nobeden kar mi je povedal že specialist-kirurg. torej je beseda mojega izvedenca (poškodba 2010) proti besedi njihovega izvedenca (poškodba 2006). po informacijah, ki jih dosedaj imam iz drugih primerov, sodišče začuda :whistle: bolj zaupa mnenjem "neodvisnih" izvedencev, ki jih najame zavarovalnica oziroma če ima dva nasprotna mnenja in je v dvomu, presodi v prid zavarovalnice :xx: .

- na zavarovalnico ne bom hodil se dret in grozit ker nima smisla. zadeva je šla skozi 2 pritožbi na centrali, tako da dretje v poslovalnicah ne pomaga, kvečemu lahko še zgubim živce in si sam zrihtam kako kazensko in odškodninsko tožbo. v centrali pa verjetno ne pridem mimo varnostnika. dol visi njim za dretje in grožnje, so tega navajeni dnevno.

- 3000€ je izračun glede na znesek v zavarovalni polici. % trajne invalidnosti je majhen, dnevna odškodnina je 20€ pri čemer imajo svoje fore kateri dnevi štejejo in ne. gre za klasično poškodbo kjer ni nekih velikih jamranj o hudih doživljenskih poškodbah. se ne sekiram, takšno kritje kot sem plačeval po pogodbi toliko hočem - nič več.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

- sodišče "zaupa" izvedencu, ki ga samo postavi v postopku in sodbo opre na izvedensko mnenje pridobljeno v postopku,

- stroški? kakšnih 800 EUR predujma, če boš tožil za 2 jurja bo odvetnik pajsnil okoli 300-400 eur po tarifi, sodna taksa bo tudi okoli 180 eur pa smo tu nekje.

- na voljo pa imaš še mediacijski postopek pri združenju zavarovalnic, preden vložiš tožbo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hvala za odgovore, pogrešam še samo kakšno bolj svežo informacijo o trajanju in stroških.

da pojasnim par stvari:

- da je ali ni poškodba nastala 2006 ne more 100% dokazati noben izvedenec. jaz lahko dokazujem s tem kaj vse sem počel po 2006, medicinsko pa ne more potrditi ali ovrečti nobeden kar mi je povedal že specialist-kirurg. torej je beseda mojega izvedenca (poškodba 2010) proti besedi njihovega izvedenca (poškodba 2006). po informacijah, ki jih dosedaj imam iz drugih primerov, sodišče začuda :whistle: bolj zaupa mnenjem "neodvisnih" izvedencev, ki jih najame zavarovalnica oziroma če ima dva nasprotna mnenja in je v dvomu, presodi v prid zavarovalnice :xx: .

Ko je zadeva enkrat tako daleč, da je na sodišču, potem itak sodišče postavi neodvisnega izvedenca medicinske stroke, ker izvedenska mnenja pridobljena pred postopkom so itak nična.

Je pa tko, lahko ti povem kako je pri nas, če stvar ni nujna, se zadeva lahko zavleče v nedogled. Ne vem pa kako je pri teh zavarovalniških oz. pravdnih stvareh. Ker to pri nas dela drug oddelek, tako da ti ne znam povedat. Lahko pa bi se malce pozanimal in ti posredoval podatke, če boš počakal kakšen dan ali dva.

Popravljeno . Popravil snoopek
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kakršnakoli informacija bo dobrodošla, predvsem pa me zanima kako sodišče izbere "neodvisnega izvedenca"? greš na kak pregled ali oni samo vzamejo dokumentacijo in malo pregledajo? Ker če sodišče vzame izvedenca (zdravnika) vsaj kje blizu MB je itak šansa da bo tako ali drugače na plačilni listi zavarovalnice.

Evo pa še zgodba kolegice z zavarovalnico Triglav:

"Poškodovala sem si koleno in naj bi šlo iz tuje police za odgovornost. Dobila sem nekje okoli 300e dnevne odškodnine .... zlomljeno sem imela pogačico, operacija, 2x fizioterapije po 3 tedne, grdo brazgotino in posledice so čutijo in zelo vidijo še danes. okrevanje je vse skupaj trajalko cca. 5 mesecov. In seveda podali smo se vn tožbo v vrednosti malo manj kot 10.000€. Da ne umenjam detekivov (vohunov-) zavorovalniških ki so hodili okoli zasliševali...me klicali in me skušali dobit nepripravljeno da bi bleknala kakšno neumnot. Po sedmih letih se je stvar zaključla in sicer tako da smo sprva dobili tožbo na kar se je zavarovalnica pritožla in z vmesno obravnavo (kjer niso prisotni odvetniki) smo nato vse izgubili. da ne rečem da sem popušla 2000e za odvetnika in še polna doza jeze. In seveda pritožba ni mogoča ker je stvar pravnomočna. Dogajajo se čudne stvari, zavarovalnice(denar, korupcija?) mešejo štrene tudi po sodiščih. Odvetnik je bil tako na šokiran da mi je stroške njegovega dela zmanjšal za pol in seveda zelo razočaran nad pravnim sistemom naše države. Vsi zakoni so kazali na našo stran....ampak za zaprtimi vrati se dogaja marsikaj. Tako da je treba dobro premislit, zavarovalnica ne da tako rada denarja kot ga vzame.

Pa srečno!"

hmmmm :headbang:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ohja! Katastrofa ali kako bi se temu reklo?? adijo pamet!

Recimo kar se materialne škode tiče pa je stvar popolnoma drugačna. Meni se je zadeva rešila v roku 14 dni, ravno danes sem dobil pogodbo za podpisat o poravnavi, da mi še nakažejo znesek škode! Ne vem, zakaj tako komplicirajo pri poškodba?? Je pa isto šla ta moja škoda iz civilne odgovornosti!

Kar se izvedencev tiče, jim pošlejo tvojo zdravstveno dokumentacijo, sodnik pa mu naroči, kaj naj pogleda in potem te on povabi na pregled, kjer vse skupaj pogleda. Tako nekako to poteka!

Popravljeno . Popravil snoopek
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nazadnje, ko meni niso hoteli izplačati odškodnine za zvin gležnja (mesec dni longete) (enako fotru za poškodbo noge), sem gladko prekinil zavarovanje in se več ne grem teh načinov "zavarovanja". Na motorju AO+, vse ostalo, več sreče prihodnjič, če me že doleti nesreča.

Če me samo kak agent pokliče za nezgodno zavarovanje, ga gladko in po ne-diplomatsko zavrnem.

Pervy, veliko sreče in živcev če se spustiš v tožbo !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Grozno!

Predlagam ti, da takoj zamenjaš zavarovalnico - jaz imam s Triglavom iz Kranja same dobre izkušnje - podobno poškodovanje rame (ne kolena kot ti).

Ker z uradniki in odvetniki, ki imajo stroga navodila in osebna pravila glede denarja, ne prideš nikamor, je moj predlog (osebne izkušnje) sledeč.

Meni se je v zadnjem času hudo dobro obnesla naslednja pisna grožnja poslana direktno predsedniku uprave kake take velike družbe:

"O primeru bom napisal blog z vsem dokaznim materialom in ga enkrat mesečno skozi leto dni objavil na vseh glavnih slovenskih portalih, da bodo ljudje izvedeli kaj se greste in kako goljufate stranke." Sledi opis težave.

Ti ljudje na samem vrhu so iz drugega testa in si kaj hitro izračunajo kako škodo jim lahko tak blog naredi, ki je ciklično objavljen na vseh portalih Slovenije. Predvsem pa imajo pooblastila in lahko dajejo posebna navodila za posamezne primere svojim uslužbencem.

Običajno kaj kmalu OSEBNO pokličejo in sklenejo za stranko (mene) zelo ugodne poravnave. Tako izkušnjo imam s Si-mobilom in celo Jankovićem, kjer se z MOLovimi uradniki kregam eno leto, sadaj pa (ko sem pritisnil pravi gumbek) pride Janković osebno s celo strokovno ekipo k meni na obisk, da rešimo težavo. Pač zna računati. Njegova osebna tajnica me je že klicala.

Da ne začnem s tem kako reagirajo na to internetne trgovine, ki potem na pol zastonj in na svoje stroške pošiljajo blago samo, da ne bi objavil javno kako so me poskusili nategniti pri reklamaciji.

Pa še odvetnikov ne potrebuješ.

Poskusi - mail predsedniku uprave ZM te tako ali tako ne stane popolnoma nič.

Če rata si mi pa dolžan Cockto.

:yea1:

Popravljeno . Popravil brojedan
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hja Br.1 si omeni opcijo, ki jo šparam da prvo vidim kaj bo šlo po uradni poti. če se ne odločim za tožbo pa potem naprej drugače, itak mi je to (PR) poklic :whistle:

na tak način sem rešil nekaj težav ko so mi bile firme dolžne denar. edini problem je, da se ZM res jebe kaj si kdo misli ampak verjami da bom tudi tako poskusil. ideja je sicer moja ampak za cocto pa vseeno dobiš :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še moj primer. Poškodba gležnja v Makedoniji.

Pomoč na cesti zavarovalnice Triglav. Kljub temu, da nisem imel vseh željenih dokumentov, so motor brez zapletov odpeljali v Slovenijo in krili vse stroške.

:worship: :worship: :worship:

AO+Zavarovalnice Triglav

Ker je bil zvit gleženj sem doma podal zahtevek iz AO+. Gladko so mi ga zavrnili, ker nisem bil sam kriv, povzročitelj je pobegnil in ker nisem imel policijskega zapisnika.

Ker sem se vozil tudi bogu zahrbtom, se sprašujem ali je to zavarovanje sploh smiselno, nekaj ti bo vsekakor falilo. Če ne pride policija na kraj nesreče ne bo nič z zavarovanjem, če je povzročitelj nekdo drug pa nima police ali pa pobegne se zopet obrišeš pod nosom.

Kaj pa če v vukojebini ni signala, kaj pa če se ne moreta sporazumet s policajem kaj bi rad, da naša zavarovalnica ne more izplačati zavarovalnine brez policijskega zapisnika, morda ga ne bo ustrezno izpolnil, kaj pa če ga sploh ni na kraj dogodka, ali pa te pošlje nekam in tvojo zavarovalnico, kaj pa....

Preveč čejev. Samo če si napol mrtev gre zadeva verjetno skozi ali pa tudi ne? Kje je tu fleksibilnost zavarovalnice????

Razmišljam o smiselnosti tega zavarovanja. Podal sem pritožbo in čakam odgovor. Gleženj je že vredu, samo v praksi sem videl kako zadeve funkcionirajo.

Vsem želim čim manj zapletov na poti.

Scarabeo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še moj primer. Poškodba gležnja v Makedoniji.

Pomoč na cesti zavarovalnice Triglav. Kljub temu, da nisem imel vseh željenih dokumentov, so motor brez zapletov odpeljali v Slovenijo in krili vse stroške.

:worship: :worship: :worship:

AO+Zavarovalnice Triglav

Ker je bil zvit gleženj sem doma podal zahtevek iz AO+. Gladko so mi ga zavrnili, ker nisem bil sam kriv, povzročitelj je pobegnil in ker nisem imel policijskega zapisnika.

Ker sem se vozil tudi bogu zahrbtom, se sprašujem ali je to zavarovanje sploh smiselno, nekaj ti bo vsekakor falilo. Če ne pride policija na kraj nesreče ne bo nič z zavarovanjem, če je povzročitelj nekdo drug pa nima police ali pa pobegne se zopet obrišeš pod nosom.

Kaj pa če v vukojebini ni signala, kaj pa če se ne moreta sporazumet s policajem kaj bi rad, da naša zavarovalnica ne more izplačati zavarovalnine brez policijskega zapisnika, morda ga ne bo ustrezno izpolnil, kaj pa če ga sploh ni na kraj dogodka, ali pa te pošlje nekam in tvojo zavarovalnico, kaj pa....

Preveč čejev. Samo če si napol mrtev gre zadeva verjetno skozi ali pa tudi ne? Kje je tu fleksibilnost zavarovalnice????

Razmišljam o smiselnosti tega zavarovanja. Podal sem pritožbo in čakam odgovor. Gleženj je že vredu, samo v praksi sem videl kako zadeve funkcionirajo.

Vsem želim čim manj zapletov na poti.

Scarabeo

Tudi to sem izkusil - pri Triglavu obstajajo za take situacije posebne zavarovalne police oz. dodatna zavarovanja za primer nesreče v Vukojebini. Lahko jih skleneš tudi le za krajši čas - ni nujno za leto dni. Recimo za čas potovanja.

Dejstvo pa je, da je o teh zadevah potrebno premisliti PRED potovanjem v Vukojebino, ker je potem (jasno) prepozno.

Lp

@Pervy

me veseli, da podobno razmišljava.

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res je, jaz mam lih namen ta teden it na Banko Celje, majo neko super ponudbo zavarovanja za tujino, ki sploh ni draga! Mislim, da za celo leto 40 EUR in ti krijejo dejansko vse.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res je, jaz mam lih namen ta teden it na Banko Celje, majo neko super ponudbo zavarovanja za tujino, ki sploh ni draga! Mislim, da za celo leto 40 EUR in ti krijejo dejansko vse.

samo ne pozabi drobnega tiska prebrat in postopka ob nesreči :whistle:

sicer pa je že pred leti moj foter imel težave z ZM ko mu niso hteli priznati popravila vrat na avtu. v trstu se mu je motorist zabil v vrata. imel je policijski zapisnik in vse papirje od motorista ampak ZM italijanski papirji in zapisniki niso bili vredu in so mu nonstop nekaj nalagali katere vse papirje bi moral še dobiti od italijanske policije in italijanske zavarovalnice tako da je na koncu znorel in popravil na svoje stroške.

tudi ko misliš da si vse naredil po predpisih ni nujno da res si če hoče zavarovalnica prišparat par €.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!