Fazer03 Objavljeno Avgust 10, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2016 pred eno uro, Scarabeo 500 pravi: Tirano - imam v slabem spominu. Vroče ko pas. Prav iz razloga vročine (napoved je bila: več kot 30 st.C) v dolini v času našega motoriranja sem odmislil Sondrio in Tirano in poiskal spanje v Tegliu.
Scarabeo 500 Objavljeno Avgust 10, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2016 pred 5 minutami, Fazer03 pravi: Prav iz razloga vročine (napoved je bila: več kot 30 st.C) v dolini v času našega motoriranja sem odmislil Sondrio in Tirano in poiskal spanje v Tegliu. Zanimivo, celotna dolina leži med gorami, ker pa je povezana z nižino, se v njej zagreje zrak, da ne moreš verjeti. Enako velja za dolino, kjer je odcep za Zermatt. Tu sem se vozil pri 33 stopinjah - odcep za Zermatt. Te kao alpske doline te znajo včasih zelo presenetiti z visokimi temperaturami. Scarabeo Fazer03 1
Popularna objava Fazer03 Objavljeno Avgust 11, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 11, 2016 (popravljeno) Ja štirje dnevi v Tegliu so minili, kar smo si zamislili smo prevozili in treba se je bilo odkotaliti proti domu. Le za zadnje spanje nismo imeli rezervacije, ker smo si vrnitev "izmislili" glede na vremenske in prometne pogoje šele zadnji dan. In stuhtali smo tako pot: Zvečer je naša preko Booking-a našla tudi spanje v Levico termah - nič posebnega, ampak za prespat in pozajtrkovat za ceno 25€ / osebo je bilo čisto solidno http://www.hotelterminus.it/ Se pravi: čez Apriko v Edolo, pa čez Passo Tonale do Dimara in desno do Madonne di Campiglio. Edolo: Na Passo Tonale le postanek za obnovo zalog pitne vode. Madona di Campiglio: Prvo Passo potem pa kavica .... ... aja kavica: temu rečejo v tek krajih eis caffe: ... in se odpeljemo proti jugozahodu v smeri Gardskega jezera: Zelo lepa cesta med krajema Tione di Trento in Trentom: Slikovit je spust po nekaj serpentinah (cesta SS 237) pred krajem Sarche: se je bilo treba ustavit in poslikat tisto skalovje: In odbrzimo dalje mimo Trenta na našo današnjo končno destinacijo: ................. Popravljeno Avgust 11, 2016. Popravil Fazer03 Joker, RobiRoberto, NumLock in 8 others 11
Fazer03 Objavljeno Avgust 22, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2016 (popravljeno) Levico terme: kot sem ež enkrat pisal - prav prijetno mesrece, v bližini dva jezera, kamp, kar nekaj hotelov ... Ja in še zadnji dan: Zjutraj pa zopet en lep sončen dan in se jo odvijugamo proti Feltram in naprej v smeri Longaroneja, kjer smo naredili prvo prvo pavzo za kavo in pretegovanje udov. Popravljeno Avgust 22, 2016. Popravil Fazer03 DAMI34, DXR16, NumLock in 4 others 7
Fazer03 Objavljeno Avgust 22, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2016 .... .... pa potem malo levo-desno v hrib mimo nesrečne hidroelektrane do jezera Barcis. umetnica51, NumLock, igc1 in 6 others 9
Popularna objava Fazer03 Objavljeno Avgust 22, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 22, 2016 Od jezera pa potem samo še proti Udinam, pa na AC do doma. Ker pa ni bilo prostora za robo in tudi volje za nakupe smo se samo peljali mimo ... .................................. Ja in kot sem napisal v začetku: odpeljali smo se v dež in tudi pripeljali smo se v nevihto, ki nas je oprala in ohladila tisto soboto pod Nanosom ... Vmes pa lepo vreme, lepe ceste, prijazni ljudje in predvsem uvidevni in tolerantni udeleženci v prometu (izgleda, da smo samo pri nas vsi napsihirani na cestah) .... Ekipa in skupna kilometrina. Do naslednjič .... DAMI34, vuk76, igc1 in 11 others 14
NumLock Objavljeno September 16, 2016 Opozori Objavljeno September 16, 2016 @Fazer03 me zanima, morda sem spregledal podatek .... kje ste spali v Tirano, če ste spali tam ali ste šli samo skozi?. Jaz sem danes malo potipal Hotel v centru mesta in sicer samo 100m od znamenite železniške postaje za Bernina Express. Krog čez St. Moritz je tam najbolj zanimiv Maloja Pass ali je še kaj druga? Hvala.
Fazer03 Objavljeno September 18, 2016 Opozori Objavljeno September 18, 2016 Mestece Tirano smo samo nekajkrat prevozili in se dvakrat ustavili na hrani ... Spali pa smo 4x (B&B) v Tegliu. Ja tisti dan smo pač naredili tak giro, da sta bili na programu Maloja in Bernina + gor-dol Splugen pass. Če ti dopušča čas in imaš voljo, pa lahko ko pripelješ dol z Maloje, v Silvaplani zaviješ levo in osvojiš Julier pass (2284 m) , potem v nižini desno, malo naravnost pa desno in zopet v hrib na Albula Pass (2315 m). naredil si še dodaten krogec, si pa izpustil St.Moritz. LP Schultz in NumLock 2
NumLock Objavljeno September 19, 2016 Opozori Objavljeno September 19, 2016 Hvala za razlago in odgovor. Sem že naredil plan in sicer, Švico bom izpustil. Maloja Pass me pa spominja na Plockenpass in San Boldo.
Lukec1 Objavljeno September 22, 2016 Opozori Objavljeno September 22, 2016 Sicer verjetno malo off-topic, a nisem našel teme kjer bi vprašal. Načrtujem pot proti Riminiju in me zanima obalna hitra cesta med Benetkami in Riminijem v BaseCamp označena z "E55" na google maps "SS309". Torej to je klasična magistrala ali kot njihova hitra cesta, ter kaj priporočate za hiter premik med tema dvema mestoma brez plačljive AC (https://goo.gl/maps/gPu6zjMm6Hz)?
Nearrain Objavljeno September 22, 2016 Opozori Objavljeno September 22, 2016 15 minutes ago, Lukec1 said: Sicer verjetno malo off-topic, a nisem našel teme kjer bi vprašal. Načrtujem pot proti Riminiju in me zanima obalna hitra cesta med Benetkami in Riminijem v BaseCamp označena z "E55" na google maps "SS309". Torej to je klasična magistrala ali kot njihova hitra cesta, ter kaj priporočate za hiter premik med tema dvema mestoma brez plačljive AC (https://goo.gl/maps/gPu6zjMm6Hz)? Priporocam ti placilo cestnine. Omenjena cesta se vlece, ravnina, omejitve, naselja, promet in bore malo, oz. nic omembnega vredno za videt. Lukec1, DAMI34 in Joker 3
Lukec1 Objavljeno September 22, 2016 Opozori Objavljeno September 22, 2016 (popravljeno) 18 minutes ago, Nearrain said: Priporocam ti placilo cestnine. Omenjena cesta se vlece, ravnina, omejitve, naselja, promet in bore malo, oz. nic omembnega vredno za videt. Hvala! Sem iz previdnosti vprašal, ker mi je bilo zanimivo kako različno je kategorizirana v City Navigator Europe NT 2016.20 in maps.google.com Če ima kdo kakšno idejo za kombinacijo AC in hitre ceste pa se priporočam. Popravljeno September 22, 2016. Popravil Lukec1
Fazer03 Objavljeno September 22, 2016 Opozori Objavljeno September 22, 2016 pred 57 minutami, Lukec1 pravi: ... in me zanima obalna hitra cesta med Benetkami in Riminijem v BaseCamp označena z "E55" na google maps "SS309". Mi2 sva se pravkar vrnila iz teh krajev. Cesto sem pred nekaj leti prevozil z motorjem, letos pa sva bila z avtom v Gabicce Mare. Napisana smer je cca 50km krajša kot če bi jo prepeljal po AC. Sicer ni nek presežek od ceste, ampak z motorjem se da vse kamione tudi relativno hitro prehitevat, saj je dosti preglednih ravnin. Okoli Ravenne je pa itaq ovoznica. Ne vem no, ampak AC je meni še bolj duhomorna kot ta cesta. Ker sva imela čas, sva se tudi ustavila in si ogledala: Joker, Lukec1, DXR16 in 2 others 5
NumLock Objavljeno Oktober 19, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2016 @Fazer03: tvoj opis poti in slike so me tako navdušle, da tudi sam planiram , da se bom gibal tam okrog. Za svoj prost termin sem ravno kar rezerviral hotel na glavni promenadi v mestu Tirano, tako, da si bova z ženo vzela čas in si pogledala znamenito Bernina Express železnico, predvsem pa trg, kjer vlak vozi po mestu - full dobro.
Fazer03 Objavljeno Oktober 19, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2016 Sam pa prav tako že nekaj planiram in sicer še malo bolj zahodno, ker imam željo, da prevoziva in pregledava tiste 4 prelaze v kvadratu v Švici: Furka-Grimsel-Susten in Oberalppass. ID 1
NumLock Objavljeno Oktober 19, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2016 Prav je tako, ker to so takšne destinacije, kjer se moraš malo prej organizirat, predvsem spanje, ker ko navalijo motoristi iz Francije, Švice in Italije, lahko kaj hitro ostaneš brez strehe nad glavo, razen če si pripravljen plačat 120€/noč . Tudi sam se ukvarjam z planiranjem. Plan je na grobo narejen, krožna pot je splanirana, tako, da zdaj delam dnevne ture v tem krogu. Glede na načrt, ki sem si ga zastavil bo stvar zelo zanimiva. Sem pa se odločil, da si Maloja Pass pustim za 1x drugič. Toliko zaenkrat ..... živi bili pa videli.
Matej207 Objavljeno Oktober 20, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2016 Si vprašal za popust pri spanju?
NumLock Objavljeno Oktober 20, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2016 Ob 11. 8. 2016 at 9:52, Fazer03 pravi: Se pravi: čez Apriko v Edolo, pa čez Passo Tonale do Dimara in desno do Madonne di Campiglio. Tudi jaz grem za Apriko, Edolo nato pa v Ponte Di Legno na Gavio. Se spustim nazaj in čez Dimaro ter ob Lago di Santa Giustina na Passo Mendola ..... pred 6 urami, Matej207 pravi: Si vprašal za popust pri spanju? Prehlad?
ID Objavljeno Oktober 20, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2016 16 hours ago, Fazer03 said: Sam pa prav tako že nekaj planiram in sicer še malo bolj zahodno, ker imam željo, da prevoziva in pregledava tiste 4 prelaze v kvadratu v Švici: Furka-Grimsel-Susten in Oberalppass. Tole sem prevozil prvič pred dobrimi 10 leti z Medijem, letos pa še enkrat ob povratku. Pa bi šel takoj še enkrat umetnica51, Fazer03 in NumLock 3
Scarabeo 500 Objavljeno Oktober 20, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2016 pred 23 urami, Fazer03 pravi: Sam pa prav tako že nekaj planiram in sicer še malo bolj zahodno, ker imam željo, da prevoziva in pregledava tiste 4 prelaze v kvadratu v Švici: Furka-Grimsel-Susten in Oberalppass. Če boš imel čas ti priporočam še prelaze v bližini, vsak po svoje lep. Nufenenpass, Klausenpass, Lukmanierpass - vsi ti prelazi so zelo blizu. Na prelazu Furka se lahko spustiš do ledenika in hodiš v njem. Doživetje, ki ga čez nekaj let ne bo mogoče več doživeti. Gottardpass imaš še staro cesto - Tremola (kocke), poguglaj, morda ti bo všeč. Če boš v bližini, je tudi zanimivo mondeno mesto Saas Fee. Tudi tu si je vredno vzeti kakšne pol ure časa https://goo.gl/maps/SrxBojxK3DE2 Scarabeo Fazer03 in NumLock 2
Fazer03 Objavljeno Oktober 20, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2016 Hvala za ideje in sugestije. Ja saj, najbolje bi se bilo "preselit" za mesec dni v tiste konce in vse na izi pregledat. Na hitro ob pogledu linka za Hudičev most sem zadevo zamenjal za Viamalo (http://www.myswitzerland.com/en/via-mala-gorge.html) .... tudi ta soteska upam da pride enkrat na program. Scarabeo 500 in NumLock 2
poggy Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 Pozdravljeni. Prosim za nasvete glede prenočišč v Neaplju, Rimu, Firencah in Veroni. Prav tako prosim za manj znane skrite kotičke, ki si jih je vredno ogledati na ruti v tem vrstnem redu. Hvala
franc Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 Jaz sem enkrat prenočil tu: http://www.hotelbareta.it/ Ni ravno najcenejši. Malo iz Verone, ograjeno parkirišče. lp
tomash Objavljeno Junij 29, 2017 Opozori Objavljeno Junij 29, 2017 Verona - oziroma blizu v mestu Monteforde d'Alpone cca 30 km vzhodno od Verone na severni strani avtoceste. Gostišče Casa Hellen. So prijazni in tudi zajtrk je kar ok. Imajo varovano dvorišče, samo mestece pa je tudi lepo in se ga splača videt. Smo rezervirali preko Booking.com.
GO_Tomi Objavljeno Julij 2, 2017 Opozori Objavljeno Julij 2, 2017 Saj se hecaš, a ne? Med Verono in Napolijem je 100 in ena zanimiva reč za si pogledat ... ToscanaUmbriaLazio Če boš šel se gužvat v Napoli (jaz ne bi), potegni še par km, od Salerna do Sorrenta po Amalfi drive. 3nity 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se