Luka66 Objavljeno November 4, 2023 Opozori Objavljeno November 4, 2023 pred 3 minutami, luxsa pravi: Cist prevec si napisal da bi prebral,na kratko,sel dvakrat probat ker sem resno razmisljal da bi jo kupil pa sem obakrat ugotovil da mi ne pase ,kakor koli jo obrnes se trese kot pes na kuzli,nervozen moped,fedri kljub elektroniki tako tako,greje v pirhe pa se kaj bi se naslo,skratka za 28ceglov bi morala delat ko elektromotor, drugace pa dizajn lep, bistveno lepsi od gs,novi gs mi tudi ni vsec tako da grem naslednjo jesen verjetno XR. Spoštujem tvoje mnenje, kot sem napisal, imamo različne občutke in želje, to je bistvo, ker kupujemo bajke za uživanje in ne zaradi potreb, na srečo.....vendar sva očitno vozila različne bajke........ne občutim nekega hudega gretja v mednožje, tako, da sem dokupil gretje sedežev, pri KTM SAS sem sedež obilno izoliral, ker je žgalo v ...... če sem iskren tudi ne čutim nekega tresenja, mi je povsem miren in skoraj brez vibracij, kar premalo divji, pospeševanje od min do max zvezno, s tem, da se mu tam od 7-8k obratov naprej "odpelje" in tudi spremeni glas v tistega race, da gredo kocine pokonci........kaj potem porečeš na GS, ki se pri pre-nizkih obratih zatrese, da se skoraj razpade......sistem vzmetenja predvsem spredaj je res bistveno različen pri obeh bajkih, vendar, daleč od tega, da bi bilo pri MS povprečno, prej pri GS, kjer spredaj manjka nekoliko občutka kaj je pod kolesom, kar so menda pri novem modelu izboljšali........ probaj KTM SAS, ta je nervozen in divji, ta greje v mednožje na polno....... potestiraj prej XR ta ima v določenem območju obratov mikro vibracije na krmilu in stopalkah, da imaš lahko hitro mravljinčaste roke in noge, .....se pa strinjam, da je fucking predrag, kot tudi vsi ostali dvokolesniki, ker so šle cene v nebo, podobno kot pri avtih.....sem pa prepričan, da, ko bo prišel na trg GS 1300 ADV podobno naloudan kot MS V4 Rally, bo tudi cena podobna preko 30K€ s spretnimi utemeljitvami, ki bodo pile vodo pri kupcih in se bo kmalu uveljavilo splošno mnenje, da je še ugodna cena in karavana bo šla dalje. Kakorkoli SREČNO s katerikolim bajkom in UŽIVAJ. Loba, luxsa, Rdeči in 5 others 8
Kmet2 Objavljeno November 4, 2023 Avtor Opozori Objavljeno November 4, 2023 Bravo @Luka66 to je mnenje nekoga katerega upoštevam in je verodostojen, ker si dejansko s temi motorji nekaj prevozil... Tu so vseznalci, ki naredijo z Tracer 09 od OMW do Kačjih rid 10 km in ti naredijo elborat, čeprav sem jo sam vozil 1000km seveda nisem imel po njihovem pojma kaj pišem🤣 Da ne govorim da preberejo revijo in je že expertiza na MS🤣 No ta GS bo šel vseeno za med, ker imaš ovce kot v politiki in so prepričani v eno opcijo...druge ne obstajajo. Luka kar še kak post napiši, ker kvaliteta je tu na psu, šteje kvaliteta. Saj se slišiva ob priliki😉 Luka66 1
Luka66 Objavljeno November 5, 2023 Opozori Objavljeno November 5, 2023 pred 16 urami, Kmet2 pravi: Bravo @Luka66 to je mnenje nekoga katerega upoštevam in je verodostojen, ker si dejansko s temi motorji nekaj prevozil... Tu so vseznalci, ki naredijo z Tracer 09 od OMW do Kačjih rid 10 km in ti naredijo elborat, čeprav sem jo sam vozil 1000km seveda nisem imel po njihovem pojma kaj pišem🤣 Da ne govorim da preberejo revijo in je že expertiza na MS🤣 No ta GS bo šel vseeno za med, ker imaš ovce kot v politiki in so prepričani v eno opcijo...druge ne obstajajo. Luka kar še kak post napiši, ker kvaliteta je tu na psu, šteje kvaliteta. Saj se slišiva ob priliki😉 THX, treba bo kako reči o potovanju na "konec sveta" čas pre-hitro teče 😉 Sva na vezi 👍 Kmet2 1
Snečer Objavljeno November 5, 2023 Opozori Objavljeno November 5, 2023 pred 20 urami, Kmet2 pravi: Bravo @Luka66 to je mnenje nekoga katerega upoštevam in je verodostojen, ker si dejansko s temi motorji nekaj prevozil... Tu so vseznalci, ki naredijo z Tracer 09 od OMW do Kačjih rid 10 km in ti naredijo elborat, čeprav sem jo sam vozil 1000km seveda nisem imel po njihovem pojma kaj pišem🤣 Da ne govorim da preberejo revijo in je že expertiza na MS🤣 No ta GS bo šel vseeno za med, ker imaš ovce kot v politiki in so prepričani v eno opcijo...druge ne obstajajo. Luka kar še kak post napiši, ker kvaliteta je tu na psu, šteje kvaliteta. Saj se slišiva ob priliki😉 Ti pa si težki komik, če misliš, da kdo upošteva pri nakupu nasvet iz MSja ali morda celo (boženedaj) tvojega. Sploh pa ne kupci BMWja. Glavni kriterijh za nakup je znak: Itak da motor (gs) ni slab, danes na trgu težko kupiš slab, nevozen motor. Po drugi strani pa, peljal sem GSA (1200), lepo se pelje, a me ni prav v ničemer pritegnil, da bi recimo začel razmišljat o zamenjavi, nakupu tega modela. Revije, forumi, fb, moto influencerji ... vplivajo minimalno na odločitev pri nakupu Kmet2, Kaldu in Luka66 1 2
Kmet2 Objavljeno November 5, 2023 Avtor Opozori Objavljeno November 5, 2023 pred eno uro, Snečer pravi: Ti pa si težki komik, če misliš, da kdo upošteva pri nakupu nasvet iz MSja ali morda celo (boženedaj) tvojega. Sploh pa ne kupci BMWja. Glavni kriterijh za nakup je znak: Itak da motor (gs) ni slab, danes na trgu težko kupiš slab, nevozen motor. Po drugi strani pa, peljal sem GSA (1200), lepo se pelje, a me ni prav v ničemer pritegnil, da bi recimo začel razmišljat o zamenjavi, nakupu tega modela. Revije, forumi, fb, moto influencerji ... vplivajo minimalno na odločitev pri nakupu Boženedaj da bi te še kdo resno jemal ja.🙂 Joker, 3nity, Kaldu in 1 other 4
luxsa Objavljeno November 8, 2023 Opozori Objavljeno November 8, 2023 On 11/4/2023 at 7:19 PM, Luka66 said: Kakorkoli SREČNO s katerikolim bajkom in UŽIVAJ. No,sedaj sem precital,posteno napisano,mogoce sem malo prevec robato kaj napisal ker mi gredo na ku... mototoexperti na motosvetu ki vedo vse o vsem ceprav zadeve niso preizkusili ali vsaj videli od blizu, drugace pa,sto ljudi sto okusov,ce se kdaj srecamo dam za kavo ali pivo. Luka66 in Kmet2 2
DAMI34 Objavljeno November 8, 2023 Opozori Objavljeno November 8, 2023 pred 16 minutami, luxsa pravi: No,sedaj sem precital,posteno napisano,mogoce sem malo prevec robato kaj napisal ker mi gredo na ku... mototoexperti na motosvetu ki vedo vse o vsem ceprav zadeve niso preizkusili ali vsaj videli od blizu, drugace pa,sto ljudi sto okusov,ce se kdaj srecamo dam za kavo ali pivo. a sam njemu? Al boš dal tut takim, k so teb že dali, pa nimajo pojma kaj je tu res dobr moped? ps. sprašujem za prjatla
luxsa Objavljeno November 8, 2023 Opozori Objavljeno November 8, 2023 4 minutes ago, DAMI34 said: a sam njemu? Al boš dal tut takim, k so teb že dali, pa nimajo pojma kaj je tu res dobr moped? ps. sprašujem za prjatla Ma castim vse,tud ce so ofroudarji in se vozijo s studentskimi moped.😁 DAMI34 in Kmet2 2
DAMI34 Objavljeno November 8, 2023 Opozori Objavljeno November 8, 2023 pred 5 minutami, luxsa pravi: Ma castim vse,tud ce so ofroudarji in se vozijo s studentskimi moped.😁 ja sam eni se tut po asfaltu vozmo, a to vela?
luxsa Objavljeno November 8, 2023 Opozori Objavljeno November 8, 2023 Use se da zment. 😁 Kmet2 in DAMI34 2
Snečer Objavljeno November 8, 2023 Opozori Objavljeno November 8, 2023 Ob 5. 11. 2023 ob 17:23, Kmet2 pravi: Boženedaj da bi te še kdo resno jemal ja.🙂 Zakaj ne bi imel bmwja? Ker je to Kove DAMI34, pik1 in Kmet2 3
pik1 Objavljeno November 8, 2023 Opozori Objavljeno November 8, 2023 . ... fantje, konc je z bimerji ... komur je zrastu, je zrastu ... konc je ps. ... če ima pa kdo še željo po tem, da bi mu še mal zrastu, se nej pa na kitajce obrne ... oni so zdej glavni Frenk 67 in DAMI34 2
DAMI34 Objavljeno December 7, 2023 Opozori Objavljeno December 7, 2023 tega bi pa mel GS2400 pik1, Quest in Frenk 67 3
Frenk 67 Objavljeno December 8, 2023 Opozori Objavljeno December 8, 2023 Ob 7. 12. 2023 ob 11:43, DAMI34 pravi: tega bi pa mel GS2400 To so pa že stara jajca 😜 DAMI34 in pik1 2
DAMI34 Objavljeno December 8, 2023 Opozori Objavljeno December 8, 2023 pred 34 minutami, Frenk 67 pravi: To so pa že stara jajca 😜 ta ni bil posrečen. a ne vidiš da je bil en boxer za naprej, drug pa za nazaj? Quest, pik1 in Frenk 67 3
pik1 Objavljeno December 8, 2023 Opozori Objavljeno December 8, 2023 pred eno uro, DAMI34 pravi: ta ni bil posrečen. a ne vidiš da je bil en boxer za naprej, drug pa za nazaj? . ... k se s tem voziš, maš mušice prlimane oduspred in oduzad Quest, DAMI34 in Frenk 67 3
vandrovec Objavljeno Avgust 27 Opozori Objavljeno Avgust 27 Kaj je povedal ta možakar...prvo, da si ga ne more privoščit in potem, da za njeve potrebe mu bolj odgovarja Tenere. Tisto o servisih ne drži, ker sam si enako servisiram Gs-a, kot sem Tenere. Sam sem imel oba,...sicer pošteno povedano res ni neke ogromne razlike med tema dvema motorjema, imam pa vseeno raje gs-a kot sem imel Tenere 🙂 ...pa Tenere me je pustila na cesti, gs me še ni 🙂 pik1 1
pik1 Objavljeno Avgust 27 Opozori Objavljeno Avgust 27 pred 2 urami, vandrovec pravi: Kaj je povedal ta možakar...prvo, da si ga ne more privoščit in potem, da za njeve potrebe mu bolj odgovarja Tenere. Tisto o servisih ne drži, ker sam si enako servisiram Gs-a, kot sem Tenere. Sam sem imel oba,...sicer pošteno povedano res ni neke ogromne razlike med tema dvema motorjema, imam pa vseeno raje gs-a kot sem imel Tenere 🙂 ...pa Tenere me je pustila na cesti, gs me še ni 🙂 . ... no, dodal bi samo to ... glede na to, da imam oba mopeda, lahko rečem, da je med njima ogrooooomna razlika vprasanje pa je, za kakšen namen uporabljaš enega ali drugega ... moja osebna ocena pa je, da sta oba mopeda top mopeda Quest in vandrovec 2
vandrovec Objavljeno Avgust 27 Opozori Objavljeno Avgust 27 pred 2 urami, pik1 pravi: . ... no, dodal bi samo to ... glede na to, da imam oba mopeda, lahko rečem, da je med njima ogrooooomna razlika vprasanje pa je, za kakšen namen uporabljaš enega ali drugega ... moja osebna ocena pa je, da sta oba mopeda top mopeda Jaz ima gs brez a, je precej lažji. Gs dvignem sam brez problema, Tenere sva enkrat v dveh komaj dvignila, večkrat jo niti nisem položil....skupna teža je tam tam, okrog 200 kg s tem, da ima Tenere višje težišče. Na cesti sicer je razlika v moči in navoru, sem pa verjetno vozil v povprečju hitreje s Tenere, ...mlajši in tam je bil gas do konca. Položaj na motorju je zelo podoben izven asfalta se mi je zdela pa tudi Tenere nerodna, mogoče malo več vzmetenja. Napram drugim motorjem ki sem jih vozil, sta si ta dva zame zelo podobna pik1 1
DAMI34 Objavljeno Avgust 28 Opozori Objavljeno Avgust 28 jaz posnetka nisem niti pogledal. mi je bil pa smešen naslov in lih fajn za mal kurit v tej temi MiNa 1
pik1 Objavljeno Avgust 28 Opozori Objavljeno Avgust 28 pred 11 urami, vandrovec pravi: Jaz ima gs brez a, je precej lažji. Gs dvignem sam brez problema, Tenere sva enkrat v dveh komaj dvignila, večkrat jo niti nisem položil....skupna teža je tam tam, okrog 200 kg s tem, da ima Tenere višje težišče. Na cesti sicer je razlika v moči in navoru, sem pa verjetno vozil v povprečju hitreje s Tenere, ...mlajši in tam je bil gas do konca. Položaj na motorju je zelo podoben izven asfalta se mi je zdela pa tudi Tenere nerodna, mogoče malo več vzmetenja. Napram drugim motorjem ki sem jih vozil, sta si ta dva zame zelo podobna . ... jah, stari moj, različni so naši pogledi na posamezne mopedke ... in izkušnje z njimi ... kar pa je nenazadnje tud fajn ... da nismo vsi enaki in enakih prepričanj tako bi mojga bimerja recimo, ki ga vedno in povsod zagovarjam, po tri urni vožnji na taki podlagi, ki jo lahko vidiš spodaj, domov prinesel najbrž samo še v merkatorjevi vrečki, kolikor bi ostalo od njega... prav tako pa bi mi bilo skoraj "zguba"časa, če bi se ure in ure vozil po prelepih ovinkih Sardinije s Tenero, namesto z wermahtexpressom ... zato sta mi ta dva zame pač težko primerljiva ... čeprav sta, kot praviš, zelo podobne teže ... ampak ok ... sto ljudi sto čudi DAMI34, vandrovec, MiNa in 1 other 4
Joker Objavljeno Avgust 28 Opozori Objavljeno Avgust 28 pred eno uro, pik1 pravi: tako bi mojga bimerja recimo, ki ga vedno in povsod zagovarjam, po tri urni vožnji na taki podlagi, ki jo lahko vidiš spodaj, domov prinesel najbrž samo še v merkatorjevi vrečki, kolikor bi ostalo od njega Ne bi. Kako vem? Ker sem to isto relacijo prepeljal z njim in za povrhu še s sopotnico na zadnjem sedežu. Pa @Dr. SPEED tudi v dvoje in verjetno še kdo. Odpadla je edino kamera. Da pa se vrnem k izvornemu vprašanju: Zakaj ga ne bi imel? Ker imam rajši dva... 3nity, pik1, Kugelschreiber in 3 others 3 1 2
pik1 Objavljeno Avgust 28 Opozori Objavljeno Avgust 28 pred 2 urami, Joker pravi: Kako vem? Ker sem to isto relacijo prepeljal z njim in za povrhu še s sopotnico na zadnjem sedežu. Pa @Dr. SPEED tudi v dvoje in verjetno še kdo. Odpadla je edino kamera. D . ... ja kaj ne rečem ??? ... očitno znaš dobr vozit
DAMI34 Objavljeno Avgust 28 Opozori Objavljeno Avgust 28 se prav sopotnica ni rabla vež zvečer jugi jagi pred 2 urami, Joker pravi: Ne bi. Kako vem? Ker sem to isto relacijo prepeljal z njim in za povrhu še s sopotnico na zadnjem sedežu. Pa @Dr. SPEED tudi v dvoje in verjetno še kdo. Odpadla je edino kamera. in to po zadnjem kolesu
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se