Skoči na vsebino

Iz Benetk na Stelvio in čez Dolomite domov

Priporočene objave

Objavljeno

No, tle moram pa svojo "navigatorko" pohvaliti! Sva prevozila Gavio, pa na naju ni naredila kakšnega "groznega" vtisa. V svojem potopisu (šel gledat nazaj ;) ) sem ga samo omenil....

Panorame so lepe, cesta....hja, kot je že nekdo zgoraj omenil....če prefuraš Korziko, Mangart....te takšne ceste ne pretresejo.

Tudi letos je v planu....ko se bova vračala iz Francije....če bo vse po planu! :kva2:

Samo pomlad nekaj zamuja.... :glare:

Lp

Dolomiti_2010.pdf

Objavljeno

... letos pa imam plan prevozit še kontra smer iz Bormia v Legno. Se mi ne da delat ovinka okoli čez Aprico  :) :)

Saj je še ena opcija: ko smo imeli za cilj Livigno in je bila Gavia že pod embargom (pa še naša s svojim mopedom) sem na karti iskal in našel malo zahodno od Gavie še Passo della Foppa. Na karti ni bilo videti nič posebnega - višine pa priznam nisem kontroliral. In sva tako mi2 (ostali pa seveda čez Gavio) malo pred Edolom zavila desno v hrib. In ko po neštetih ovinkih v gozdu po ne preveč široki cestici prispeva na vrh, naju ustavi policija in razloži, da spusta v dolino Valtellina (Tirano-Bormio) do 5. popoldan ni zaradi dirke kolesarjev; pa sva obrnila (še dobro) in tako pičila potem čez Aprico. Še dobro pa zato, ker je za spust v dolino (iz višine passota 1852 m) na višino Tirana 450 m namenjena izredno ozka, strma, sicer asfaltirana cesta neštetih serpentin.

Tako, sedaj smo pa čisto "posvinjali" temo ...

http://www.quaeldich.de/paesse/passo-del-mortirolo/bilder/

Objavljeno

bil si opozorjen.

Res je, bil sem opozorjen :OK: , vendar meni ni bil ta prelaz nič strašnega - za "našo" pa je bilo dobro da sva imela medsebojno komunikacijo in ji je bilo vsaj s tega vidika (varno skozi nepregledne dele) zadeva vsaj malo olajšana. Tudi prtljaga pa ji je delala nemalo težav, saj "cestak" pač ni namenjen takšnim potovanjem - kakorkoli zmogla je Gavio in zame je bila zmagovalka :OK: .

Objavljeno

Tudi jaz poznam eno (ko sva rila tja gor, je bila sicer še sopotnica) in od tedaj dalje imam neke vrste ebargo, če se že dogovarjava in planirava tiste kraje: Gavia in Stelvio iz smeri Prata odpade. Pa saj sta videla na lastne oči: je še veliko lepših zadev v dolomitskih koncih.

LP in veselo načrtovanje za to sezono, ki se noče in noče začeti - spet bo sneg.

Res veliko je še lepših zadev v dolomitskih koncih, a žal jih zaradi moje nezgode nisva okusila. Upam, da letos tisti del za katerega sva nepričakovano bila lani prikrajšana, prevoziva in se "napaseva" lepot in vtisov. :OK:

Objavljeno

Bo bo lahko se boš kontra peljal...

He, he - "kontra" pa se ne misliva več voziti!!! :worship:

Objavljeno

Gavia res ni "mokre sanje", ampak izkušnja je bila pa nepozabna. Je pa res da kot voznik nimaš časa gledat prepade poleg sebe, ker maš s cesto vrh glave dela...

Sem pa vozil za enimi Poljaki in sopotnica se je celo pot do vrha držala voznika kot klop in gledala desno v tla, čeprav ji je šofer vedno kazal lepe prepade na levi. Mislim da je mela polne hlače... ji ne zamerim...

letos pa imam plan prevozit še kontra smer iz Bormia v Legno. Se mi ne da delat ovinka okoli čez Aprico  :) :)

Res je kar praviš - izkušnja je res nepozabna!!! :yes:

Objavljeno

Saj je še ena opcija: ko smo imeli za cilj Livigno in je bila Gavia že pod embargom (pa še naša s svojim mopedom) sem na karti iskal in našel malo zahodno od Gavie še Passo della Foppa. Na karti ni bilo videti nič posebnega - višine pa priznam nisem kontroliral. In sva tako mi2 (ostali pa seveda čez Gavio) malo pred Edolom zavila desno v hrib. In ko po neštetih ovinkih v gozdu po ne preveč široki cestici prispeva na vrh, naju ustavi policija in razloži, da spusta v dolino Valtellina (Tirano-Bormio) do 5. popoldan ni zaradi dirke kolesarjev; pa sva obrnila (še dobro) in tako pičila potem čez Aprico. Še dobro pa zato, ker je za spust v dolino (iz višine passota 1852 m) na višino Tirana 450 m namenjena izredno ozka, strma, sicer asfaltirana cesta neštetih serpentin.

Tako, sedaj smo pa čisto "posvinjali" temo ...

http://www.quaeldich.de/paesse/passo-del-mortirolo/bilder/

Nič nismo "posvinjali" temo - samo lastne izkušnje so bile povedane. Mogoče pa komu kdaj kaj koristi. :D

Objavljeno

Hehe, tudi jaz imam prepoved od svoje boljše polovice za vožno preko Gavie, če je ona zraven na motorju :grim Sem že pomislil, da sem edini primerek. No, zdej sem že bolj pomirjen, hehehe :OK:

Moram pa priznati, da me je kmalu po začeku vzpona zapustila ležernost upravljanja! Cesta je ponekod resnično zelo zelo ozka iz smeri Passo Tonale. K temu sva bila še na polno otovorjena. Pri srečevanje si moral biti kar skoncentriran, sploh ko si bil na zunanji strani ceste in loči gumo od prepada le tisti obcestni kamen, ob katerega pa lahko kvečjemu še prej s kufrom zapneš in greš ti, motor in sopotnica v tri krasne (kot se je to zgodilo tistemu novinarju z novo FJR1300  :kva1:)

Samo na koncu potovanja se spominjaš ravno takšnih odsekov cest z nasmeškom. Se mi zdi da je to eden od tistih pravih čarov potovanja z motorjem :OK:

Lp.

Tud jaz sm lansko leto svojo tam čes peljal ,zdej je pa p.....ja k je mogla cel cajt okol gledat tko da ni blo moč slikat.Prav da morva it letos še enkrat

Objavljeno

Tud jaz sm lansko leto svojo tam čes peljal ,zdej je pa p.....ja k je mogla cel cajt okol gledat tko da ni blo moč slikat.Prav da morva it letos še enkrat

Ja, saj bom tudi jaz svojo skušal nahecati, da se letos še enkrat vrneva tja...bom nabavil plašnice, ki si jih bo lahko zataknila za vizir, pa ne bo rabila gledati ne levo ne desno  :OK: (ups, slednje je zvenelo pa že skoraj politično :ninja: )

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Pozdrav vsem skupaj,

hvala za komentarje v tej temi. Pogrešam več komentarjev kar se tiče drugega dela najine poti do moje nezgode. Počasi bom OK in oba s partnerko odštevama zadnje dni preden prevzameva nove "mopede" - prepričan sem, da bodo bolj primerni za najine "podvige" kot so bile CBR-ke. Tudi letos imava v planu nekaj reportaž in tudi odhod na letošnjo prvo pot se bliža kar hitro. V kratkem napišem več o tem kam naju bo vodila pot letos in vesela bova vašega odziva (napotki, izkušnje in podobno). Lp :OK:

Objavljeno

In kaj bosta dobila namesto SS motorjev?

Glede drugega dela, saj ga ni, opisal se le Krf, potem pa se zgodba konča z omembo, da sta se odpravila proti gorskim prelazom.

Objavljeno

In kaj bosta dobila namesto SS motorjev?

Glede drugega dela, saj ga ni, opisal se le Krf, potem pa se zgodba konča z omembo, da sta se odpravila proti gorskim prelazom.

Pozdravljen,

dobima nove CBF-ke 1000 Fa!

Glede drugega dela si pa očitno spregledal - na koncu 9. strani te teme je pripeta reportaža v "pdf-u" (potopis_2_del.pdf). Lep pozdrav!

Objavljeno

Sem pogledal, soliden povzetek, avtomati ti delajo težave :) o Gaviji pa smo menda že debatirali, da si sopotnico spravljal v nevarnost.

Zdaj pa že čakamo, da sporočiš novo lokacijo  :grim

Objavljeno

Sem pogledal, soliden povzetek, avtomati ti delajo težave :) o Gaviji pa smo menda že debatirali, da si sopotnico spravljal v nevarnost.

Zdaj pa že čakamo, da sporočiš novo lokacijo  :grim

Hvala, avtomati ja :OK: .Novo lokacijo še sporočim - ni še dokončno potrjena pot, saj poteka skozi kar nekaj držav. :OK:

Objavljeno

Pozdravljen,

dobima nove CBF-ke 1000 Fa!

Glede drugega dela si pa očitno spregledal - na koncu 9. strani te teme je pripeta reportaža v "pdf-u" (potopis_2_del.pdf). Lep pozdrav!

Pozdravljen!

Sem eden izmed tistih dveh, ki smo se srečali v gostilni v Soeldenu. Šele danes, sem prebral vaš članek. ki me je pretresel, zaradi

vaše nesreče. Upam, da je sedaj vse ok, in boste lahko nadaljevali s svojimi motorističnimi potepanji.

Objavljeno

Pozdravljen!

Sem eden izmed tistih dveh, ki smo se srečali v gostilni v Soeldenu. Šele danes, sem prebral vaš članek. ki me je pretresel, zaradi

vaše nesreče. Upam, da je sedaj vse ok, in boste lahko nadaljevali s svojimi motorističnimi potepanji.

Pozdravljen,

sedaj je že vse kr OK. Danes sva prevzela nove motorje in prvi vtis je odličen. Seveda, nadaljevala bova moristična potepanja. Lep pozdrav in upam, da se kje srečamo in steče kak "pir" po grlu!

Objavljeno

Pozdravljen,

sedaj je že vse kr OK. Danes sva prevzela nove motorje in prvi vtis je odličen. Seveda, nadaljevala bova moristična potepanja. Lep pozdrav in upam, da se kje srečamo in steče kak "pir" po grlu!

Pozdravljen!

Letos naju konec junija čakajo Švicarski prelazi. Mogoče pa se res kje srečamo.

• 4 tedne pozneje...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!