Skoči na vsebino

Honda cb 750 four K2


gsb

Priporočene objave

Tukaj ni kaj dodati. Odločil si se za kompleksen projekt, upam da ga boš uspešno pripelal do konca.

z takimi podvigi nimam nekih izkušenj. Mi je pa tekom let na GPZ900r postalo jasno, da se stroj kljub spremembam, dodelavam, zamenjavam nikoli ne pomladi. Postane malenkost bolj prijazen, ustavi bolje kot včasih, in lažje dobiš pnevmatike. . . ampak 35 let star stroj je 35 let star. V prmerjavi z mlajšimi je naporen, neprijazen in drag. Če misliš vozit, upam da imaš v garaži še kaj mlajšega.

Novih objav bom zelo vesel.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja je tako kot pri meni sem z leti tud bolj prijazen -haha. Ja to je jasno za polovico denarja dobiš moderen motor na katerega se usedeš in se preprosto odpelješ.Tudi vozne lastnosti ne moreš primerjati z novimi agregati.Mene zanima ta tehnika ,sound teh mašin ,ko zadihajo čez odprti K&N filter...odprt izpušni sistem iz leta 69 .. Z tem se ne mislim merit na cesti z drugimi za to sem že ven iz teh divjih let.Želja je bolj da za sprostitev napram naporni službi nekaj sam sestavim ,kar ima za moje pojme neko dušo ,ne vem to je kot nekateri vzdihnejo ko slišijo za Agusto .Nekako tako .Glede cene koliko bo to koštalo pa raje nebi -dost to je odgovor .

pa lp

gsb

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fajn je če maš časa na pretek,jaz ga nima,kadar si ga vzamem se vsedem na motor in napravim kako turco !

Sicer pa občudujem oltaimerje mora pa biti original brez kakršne koli dodane moderne elegance !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...

. Vilica bo od F ker bom dal gor zavore od F (v resnici Boldor 82 z dvema batoma )

Mislil si z dvema odmičnima DOHC, tvoja SOHC ( enojna odmična gred )

Aja, zavorna čeljust z dvema batoma.....sorry

Mam doma dva podobna projektila za uredit ,CB 750 F in kawa GPZ1000RX..,....

Popravljeno . Popravil bone
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Na fotkah imaš dve CBjevki. Desna je luštna, cafe racer slog. Takšnega projekta bi se tudi sam z veseljem lotil, mogoče bi celo izbral šibkejšo CBjevko, vsekakor pa bi šel v cafe racer slog z mat črno barvo (rezervoar, okvir), čim manj (najraje nič) kroma. Bi znalo biti zanimivo. In, projekt napreduje, kakšne nove fotke?

Sistem vžiga boš pustil tak kot je ali ga boš nadgradil s tranzistorjem in pickup senzorjem (senzor vžiga)? Če ti originalnost delov ni ključnega pomena, taka nadgradnja ni napačna, boš imel bolj odzivno mašino in manj vzdrževanja - jasno, govorim o nadgradnji sistema vžiga, vnos mešanice bo še vedno prek vplinjačev, ne prek injektorjev.

Popravljeno . Popravil Avatar
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nabavljam dele ,razdrl sem instrumente ,drugi okvir pa sedaj pripravljam ,da bo prej vse pasalo preden gre na peskanje .Treba je rešit nešteto stvari in to pred barvanjem ,ker potem je to nočna mora.Ja desna cb -to je nekako moj cilj ,levo je moja kupljena -darovalec motorja .Tank bo K2 -torej kot na desni zeleni.Sistem vžiga bo elektronski -ACCENT ena mala nemška firma dela to za klasike ala Honda ,Kawasaki ... ,Ja točno ni več platin ,vse gre preko senzorja .Paše direkt brez kakega vrtanja etc .Dela super -eni dirkajo z tem na klasičnih dirkah stane pa 139 EU .Fergazerji ostanejo ja vendar modificiran air box (originalni ) modifikacija samo znotraj ,ker so poznejši modeli air boxa za letom 69 bili vedno bolj restriktivni zaradi hrupa in predpisov in so konji kar kopneli z vsakim kasnejšim letnikom -govorim o K modelih !.Varianta so tudi drugi fergazerji -šiberji za ta model -neverjetna odzivnost in tudi porast moči ,vendar luknja v denarnici -tudi do jurja eu ... tako ,da bo to počakalo zaenkrat .K&N Filter pride v original Box ,kar da super sound.Takoj ,ko bo kaj novega priložim fotke ,ja plastike ne bo kaj dost gor -cafe sedež pa že -torej se še lahko slišiva ko bo tako daleč.

LP gsb

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!