Skoči na vsebino

25/35kw blokada in A2 izpit


T0xiic

Priporočene objave

Pozdravljeni veliko o tem sem prebral na forumu, vendar nikjer nisem našel pravega odgovora. Torej zanima me če ti blokiraš motor npr z 100kw na 25kw, ali v prometni ti napišejo 25kw ali 100kw in pod opombe 25kw? do zdaj sem mislil da so izvorno moč vedno pustili in 25kw si imel napisano le če si kupu nov motor iz trgovine že blokiran ali pa uvožen, pol pa sem poslal email eni trgovini na avt0.net in so mi odgovorili:

Hvala za povpraševanje.

V prometni je 25 kw. Rubrike izvorna moč pa nobeno prometno dovoljenje nima.

Torej imajo vsi blokirani motorji napisano samo 25/35kw v prometni brez izvorne moči in lahko vozim npr. r1ko blokirano na 25kw ali ne?

Hvala za vse odgovore.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

prebral sem to temo že 100x, in v osnovi vem da ne bi smel vozit r1ke ker ima pač več kot 70kw, ampak sprašujem če lahko vozim r1ko ki ima v prometni 25kw in mi izvorne nemorejo dokazat. eni trdijo da v prometni piše izvorna moč + pod opombe 25kw blokada, ali piše samo 25kw kot moč in tle se konča. sej ne da gledam da bi pri 18ih letih vozil r1ko brez blokad, ampak neki u stilu fazer600/z750/cb600, ki si ga lahko po starem zakonu zablokiranega čisto legalno vozu.

Rad bi nekoga da mi odgovori, ki je imel motor zablokiran na 25/35kw in mi točno pove kaj ima napisano u prometni. V tisti temi pa je 100 ljudi reklo da je samo 25kw, drugih 100 pa da je samo blokirana moč. lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No še stoprvič. V prometni je zapisana moč motorja. Če ga blokiraš je notri napisana moč na katero si blokiral motor (npr. 35 kw). Res je iz prometne se ne da razbrati če je to izvorna moč motorja ali je to blokirana moč, zato pa moraš po zakonu vedno s seboj nositi tudi homologacijski kartonček v katerem pa piše, če je bil motor blokiran, kakor tudi izvorna moč.

Tako da načeloma se lahko igraš in upaš da policist ki te bo ustavil ne bo zahteval homologacijskega kartončka, vendar se moraš zavedati tudi da to pomeni da te bodo v primeru kakršne koli nesreče obravnavali kot da nisi imel izpita za motor ki si ga vozil.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To bi lahko vprašal tudi v temi o blokadah, ni bilo treba odpirati nove teme.

moderator lahko to temo zaklene ali prestavi v ustrezno temo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vem ja, ampak sem vecinoma na ipadu tukaj pa nevem zakaj mi ne dela search funkcija, prelistau sem ene 15 strani in ni blo teme o blokadah tako da sem ustvaru novo. Naj moderator zbriše temo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!