Popularna objava rkasteli Objavljeno Januar 22, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 22, 2013 Malo smo se ta teden dobili s staro bikersko družbo in je bilo prav zanimivo videti nekatere po skoraj 10ih letih. Sedaj pri 30ih nas je bila večina poročenih, otroci, službe, firme... spremenil pa se je precej tudi vozni park. Najbolj zagrižen izmed nas, ki je vozil hayabuso se sedaj občasno zapelje z maxiskuterjem, nekaj 650-800ccm gsov in na sploh bolj touring motorjev tam do nekje 100-110 konjev. 1000+ccm super športnika nima noben več pri hiši čeprav bi takrat verjetno marsikdo raje stran dal levo roko kakor tak motor. Zanimivo je blo pa je blo poslušat tudi debato zakaj so taki motorji zdej dobri Jest osebno sem si spet po parih letih zatišja, lansko leto omislil 600ccm/80km. Na trenutke imam prebliske, da je premalo ampak se po enemu krogu skozi kočevske ovinke kmalu premislim + tukaj je še glas žene, ki rada spomni na nesrečo, ki sva jo imela pred leti Zaradi let skozi katere sem zorel in malih razgrajačev, se nisem odpovedal motorjem (čez to ima veliko za povedati moja mati) se je pa precej spremenil moj stil vožnje. Če je šel včasih vsak ovinek na koleno, sem sedaj rabil nasvet damija, da če pred robom gume brusiš tačke, bi bilo mogoče dobro vzmetenje nastavit :grrr Žena ima željo še malo potovat zato bo verjetno enkrat padel nek 800ccm sport touring motor s tremi kovčki in kakšnim ABS/ESA sistemom in bo verjetno spet dovolj. Mokre sanje k1300s ampak mislim, da glava še ni čisto prava za tak motor glede na male glavce doma. Mogoče takrat, ko bo hči začela fante domov vlačt in bo treba bad ass fotra igrat. Če bo še kej lasov na glavi si omislim še kakšno irokezo in tatu hudiča čez cel hrbet Tvoja izpoved? dlicen, Zivnorc, Gasperr in 9 others 12
Kmet2 Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 Zato ker te sreča pamet :grim .....no pr men ni bla pamet ampak žena ...tudi sam sem bil lastnik raket SV1000S K1200s in K1300s itd,no enega sem z mano vred poslal v maline in bil dooolgo v bolnici in prišli so GS-i.......sej me prime priznam,sam sem pa hvaležen ženi Še na enduri me včasih vžge po betici in vprasša kaj se grem ko padem not in začnem kolenčkat......še dobro ,da imam glas razuma pr bajt ........ah da skrajšam,copatka sm ^_^ ........sam živa copatka ELO, Snečer, HyperJack in 5 others 8
aselak Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 mogoče je razlog iz 1000 na manj tudi finančni, saj so 1000 načeloma dražji od recimo 600:)
sesir Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 Zato ker te sreča pamet :grim .....no pr men ni bla pamet ampak žena ...tudi sam sem bil lastnik raket SV1000S K1200s in K1300s itd,no enega sem z mano vred poslal v maline in bil dooolgo v bolnici in prišli so GS-i.......sej me prime priznam,sam sem pa hvaležen ženi Še na enduri me včasih vžge po betici in vprasša kaj se grem ko padem not in začnem kolenčkat......še dobro ,da imam glas razuma pr bajt ........ah da skrajšam,copatka sm ^_^ ........sam živa copatka NIČ OD TEGA NI RAKETA-SANJAČ Demon, halls, aero in 2 others 5
Popularna objava Mutasti Objavljeno Januar 23, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 Pozdravljeni Bilo je pozno poletje 2012. Mrzel asfalt, pa vroča glava ter srce. Kljub 40+ na puklu sem velikokrat še otrok...ali pa vsaj mladenič, recimo. Baraba, Bandit 1250...vabi, hoče še, jaz pa tudi. Rjove po ravnini, rjove skozi ovinke. Malo oddrseva, pa kaj. Še bolj oddrseva...super. Ni boljšega na poti iz službe, kot popolna sprostitev. Samo mislim si lahko, kaj bi počel, če bi bil še bolj navit. V naslednjem ovinku mi v pol sekunde oddrsevanja bliskne film. Vsi prebrani forumi, zgodbe Roberta, Milana, Sandija. Pa zgodbe vseh tistih, ki....zgodb sploh pisati več ne morejo. Ne vem, kaj je bil vzrok, zadnji kilometer sem se v smrtnem strahu peljal trideset in parkiral v garažo. Čez petnajst minut sem oddal oglas na avto.netu, v eni uri je bil prodan. Če mi je žal za njim? Neskončno, a najino prijateljstvo je minilo v hipu. Zdaj sem že tri tedne ponosen lastnik skuterčka, kot mu pravim...čeprav naj bi bil neke vrste maxi. Recimo...midi . Vozim se pri nuli, pa pri minus sedem, pri plus tri. Svet je povsem drugačen, adrenalina pa vseeno dovolj, če ga le hočem. Tudi drugje se najde. In nekako vem...da bova prijatelja na dolgi rok. Fantje in punce...pamet v roke. Ne mislim sedaj, da je treba vsem po vrsti prodati rakete in kupiti "brenceljne"....nekaterim, katere sem konstantno srečeval na cestah, pa vsekakor priporočam kakšen drug hobi. Ja, komot mi rečete pussy. Lep pozdrav. Mutasti ataIBA, motozajebant, Snečer in 11 others 14
Snečer Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 Še večja fora pa je, da so "večji" in "močnejši" motorji težje obvladljivi zaradi pretiranih performansov, zaradi teže, medosne razdalje itd. pa tudi težje okretni. Zanimivo nasprotje, da ko kupuješ "boljši" motor, prideš dejansko na slabše vodljivo raketo. Pri aftejih pa je čisto drugačen svet.
sesir Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 Še večja fora pa je, da so "večji" in "močnejši" motorji težje obvladljivi zaradi pretiranih performansov, zaradi teže, medosne razdalje itd. pa tudi težje okretni. Zanimivo nasprotje, da ko kupuješ "boljši" motor, prideš dejansko na slabše vodljivo raketo. Pri aftejih pa je čisto drugačen svet. ni nujno Demon 1
vandrovec Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 To vprašanje bi bilo lažje razumljivo, če bi se glasilo; zakaj iz dirkalnih športnikov na potovalne endure, ker se mi zdi, da je to namen vprašanja? Odgovor je, ker je mladost norost in če kasneje še rabiš motor, je to tak, ki je vsestransko uporaben in ni le za samozadovoljevanje ali odvajanje odvečne energije. Pamet očitno prihaja šele z leti.... Kmet2 1
Kmet2 Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 NIČ OD TEGA NI RAKETA-SANJAČ Prav,si zdaj zadovoljen :glare: .....zame je raketa vse kar gre več kot 270....pa ne mislim se z tabo spet zapletat,kot v kakšni drugi temi,vas mladiče bo že življenje vse naučilo,počas pa z maniro,pa lep dan ti želim naprej! dlicen, Tedybear, Pips in 1 other 4
sesir Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 .....zame je raketa vse kar gre več kot 270.... pač pojma nimaš o motociklizmo Demon in aero 2
Popularna objava maus Objavljeno Januar 23, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 (popravljeno) A zakaj iz 1000 na manj .... kdo pa pravi, da bom šu na manj ... itak je to stvar posameznika .... moji razlogi zakaj ne bom šu na manj ... ker nočm in se mi dopade močna mašina, ki ima 200+ KS ... toliko zaenkrat .... itak bo dolga in brezplodna razprava :yawn: P.S. če glava ni na mestu, je tudi kolo preveč Popravljeno Januar 23, 2013. Popravil maus gauloises, klopko, gsxf750 in 7 others 10
Kmet2 Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 pač pojma nimaš o motociklizmo pač pojma nimaš o motociklizmo Sej ti si pokazal kolk imaš pojma,profesor
baddad Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 pač pojma nimaš o motociklizmo Nestrpno pričakujemo, da nam sesir pove resnico o motociklizmu. DAMI34, Kmet2, BelaStrela in 1 other 4
klopko Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 a tisti ke še sploh nismo prišli na 1000ccm tud lahka se uglasmo Maus-podpis pod tvojo objavo. maus 1
Demon Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 Eh raket SV1000S K1200s in K1300s itd, Od teh motorjev žal niti eden ni raketa. Se pa dajo lepo peljati, pa tudi hitro, verjamem. aero in DXR16 2
Demon Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 Še večja fora pa je, da so "večji" in "močnejši" motorji težje obvladljivi zaradi pretiranih performansov, zaradi teže, medosne razdalje itd. pa tudi težje okretni. Zanimivo nasprotje, da ko kupuješ "boljši" motor, prideš dejansko na slabše vodljivo raketo. Pri aftejih pa je čisto drugačen svet. Načeloma ne drži popolnoma. 1000 ccm SS motorji, se brez težav kosajo tudi s 600 ccm SS motorji tako po merah, (niso nič kaj večji), težji tudi niso več toliko, da bi to bila ovira, težje okretni pa tudi ne... maus, dore in sesir 3
Snečer Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 Ampak to so dirkalniki, ki se jih lahko registrira sem mislil, da se menimo o motorjih. BelaStrela 1
Kmet2 Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 Eh Od teh motorjev žal niti eden ni raketa. Se pa dajo lepo peljati, pa tudi hitro, verjamem. Lej Demon,sej se ni treba v vsako besedo zapet,tudi tema nima veze z raketami temveč z kubiki,sem pač tako naslovil svoje sporttouring motorje....a bo zdej v redu? P.S. pa meni ni nič žal,da niso rakete in če se gremo že spotikat v vsako besedo tud vemo kaj so rakete.....motorji defenitivno ne! Vsak naj pove svojo zgodbo če želi pa je,ne pa nabijat in sproščat svoje frustracije kot sesir! maus, _luke_, ataIBA in 5 others 8
Zivnorc Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 ... jest sem mausu razložu, kako naj to lepo tule gor napiše ....tko, da ne bom preveč pametoval... Z leti postajamo (te) softiči... pa vas bolijo roke... pa vrat.. pa hrbet... pa vampa ne moreš čez rezervoar več dat... zato pa ljudje kupujejo razne kozolce ( beri GS .. ), da se pelješ bolj pokonci...itd. Meni osebno bolj odgovarja drža na "sportaku", ker sem nanj navajen... tudi žena se lažje pelje na njem kot na "kozolcu" proti vsem načelom in logiki večine motoristov... ... če bi pa vozil kej drugega, oz. se navadil na kej drugega... bi pa verjetno čisto drugače govoril... maus, baddad, gsxf750 in 4 others 7
Izek Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 Razlog? Strah, prometne nesreče, slabe izkušnje, neverjetno število vzetih prednosti, neštetokrat spregledani, izguba bližnjih.. pritisk družbe.. in še bi lahko našteval.. Ampak to se lahko naredi na vsakem motorju, ne glede na kubikažo. Žal je pač "No risk, no fun."... Pa tudi če ne tvegamo, nas na koncu čaka isto. Zakaj se ne bi vmes še mal pozabaval ? Eh kaj pa jst vem, vsakemu svoje .. mejte se radi, ne se kregat! Vsak odgovarja zase, lahko mu samo svetujete, ne smete mu pa vsiljevati mnenja Lep pozdrav vanucci, Zivnorc, ataIBA in 6 others 9
motofrik Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 Zakaj iz 1000+ na manj...? Kdo ve.. Nemara ni več neke želje po norenju, da te nihče ne sme prehiteti... Maksimum mi je bil 1200 ccm, sedaj je 900 vrh glave. Pred.. 15 leti sem mislil, da je pa konec, ko sem nogo komaj dal čez sedež. Bentiš, bo treba skuterja kupiti, sem se ustrašil... Ne, lažni alarm -samo heksnšus me je prijel zaradi vetra v vrat. Sedaj je še vedno normalen motor. Kolikor se mu lahko reče normalen. Nima 160 konjev, nima 1000+ ccm, ne gre 300... jaz pa zadovoljen. Zivnorc, aero, halls in 1 other 4
Demon Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 Lej Demon,sej se ni treba v vsako besedo zapet,tudi tema nima veze z raketami temveč z kubiki,sem pač tako naslovil svoje sporttouring motorje....a bo zdej v redu? P.S. pa meni ni nič žal,da niso rakete in če se gremo že spotikat v vsako besedo tud vemo kaj so rakete.....motorji defenitivno ne! Vsak naj pove svojo zgodbo če želi pa je,ne pa nabijat in sproščat svoje frustracije kot sesir! OK, se opravičujem, res je, da sem bil malo preveč pikolovski, nebom več. No, pa k moji zgodbi. Motor jemljem zgolj kot zabavo, hobi, ne kot neko nujno prevozno sredstvo. Pač moje razmišljanje je, da ta zadeva mora biti močna kot medved in hitra kot blisk. Pa ne zato, ker bi se nonstop vozil tako, ampak zgolj zato, da če hočem, pa ga lahko poženem kot raketo. Dejstvo je, da veliko šibkejši motorji, so načeloma tudi vsi enako nevarni, ker če se prevržeš pri 100 km1h, so posledice pri padcu enake, pa če ima motor 50 km ali pač 180... Kaj pa vem, sem nekako navajen na teh 178KM ki jih ima moj moped in žal, ko se peljem z šibkejšim, mi pri vožnji nekaj hudo manjka. Sploh če sta na motorju 2, torej še sopotnica, je vsak KM še bolj pa Nm zelo dobrodošel. Tako da jaz mislim, da na šibkejši motor nebom šel nikoli. dore, trebor, gsxf750 in 3 others 6
branko1 Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 Jaz sem šel iz 1200 (135 pesov) na 1100 (90 pesov)............... BMW k1200 RS mi je bil prešporten prehiter, pa brez kufrov, pa sem si nabavil R1100RT. Pa se fajn vozim "penzionistički". Pa če sem 30 let preživel na motorju - ajde pa da preživim še 30 let. jack08 in logarr 2
Spasky Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 matr, upam, da bo kmalu pomlad in se strasti pomirijo za balanco pa naj bo 200 konjski kozolc al pa 50 konjska raketa....a sem kej pobrkal?! :grrr Zivnorc, trebor in exclan 3
sand66 Objavljeno Januar 23, 2013 Opozori Objavljeno Januar 23, 2013 Moje mnenje je tako....,osebno na manj kot 1000 ne grem več,dost sem prevozu 600-k,pa se vozim sam!!pa naj bo to turer al sportak....boljš več ko premal;kojev,navora itd...sam v glavi morš met pošlihtam... sen, DAMI34, Demon in 4 others 7
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se