Skoči na vsebino

Sklopka Suzuki GSXR 750, K4


Tomiz

Priporočene objave

Prosim za en nasvet.

 

Pozimi sem kupil suzo 750, K4 in med poskusno vožnjo ter sedaj, ko sem motor začel malo raziskovati sem opazil, da je težko prestaviti v neutralno prestavo (LER). Sklopko sem malo naštelal, zadeva ni bila boljša, zato sem sklopko nastavil na tistem vijaku, ki potisne kovinski batek, sedaj pa se mi pojavlja, da mi motor leze naprej. Sumim da je sklopka proti kraju, motor ima prevoženih 40000, če je bila sklopka menjana ne vem. Ali sem mogoče kaj za j... pri štelanju. Hvala za odgovore.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nisi dobro naštelal sklopke. Privij ˝matico˝ na ročki tako, da ima ročka par cm prostega hoda. Nato nastavi vijak na sami sklopki/mašini toliko da začutiš upor, potem pa mičkeno (cca. 1/4) obrata odvij ter zategni varovalno matico pri tem pa pazi, da se ti vijak ne obrne. Potem pa nastavi še ˝matico˝ na ročki da bo imela le ta cca. 2mm hoda.

Potem bi moralo biti ok, razen če nisi kje sfalil oz če ni obrabljena košara sklopke (v kar dvomim). Če pa bi bila sklopka pri kraju (s tem ljudje jponavadi mislijo lamele) bi bili simptomi obratni-sklopka bi drsela.

 

Drugač ti pa svetujem da si potegneš iz neta service manual, mora bit notri vse lepo razloženo po korakih in z slikicami.

 

P.S. pa moderatorji te bojo mal za ušesa, tema za gsxr 750 že obstaja

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala za odgovor, bom jutri še malo poštelal pa poročal. Kaj pa misliš da je bila pred tem tudi narobe naštelana, ker je šlo težko v LER? Bom pa zamenjal olje in filter, obeta se mu 5100 10W-40 Motul olje, mogoče je vzrok tudi olje a ne?

 

PS: Moderatorjem se opravičujem ker sem odprl novo temo ampak ko je sila ni časa za iskanje

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tud zna bit, kadar se težko prestavlja ponavadi sklopka ne odvaja dovolj dobro. Ok lahko so krive tudi menjalne vilice pa še kaj bi se našlo-ampak to je bol redko. Olje pa dvomim da ima kaj z tem. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Drugega ni, bom jutri probal pa da vidimo. Mam v računu odstranit tudi poklopec sklopke in preverit deblino lamel pa da vidim če je z pokrovom sklopke vse OK.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!