Bmflar Objavljeno Marec 24, 2016 Opozori Objavljeno Marec 24, 2016 pred 2 minutami, Bear pravi: A kdo ve kako je z varno vožnjo z motorjem če si voznik začetnik ? Enkratno, prvo vzemi začetni osnovni tečaj, ne bo ti žal ! Fantocci, pik1 in jskrablin 3
Bear Objavljeno Marec 24, 2016 Opozori Objavljeno Marec 24, 2016 bolj me zanima kiri tečaj rabim da mi podaljšajo vozniško pr 21, ker se mi ne mudi sz izpitom za avto da bi z njim šou delat varno vožnjo.
motolover Objavljeno Marec 24, 2016 Opozori Objavljeno Marec 24, 2016 Tu boš največ izvedel. AMZS kontakt: 080 26 36
Ko-Ma Objavljeno Marec 28, 2016 Opozori Objavljeno Marec 28, 2016 https://www.amzs.si/cvv/motoristi-v-novo-sezono-pripravljeni Lp M
Gost Objavljeno Marec 29, 2016 Opozori Objavljeno Marec 29, 2016 (popravljeno) 9 hours ago, Ko-Ma said: https://www.amzs.si/cvv/motoristi-v-novo-sezono-pripravljeni Lp M Moje mnenje glede teaserjev, kot da si lačen in gledaš hrano v vitrini. Meni je bilo to bolj kot fura (do tam) in da vidim kaj to je. Od izkušenj pa... zgolj vidiš kaj se lahko naučiš. Če imaš čas greš, zamudiš pa nič, razen morda kosila P.S. sem bil lansko leto na ta pravem avtomobilskem in teaser motorističnem, glede avtomobilskega mi ni žal (prav za prav nisem izvedel nič novega, razen da se pogonska kolesa vrtijo hitreje od dejanske hitrosti, in prizemljitve da le nisem tako dober v obvladovanju avtomobila kot sem si domišljal), glede motorističnega pa da bo treba na ta prav tečaj... Popravljeno Marec 29, 2016. Popravil .
Yoghurt Objavljeno Marec 29, 2016 Opozori Objavljeno Marec 29, 2016 (popravljeno) On 23. 3. 2016 at 0:46 PM, Bear said: bolj me zanima kiri tečaj rabim da mi podaljšajo vozniško pr 21, ker se mi ne mudi sz izpitom za avto da bi z njim šou delat varno vožnjo. Pri meni je bila ista fora. Mi je potekla vozniška, podaljšati pa nisem morala brez tega tečaja varne vožnje. Na Vranskem so bili nesposobni cel mesec mi zrihtati en k***** motor, ženska mi je po telefonu rekla, da pa sej lahko grem s skuterjem to delat ane, čeprov aja ne v bistvu ne morem ker jih trenutno nimajo... pa problem je bil ker ni bilo dovolj prijavljenih motoristov in so ene štirikrat preložili termin.. skratka nesposobni do amena. Sem po koncu vsega tega kravala poslala pismo direktorju AMZS-ja. (Svoj motor sem že prodala takrat in iskala novega, zato tak problem.) Ampak ok bom se kdaj drugič razpisala o tem če bo koga zanimalo. Na koncu sem poklicala v Blagomix - Logatec. Termin sem dobila še isti vikend - prav tako ni bil problem najema motorja (hornetka). V petek (ali soboto nevemveč) sem šla na predavanje, ki je bil namenjen avtomobilistom, bila sem edina motoristka. Tako da oni so po predavanju šli direkt na poligon, jaz pa lepo domov in potem naslednji dan nazaj. Sem pa imela potem privat enourno predavanje, posebno prilagojeno za motoriste. (No zraven je bil še moj dragi, ki me je z avtom pripeljal in je gospod Samo prijazno rekel, da naj pride še on, se bo kaj naučil) In potem vožnja po praznem poligonu. Awww yisss. Po par standardnih vajah mi je Samo rekel, da tu sem, sama sem, motor imam, naj počnem kar me je volja na poligonu. S fantom sta pila kavo jaz sem se pa vozila gor in dol. Zadovoljna ful, in kapo dol Samo Repu. Aja no, da povem zdej bistvo po tem romanu, tečaj voznik začetnik bo kar pravi. (pa jaz tudi nimam izpita za avto. vozit znam, če je kaj nujnega, to je pa to. itak imam motor, kaj mi bo avto :P) Popravljeno Marec 29, 2016. Popravil Yoghurt Bmflar, Bear, robot in 2 others 5
Popularna objava Borutt Objavljeno Marec 29, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Marec 29, 2016 Danes je jara gospoda določila datum za poligon za motoriste in sicer 23.04. oziroma 07.05., kot nadomestni termin v primeru slabega vremena. Celotna zadeva naj bi se odvijala med 09.00 in 17.00 uro. Nekateri ste že bili in veste, da bodo postavljeni stožci za pogumne, predstavljena oprema takšne in drugačne interventne službe za firbčne, nekaj na žlico za lačne, ... In ne, ne bomo preverjali veljavnost prve pomoči ali ostalih nepotrebnih zadev. Bom še kaj napisal, ko bom imel več podatkov. gebre, motolover, robot in 13 others 16
Borutt Objavljeno Marec 29, 2016 Opozori Objavljeno Marec 29, 2016 pred 59 minutami, Yoghurt pravi: Pri meni je bila ista fora. Mi je potekla vozniška, podaljšati pa nisem morala brez tega tečaja varne vožnje. Na Vranskem so bili nesposobni cel mesec mi zrihtati en k***** motor, ženska mi je po telefonu rekla, da pa sej lahko grem s skuterjem to delat ane, čeprov aja ne v bistvu ne morem ker jih trenutno nimajo... pa problem je bil ker ni bilo dovolj prijavljenih motoristov in so ene štirikrat preložili termin.. skratka nesposobni do amena. Sem po koncu vsega tega kravala poslala pismo direktorju AMZS-ja. (Svoj motor sem že prodala takrat in iskala novega, zato tak problem.) Ampak ok bom se kdaj drugič razpisala o tem če bo koga zanimalo. Na koncu sem poklicala v Blagomix - Logatec. Termin sem dobila še isti vikend - prav tako ni bil problem najema motorja (hornetka). V petek (ali soboto nevemveč) sem šla na predavanje, ki je bil namenjen avtomobilistom, bila sem edina motoristka. Tako da oni so po predavanju šli direkt na poligon, jaz pa lepo domov in potem naslednji dan nazaj. Sem pa imela potem privat enourno predavanje, posebno prilagojeno za motoriste. (No zraven je bil še moj dragi, ki me je z avtom pripeljal in je gospod Samo prijazno rekel, da naj pride še on, se bo kaj naučil) In potem vožnja po praznem poligonu. Awww yisss. Po par standardnih vajah mi je Samo rekel, da tu sem, sama sem, motor imam, naj počnem kar me je volja na poligonu. S fantom sta pila kavo jaz sem se pa vozila gor in dol. Zadovoljna ful, in kapo dol Samo Repu. Aja no, da povem zdej bistvo po tem romanu, tečaj voznik začetnik bo kar pravi. (pa jaz tudi nimam izpita za avto. vozit znam, če je kaj nujnega, to je pa to. itak imam motor, kaj mi bo avto :P) 23.04. pridi v Postojno. Ne bom preverjal izpita. Bmflar, Efendi, gsxf750 in 3 others 6
jskrablin Objavljeno Marec 29, 2016 Opozori Objavljeno Marec 29, 2016 pred eno uro, Yoghurt pravi: Na Vranskem so bili nesposobni cel mesec mi zrihtati en k***** motor, ženska mi je po telefonu rekla, da pa sej lahko grem s skuterjem to delat ane, čeprov aja ne v bistvu ne morem ker jih trenutno nimajo... pa problem je bil ker ni bilo dovolj prijavljenih motoristov in so ene štirikrat preložili termin.. skratka nesposobni do amena. Kolker vem, na Vranskem ne rentajo motorjev. Razen trialov za tečajnike...
motolover Objavljeno Marec 29, 2016 Opozori Objavljeno Marec 29, 2016 (popravljeno) 56 minutes ago, Borutt said: Ne bom preverjal izpita. Kakšen izpit bi lahko preverjal? Šele zdaj vidim, da imaš v mislih preverjanje vozniškega dovoljenja. Na poligonu ali dirkališču ga itak ne potrebuješ. Popravljeno Marec 29, 2016. Popravil motolover
maus Objavljeno Marec 30, 2016 Opozori Objavljeno Marec 30, 2016 pred 11 urami, Borutt pravi: 23.04. pridi v Postojno. Ne bom preverjal izpita. priporočam će naujo kaplce kaplale se sigurno prkažm .. pred 48 minutami, Kmet2 pravi: A lahko pridem samo na pasulj ne ti ne pred 22 minutami, sunnygirl pravi: Lahko tudi jaz pridem? nj ti bo Natty, Bmflar in Kmet2 3
Borutt Objavljeno Marec 30, 2016 Opozori Objavljeno Marec 30, 2016 Vsi lahko pridete. Bomo tako lažje izpolnili letno kvoto. maus, sunnygirl, NX650 in 6 others 9
Yoghurt Objavljeno Marec 30, 2016 Opozori Objavljeno Marec 30, 2016 (popravljeno) 14 hours ago, jskrablin said: Kolker vem, na Vranskem ne rentajo motorjev. Razen trialov za tečajnike... Meni je bilo rečeno, da načeloma raje vidijo, če prideš z lastnim motorjem, ampak da imajo pogodbo z nevemkomže, kjer jim rentajo motorje za na poligon. Sem potem direkt tja klicala, kjer so rekli da ne bo šlo, da včasih posodijo ampak zdaj nimajo nobenega frej (mhm, si kar mislim ja. očitno je imel pred očmi samo to kako bom motor po tleh metala ), pa termina itak niso še potrdili itd. No potem sem spet nazaj klicala na Vransko, kjer mi je bilo rečeno, da lahko mi posodijo en p****** skuter. In sem rekla, da bom še kje drugje pogledala, če se da kje najeti motor (kar je očitno nemogoče, ko omeniš da moraš na varno vožnjo) in ko sva spet govorili z gospodično mi je povedala, da v bistvu pa ne ne morem niti skuterja dobiti, če lahko v bistvu pridem kar z avtom... Potem sem dobila na telefon direktorja, kateri mi seveda tudi ni znal pomagati. Same cvetke. No da to ne omenjam, da ko sem prvič vprašal so rekli ni problema, motor se dobi pri nas. Potem naslednjič so rekli, se bo zrihtalo. Kasneje smo pa do zgornjega prišli... Popravljeno Marec 30, 2016. Popravil Yoghurt Bmflar 1
jskrablin Objavljeno Marec 30, 2016 Opozori Objavljeno Marec 30, 2016 pred 4 urami, Yoghurt pravi: No da to ne omenjam, da ko sem prvič vprašal so rekli ni problema, motor se dobi pri nas. Potem naslednjič so rekli, se bo zrihtalo. Kasneje smo pa do zgornjega prišli... Mnja, tole jim je neresno izpadlo. No, sam da si pol zrihtala. Jaz sem prijavljen za 6.4. na Vranskem. Da vidim, kako nas bojo ogrevali Natty, Yoghurt in Ktr1sk 3
Domen L Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 Malo prebiram in sem videl, da nekateri mladi vozniki opravljate tečaj varne vožnje z motorjem. Tudi meni bo v začetku naslednjega leta potekel izpit, ker še nisem opravil tečaj varne vožnje za začetnike. Izpit imam za A2 in B kategorijo. Lahko ta tečaj opravim z motorjem in mi podaljšajo tudi izpit za kategorijo B?
Popularna objava Dark Objavljeno April 4, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 4, 2016 (popravljeno) Včeraj sem se na priporočilo forumovca Nema udeležil začetnega tečaja varne vožnje za motoriste na Vranskem. Tečaj, ki traja od 8.00 do 17.00 ure, se začenja s teoretičnim delom, se nadaljuje s praktičnim delom s svojim motociklom na poligonu, udeleženci pa se na koncu preiskusijo še z vožnjo s trial motociklom. Na včerajšnjem tečaju, ki ga je vodil priznani inštruktor Brane Legan, in je bil prvi v tej sezoni, je sodelovalo 6 tečajnikov. Skupina je bila heterogena, saj so bili med udeleženci tako motoristi začetniki, kot tisti z dolgoletno prakso. Moji vtisi: odličen inštruktor in tečaj, ki bi ga moral obiskati prav vsak motorist, še zlasti pa začetniki, čeprav je izjemno koristen tudi za izkušene motoriste. Udeležba na tečaju pa bi zagotovo zmanjšala število žrtev med motoristi na naših cestah. Prihodnje leto se bom udeležil še nadaljevalnega tečaja, ki je v osnovi podoben začetnemu, le da se vaje izvajajo pri večjih hitrostih. Še enkrat: toplo priporočam… Srečno in varno vožnjo želim... Popravljeno April 4, 2016. Popravil Dark nemo, Kawalir, Natty in 13 others 16
Borutt Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 pred 3 urami, Domen L pravi: Malo prebiram in sem videl, da nekateri mladi vozniki opravljate tečaj varne vožnje z motorjem. Tudi meni bo v začetku naslednjega leta potekel izpit, ker še nisem opravil tečaj varne vožnje za začetnike. Izpit imam za A2 in B kategorijo. Lahko ta tečaj opravim z motorjem in mi podaljšajo tudi izpit za kategorijo B? Si ob izdaji vozniškega dovoljenja poleg dobil tudi karton voznika začetnika ? Je mogoče kje omenjena kategorija ? Zakon govori o dodatnem usposabljanju voznikov začetnikov, prav tako pravilnik, kjer je tudi program dodatnega usposabljanja za voznike začetnike. In nikjer ne piše, da se moraš dodatnega usposabljanja udeležiti z vozilom točno določene kategorije. Ker to dodatno usposabljanje za voznika začetnika je bolj ali manj nadgradnja že pridobljenega znanja in seveda srečanje s situacijami, katere nas čakajo na cesti. Čeprav ne bi škodilo imeti praktičen del z motorjem in z avtom, ker sta vendarle različni vozili z različnimi tehničnimi lastnostmi. Za vse ostalo imaš internet, zato vtipkaj AMZS Center varne vožnje. Telefon pa tudi mislim, da imaš. DAMI34 1
motolover Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 Snecer, naredi nam uslugo in zapusti to temo! Pač nisi za tečaje, zakaj moramo to stalno poslušati? notranc in Dark 2
TakeALookAround Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 Motolover, a si ti danes treniral na Jezici?
motolover Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 2 minutes ago, DinDiin said: Motolover, a si ti danes treniral na Jezici? Malo sem se zapeljal, ja. Luštno, da imajo stalno postavljeno progo in če greš mimo se malo zapelješ po njej. Pa še enega simpatičnega forumaša sem spoznal. Dark in TakeALookAround 2
nemo Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 pred eno uro, Snecer pravi: Predvidevanja tam ne učijo, obvladovanje pa je vedno povezano s hitrostjo in razmerami. Predvidevanja se ni mogoče naučiti, ker je pogojeno z dano situacijo v danem trenutku. Se pa je mogoče naučiti opazovati, da lahko prepoznaš nevarnosti in predvidiš optimalni način reševanja potencialne nevarnosti ali dejanske nevarne situacije. Torej, če se bližaš križišču in tam čaka avtomobil, da se bo vključil na prednostno cesto, ne moreš predvideti, ali bo izsilil prednost, lahko pa predvidiš kaj boš storil, če jo bo res izsilil (boš zaviral, se izognil levo, se izognil desno...). Obvladovanje motorja pa je veščina, ki se jo je mogoče naučiti. In to počnejo na Vranskem. Torej tečajnike učijo obvladovanja motorja v zavoju, pri zaviranju, pri izogibanju... torej v izrednih situacijah. Bolj ko motorist obvlada motor v različnih situacijah, manjša je verjetnost nesreče. Mislim, da je Dark želel povedati ravno to. Dark, WIPER, MMF in 2 others 5
izibajker Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 pred 35 minutami, motolover pravi: Malo sem se zapeljal, ja. Luštno, da imajo stalno postavljeno progo in če greš mimo se malo zapelješ po njej. Pa še enega simpatičnega forumaša sem spoznal. A stalno progo imajo? Kje na Ježici pa je to?
motolover Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 Avtošola Ježica. Če imajo tečaje, ne smeš na progo. Samo to je zelo redko. izibajker, Kawalir in Yoghurt 3
TakeALookAround Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 Saj bi sel, ker danes sem bil po 5ih mesecih ultra trd za krmilom
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se