KARMEN1 Objavljeno Junij 5, 2017 Deli Objavljeno Junij 5, 2017 pred 44 minutami, izibajker pravi: No no, ni ti treba prehitro delat nekih zaključkov na podlagi nevemčesa... Ko boš ti imela za sabo na motorju 600.000 km kot eni stari mački boš tudi ti lahko kotirala na natečaju za laskav naslov stare mačice. Kilometrina ni pokazatelj znanja Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Junij 5, 2017 Deli Objavljeno Junij 5, 2017 pred 5 minutami, KARMEN1 pravi: Kilometrina ni pokazatelj znanja Pokazatelj znanja je med drugim tudi ta, da si po toliko kilometrih in toliko letih na motorju še vedno živ. In kakšen je tvoj pokazatelj znanja? DAMI34, Yoghurt in 3nity 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Junij 5, 2017 Deli Objavljeno Junij 5, 2017 pred 14 minutami, izibajker pravi: Pokazatelj znanja je med drugim tudi ta, da si po toliko kilometrih in toliko letih na motorju še vedno živ. In kakšen je tvoj pokazatelj znanja? Tudi ona je še živa..... C eagle, GoBobi in DAMI34 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Junij 5, 2017 Deli Objavljeno Junij 5, 2017 pred 4 minutami, Kmet2 pravi: Tudi ona je še živa..... Pa vsi mi tule smo tudi še živi. Razen, če se kdo ne oglaša iz onostranstva... Yoghurt in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KARMEN1 Objavljeno Junij 5, 2017 Deli Objavljeno Junij 5, 2017 pred 11 minutami, Kmet2 pravi: Tudi ona je še živa..... Če me kdo od tukaj dobi v roke, ne bom več dolgo izibajker, DAMI34, ALEŠ M in 1 other 1 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mladench Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 pred 13 urami, BlondDiversion pravi: Četrtek, 1.6. Hvala Vojkotu in fajnim ljudem :). Prav nucalo je spet starim kostem a tale rože s sabo vlač? simpatično maus 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 Levi pa v kavbojkah na tečaju varne vožnje Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KARMEN1 Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 Če vidim na desnem kolenu ščitnik, so motoristične. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 pred 13 urami, KARMEN1 pravi: Kilometrina ni pokazatelj znanja je pa pokazatelj/faktor preživetja. Čista fizika, več km, več možnosti za maline 3nity, maus in KARMEN1 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ciko86 Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 pred 13 urami, KARMEN1 pravi: Če me kdo od tukaj dobi v roke, ne bom več dolgo Če sem se skoraj z rusom stepu,se bom pa še s kom DAMI34 in KARMEN1 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 pred 41 minutami, DAMI34 pravi: je pa pokazatelj/faktor preživetja. Čista fizika, več km/h, več možnosti za maline maus in GoBobi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 pred 4 minutami, Borutt pravi: se mogoče ne strinjaš? To je statistika in statistika je qurba. Več tečajev varne vožnje bo človek odvozil, večja je verjetnost da bo na kaki osmici moped položil. Vse ok, če moped ni moj maus in ALEŠ M 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 pred 10 minutami, DAMI34 pravi: se mogoče ne strinjaš? To je statistika in statistika je qurba. Več tečajev varne vožnje bo človek odvozil, večja je verjetnost da bo na kaki osmici moped položil. Vse ok, če moped ni moj Površno bereš . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 pred eno uro, Borutt pravi: Površno bereš . maus 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 pred 2 urami, DAMI34 pravi: Več tečajev varne vožnje bo človek odvozil, večja je verjetnost da bo na kaki osmici moped položil. Vse ok, če moped ni moj se strinjam .... večkrat nekaj delaš več možnosti je, da kdaj zajebeš ... tko k un k enkrat žebu zabije zlo pazi, da se ne useka po prstih .. un k pa 30 let žeble zabija, pa mu je rutina in se sigurno v 30 letih večkrat po prstu užge kot un k ga samo 1 x zabije ... tut pri sebi včasih opazim, da se marsikaj dela podzavestno in preveč površno ... vidiš znak 50 in spregledaš, da spredi ni 2 in pol je jeba ALEŠ M, dr.looney, sesir in 6 others 2 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lunatic Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 Nekateri se zelo bojijo padca na poligonu. To so večinoma nedolžni padci z minimalnimi poškodbami motorja ali voznika. Na račun teh padcev dobiš izkušnje v obladovanju motorja. Potrebno jih je vzeti v zakup in spadajo v proces učenja. Zaradi enega poligon padca napreduješ v obladovanju motorja, da znaš pravilno reagirati na cesti in morda si s tem rešiš življenje ali totalko na motorju. Kdor ni toliko samozavesten, da bi se spustil med stožce bo slejkoprej naletel na podobno situacijo na cesti. Takrat bo zaradi pomanjkanja izkušenj napačno reagiral in padec na cesti v prometu ima veliko huše posledice kot na poligonu. ALEŠ M, sunnygirl, KARMEN1 in 6 others 8 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava maus Objavljeno Junij 6, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 6, 2017 načeloma se popolnoma strinjam s teboj, vendar še vedno je potrebno kasneje v prometu nabirat izkušnje, kajti situacije so skoraj popolnoma nepredvidene ... se strinjam ... obvladovanje motorja, delanje 8 in načrtovano zaviranje je le del tega, kar moraš odnesti s seboj v realno življenje ... ko vijugam med avtomobili, se le ti premikajo, odpirajo vrata, menjajo smer vožnje nenapovedano ... to je jeba poligon je odlična stvar za spoznavanje svojega motorja in svojih motoričnih sposobnosti ... pa ne me narobe razumet ... ne tult name ... s podporo podpiram udeleževanje tečajev varne vožnje dr.looney, Quest, DAMI34 in 8 others 10 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zundapp Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 Tist ki na poligonu pade ni za na cesto. KARMEN1 in sesir 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 pred 2 minutami, zundapp pravi: Tist ki na poligonu pade ni za na cesto. sem že marsikoga videl, da se je prevrnu na parkirišču gluposti se dogajajo GoBobi, Yoghurt, Dark in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zundapp Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 Ja, res ampak voznikom z izkušnjami manj. Hočem reč da ni vsak za motor, če si trd si trd in na silo ne gre ker te košta lahko življenja Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Snečer Objavljeno Junij 6, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 6, 2017 pred 1 uro, zundapp pravi: Ja, res ampak voznikom z izkušnjami manj. Hočem reč da ni vsak za motor, če si trd si trd in na silo ne gre ker te košta lahko življenja Povsem pa se spregleda še bolj pomemben dejavnik in sicer izbira samega motorja. pred 2 urami, Lunatic pravi: Nekateri se zelo bojijo padca na poligonu. To so večinoma nedolžni padci z minimalnimi poškodbami motorja ali voznika. Na račun teh padcev dobiš izkušnje v obladovanju motorja. Potrebno jih je vzeti v zakup in spadajo v proces učenja. Zaradi enega poligon padca napreduješ v obladovanju motorja, da znaš pravilno reagirati na cesti in morda si s tem rešiš življenje ali totalko na motorju. Kdor ni toliko samozavesten, da bi se spustil med stožce bo slejkoprej naletel na podobno situacijo na cesti. Takrat bo zaradi pomanjkanja izkušenj napačno reagiral in padec na cesti v prometu ima veliko huše posledice kot na poligonu. Bojijo se padca v globino denarnice, po drugi strani pa seveda še tako "nedolžen" padec pa nerodno padeš in si kaj grdo polomiš, ni potrebna raketna hitrost. Drugače pa povsem bolano razmišljanje, da na račun padcev dobiš izkušnje. Jaz nimam metra na poligonu (par stožcev na parkingu pri 16 letih), imam pa kilometre v raznoraznem prometu. In bistvo vsega je, da voziš z veliko rezervo, saj nisi na tekmi in da se poskušaš "zliti" s prometom. Vožnja do roba, kolenčkanje ipd. šit pa sodijo samo na stezo, kjer lahko iščeš limit sposobnosti šoferja in materiala. V civilnem prometu pa taka vožnja nima kaj iskati. skalar36, ALEŠ M, Yoghurt in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Frenk 67 Objavljeno Junij 6, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 6, 2017 (popravljeno) Prejšnji teden sem pičil domov iz Pirovca (cca 140 kmh) mimo Vranskega jezera, cesta ravna pregledna, prometa skoraj nič. Pred mano pomanjkljivo oblečena kolesarka, ki je pritegnila mojo pozornost. Ko sem pogledal nazaj na cesto je kakšnih 100m pred mano avto, ki je prej vozil pred mano, stal na cesti, nobenega žmigavca. Poznate tisti občutek, ko za trenutek pogledaš stran, medtem pa avto pred tabo zabremza in te prestraši, ker ni tam kjer si ga pričakoval. Zabremzam na polno in ugibam, kaj bo naredil, na desni strani ceste se mi zdi, da je stranska cesta, zato se med bremzanjem pomaknem na levi pas, a avto zavije levo in mi zapre pot. Še vedno sem bremzal, zdelo pa se mi je, da kar drsim, skoraj brez trenja. Pomisli sem že, a je to to. Potem sem v zadnjem trenutku spustil bremze podru motor in po desni za las obvozil avto, kot nas je učil Borut. (mal ga je teba hvalit, nikol ne veš kdaj ti prav pride) Ko sem odpeljal mimo avtomobila sem pogledal na števc, še vedno 80 kmh. Če ne bi tega manevra kar nekajkrat (sicer pri veliko nižji hitrosti) poskusil na poligonu, ne vem če bi pravilno odreagiral. PS K sreč je bla stara baba, sicer bi dlje bulu in me neb blo več. Popravljeno Junij 6, 2017. Popravil Frenk 67 Dark, Yoghurt, KARMEN1 in 9 others 12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 če bi vozil normalno, ne potreboval tečaja, ki ga sedaj izkoriščaš za objestno vožnjo najbrž te dogodek ni ničesar naučil... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frenk 67 Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 pred 2 minutami, Snecer pravi: če bi vozil normalno, ne potreboval tečaja, ki ga sedaj izkoriščaš za objestno vožnjo najbrž te dogodek ni ničesar naučil... ti si pač eden redkih, ki izven naselja na pregledni cesti vozi 89 kmh igc1, maus, Dark in 4 others 4 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Junij 6, 2017 Deli Objavljeno Junij 6, 2017 (popravljeno) pred 12 minutami, Frenk 67 pravi: ti si pač eden redkih, ki izven naselja na pregledni cesti vozi 89 kmh ti hočeš povedat, da je normalno da si na magistralki peljal 140kmh, torej celo več kot je omejitev na AC in da je to povsem običjano... zraven si imel verjetno še inštruktorja, kapo dol obema objestnežema, dobro, da nista še koga ubila, tudi sebe... včasih peljem manj, včasih več, odvisno od razmer in omejitev, drugače pa je brzina 86, ki najbolj ustreza mojemu materiali in je optimalna, vendar pa so pri vožnji še drugi dejavniki Popravljeno Junij 6, 2017. Popravil Snecer Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se