Skoči na vsebino

Hladilna Tekočina

Priporočene objave

Objavljeno

Zdravo!

Ker ste v tej temi bolj aktivni,in vas večina verjetno ne gleda foruma za štirikolesnike,si bom malo isposodil temo:)

Upam da kdo ne zameri..

Imam pa problem z hladilno tekočino.Ta mesec ko so temperature višje kot prejšne mesece,se mi je začelo dogajati po vožnji, da ko vgasnem motor,po minutki ali več naraste hladilna tekočina v raztezni posodi do zamaška in ga pri majhni luknjici izvrže(ne vse ampak malo).

Med vožnjo je vse ok,voda se ne meša z oljem ali obratno!

Danes sem se vozil nekaj časa ko so manjše temperature,in se to  ni zgodilo,tekočina je sicer narasla malo čez maximum,ampak je po nekje pol minute padla nazaj med MAX in MIN.

Tudi če vgasnem motor in pustim kontakt da ventilator dela,se nivo ne dvigne!

Prosim vas za pomoč!

Ali pa je morda to popolnoma normalno?

Hvala!

Objavljeno

Fantje,sedaj ste me pa potolažli:D

Nisem dolgo lastnik štirikolesnika,in do sedaj se mi to ni nikoli zgodilo,vedno je bila hladnilna točno med maximum in minimum.

Prejšni teden pa pridem iz vožnje,vgasnem motor in kar na enkrat curek iz raztezne posode, vse je teklo po amortizerju,skratka neprijeten prizor(tako je bilo 2x).

Sedaj je tekočina točno na minimumu pri hladnem motorju.

Zakaj pa se sploh to dogaja da meče vodo ven?

Torej samo GASSA:D

Objavljeno

Jaz o kapljicah govorom :-) drugače pa tekočina "zavre" in s tem spremeni stanje in pač vrže. Šoli kvaliteto pa bo.

Objavljeno

Nisem dolgo lastnik štirikolesnika,in do sedaj se mi to ni nikoli zgodilo.....

in kar na enkrat curek iz raztezne posode, vse je teklo po amortizerju,skratka neprijeten prizor......

Zakaj pa se sploh to dogaja da meče vodo ven?

Več se voziš, bolj obvladaš, bolj tišiš, bolj je mašina vroča, zunaj je 35+.....

....ali pa bo kmalu crkno.....

Objavljeno (popravljeno)

ko se nehaš vozit in ugasneš motor pusti še par sekund da laufa ventilator bo najboljše, tudi auti in motorji imajo tko da ko ugasneš še slišiš ventilator in se ugasne z določenim zamikom. (da ti ne bo treba tolk skrbet in dotakat hladilne)

LP

Popravljeno . Popravil smasher
Objavljeno

Meni se je pred kratkim orenk polulala. Po odkrivanju "tople vode" je bil kriv čep radiatorja ki ni dobro tesnil, posledično ni bilo pravega pritiska kar je pomenilo da je voda najbrž zavrela saj moja beštjica ima rada čajček na 104 C (takrat se šele ventilator vklopi) kar pa je v gostem mestnem prometu v tem letnem času čisto običajno (pri nas se mi ventilator redko vklopi, v Trstu pa večkrat dnevno lahko preverim delovanje). Zamenjal čep in nobenih težav več. Če je preveč tekočine menda tudi rado pljune ven dokler ne doseže nivoja ki ji je všeč. Če kdo rabi nov čep 1.3 BAR (kao racing) naj mi piše.

Objavljeno

Meni se je pred kratkim orenk polulala. Po odkrivanju "tople vode" je bil kriv čep radiatorja ki ni dobro tesnil, posledično ni bilo pravega pritiska kar je pomenilo da je voda najbrž zavrela saj moja beštjica ima rada čajček na 104 C (takrat se šele ventilator vklopi) kar pa je v gostem mestnem prometu v tem letnem času čisto običajno (pri nas se mi ventilator redko vklopi, v Trstu pa večkrat dnevno lahko preverim delovanje). Zamenjal čep in nobenih težav več. Če je preveč tekočine menda tudi rado pljune ven dokler ne doseže nivoja ki ji je všeč. Če kdo rabi nov čep 1.3 BAR (kao racing) naj mi piše.

Zgleda da bo tole normalno ja,sedaj ko ni več pasje vročine,voda samo malo naraste ko vgasnem motor,nato pade nazaj na normalno.

Hvala vsem!

Lp

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!