Popularna objava ForU2 Objavljeno September 9, 2013 Popularna objava Deli Objavljeno September 9, 2013 So tako lepi kraji, da zaslužijo svojo temo! Jaz nisem našel primerne :grrr ! Vreme se je naredilo enkratno in padla je odločitev, da narediva še eno krajše potepanje (tri dni) po okolici Salzburga. Na forumu sem našel nekaj Snecerjevih idej....hvala! Prvi dan sva šla preko Ljubelja in Celovca, Moosburga do Feldkirchena. Postanek za kavo. Vreme čudovito, res pravi odklop že na štartu, pa je naju čakalo še veliko lepega! Po cesti 93 se dvigneva na krasno planoto, malo podobno naši Pokljuki. Prevozila sva Gurktaler Alpen. V mestu Murau poiščeva trgovino, nabaviva kosilo in že letiva proti prelazu Sölkpass (1788m). Sam prelaz ni kakšen presežek, je pa čudovita pokrajna, ki se je odela že v bolj jesenske barve. Na 1700m si privoščiva daljši odmor za "kosilo" in uživanje v razgledu! Nadaljujeva po dolini do glavne ceste 320, kjer zavijeva levo proti Schladmingu. Tam si privoščiva postanek za kavo, ki seveda ni poceni....turizem pač. Popoldan prispeva v Radstadt, kjer najdeva nastanitev http://www.egglgut.com/english/index.html Za ceno 27€/na osebo z zajtrkom, sva imela vse kar potrebujeva. Gospa prijazna, pripravi super zajtrke, le angleško se ne bo dalo sporazumevati. Naslednji dan pa po Snecerjevem planu, ogled jezer okoli Salzburga. Po 166 skozi čudovito vas St. Martin am Tennengebirge. Lepa 166 naju pripelje do Hallstatter See, naprej skozi Bad Goisern, Bad Ischl in levo proti kraju Strobl, kjer zagledava drugo jezero Wolfgangsee. V St. Gilgen-u desno in obvoziva jezero Mondsee. V istoimenskem kraju, ob jezeru spijeva kavo. Vetrovno a krasno sončno vreme okoli tega jezera....drugje pa ne. Po 152 voziva ob obali jezera Attersee, ki je največje med vsemi. Do kraja Steinbach, potem zavijeva desno proti mestu Altmünster, kjer zavijeva desno in ob obali jezera Traunsee (145) proti Ebensee. V Bad Ichlu se krog sklene. Odločiva se, da greva po isti poti nazaj, saj je veliko bolj zanimiva kot po glavni cesti proti Bad Aussee in Stainachu. Uživala sva vsako minuto, vreme čudovito, brez oblačka in idealne temperature! Za povratek sva najprej imela v planu skočiti še na Grossglockner, a sva se premislila in se odločila za ponoven skok na Maltatal, saj ga v sončni izdaji še nisva videla. Iz Radstadta sva po cesti 99 šla čez Radstadler Tauern (1739m). Zgoraj naju preseneti velika turistična naselbina Obertauern, eno večjih avstrijskih smučarskih središč z okoli 100km prog in 26-tim žičniškim napravam. Hotel ob hotelu! Drživa se ceste 99, v Gmündu je čas za kavo in uživanje na sončku. Skočiva na Maltatal, ga poslikava v soncu, kar nama dve leti nazaj ni uspelo. Naprej do Seeboden-a ob obali Millstattersee po 98 do Beljaka, ki je bil preplavljen z takšnimi in drugačnimi HD-ji, saj se je ravno zaključevalo tradicionalno srečanje Harleyev. Skok čez Korensko sedlo in proti domu. Za nama so bili trije čudoviti in nepozabni dnevi. prevozila sva slabih 1000km, vse skupaj pa naju je prišlo cca. 250€.....vredno vsakega cesta! Tedybear, Vodnar, Fazer03 in 23 others 26 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BelaStrela Objavljeno September 9, 2013 Deli Objavljeno September 9, 2013 Na, celo sezono sem se tja odpravlala, pa nisem vedla kako bi najbolj optimalno skombinirala. Takoj ko bo vreme, te skopiram dromomaniac in trebor 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ForU2 Objavljeno Oktober 28, 2013 Avtor Deli Objavljeno Oktober 28, 2013 Ker sem že avtor te teme....si bom dovolil malo samoreklame Prenovil sem svojo spletno stran....kritike, takšne in drugačne, so dobrodošle! http://www.moto-potepuh.si/ Lp Če je komu všeč, naj me kontaktira....za motoriste poseben popust.... .) gsxf750, MiNa, Mia in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno April 22, 2014 Deli Objavljeno April 22, 2014 In letošnji plan je? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ForU2 Objavljeno April 22, 2014 Avtor Deli Objavljeno April 22, 2014 Ja, če sprašuješ splošno... Letos naj bi bil glavni "odklop" po Ex-Yu....25 let je minilo, ko sem trgal JNA cunje v Raški in Novem Pazarju, kot šofer Preko Bosne, malo Srbije, glavnina bo ČG in po jadranki nazaj gor (vključno z namakanjem)....vmes še skok do Mostarja. Vse skupaj nekje 8dni. Uf, če bi bil denar in čas.... Da pa ne bo čisto zagotovo spet par dni okoli Salzburga, tokrat na drugo stran....še malo na nemško stran pogledat . ....pa obvezno še kaj Dolomitov in na Veliki Klek, če ne bo že v sklopu kakšnega drugega potepanja.....No, to je pa že bolj za eno drugo temo....o planih Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno April 22, 2014 Deli Objavljeno April 22, 2014 Ker sem že avtor te teme....si bom dovolil malo samoreklame Prenovil sem svojo spletno stran....kritike, takšne in drugačne, so dobrodošle! http://www.moto-potepuh.si/ Lp Če je komu všeč, naj me kontaktira....za motoriste poseben popust.... .) Jst imam eno kritiko - in to je; Da imaš lepšo spletno stran kot jazhehehehe... ForU2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ForU2 Objavljeno Avgust 25, 2015 Avtor Deli Objavljeno Avgust 25, 2015 Letos je bilo spet treba malo pogledat...če je kaj novega... 12.8.2015 sva šla....Šk. Loka.....Ljubelj.....Celovec....Feldkirchen....čez Turracher Hohe....Tamsweg....čez Obertauern....Radstat in v meni luštno naselbino, St. Martin am Tennengebirge. http://www.stmartin.info/ Poiščeva prenočišče....bilo kar polno, a sva na turistični info točki dobila za 35€ z zajtrkom, kar luštno sobico in z zelo prijaznim gospodarjem. Naslednji dan greva do Salzburga na kavo....St. Martin......Abtenau.....Hallein....Salzburg. Ogledala se ga praktično nisva nič....gneča in vroče....Najdeva en simpatičen lokal na robu starega jedra in pokofetkava. Pristopi neka ženska, ki je prej s partnerjem sedela pri sosednji mizi. Pogleda tablico in veselo začne razlagati, da tudi z možem precej motorirata, a bolj spomladi in jeseni, zaradi narave dela. Tudi v Sloveniji sta že bila in pohvalila štajerska in primorska vina Na hitro jo vprašam, v katero smer iz mesta, saj nisem želel po isti poti nazaj (navodila so bila zelo dobra), in ona je spotoma še pokazala kar nekaj motoristom prijaznih odsekov cest v okolici. Mož je postal nestrpen, pa je morala končati prav prijetno moto-debato :yes: Nazaj sva šla v St. Gilgen.....Strobl....Bad Ischl....(obujala spomine izpred dveh let)....Bad Goisern....in desno po 166 nazaj v St. Martin. Časa je bilo še precej, a sva se namesto furanja odločila, da se greva še malo namakat v bližnje kopališče ....pametna ideja, ker je bilo super! Napoved za soboto je bila slaba. Plan je bil še skok v Dolomite, ena nočitev in proti domu. A zaradi napovedi, sva se odločila, da greva v petek proti domu, a da skočiva še na Veliki Klek. Tokrat sva šla iz severne strani iz Brucka. Super, le predrago in ob lepem vremenu vedno preveč prometa....a se da vseeno uživat. Pot čez GG sem tudi snemal s kamero....a ni uspelo .....Pa imam vzrok, da čimprej ponovim :yes: Nabralo se je dobrih 900 km in porabila sva skupaj slabih 300€. MiNa, Fazer03, RobiRoberto in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Avgust 26, 2015 Deli Objavljeno Avgust 26, 2015 Naj te pohvalim za rabo slovenskih imen krajev in gora po Avstriji. En velik plus + ForU2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se