Fadil Objavljeno December 3, 2013 Opozori Objavljeno December 3, 2013 Razmišljam, da bi v prihodnosti pri svojem starodobniku dal z ultrazvokom očistiti vplinjače. Namreč, na tujih moto forumih sem bral, da to pri starejših motorjih kar precej prakticirajo. Tudi na Youtube je kar nekaj zanimivih video posnetkov in sem se kar zagrel. Baje da je vplinjač potrebno kompletno razstaviti in odstraniti vse O-ringe itd... Zanima me, ali imate izkušnje s tem? Kdo to dela v SLO in kakšen je strošek takega čiščenja? Lep pozdrav Ervin93 1
Bambi61 Objavljeno December 3, 2013 Opozori Objavljeno December 3, 2013 Razmišljam, da bi v prihodnosti pri svojem starodobniku dal z ultrazvokom očistiti vplinjače. Namreč, na tujih moto forumih sem bral, da to pri starejših motorjih kar precej prakticirajo. Tudi na Youtube je kar nekaj zanimivih video posnetkov in sem se kar zagrel. Baje da je vplinjač potrebno kompletno razstaviti in odstraniti vse O-ringe itd... Zanima me, ali imate izkušnje s tem? Kdo to dela v SLO in kakšen je strošek takega čiščenja? Lep pozdrav Jaz sem bil na ultrazvoku v .......bolnici Sorry sem moral napisati, ker ne vem kdo bi to delal čeprav sem že bral o tem.Upam da bo kdo pomagal s pametnim nasvetom!
Fadil Objavljeno December 3, 2013 Avtor Opozori Objavljeno December 3, 2013 Ultrazvočni čistilci niso preveč dragi, so pa zelo uporabni: http://ultrazvocnekopeli.si/index.php?route=product/product&path=59&product_id=53 Tako da tudi čiščenje ne bi smel biti velik strošek.
Mahne76 Objavljeno December 3, 2013 Opozori Objavljeno December 3, 2013 Živjo, v Škofji Loki je eden, ki to dela: http://www.itis.si/POPRAVILO-IN-VZDRZEVANJE-UPLINJACEV-ZA-MOTORNA-VOZILA-JEREB-MARIJAN?4603074 Jaz sem letos poleti dal motor (oldtimer) na servis, kjer so mi tudi spucali uplinjače z ultrazvokom, samo tega naredil na servisu, ampak nekam peljal, tako da ne vem povedat kam. LP
Fadil Objavljeno December 3, 2013 Avtor Opozori Objavljeno December 3, 2013 Super izgleda: http://www.youtube.com/watch?v=uo15dZ52EIg
Zivnorc Objavljeno December 3, 2013 Opozori Objavljeno December 3, 2013 ... mislim da tudi zlatarji čistijo nakit z ultrazvokom... samo nasvet
Fadil Objavljeno December 3, 2013 Avtor Opozori Objavljeno December 3, 2013 ... mislim da tudi zlatarji čistijo nakit z ultrazvokom... samo nasvet To vem, saj sem zadnjič imel na posodo ultrazvočni čistilec za domačo uporabo. Z njim se čisti nakit, ure, očala, CD itd... Ima samo 50W in premalo kapacitete za '' fergazer ''. Je pa uporabna zadeva in pred časom so jih prodajali tudi v LIDL-u, za cca. 22€. Danes stane tak za domačo uporabo cca. 40€.
smasher Objavljeno December 3, 2013 Opozori Objavljeno December 3, 2013 Uprašaj še po kakšnem forumu, jaz sem svoje avto injektorje nesel, ne vem pa kolko velko posodo ima majstr če bi mu šou tudi karburator not. Tako da če veš za koga ki puca injektorje ga uprašaj če lahko tut karburator spuca.
trojan69 Objavljeno December 3, 2013 Opozori Objavljeno December 3, 2013 Če ti zadeva OK dela pomoje brezveze. Drugač se pa v kis namoči pa lih tko požre vsedline. Če imaš pa možnost pa čas potem vsekakor ultrazvok.
Fadil Objavljeno December 3, 2013 Avtor Opozori Objavljeno December 3, 2013 (popravljeno) Zadeva dela BP, vendar bi dal vplinjače očistiti zgolj zaradi preventive in ker je motor star že cca. 27 let. Sicer pa je to zaenkrat le firbec in zbiranje informacij. Če izvem kaj pametnega in uporabnega bom vesel. Lep pozdrav Popravljeno December 3, 2013. Popravil Saladin
smasher Objavljeno December 3, 2013 Opozori Objavljeno December 3, 2013 Pa pol če dela uredu bi na tvojem mestu samo šalčko spucau in našprical malo s čistilom, ker seveda ko use razdaviš maš potem še štelanje karburatorjev in usklajevanje karburatorjev če ni samo 1. Lp
sayo Objavljeno December 3, 2013 Opozori Objavljeno December 3, 2013 Čarman pr Medvodah ti jih bo dal očistit na ultrazvok, sam frgazarje je pred tem treba kompletno razstavit, vse šraufke fedrčke . . . vse stran
thumper Objavljeno December 4, 2013 Opozori Objavljeno December 4, 2013 Uprašaj še po kakšnem forumu, jaz sem svoje avto injektorje nesel, ne vem pa kolko velko posodo ima majstr če bi mu šou tudi karburator not. Tako da če veš za koga ki puca injektorje ga uprašaj če lahko tut karburator spuca. injektorji se ne čistijo z ultrazvokom ... posebna naprava je , kjer teče čistilo skozi injektorje
danci1973 Objavljeno December 4, 2013 Opozori Objavljeno December 4, 2013 injektorji se ne čistijo z ultrazvokom ... posebna naprava je , kjer teče čistilo skozi injektorje Najbolje je, če se uporabi oboje...
thumper Objavljeno December 4, 2013 Opozori Objavljeno December 4, 2013 Najbolje je, če se uporabi oboje... baje ne ..ker so notri neki o-ringi pa to... ne vem zakaj je treba potem vpljinjače razstavit na prafaktorje pa vsa tesnila in o-ringe stran pobrat , za injektorje naj bi bilo pa u redu ?
smasher Objavljeno December 4, 2013 Opozori Objavljeno December 4, 2013 no, (ne bom šou stavit) samo mislim da sm dal jst injektorje ultrazvočno čistit, glede na to da sm jih pobral vn iz mašine, dol iz raila, jim pobral dol o-ringe ker injektorji zgledajo tako: in sta oringa samo na zunanji strani vse ostalo je zalito in zaprešano skupaj, dejansko je to samo elektromagnetni ventil, ker pride gorivo pod tlakom in usa fint aje to da so une kolnjice na koncu prave velikosti (in ta prdec ki je nič od tehnologije stane 150€ )
thumper Objavljeno December 4, 2013 Opozori Objavljeno December 4, 2013 no, (ne bom šou stavit) samo mislim da sm dal jst injektorje ultrazvočno čistit, glede na to da sm jih pobral vn iz mašine, dol iz raila, jim pobral dol o-ringe ker injektorji zgledajo tako: in sta oringa samo na zunanji strani vse ostalo je zalito in zaprešano skupaj, dejansko je to samo elektromagnetni ventil, ker pride gorivo pod tlakom in usa fint aje to da so une kolnjice na koncu prave velikosti (in ta prdec ki je nič od tehnologije stane 150€ ) zalito in zaprešano .. kaj je pa noter ??
trojan69 Objavljeno December 4, 2013 Opozori Objavljeno December 4, 2013 Zadeva dela BP, vendar bi dal vplinjače očistiti zgolj zaradi preventive in ker je motor star že cca. 27 let. Sicer pa je to zaenkrat le firbec in zbiranje informacij. Če izvem kaj pametnega in uporabnega bom vesel. Lep pozdrav Potem bi to na tvojem mestu pustil za na konec pa bi se prej raje lotu vilic pa zavor. Drugač pa dobiš na netu tud komplet kite za obnovo fergov-pomoje so bol kritični kaka preperela tesnila (npr pri iglah za nastavitev zraka, kjer lahko vleče fouš zrak).
Darko3g Objavljeno December 6, 2013 Opozori Objavljeno December 6, 2013 Včeraj sem v Lidlu videl ultrazvočni čistilec za mali denar (pod 20 €), ne vem pa kakšen je volumen in zmogljivosti.
NX650 Objavljeno December 6, 2013 Opozori Objavljeno December 6, 2013 injektorji se ne čistijo z ultrazvokom ... posebna naprava je , kjer teče čistilo skozi injektorje Poznaš mogoče koga da ima to? Keihinove injektorje bi dal očistit.
guconda Objavljeno December 10, 2013 Opozori Objavljeno December 10, 2013 Čarman pr Medvodah ti jih bo dal očistit na ultrazvok, sam frgazarje je pred tem treba kompletno razstavit, vse šraufke fedrčke . . . vse stran Čarman ima ultrazvočni čistilec, uplinjač ti bodo tudi razstavili in sestavili. Za ceno pa ne vem.
Fadil Objavljeno December 12, 2013 Avtor Opozori Objavljeno December 12, 2013 Včeraj sem v Lidlu videl ultrazvočni čistilec za mali denar (pod 20 €), ne vem pa kakšen je volumen in zmogljivosti. Sem danes klical v LIDL in mi je ženska povedala, da tega letos nimajo v ponudbi in da je je kje slučajno bil, da je to kakšna stara zaloga. Kje si to videl? v Mariboru?
yamahaxt600 Objavljeno December 18, 2013 Opozori Objavljeno December 18, 2013 zalito in zaprešano .. kaj je pa noter ?? notri so pa piezo kristali in glede na to da šobe sploh nikoli nebi smele ležati v vodoravnem položaju, jih jaz niti slučajno nebi pral z ultrazvokom. bohved kakšna huda tehnologija je tam notri..
Darko3g Objavljeno December 19, 2013 Opozori Objavljeno December 19, 2013 Sem danes klical v LIDL in mi je ženska povedala, da tega letos nimajo v ponudbi in da je je kje slučajno bil, da je to kakšna stara zaloga. Kje si to videl? v Mariboru? Oprosti za zamudo - v Mariboru na Koroški, ampak je že 2 tedna tega, sedaj pa mislim, da ga nisem več videval.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se