Danilo D Objavljeno Maj 4, 2014 Deli Objavljeno Maj 4, 2014 tam okol žovneka pa bolj prevdno, k eni tam tud bicikliramo :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ton Objavljeno Maj 4, 2014 Deli Objavljeno Maj 4, 2014 Danes s Tazzyjem Lož - Cerknica - Postojna - Kozina. Pred Kozino (odcep za cestno bazo) prižgala svečko za padlega sorodnika in prijatelja, na OMV na eno kofe in gas nazaj. nxyz 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava dlicen Objavljeno Maj 4, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 4, 2014 Danes na Vršiču. DAMI34, motozajebant, HyperJack in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava SharpNinja Objavljeno Maj 4, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 4, 2014 Dns sva jo mahnila pa v moje dolenjske kraje....enkrat za spremembo od zadnjih dni v soncu.Iz Domžal proti Litiji, čez Bogenšperk (fotosešn ) do Trebnjega, najprej na sladoled (itak, sem po enem tednu končno pršla do njega ) pol pa pogledat moje ex Kamerade na varno vožnjo in mal poklepetat kje in s čim se kdo fura okol, k se doooolg nismo vidl. Potem pa še do Mirne Peči, sva se povabla na malco, pokazala sosedom tanovo mašino, naložila pr men še neki robe (dobr d ma en od najinih bemflov kufr hihi ), k je še ostala doma in gas nazaj via Domžale. Luštnih 150 km, nč mokrih :grrr . Vito23, motozajebant, DXR16 in 16 others 19 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava motozajebant Objavljeno Maj 4, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 4, 2014 Včeraj pade dogovor, gremo v Piran na tortico in kofe! GREMO! Miting v moji garaži ob 9h (jaz kot vedno zamudim ). Prikobaca se Črnastrela in s svojim rorom zbudi soseda, ki je hitro za akcijo in se nama pridruži.... Na dolenjki natankamo mašine, potem pa lagano sportski naša četica koraka proti Žlebiču. Tam zavijemo desno proti Cerknici in ker je bilo zjutraj tako zelo mrzlo, v prvem lokalnem kafiču spijemo pijačo št.1 Kmalu odpeketamo lepemu vremenu naproti, ampak nam ga nikakor ne uspe uloviti. V Postojni je čas za pijačo št. 2. Kljub temu, da je satelitska slika oblačnosti kazala sonček na gorenjskem, mi vztrajamo pri Piranu. Po poti še malo zebe, ampak ni neke strašne panike za nas bajkerje. Kolega na pol poti, zaradi tehničnih težav z motorjem obrne nazaj proti domu, tako da sva preostanek poti s ČS nadaljevala sama. Op cup, Piran je tukaj (pijača št 3.) Naročiva tortico in čaj. SLIKA:2 To je slika tortice, vendar je nisem uspel slikati, ker me je ČS prehitela z žličko Danes so imeli v Piranu na izložbi Nolanke, sem lahko kar izbiral, katero bom vzel domov Po enournem sedenju na sončku, nama želodec sporoči da je čas za Vikiburger in predno se odpraviva, za vse tiste nejeverne Tomaže škljocnem še Piran (tok da boste vedli, da sem ga končno uspel najdet) :yes: Na Črnem kalu si ob sončku in čudovitem razgledu privoščiva še hrano in pijačo št 4. Čas je bil za povratek domov.... Rutinska vožnja skozi Postojno in ride do Logatca, kjer grem jaz na AC na Lom tankat, ČS pa do Vrhnike in domov. Hja, pozabil sem, da je počivališče Lom iz Logatca proti morju in ne LJ Ni panike, bom že zdržal do doma... pri Brezovici mi začne utripati rezerva, ampak do doma je še zmogla moja Japanerka :hooray: nabralo se je malo mrzlih, luštnih, prijetnih, kofirejserskih in na koncu celo poletno vročih 320 km igorkr, ciciban, DAMI34 in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava skalaprava Objavljeno Maj 4, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 4, 2014 (popravljeno) Evo, še kratek povzetek iz najinih prazničnih dnevnih vtisov voženj: gužva na cesti in vreme je bilo na trenutke tudi za en qu..c! No, kljub temu se je nabralo tudi nekaj sončnih vtisov, predvsem današnjih, kar je na koncu celo kar dobro popravilo sliko praznikov! Kakorkoli, nekaj utrinkov zadnjih štirih dni: Glede na črne oblake, ki so se kazali v smeri Nanosa, je bil na koncu Kvarnerski zaliv kar lepo obsijan za 1.Maj 2.Maj - malo smo malicali ob cesti ... ...pa malo smo se "avtoportretirali" ... ...in potem sva vedrila na poti iz Krk-a do Lj na sledečih bencinskih servisih po (vrsti): Adria Petrol (Krk), Tifon (Krčki most), Agip Knežak, Petrol Pivka, Petrol Vrhnika, Petrol Barje, OMV Cikava Grosuplje...slik ni, kdo bi vedel zakaj :grrr No, razpoloženje je bilo temu primerno in v takih trenutkih bi si bolj kot suhih rokavic želel, da nebi imel komunikacije ( ) Sobotni načrt obiska Grobnika je seveda po petkovi "strokovni ekskurziji" po benciskih postojankah padel v vodo. Solo je sicer padlo kakšnih 100km, ampak v resnici ni omembe vredno - ergo, tudi slik ni. Malo sem še pesek spral iz motorja in to je bilo tudi vse, kar je bilo dogajanja za 3.Maj Napoved za današnji dan je bila vseeno obetavna. Tako sva danes skočila na Jezersko in kljub rahlemu vetru in hladnemu vremenu je bilo rapoloženje spet na nivoju. Dokaz ...skočila še do Pavličevega sedla... Ker vidim, da je trenutno Vršič zelo "IN", sva tudi midva skočila gor... Tako, to je bilo skoraj vse....ampak ne še čisto: Ker se med potepanjem večkrat spomnim tudi na Motosvet, tokrat še moja prvomajska slika za Snecer-ja... ...kot zahvala, ker tako lepo skrbi za nas bemwejaše :notworthy: Lp. Popravljeno Maj 4, 2014. Popravil skalaprava Scarlett, DXR16, gsxf750 in 14 others 17 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava gregorjanc Objavljeno Maj 5, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2014 Dns sva jo mahnila pa v moje dolenjske kraje.... pol pa pogledat moje ex Kamerade na varno vožnjo in mal poklepetat kje in s čim se kdo fura okol, k se doooolg nismo vidl.IMG_20140504_151524.jpgIMG_20140504_161827.jpg jest tud včer tuki bil, pa še zraven tisga rdečga bemflna sm parkiru.... Drgač pa sem imel druge namene zjutri doma, nakar mi okol 12 ure ženkica pove, da je po radiu slišala da je v Trebnjem organizirana varna vožnja. Mi pravi pejdi tja bom mela saj mal miru dons pred tabo :glare: (ja se vidi da so bli prazniki). Mal poglancam motor od četrtka k me je pralo in odbrcam v Trebnje. Po tečaju nas je MK Kamerad povabu še na odličen golaž v njihov štab, mal smo še počvekali in v lepem sončnem dnevu sem se odpravu še mal po dolenjskih gričih. Ma blo je fajn, pokuru pa sm skor tank benza. Damy, Keiko, kamionar in 11 others 14 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava nxyz Objavljeno Maj 5, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2014 Včeraj prvič letos Jezersko, Pavličevo sedlo. Iz Kamnika na Kranj, Jezersko, Pavličevo, Nazarje-postanek, nazaj Gornji Grad, Kamnik. Kakšnih 150km, ravno prav za kratko popoldansko Tukaj sigurno gleda kaj bo za predelati na atv-ju Prideš domov in opa kdo pa je to Scarlett, thumper, Cartman in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Toncek Objavljeno Maj 5, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2014 Nedelja, 4. Maj. Ceprav zmatran od povratka z Budimpeste, sem sorazmerno zgodaj pokonci. Mamljivo ponudbo za enkraten izlet po Bellunskem hribovju sem s strani FJR Yamaha cluba, Italija, dobil pred prazniki z el. posto. Moja draga se spi, posljem sms prijatelju v Italijo, za timing. Ni odgovora, tudi on se spi. Ob 07:00 odgovor, ob 08:00 iz Gorizie, po regionalni cesti do Lago Croce, Ponte nelle Alpi. Dogovoriva se, da se dobiva na Petrolu v Vrtojbi. Italijani izkoriscajo cenejse cene bencina pri nas. Natankava, spijeva capucin z avtomata, do Ponte nelle Alpi je cca. 2 uri voznje. Po AC do Gradisce di Isonzo, nato po regionalni cesti mimo Udin, Campoformida (vojaska letalisca Frecce Tricolori), Pordenone, Vittorio Veneto. V mestu skoraj obsedeno stanje, vsi Italijani, ki imajo motor so na cesti, vse se zgrinja v smeri Cortine d'Ampezzo in Dolomitov. Lep soncen dan jih je privabil na plan. Za popestritev se miljon nedeljskih kolesarjev, sicer je to italijanska folklora in stalnica. Se par hitrih ovinkov in sva na startu. Bar ob jezeru St. Croce. Tukaj je pravi mali zbor motoristov. Opazujem Italijane, motorji od novejsih Ducatijev, do HD, vmes kaksen BMW, najvec GS, ter Japonske petarde. Obleka, usnjena jakna, celada, rokavice, motoristicni racer skornji in kavbojke. To je za njih zakon. No ja nekaj jih je tudi v usnjenem kombinezonu z vso zascito. Obvezna kava z rogljickom in ze smo nared. Traso cest si nisem vse zapomnil zato prilagam link. Cudovite panorame, vse do Dolomitov in na drugi strani do morja. Passo Boldo, gricevnata pokrajina Valdobiadene, domovina proseca. Stara mestna jedra, cudovito kosilo. Ob 18:30 se posloviva. Za cesnjo na torti se povratek mimo Longaroneja, ob jezu Vajont, po dolini mimo Erta do Maniaga in nato proti Udinam, Manzanu in domov. Ob 20:30 parkiram motor v garazi. 550 cudovitih km, v dobri druzbi, predvsem pa spoznavanju nekaterih novih krajev in poti. Slike bom dodal naknadno, sedaj samo ena panoramska z ceste Endimione. Srecno Toncek https://drive.google.com/file/d/0B4HkOvI0UBI0NWRVYXZNRTlBYWc/edit?usp=sharing skalaprava, Kmet2, Fazer03 in 11 others 14 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cartman Objavljeno Maj 5, 2014 Deli Objavljeno Maj 5, 2014 Zadnji utis je od...prejšnje sobote. Začeli smo u petk, šli postojna-Krk-Lošinj po lepem vremenu, in v soboto domow. Oprani v Valbiski na Krku, pol pa nič več. Fajn izletek, fajn cestica, use fajn. 400km. Zelo sm zadovoljen, da se zimsko šraufanje tako blagodejno pozna pr obnašanju mojga starga ropotala, in da je vožnja spet čisti užitek. Dobršen del zahvale gre Rumenemu cestaku/pitstopu in Elisi. Hondi, Kwak in bmfl so bli cele praznike u garaži, zdej je aktualen Suzuki. Ker ma kljuko za prikolco thumper, gsxf750, igorkr in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MarkoR Objavljeno Maj 5, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2014 Med prazniki mi je končno uspelo eno pravo ogrevanje za moto sezono, s kolegom sva skočila na 3-dnevno turico Hrvaška/BiH. Iz Maribora sva krenila proti Ptuju, pa v Zagreb in do Karlovca, vse do Knina, kjer sva zavila proti morju, v Šibenik in tam prenočila. Naredila sva skoraj 500km. Drugi dan po Jadranki do Splita in v hribe po eni simpatični zaviti cesti do Drniša, zopet do Knina in čez super gorski prelaz v Bosno do Bosanskega Petrovca in proti Bihaću, kjer je bil res super postanek v gostilni Mlin, ki so jo tu na forumu če opevali v eni temi. Plata za 2 osebi in baklavice. Takoj po kosilu so nama lokalne deklice pripravile še dobrodošlico, ko sva vozila za enim enoprostorcem, so nama pomahale, naj prideva bliže in potem so nama skozi okno pokazale mlade, čvrste bosanske hribčke. V Bosno še pridemo! Iz Bihača nazaj na Hrvaško proti Plitvicam, ampak sva zavila zopet v Velebit in čez Gospić v Karlobag, kjer sva prenočila v hotelu Zagreb. Gazda strežbe Almin je iz Bihaća in oči so se mu hudo zasvetile, ko sva povedala, od kod sva prišla in da nama je bilo silno všeč. Tako sva postala njegova gosta in sva do 3h zjutraj z njim in enimi puncami, ki delajo v hotelu, jedla in pila. Seveda brezplačno, edina cena je bila to, da NE nisva smela rečt ničemur. Zato je bil v petek odhod kakšni dve uri kasnejši. Petkova tura je bila iz Karlobaga do Sv. Juraja, tam sva skrenila v hribe, kjer je bila super tura, ampak deževalo pa je katastrofalno, škornji so spustili, pomagal sem si z Mercator vrečkami in parom svežih nogavic. Vse skupaj v treh dneh nekje 1350km, 2 super dneva, eden bolj bogi, sploh na Velebitu in okrog Karlovca. Je pa tisti prelaz tam Sv. Juraj do kraja Švica na Velebitu res lep in v lepem vremenu ga zagotovo še prevozim. malakai, KilleRBee, ciciban in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Toncek Objavljeno Maj 5, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2014 (popravljeno) Slike bom dodal naknadno, sedaj samo ena panoramska z ceste Endimione.SrecnoToncek Popravljeno Maj 5, 2014. Popravil Toncek trebor, DXR16, hajoktejn in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
črna strela Objavljeno Maj 5, 2014 Deli Objavljeno Maj 5, 2014 .... ČS pa do Vrhnike in domov.... ... :grrr ...še do vranskega in nazaj proti lj :grim 422 km :krneki: motozajebant in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Keiko Objavljeno Maj 5, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2014 (popravljeno) Včeraj je bil končno spet čas za potepanje kot se spodobi! Zjutraj sem se napokala v avto (tokrat vzela vse ) in šibala v LJ, tako da sem že okrog 9.30h štartala iz LJ. Za ogrevanje (ja toplo takrat še ni bilo – ma sem bla pod kombinezonom napravljena v štiri plasti) lepo počasi čez Logatec, za Kalcami desno proti Idriji, tam tankat in naprej. Sem mela nekje zadaj v spominu da je BMWRIDERKA zadnjič pisala o nekih zaporah, ma sem pozabla kolko jih je … :grrr Ko sem se končno prebila do Mosta na Soči pa se je začel užitek! Kratek postanek pri Volarjih ob Soči … Potem pa vijuganje (kaj je blo lušno! ) naprej ob Soči do Kobarida, kjer sem šla pred mejo spet tankat, potem pa v Žagi navzgor … proti Učji in čez v Italijo po dolini Musi na zahod in potem na jug do Tacenta, od koder sem mogla prit do S. Daniele del Friuli, do kamor je še nekako šlo (do tam je ogromno cest in variant), v mestu pa sem se (kot vedno ) zgubila .. Vsakič pozabim, da je fajn it po obvoznici in ne čez mesto… V centru je bil še nek obvoz, kar me je še dodatno zmedlo, tako da sem najprej naredila en ovinek, potem sem se nekako zmotala nazaj do mesta in tokrat mimo po obvoznici do Pignana (zelo slabo označeno), od tam potem proti Pinzanu – to je v smeri proti severozahodu … Čez čudovito modro reko Tagliamento … Od tam naprej na sever po zaviti cesto proti Vito d`Asio … Od tam pa na zahod proti kraju Tramonti ... Tukaj sem srečala nekaj italijanskih motoristov, tako da sem očitno izbrala pravo lokacijo Cesta se vzpenja mimo čudovitih obnovljenih hiš – v kraju Zuanes … Naprej čez Pradis di Sotto (rabim sploh pisat da je čudovito? ) … Od tam na zahod do kraja Campone … Od tam pa ob reki Chiarzo .. do umetnega jezera Redona (oz. Tramonti – obstajata dve poimenovanji) … Sem se najprej mislila ustavit ob jezeru in pomalcat, pa potem nisem našla nobenega fajn placa in sem šla kar naprej – na sever proti prelazu Rest – dolina, ki vzame dih – v živo je seveda še lepše … In lepo navzgor po reees zaviti cesti (tukaj sem - se mi zdi da dve leti nazaj - v obratni smeri peljala Kmeta2) sem si pela "Od ovinkov se zvrti!" Ozka cesta, mestoma polna storžev, vmes pa kolesarjev, motoristov in tudi avtov – skratka kar zabavno ... Gor sem prišla prav zmatrana … Sem mislila da se bom ustavla na vrhu, pa so bili na edini klopci tam gor že eni, zato sem šla kar naprej. Po še enih zelooo zavitih ridah navzdol … v dolino k reki Tagliamento … In dokaz da sem bla res tam jaz In moj Kwaki … res lepa pokrajina … Od tam sem šibala naprej čez Priuso, tam potem desno proti Tolmezzu, potem pa na jug vse do Tarcenta in ker sem se spomnila da bo verjetno s Primorske nora gneča, sem se raje vrnila kar po isti poti – torej čez dolino Musi in Učjo čez mejo. Na »mojem« standardnem počivališču je bila zasedena klopca (včeraj nisem mela sreče s postanki ^_^ ) zato sem se spustila v dolino, do Kobarida, spet tankat, od tam pa nazaj uživat v ovikih čez Idrijo do Logatca, čez Vrhniko do garaže v LJ. Nabralo se je cca 530 kilometrov in kar pošteno boleče koleno. Do »malce« sem prišla šele doma. Zadovoljna in nasmejana komaj čakam na naslednjo furo! Popravljeno Maj 5, 2014. Popravil Keiko Fazer03, motozajebant, TOMCAT in 31 others 34 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KeC Objavljeno Maj 5, 2014 Deli Objavljeno Maj 5, 2014 Končno začetek sezone, malce bolj sramežljiv ampak prvi kilometri pa so le padli. Ni še prava temperatura, ne asfalta ne zraka. Kot kaže sem ratal pravi kaferejser in se najbolje počutim oz. se sploh spravim na motor, ko je nekje med 22,5 in 28,3 stopinje motozajebant, kamionar, vuk76 in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gasperr Objavljeno Maj 5, 2014 Deli Objavljeno Maj 5, 2014 (popravljeno) Čez čisto cele praznike, ko sem dejansko bil pri motorju (drugače imava long-distance relationship Ljubljana - Šoštanj), je bilo slabo vreme. Sem imel plan it v soboto na Grobnik pogledat, ampak sem bil v petek z avtom v Novem gradu in mi je vreme s točo povedalo, da bo tudi to odpadlo. Ma sem bil dovolj trmast, da sem vseeno šel vsaj na eno 'malo daljšo' turo med temi prazniki. V soboto torej štart iz Šoštanja čez Vransko proti Tuhinjski dolini - Kamnik, pa nato čez Gornji grad proti Savinjski. Tu nekje izven Gornjega Grada me je na neki ravnini (na vsaki strani gozd) pri cca 80km/h resno presenetilo nekaj hudo velikega in rjavega, ki je priletelo čez cesto....in sva se poljubila :K Nič jasno..zadelo me je v prsni koš..najprej pomislim če imam vse celo..ko vidim da ja, obrnem in grem pogledat kaj za vraga se je zgodilo. No očitno sem imel bližnje srečanje z abohom (jastrebom), ki se je zaštartal iz gozda čez cesto, jaz pa v njega Zadel sem ga s sprednjo masko (vem, ker mi je zlomilo tisto črno šipco), nato pa ga je odbilo še vame. Hvala bogu (oz. nekomu pač) sem obstal na motorju in z motorju na cestišču. No z jastrebom se je malo bolj klavrno končalo... :mellow: S kolegom sva nato pot nadaljevala še v Logarsko dolino in nazaj čez Mozirje v Velenje na sladoled (Ohrid ) in nato v Šoštanj. Nekje eno četrtino poti je šel dež, kar je veliko bolje, kot sem sprva glede na vremensko napoved pričakoval...tako da overall, a great ride....recimo..če odmislimo tisto zelo zelo (pre)veliko mušico Popravljeno Maj 5, 2014. Popravil Gasperr Kmet2, Keiko, DAMI34 in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Danilo D Objavljeno Maj 5, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2014 (popravljeno) Pa še nekaj mojega ..... skratka danes zjutraj ob 6:45 zajaham picikl pa do Velenja, iz Velenja štartam z motorjem ob 7:45. Blo precej hladno, čeprav sem mel spodaj windstopper, je blo kr premal, sploh v prste je blo precej hladn, k so zimske rokavice ostale doma . Skratka štart v velenju, potem pa ..... Šmartno ob Paki, Prebold, Marija Reka, Trbovlje, Litija, Bogenšperk, Sobrače, Stična, Muljava, Krka, Žužemberk, Novo Mesto, Otočec, Šentjernej, Kostanjevica, Brežice, Bizeljsko, Bistrica, Kumrovac- hr , Miljana ... back to slo - Imeno, Mestinje, Poljčane, Konjice, Zreče, Rogla, Zreče, Konjice, Bistrica, Cirkovce, Bistrica, Konjice, Frankolovo in back to Velenje ob 19:45, tak da točn 12ur na poti . Za konec pa še dobra ura penzlanja, in na picikl ter domov ..... banja ob 21:30 :grim. Popravljeno Maj 5, 2014. Popravil Danilo D igorkr, Scarlett, Gasperr in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava stromar-aly Objavljeno Maj 5, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2014 Da ne pokvarim preveč vzdušja ob teh lepih opisih daljših fur, bom kratek. MK Bohinj je imel fin žegen (hvala za organizacijo in dobre klobase), panoramska vožnja v koloni (ja ene 60 nas je pa bilo) potem pa se potegne še do slapa Savica, sem in tja ob bohinjskem jezeru, obvezen krog okoli Bleda, pa čez hrib na Jesenice in nazaj v Kranj. Za prvo daljšo letošnjo kar ustreznih 170 km za se malo pretegnit in da je punca sprobala novo obleko. RobiRoberto, Schultz, DAMI34 in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Toncek Objavljeno Maj 5, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2014 (popravljeno) Sicer ne spada med dnevno vožnjo, vendar vseeno par vtisov s prvomajskega potovanja po Avstriji, Slovaški in Madžarski. Prvotni plani so bili bazirani na Toskano, vendar vremenska napoved je spremenila načrt. Vsakodnevno čekiranje vremenskih napovedi je na koncu določilo smer potovanja severo-vzhod. V četrtek, 1.5.14 ob 07:00 uri zbor na Petrolu v Ajdovščini. Prvi cilj Graz. Glede na načrtovano pot smo izbrali neprilubljeno potovanje po avtocesti. Jutranja temperatura je bila kar sveža okoli 8C. Druščina motorjev zanimiva, tri Goldwinge in dve "pokvarljivi robi" da ne bo dolgočasja. Sicer eden RT in GT. Zaradi lažje kontrole morebitnih odpadlih delov kardana, menjalnika in ostale nemške robe sem prevzel vodenje poti. Nekako sva z BMW-ji na začetku in koncu skupine opravljala častno varovanje japonskih admiralnih ladij. Po avtocesti, brez pretresov smo se pripeljali do CP Tepanje, kjer smo naredili prvi postanek. Tukaj smo imeli prvi skupinski demokratični sestanek o željah in pričakovanjih na poti. Običajno imamo skupno blagajno za tekoče zadeve, Tamara je bila poklicno vedno pri financah, torej bo tudi tokrat zakladnik. Glede na mojo poklicno deformacijo sem logistiko prevzel v svoje roke, iGO je skrbel za el. podporo pri navigaciji. Na Šentilju smo kupili vinjete, vreme je bilo rahlo oblačno, vendar stabilno. V Graz smo prišli okoli 10.30. Motorje smo parkirali v strogem mestnem jedru v bljižini Casinoja. Sprehodili smo se do deželnega muzeja, mestne hiše, nadaljevali preko Mure do modernistične stavbe umetnosti, se povzpeli, do simbola mesta, stolpa z uro, ki dominira nad mestnimi strehami. Tukaj smo vedrili zaradi plohe, ki je zajela mesto. Cavolo, radarske slike so kazale dež v kasnejših urah. Po dobri pol uri je ploha minila, tako, da smo se spustili spet v mesto. V enem od barov popili kavo in počasi zapustli mesto. Naslednji cilj je bila čokoladnica Zotter. Hondam, so počasi padala krila, namesto Red Bulla, so rabile gorivo. Gremo tankat. Pravilo je, da vsi tankamo, neglede na stanje goriva v rezervoarju. Zavite gričevnate ceste, so bile nažalost mokre in namesto užitka v vožnji je bila potrebna večja pazljivost smo se bližali Riegersburgu. Mogočen grad iz 11. stol. dominira nad mestom. V čokoladnici je vladalo pravo obsedeno stanje, se vidi, da je praznik. Skupine s tujimi turisti, družine z otroki, vsi so si hoteli ogledati proizvodnjo in degustirati različne čudovite vrste čokolad. Naslednji prosti termin za obisk je bil ob 17:00 uri. Prepozno za nas. V trgovini smo kupili par vrst čokolade in zapustili čokoladnico. Priporočam predhodno rezervacijo. V želodnih je krulilo. Pod streho opuščene bencinske črpalke smo si privoščili pravo rustikalno malico. V kovčkih GW so se skrivali, domači salami, kruh, briške olive, pecivo. Za digestivo pa domač Jegermaister. Dame so izkoristile dvojno dozo, nam so zaradi varnosti privoščile samo majhen požirek. Kot se za vinorodne okoliše Gradiščanske spodobi, tudi nam ni manjkalo dobrega vina. Spet samo požirek. Bo že prišel zvečer naš čas, za konkreten kozarec. Dan se je nagibal proti večeru, potreba bo poiskati prenočevanje. Ob poti proti Sopronu je veliko penzionov. V St. Michaelu smo našli manjšega, z obnovljenimi sobami. Cena 60,00 EUR/sobo za prenočevanje z zajtrkom. Motorje smo varno spravili na dvorišče. Dame so si pred večerjo malo odpočile. Mi pa smo izrabili gostoljubje in poprosili za tekočo vodo, da smo malo ošpricali motorje od umazanije, ki se je nabrala na mokrih cestah. V bližnji vaški gostilni smo povečerjali, klasika, juha z jetrnim cmokom, malo mešanega mesa, dunajca, pomfrit in solata. Sladica se ve, jabolčni zavitek. Za začetek vse zalili s pivom, za zaključek pa z mankajočim vinom. (deficit od kosila). Postelje so vabile, še prej kratek pogled na vremensko napoved. Dopoldan bo vreme zdržalo, popoldne pa se obeta casino (lokalne plohe in nevihte). Smer Bratislava. ... se nadaljuje Popravljeno Maj 5, 2014. Popravil Toncek Kmet2, DXR16, Gasperr in 9 others 12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Toncek Objavljeno Maj 5, 2014 Deli Objavljeno Maj 5, 2014 (popravljeno) Zjutraj smo se zbudili v čudovito jutro. Zajtrk avstrijski, ni, da ni. Jajca, salame, siri, jogurti, kosmiči, pecivo... Razne vrste domačega kruha. Pošteno smo se najedli . Po lokalnih cestah mimo jezera Neuisleder smo se bližali Slovaški. Pred Bratislavo so obširna polja posejana z vetrnimi elektrarnami. Pogled na njih mi prikljiče v spomin Don Kihota. Vedno nekako zasanjano izrabljajo obnovljive vire energije. V Bratislavo smo prišli preko mostu Peteržalka. Bili so časi, ko sem na tem mejnem prehodu čakal preko dvanajst ur. Ena od velikih prednosti EU, so ukinjene mejne kontrole. Bratislavski grad je čudovita točka za začetek ogleda mesta. Prijazni policisti so nam dovolili parkirati motorje pred vhodom na grad. Pogled se razprostira na staro mestno jedro ter preko Donave na Avstrijsko ozemlje. Turistov veliko, od lokalnih šolskih skupin, do vedno prisotnih azijcev. Vmes slišiš tudi slovenski jezik. Živeli prvomajski prazniki, ko lahko potujemo. Po ogledu som se spustili v staro mestno jedro, se sprehodili, do Narodnega gledališča, hotela Carlton, cerkve sv. Mihaela... Obvezna kava, par spominkov. Čas nas je priganjal. Ob Donavi smo zapustili mesto, smer Estergom. Gneča na cesti, tovornjaki, šele proti Dunajski Stredi se je promet umiril. V daljavi so se nabirali deževni oblaki, nevihta se je bližala. V kovčkih so se še skrivale domače dobrote. Pred dežjem čas za malico. Komaj som pospravili ostanke, so se začele prve kaplje. Dežjake gor. Ob Donavi je začelo še pihati. V daljavi so se videli obrisi bazilike v Estergomu. Dež je ponehal. Na starem železnem mostu preko Donave, ki povezuje Slovaško z Madžarsko smo se poslikali, do Budimpešte je še 50 km. Spet je začelo deževati. V Budimpešto smo prispeli pozno popoldan. Pred dnevi sem po internetu brskal in v elektronski spomin dal zanimiv hotel z razumno ceno 50,00 EUR/sobo. Zaradi spremenljivih planov potovanja ga nisem rezerviral. Napaka. Budimpešta je bila v over bookingu. Ni mi mogel pomagati niti kolega, ki ima lokalno turistično agencijo. Svetoval mi je naj se zapeljemo do Tatabanye, ki je cca. 60 km zahodno od Budimpešte. Dež je še povečal razočaranje. Težkega srca smo zapustili Budimpešto v smeri Gyora. Nekaj mi je govorilo, da moram poskusiti srečo z namestitvijo vsaj na enem Avtogrilu na izhodu iz mesta. Občutek me ni varal. V lepem rustikalnem hotelčku ob avtocesti smo našli pet sob. Večerja self service za 6,00 EUR. Soba 66,00 EUR/BB. Za motorje smo poprosili notranje dvorišče. Težkega srca so nam dovolili parkiranje, pod pogojem, da naslednje jutro pred 07:00 uro, jih umaknemo na javno parkirišče, preden pride lastnik, ki bi se jezil. Rečeno, storjeno. Dovolj je bilo za danes. Po večerji in dveh pivih smo se odpravili spat. Zjutraj, če bo vreme dopuščalo se bomo vrnili na ogled Budimpešte... se nadaljuje Popravljeno Maj 5, 2014. Popravil Toncek gsxf750, Cartman, DAMI34 in 6 others 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Maj 6, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 6, 2014 Sam mau za dušo privezat Kočevsko Rudniško jezero. Cerkniško presihajoče jezero No ta potoček pa je ostal od Planinskega jezera Po 300km pa še prijatelju na obisk ki pa vas vse lepo pozdravlja, KrucyMucy okrevaj čim prej 3cavalli3, gsxf750, DXR16 in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Maj 6, 2014 Deli Objavljeno Maj 6, 2014 Nesi mu tablico, krucyju, da nam kaj lepega napiše Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Maj 6, 2014 Deli Objavljeno Maj 6, 2014 Nesi mu tablico, krucyju, da nam kaj lepega napiše Danes jo dobi,pol se pa pazi gsxf750, DAMI34 in thumper 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Borutt Objavljeno Maj 6, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 6, 2014 Sem mislil, da bo Snecer napisal, če se je mogoče Krucy spotaknil ob cilinder in poškodoval. Tudi Snecer ni več, kar je bil. Nezemljani, vrnite nam Snecerja nazaj. SLVR, mladench, trebor in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno Maj 6, 2014 Deli Objavljeno Maj 6, 2014 Mogoce pa ma srce in ne kamna Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se