Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih voženj 2014


trebor

Priporočene objave

tam okol žovneka pa bolj prevdno, k eni tam tud bicikliramo :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes s Tazzyjem Lož - Cerknica - Postojna - Kozina. Pred Kozino (odcep za cestno bazo) prižgala svečko za padlega sorodnika in prijatelja, na OMV na eno kofe in gas nazaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zadnji utis je od...prejšnje sobote. Začeli smo u petk, šli postojna-Krk-Lošinj po lepem vremenu, in v soboto domow. Oprani v Valbiski na Krku, pol pa nič več. Fajn izletek, fajn cestica, use fajn. 400km. Zelo sm zadovoljen, da se zimsko šraufanje tako blagodejno pozna pr obnašanju mojga starga ropotala, in da je vožnja spet čisti užitek. Dobršen del zahvale gre Rumenemu cestaku/pitstopu in Elisi.    

 

 

Hondi, Kwak in bmfl so bli cele praznike u garaži, zdej je aktualen Suzuki. Ker ma kljuko za prikolco :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....  ČS pa do Vrhnike in domov....

... :grrr

 

...še  do vranskega in nazaj proti lj :grim

422 km :krneki:

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Končno začetek sezone, malce bolj sramežljiv ampak prvi kilometri pa so le padli. Ni še prava temperatura, ne asfalta ne zraka. Kot kaže sem ratal pravi kaferejser in se najbolje počutim oz. se sploh spravim na motor, ko je nekje med 22,5 in 28,3 stopinje :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čez čisto cele praznike, ko sem dejansko bil pri motorju (drugače imava long-distance relationship Ljubljana - Šoštanj), je bilo slabo vreme. Sem imel plan it v soboto na Grobnik pogledat, ampak sem bil v petek z avtom v Novem gradu in mi je vreme s točo povedalo, da bo tudi to odpadlo. Ma sem bil dovolj trmast, da sem vseeno šel vsaj na eno 'malo daljšo' turo med temi prazniki.

 

V soboto torej štart iz Šoštanja čez Vransko proti Tuhinjski dolini - Kamnik, pa nato čez Gornji grad proti Savinjski. Tu nekje izven Gornjega Grada me je na neki ravnini (na vsaki strani gozd) pri cca 80km/h resno presenetilo nekaj hudo velikega in rjavega, ki je priletelo čez cesto....in sva se poljubila  :K :004  Nič jasno..zadelo me je v prsni koš..najprej pomislim če imam vse celo..ko vidim da ja, obrnem in grem pogledat kaj za vraga se je zgodilo.

 

No očitno sem imel bližnje srečanje z abohom (jastrebom), ki se je zaštartal iz gozda čez cesto, jaz pa v njega  :ninja: Zadel sem ga s sprednjo masko (vem, ker mi je zlomilo tisto črno šipco), nato pa ga je odbilo še vame. Hvala bogu (oz. nekomu pač) sem obstal na motorju in z motorju na cestišču. No z jastrebom se je malo bolj klavrno končalo...  :mellow:

 

S kolegom sva nato pot nadaljevala še v Logarsko dolino in nazaj čez Mozirje v Velenje na sladoled (Ohrid :blush: ) in nato v Šoštanj. Nekje eno četrtino poti je šel dež, kar je veliko bolje, kot sem sprva glede na vremensko napoved pričakoval...tako da overall, a great ride....recimo..če odmislimo tisto zelo zelo (pre)veliko mušico  :ninja:

post-21314-0-82812900-1399322272_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil Gasperr
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

 

Zjutraj smo se zbudili v čudovito jutro. 

Zajtrk avstrijski, ni, da ni. Jajca, salame, siri, jogurti, kosmiči, pecivo... Razne vrste domačega kruha. Pošteno smo se najedli . Po lokalnih cestah mimo jezera Neuisleder smo se bližali Slovaški. Pred Bratislavo so obširna polja posejana z vetrnimi elektrarnami. Pogled na njih mi prikljiče v spomin Don Kihota. Vedno nekako zasanjano izrabljajo obnovljive vire energije. V Bratislavo smo prišli preko mostu Peteržalka. Bili so časi, ko sem na tem mejnem prehodu čakal preko dvanajst ur. Ena od velikih prednosti EU, so ukinjene mejne kontrole. Bratislavski grad je čudovita točka za začetek ogleda mesta. Prijazni policisti so nam dovolili parkirati motorje pred vhodom na grad. Pogled se razprostira na staro mestno jedro ter preko Donave na Avstrijsko ozemlje. Turistov veliko, od lokalnih šolskih skupin, do vedno prisotnih azijcev. Vmes slišiš tudi slovenski jezik. Živeli prvomajski prazniki, ko lahko potujemo. Po ogledu som se spustili v staro mestno jedro, se sprehodili, do Narodnega gledališča, hotela Carlton, cerkve sv. Mihaela... Obvezna kava, par spominkov. Čas nas je priganjal. Ob Donavi smo zapustili mesto, smer Estergom. Gneča na cesti, tovornjaki, šele proti Dunajski Stredi se je promet umiril. V daljavi so se nabirali deževni oblaki, nevihta se je bližala. V kovčkih so se še skrivale domače dobrote. Pred dežjem čas za malico. Komaj som pospravili ostanke, so se začele prve kaplje. Dežjake gor. Ob Donavi je začelo še pihati. V daljavi so se videli obrisi bazilike v Estergomu. Dež je ponehal. Na starem železnem mostu preko Donave, ki povezuje Slovaško z Madžarsko smo se poslikali, do Budimpešte je še 50 km. Spet je začelo deževati. V Budimpešto smo prispeli pozno popoldan. Pred dnevi sem po internetu brskal in v elektronski spomin dal zanimiv hotel z razumno ceno 50,00 EUR/sobo. Zaradi spremenljivih planov potovanja ga nisem rezerviral. Napaka. Budimpešta je bila v over bookingu. Ni mi mogel pomagati niti kolega, ki ima lokalno turistično agencijo. Svetoval mi je naj se zapeljemo do Tatabanye, ki je cca. 60 km zahodno od Budimpešte. Dež je še povečal razočaranje. Težkega srca smo zapustili Budimpešto v smeri Gyora. Nekaj mi je govorilo, da moram poskusiti srečo z namestitvijo vsaj na enem Avtogrilu na izhodu iz mesta. Občutek me ni varal. V lepem rustikalnem hotelčku ob avtocesti smo našli pet sob. Večerja self service za 6,00 EUR. Soba 66,00 EUR/BB. Za motorje smo poprosili notranje dvorišče. Težkega srca so nam dovolili parkiranje, pod pogojem, da naslednje jutro pred 07:00 uro, jih umaknemo na javno parkirišče, preden pride lastnik, ki bi se jezil. Rečeno, storjeno. Dovolj je bilo za danes. Po večerji in dveh pivih smo se odpravili spat. Zjutraj, če bo vreme dopuščalo se bomo vrnili na ogled Budimpešte... se nadaljuje

Popravljeno . Popravil Toncek
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nesi mu tablico, krucyju, da nam kaj lepega napiše :)

Danes jo dobi,pol se pa pazi :P

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!