ribič07 Objavljeno Julij 26, 2014 Opozori Objavljeno Julij 26, 2014 Danes smo se z sodelavci odpeljali proti Koroški... Ena skupinska ob Ivarčkem jezeru BMWRIDER, Kras, igorkr in 6 others 9
Popularna objava -PrL3k- Objavljeno Julij 26, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 26, 2014 Danes je bolj vreme narekovalo, po kateri cesti se bom vozil. Torej proti Avstiji se odločim,prečkam v Cmureku, potem pa čez Vogau, Eibiswald, Lawamünd do Pliberka. Tam me je prestrašila črnina na nebu in zavijem nazaj v Slo, čez Ravne, S.Gradec in Velenje. V Velenju natočim, in v upanju da me ne dobi ploha krenem proti CE. Tik pred odcepom za Dobrno me zalije dež, nekako mi uspe uiti plohi, na srečo me ne premoči. Nadaljujem po stari cesti čez Konjice, MB,prek Malečnika, Lenart in nazaj do Prlekije. Prijetnih 350km igorkr, Kras, SharpNinja in 11 others 14
Popularna objava BMWRIDER Objavljeno Julij 26, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 26, 2014 Sem bila tik pred tem,da motor prodam. Vreme po svoje štrajka in nam poletja nikakor noče narisat,pa tudi kakega lepega vikenda ne..Pa tud praha na bavarcu se je nabralo za izvoz...In glej hudiča...Pretekli vikend wiiiiiii...2 dni šajba!!!!!!!!!!....Bavarc,srečo maš,..doma ostajaš......V trenutku plan narejen..2 dni užitkov...V tistem momentu pa telefon..MR. ŠEF......:'' V soboto ob 9ih sestanek na sedežu firme..''...Za se zjokat...Povem mojemu,ruto zasukava na štajerske konce..In že ob 5.30 pičiva po avtocesti do MB..Službene zadeve hitro rešim,šef znosen in na koncu me še vpraša kake plane mi je uničil....'' Bolš da ti ne povem'' si mislim,zrecitiram drugo verzijo ter da jo mahava mal po Pohorju sam še karto si moram v knjigarni nabavit..Preden se mi2 spraviva v motocote,jo nadrejeni že pobriše..Sonce pa že pošteno nabijalo,da sem komaj čakala,da jo nad 1000 mahneva..V knjigarni pa me šokira trgovka,ko mi ponudi že plačano karto pohorskih rajonov in reče:'' Šef ti želi lep vikend!!'' da crkneš... Zmer bolj ga rada imam.. Iz Mariborske mestne vročine (32 stopinj) jo mahneva na Roglo 1517 MNV in božanskih 18 stopinj... Se preoblečeva v pohodniške cote ter jo pičiva proti najlepšemu delu Pohorja (združujem 2 temi v vtise iz dnevnih voženj ..kot vedno.. ) Nizki borovci,lepo speljane lesene stezice,jezerca polna cvetočih lokvanjev...Človek se kar zlije s to tišino in uživa..Iz Rogle do Jezer imate hitre hoje cc 50 minut v eno smer..VREDNO TRUDA IN OGLEDA.. Ker naju je mrak že preganjal sva jo hitro žgala nazaj do motorjev ter v Kočo na Pesku,kjer sva tudi prespala..Če imate člansko planinsko izkaznico so nočitve v teh kočah 10€,brez kartice pa 20€..HRANA PA......NEBEŠKO DOBRA..Ampak res....krožnik se je tako hitro pomazal,da tud fotke mi ni uspelo nardit..Divjačina na 101 način....pa poceni.... Naslednje jutro pa gasa po MR.McAdamu in prašini in cc 35 km užitkov. Iz Koče na Pesku štartava proti Klopnemu vrhu. Na tej relaciji sem bla ziher,da me bosta Triumph in njegov lastnik poslala v 3...ne..4 krasne..Ker pot ni bla čisto nič kičasta,temveč SAMA JAMA..In za težke konje dokaj nerodna..Pa še obutev ima Triumph za na modno pisto,kar je pa sploh skregano s takimi tereni,ki sva jih tisti dan vozila...Ampak,presenetljivo..z malo več truda in kakem kancu po čelu,jima je prav lepo šlo.. ;P.. Klopni vrh Od tu dalje jo mahneva k Domu na Šumniku kjer jim okrog bajte raca in taca en kup zanimivih živali..ena izmed.. Od tu dalje pa k Domu na Osankarici In prečudovitemu Žal sva tu morala pot zaključit in pot skrajšat in sva sklenila da jo s kosilom končava kar pri hotelu TRIJE KRALJI pod Velikim vrhom ter seveda spet ob dobri divjačini in domačih skutnih štrukljih ter brusnicah...MMMMMMNNJAAMIII Vtisi fenomenalni..'' Mater,se tu dobro je'' je moj stalno hvalil..Pa ljudje so toooolkkkk prijazniii..'' A smo sploh v Sloveniji ? '' me vsake tolk vpraša.. Srečala nisva nobenega,razen miljavžent biciklistov..Zacahnala še kraje,ki jih morava odpeljat.TRIUMPHU vsa pohvala za podvig in krst.. V dveh dneh 2 motorja z gorivom,nočitvijo in vso hrano zagonila cc 170 €.. BATERIJE SO POLNE!! Sonce ne mi zdej hinavit!! SuNa, Schultz, pik1 in 32 others 35
SEBA33 Objavljeno Julij 27, 2014 Opozori Objavljeno Julij 27, 2014 Efendi, DXR16, Kmet2 in 2 others 5
motom Objavljeno Julij 27, 2014 Opozori Objavljeno Julij 27, 2014 (popravljeno) Včeraj 500 km do Lendave in nazaj... pa nobene slike. Ker sva bila pozna naju je pralo le okrog Ptuja ostalo sva pa zgrešila. Danes pa malo krajša fura do Bačkega jezera in potem še do Vrbskega jezera. Blejsko je še vedno zakon, kjer je dostop do vode na vsakem koraku, zato sva furo zaključila s sladoledom na Bledu. Popravljeno Julij 27, 2014. Popravil motom Kmet2, DAMI34, DXR16 in 2 others 5
Tedybear Objavljeno Julij 27, 2014 Opozori Objavljeno Julij 27, 2014 Včeraj 500 km do Lendave in nazaj... pa nobene slike. Ker sva bila pozna naju je pralo le okrog Ptuja ostalo sva pa zgrešila. Danes pa malo krajša fura do Bačkega jezera in potem še do Vrbskega jezera. Blejsko je še vedno zakon, kjer je dostop do vode na vsakem koraku, zato sva furo zaključila s sladoledom na Bledu. 2014-07-27 14.41.08.jpg Pa včerej popoldne si me "prehitel" na pole pozišn na semaforju v Lescah, ane???
motom Objavljeno Julij 27, 2014 Opozori Objavljeno Julij 27, 2014 Pa včerej popoldne si me "prehitel" na pole pozišn na semaforju v Lescah, ane??? Ni možno. Včeraj štartal iz Lendave ob 18:15 in prispel ob 21:15.
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Julij 28, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 28, 2014 (popravljeno) Danes sem se kljub ne najbolj obetavni vremenski napovedi in tudi jutranji radarski sliki padavin, s 3eMom odpeljal, da bi vam pokazal, kje se na poti od "Tolmina do Ljubljane" lahko izognete prometnem zastoju zaradi prometne nesreče, na cesti med Idrijo in Godovičem. Kjer manjkajo smerokazi ali "tabla kraja" sem to kar sam narisal in enkrat napisal na svoje slike ... Včeraj mislim, da sem na google maps preveril "kilometrino", danes pa še preveril radarsko sliko nepadavin. Zadnje 3 ali 4 km do doma, je 3M zopet poganjal današnji zajtrk, ker se mi ni dalo zamenjati praznega akumulatorja ... Začne se na semaforiziranem križišču pred Najboljšim sosedom in Tušem ... Mislim, da je na dvanajsti (?) sliki po vrsti, nekdanja gostilna Pr' Felkotu, kjer smo se "mladinci" pred spustom s sankami nazaj v "mesto", okrepčali še s kakšno domačo kuhano klobaso in to še "ovlažili" z nečem, kar nas je malo pogrelo in po čemer je naslednji dan bolela glava ... Popravljeno Julij 28, 2014. Popravil RobiRoberto BMWRIDER, DXR16, Keiko in 11 others 14
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Julij 29, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 29, 2014 Pa smo se šli mal potepat in seveda ne po normalnih cestah ,ampak po vseh kozjih poteh ki jih je najdel moj zvesti prijatelj in navigator Dami34....... Evo tipična cesta do Mostarja Mimo prelepe narave Tudi kakšnega selfija duo smo naredili Kakšnih 50km pred Mostarjom pa nas je začelo prati,tako da sem zapeljal pred prvi napušč in vedrili smo s pozitivno energijo saj je bilo vse lepo še pred nami. Sva se pa naučila delat gorivo,je bil odsek kjer 100km ni bilo petrola midva pa na rezervi,no mal sem jaz kriv ker sem eno zgrešil. Ko sva v Kninu končno prišla do goriva v motorjih ni niti plonk več naredilo ko si pomajal motor.V Kawo se je nateklo skoraj 19.5L goriva ,ima pa 19 literski rezervoar V Mostar prideva že pošteno utrujena,se spakiramo direkt v stari del Mostarja v apartma zraven zgodovinskega mosta,cena nočitve po pogajanjih 45€ za apartma+ zajterk. Jah kaj čem reč,žene zanese na te kič stojnice ravno tako kot mene za šank na Ljudje in turisti uživajo na mestni plaži.... Je pa nekaj popolnoma jasno s tu ne skočim pa če mi padalo namontirajo na grbo :grrr In še obalna straža David Mujamoralegić :grim Ker pa je Dami v preteklosti izgubil stavo ki se je nanašala na BMW se je moral bogato odolžiti z večerjo po Bosansko Ni mogu mimo In še nočna panorama iz Mostarja,lp BREITNER, SuNa, hajoktejn in 35 others 38
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Julij 29, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 29, 2014 (popravljeno) Iz Mostarja se odpravimo proti Mljetu,trajekt ujamemo dokaj točno.... Pol urce vožnje in smo tam parknemo pred rezervirani hotel..........o hotelu lahko na kratko povem,Wifi čista kap,če si mel srečo si lohk mal pogledu vreme,hotel je star a sobe so čiste in vzdrževane z vonjem po plesni -_- Motorje nimaš kje parkirat kot ob cesti kjer ti ga pijani avstralci obtolčejo kot jabolko,ma Dami lepo izkušnjo drugo parkirišče je zgoraj nad hotelom v borovi šumi kjer se hodijo pijani angleži pač kavsat in smola lepo impregnira lak O hrani pa same pohvale,dobra okusna in veliko izbire. Po stacioniranju smo že prvi dan raziskovali lepote otoka ki pa so iz aviona neprimerno lepše kot vživo. par slikic sledi.... Ena od redkih plaž pa še ta bolj v privat domeni ^_^ Blato,tudi dobesedno .) Pa še malo razgledov. Pol smo najdli še eno jezero"blatno" Pa še blata.....to so ta jezera s slatko vodo,tista taprava ki jih oni promovirajo pa so slana in so v bistvu morje! Če hočeš kaj videt moraš pregont kar nekaj makedama ,pol pa še prehodit Globalno gledano je otok res lep a je veliko lepši z Jahta perspektive kot motoristične,pa pohodniki tud najdejo nekaj za sebe. So pa lepi kotički tudi dostopni z motorjem,samo jih je malo ^_^ Bil sem pa testni voznik za našo grupo,prvo sem se zapodil na makedam jaz pregledal če je kaj zanimivega in poročal ostali bandi,če je bil makedam sprejemljiv za Ninjo smo šli drugače sem vtise imel samo jaz Pogledali smo si tudi znano plažo v Sapunari,ne vem če sem točno napisal pa vseno ostal sem bolj hladen kot fasciniran Ostalo sledi,lp Popravljeno Julij 29, 2014. Popravil Kmet2 She, Snečer, jami65 in 28 others 31
Tedybear Objavljeno Julij 29, 2014 Opozori Objavljeno Julij 29, 2014 Ce koga mikajo Dolomiti te dni in bi bil rad suh naj se obrne. Moj Versys je dobil naziv dvozivka ker je vec moker kot suh. Danes vedrim na juzni strani Lago di Idro. gsxf750, Ninč., Snečer in 5 others 8
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Julij 30, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 30, 2014 Še mal za popestritev teh deževnih dni Vsako jutro po jajcih smo se odpravili raziskovat otok naprej,sabo vzeli Ajdovske dobrote,nož iz JNA mal kruha iz zajtrka pa je blo... Ja smo pa meli srečo saj je padalo samo en dan ostalo je bilo kot pravo poletje Ja da nas bi ta tranmontana zadela bi lepo počistila obalo.Motorje smo imeli parkirane kar ob obali,vrjetn jih ne bi več našli med ljudmi temveč med ribami Kapetan Tvrdega nam je postavil uganko: Kaj se vidi iz vesolja? Dalmatinac pravi Kitajski zid in smeče od Kawasakija Pravi kasneje Dami ,da ima ravno pravo ime na svoji barki :grim Še par slikic morske lepote Prehod iz velikega jezera v malo loči ozek kanal po katerem se otroci zaradi močnega toka radi spuščajo.Zanimivost je da del dneva teče v eno stran drug del dneva pa vdrugo kar je pač posledica plimovanja. Ko smo se mi zabavali v vodi in okrog so stari strici počivali Zvečer se vrnemo v Odisej in si na prelepi verandi privoščimo večerjo,uživamo v Plavcu in delamo plane za jutri pik1, Schultz, igorkr in 22 others 25
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Julij 30, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 30, 2014 Jutro in gasa raziskovat,določili smo Odisejevo špiljo od hotela odaljeno 20km potem pa še 20-30min hoje po potkah ki še gamsom ne sedejo. Poškodovano koleno je stokalo jaz pa jokal toda trma ne pusti predaje :grrr Tu na sliki kurim Damija da ne upa skočit v vodo iz velike višine.....pa mi pokaže a tuki in se že slači No tu pa že leti in kriči aj em supermen :grim Višina tega skoka na oko je bila od 6-8m seveda so ženske kurle tud mene pa sem se spustil ene 3 metre nižje in še jaz skočil..........pamet in ponos enostavno včasih ne gresta skupaj,ob skoku v vodo mi je tako zategnilo rame da je tri dni moja hodila z mano na WC saj ga nisem mogel tud otrest To pa je še pred skoki in pred Odisejevo špiljo Naše dve v svojem apartmanu :evilgrin: Še ena lepa kjer se vidi višina skoka in reševalca v vodi Takole smo se nastavljali soncu in kamnom,če ste oziroma ste bolj tip za samotne plaže in nage riti potem vam ostanejo na Mljetu le takele plaže z ostrimi kamni in nič sence. Po tem nas je čakal še oster vzpon nazaj 32stopinj in 13h....prečudovito :jezen Z motorji se pripeljeva nazaj pred hotel,ženske so se uprle in so šle na hotelsko plažo,z damijem pa sva šla raziskovat del otoka ki je sicern prepovedan a tega itak noben ne upošteva.Ta del je del morske obrambe(bil nekoč)hrib je prepleten z labirinti vklesanimi v đživo skalo ki vodijo od mitraljez gnezda do topovskih postojank...... Naprimer tu sva vrebala na neprijatelje :krneki: Notri po rovih konstantnih 15-20 stopinj,veliko sob za skladiščenje orožja,prazne škatle municije,bodeče žice....... Takole so top porinili na verandi in paljbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa BREITNER, DAMI34, jakATV in 26 others 29
DAMI34 Objavljeno Julij 30, 2014 Opozori Objavljeno Julij 30, 2014 (popravljeno) Je blo kaj Romunov? Ne, so bili pa Čehi Popravljeno Julij 30, 2014. Popravil DAMI34 pik1, Kmet2 in Mavti 3
Kolen Objavljeno Julij 30, 2014 Opozori Objavljeno Julij 30, 2014 Še mal za popestritev teh deževnih dni Vsako jutro po jajcih smo se odpravili raziskovat otok naprej,sabo vzeli Ajdovske dobrote,nož iz JNA mal kruha iz zajtrka pa je blo... Iiiii, tak nož imam tud jaz iz vojske. Made in Prizren... DAMI34, Mavti in Kmet2 3
Popularna objava Scarlett Objavljeno Julij 30, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 30, 2014 Vtisi.. spet mokri štart v ponedeljek - moker: Od Loga naprej nehalo deževat, čez Reko seveda spet škropilo. V Novem Vinodolskem že mal bolj toplo in Do Karlobaga kr neki gužve (vsaj zame, ki prehitevam samo tam, kjer smem), tako da je bilo bolj luštno šele proti Starigradu.. vendar je tam v Paklenici začelo grmeti, proti Zadru pa sem opazila nekaj strel.. Ker je nebo kazalo vedno temnejše lice, sem brez postanka na masleničkem peljala proti Benkovcu. Vendar je kmalu od Maslenice začelo padati. Ni kazalo, da bi nehalo, v bistvu je postajal vedno bolj tečen naliv, zato sem odvila s ceste, da bi si končno nataknila dežjaka (ja, zdaj vem, prepozno ) - in našla krasno zatočišče: kjer sem si pripravila malico kmalu je sicer prišel na obhod lastnik parcele, ampak sva v miru malo poklepetala.. najprej v nemščini, dokler ni pogledal registrsko.. sej vem, da sem blond, ampak ne, nisem Nemka, pa tud hornetka ni BMW.. kakorkoli.. naliv je ponehal, sonce posvetilo, in sem jo mahnila dalje.. ter spet ujela isto nevihto.. grrr.. čmok čmok v škornjih in komaj sem odštevala kilometre do cilja, tam me je pričakalo malo sem si šla pretegnit krake naslednji dan pa nazaj.. štart v sončku: ki je trajal le do Maslenice, kjer so mi v lokalčku ob mostu častili domačo malico včasih se vseeno splača biti blond solo motoristka oblaki s celine so naznanjali deževje.. vseeno sem upala, da se mogoče obrne.. eh ja.. blond, a ne? No, začelo je v enem od treh mest Tribanj - nešto.. v Karlobagu je že ulivalo na polno, da mi je na pumpi blagajničarka rekla, naj raje prespim.. scanje me je spremljalo vse do Senja, tam pa malo ponehalo in sem naredila daljšo pavzo ter si privoščila nekaj malega za dvig morale za naprej: Po hrani je še sonce posvetil in šajba do Ilirske v eni uri, čeprav z mokrim asfaltom.. proti koncu še vlažen fočk (kje ste, pusiji? ) Za zaključek me je skozi Logatec (od tam naprej po AC) in še potem enkrat tik pred domov napralo na polno.. zadnjih par km smo se po AC vozili 70.. ni blo za vidt nič... in vse, kar mi je prej že odteklo iz škornjev, je bilo na novo mokro in mrzlo.. 800 POUČNIH kilometrov v 2 dneh, danes pa čajčkam Vesela za izkušnjo! sam naslednjič vseeno obvezno izven sezone in v sončkuuuuuuuu.... suzuki, -PrL3k-, Fantocci in 27 others 30
Whiskey Objavljeno Julij 30, 2014 Opozori Objavljeno Julij 30, 2014 Vsako jutro po jajcih smo se odpravili raziskovat otok naprej,sabo vzeli Ajdovske dobrote,nož iz JNA mal kruha iz zajtrka pa je blo... Še par slikic morske lepote A je biu tolk trdi ostanek klobasce, da se ga tud naravnost ni dal odrezat ? Al je pa nojžček bl tupast Dami je pa carski DAMI34 in Kmet2 2
Whiskey Objavljeno Julij 30, 2014 Opozori Objavljeno Julij 30, 2014 (popravljeno) xxxxx Popravljeno Julij 30, 2014. Popravil Whiskey
Whiskey Objavljeno Julij 30, 2014 Opozori Objavljeno Julij 30, 2014 ... ki je trajal le do Maslenice, kjer so mi v lokalčku ob mostu častili domačo malico včasih se vseeno splača biti blond solo motoristka ... in sem naredila daljšo pavzo ter si privoščila nekaj malega za dvig morale za naprej: proti koncu še vlažen fočk (kje ste, pusiji? ) Naslednjič bo spremljevalcev vsaj za en avtobus. Spredaj in zadaj. Pa tudi če bo sneg padal :grim
Scarlett Objavljeno Julij 30, 2014 Opozori Objavljeno Julij 30, 2014 Mi ni blo nič dolgčas maus in Whiskey 2
Whiskey Objavljeno Julij 30, 2014 Opozori Objavljeno Julij 30, 2014 Tega pa n'kjer ne omenjam .) Sam da si se fajn imela Scarlett 1
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Julij 31, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 31, 2014 Zadnji dan na Mljetu smo si pustili za ogledat Soline,otok Sv.Marije Magdalene in s kolesi naokrog.Cena kolesa je 40kn na uro kar se mi zdi kar fer cena,ladico na otok smo imeli zastonj v sklopu hotelske ponudbe. Ženkice so nasmejane jaz pa Dami pa bolj mrka,saj sem vendar motorist in ne biciklist Pirati se vedno dobr znajdejo Avanturist na delu ^_^ Naredili še skupinski selfi na dolgi plovbi do otočka :lol: Kot v Angliji... A otroci v nas še živijo Na koncu lahko rečem da po parih letih skupnih potovanj te Ninje ne morem popljuvat,gre skoraj vsepovsod tam kjer ne nasede ko pa nasede jo šef popljuva sam in bemti,zdej bom Versysa kupu :lol: Za zaključek : otok se splača videt pohodnikom ,nizbroj potk ,kolesarskih prog in dve cesti in cela dva policaja ,ki sta statična in ne težita če se od lokala do druzga lokala zapelješ brez čelade Iz Mljeta smo imeli plan Žabljak,Durmitor,kanjon reke Tare a se vreme ni strinjalo z nami. Po preračunavanju smo se odpravili do prijateljev v Trogir kjer pa nas je pralo 2 dni. Tretji dan smo se spogledali brez besed naložilu kufre in odrinili proti domu,Dami jo je rezal po Jadranki jaz pa sem se ločil in zapeljal na AC .Potreboval sem slabe 4ure in že sem bil v Ljubljani bulani Prevozili smo 1700km s povprečno hitrostjo 76kmh.Na 100km je bila potrošnja 6.1l in teh 1700km smo vozili 22.14h P.S. mogoče doda še kakšno besedo ali slikico Dami,lp markII, maus, SEBA33 in 29 others 32
Popularna objava Tedybear Objavljeno Avgust 1, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 1, 2014 Ker naju je v Dolomitih pralo, napoved pa povsem neobetavna, se odlociva za pobeg na jug. Od Lago di Idro mimo Brescie, Mantove in Parme, pa cez Apenine do La Spezie oz. Cinque terre. Razen zadnjih 50km vseskozi po dezju, nalivih, cez Apenine se megla in 9 stopinj. Oddlocitev za pobeg na jug...zadetek v polno. Vec naslednjic. Whitee, MARE 65, DAMI34 in 17 others 20
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se