Popularna objava DAMI34 Objavljeno Avgust 1, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 1, 2014 V bistvu je Kmet že vse napisal, seveda je dotične zadeve olepšal, kar pa je tut prav. Takole, koristni nasvet: če maš Kmeta zravn boš makedam vohal........ja vohal....možak nima pojma, da je po makedamu potrebno počas pa pazljivo (no vsaj za ninđice to vela) tako, da razen prahu, ni fotke Nasvet 2: v dobri družbi se tudi vedrenje v dežju dobro prenese. Še par romantičnih: ciciban, vandrovec, Mavti in 31 others 34
Popularna objava Danilo D Objavljeno Avgust 2, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 2, 2014 (popravljeno) Velenje, Tohinjska dolina, Vodice, Škofja Loka, Železniki, Sorica, Bohinjsko sedlo, Bohinj (ob 10 bil že v vodi :grim), Pokljuka, Rudno polje, Bled, Lesce, Begunje, Ljubelj, Ferlach, Železna Kapla, Mazirje and back to Veleje , 410km z enim keslom, pa še 1,5l je ostal notr benza Popravljeno Avgust 2, 2014. Popravil Danilo D hajoktejn, zupy199, Fazer03 in 18 others 21
Popularna objava menih Objavljeno Avgust 3, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 3, 2014 soboto kljub srednje dobri napovedi naredila 450 km brez kapljice dežja, ker sva ga obvozila Lašće-Cerknica-Planina-Kalce-Col-Avdovščina-Gorica-Bovec-Trbiž-Beljak-eEisencappel-Jezersko Turjak pik1, Kmet2, MARE 65 in 19 others 22
Kmet2 Objavljeno Avgust 3, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2014 Cufa,kam pa všečkota stisnem Cufa, shibby in BMWRIDER 3
gsxf750 Objavljeno Avgust 3, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2014 ki to je? Mangart, pogled na sever k belopeškim jezerom in Dobraču hajoktejn in motozajebant 2
dondule Objavljeno Avgust 3, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2014 (popravljeno) Danes dobil vabilo na eno pivce za živce in hajd do avtocampa Tunarica,dobil še kosilo,pol pa nazaj,od Lupoglava do meje kot v pralnem stroju,drugače pa mal prometa in lepa furca! Hvala bratec za povabilo! Popravljeno Avgust 3, 2014. Popravil dondule MARE 65, maj08, Kmet2 in 4 others 7
vandrovec Objavljeno Avgust 3, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2014 Super fotka. ..fotka je verjetno od neznanega avtorja, je pa lep kombinezon na sliki ali tisto kar je v njem.:-) Lp iz Dubrovnika. w
Popularna objava jany Objavljeno Avgust 3, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 3, 2014 Danes en krogec lokalno ker je hitro se bližalo deževje... dolina reke dragonje.. pik1, RobiRoberto, igorkr in 7 others 10
Danilo D Objavljeno Avgust 3, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2014 Današnji ftisi .... prou fajni .... iz Velenja proti MB po stari cesti, pol sm ga pa lepo piču :grim proti Radljam za Dravo , seveda na Golico , in potem Lavamund, Pliberk kjer je začel grmet pa bliskat, pade tudi nekaj kaplc dežja in potem čez mp Reht do Mežice. Nekaj ven iz Mežice se je začela rahl vlažna cesta, v Žerjavu pa je bla nalita, pridem do Črne, pa se ulija k svina, sreča da je bla vlka busna čist na dosegu :grim. Počakam 15min da se zvedri, in ga pičim čez Sleme nazaj do velenja, kjer se števc ustavi na 305km . Uf se blo fajn vozt, nekaj grenkega priokusa pa je le, glede na to da sem zjutri ob 6 vstal pa šel motor prat, glancat, mazat- kar mi je vzelo sm 4 ure cajta, in nato biu motor gniu, jutr pa z usranim na servis :grrr. Keiko, sayo in Whitee 3
kaca1 Objavljeno Avgust 3, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2014 Današnji ftisi .... prou fajni .... iz Velenja proti MB po stari cesti, pol sm ga pa lepo piču :grim proti Radljam za Dravo , seveda na Golico , in potem Lavamund, Pliberk kjer je začel grmet pa bliskat, pade tudi nekaj kaplc dežja in potem čez mp Reht do Mežice. Nekaj ven iz Mežice se je začela rahl vlažna cesta, v Žerjavu pa je bla nalita, pridem do Črne, pa se ulija k svina, sreča da je bla vlka busna čist na dosegu :grim. Počakam 15min da se zvedri, in ga pičim čez Sleme nazaj do velenja, kjer se števc ustavi na 305km . Uf se blo fajn vozt, nekaj grenkega priokusa pa je le, glede na to da sem zjutri ob 6 vstal pa šel motor prat, glancat, mazat- kar mi je vzelo sm 4 ure cajta, in nato biu motor gniu, jutr pa z usranim na servis :grrr. Sej zjutraj lohk spet zgodej vstaneš! :grim To si mogu bit v Črni tam okrog enih? ....sem gledal tist oblak od deleč...najprej je bil bel, pol je pa mal barvo spremenu pa še jokat začel Ko sem se js tam skoz (Žerjav) peljal, je bila cesta že čist dry... Se je pa vseen vidlo, da je nebo jokalo! :yes: ...naprej pa čez Sleme do TEŠa , pa po Savinjski do Pavliča (moram pohvalt - je kar nekaj novga asfalta!) , v Železni Kapli pa levo in čez Šajda pass in Cerkev do Borovelj. Ker pa je bil prelaz Korensko sedlo zaprt zaradi nesreče (žal se je tragično končala za avstrijskega motorista), sem pot do doma skrajšal za cca 100km in še enkrat preplezal ljubeljski paso...aja "Loiblpass", kjer sem potep tudi začel Kmet2, DAMI34, BMWRIDER in 3 others 6
Danilo D Objavljeno Avgust 4, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2014 ob 6:12 je tud dost zgodej, ampak tokrat sem vstal za na šiht . Šajda pass, kje točen je to, al je to hkrati kak posplošen oz. neprav izraz?
Ozzie Objavljeno Avgust 4, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2014 ob 6:12 je tud dost zgodej, ampak tokrat sem vstal za na šiht . Šajda pass, kje točen je to, al je to hkrati kak posplošen oz. neprav izraz? https://maps.google.com/maps?q=Schaidasattel,+Zell,+Austria&hl=en&ie=UTF8&ll=46.465295,14.435692&spn=0.231985,0.528374&sll=46.477709,14.470325&sspn=0.028105,0.066047&oq=Schaidasattel&t=h&hnear=Schaidasattel,+Klagenfurt-Land,+K%C3%A4rnten,+Austria&z=12
Popularna objava Tedybear Objavljeno Avgust 4, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 4, 2014 (popravljeno) Ker so zaradi vremena konecv junija Dolomiti odpadli, sva jih z našo prestavila na letni dopust. Rekla sva, da greva, četudi napoved ne bo ravno najboljša. Kam? Edini načrt je bil, da greva od vzhoda proti zahodu, iz Dolomitov preideva še v Alpe...in se voziva predvsem tam, kjer še nisva bila. Torej spustiva Tolmezzo Cortino, Arrabo, Bolzano, Pordoi...če se le da, bolj po južnih obronkih. Vreme sicer ni obetalo..sva pa naredila B varianto načrta, ki ga itak ni bilo - če bo dež, pogledava, kje ga ni in pičiva tja. Če na sever, pa pač na sever, ali pa na jug. Nikakor ne proti vzhodu, tam smo pač doma. Edino, kar sva si nekako zadala, da bova prvi dan prenočevala tam, kjer je leta 1991 Jugoslovan Franci "izza četrtka" postal svetovni prvak v skokih. Tolmezzo torej. Izvedena pot za prvi dan Ker ni bilo načrta, sva pač sproti odkrivala, kje sva. No, po lepi, res lepi cesti sva se znašla na mestu katastrofe, oktobra 1963. Gre za tole; http://www.pordenonewithlove.it/si/luoghi-cultura/o/665/Diga-di-Vajont?id_cat=10 Pod Passo Rolle pa se je začelo...dež. Dilema..počakati, al dežjaka nase in gasa. Ko sem videl, da so nasproti vozeči motoristi vsi v dežjakih, je bila odločitev lahka Itak...kot pravimo hribovci; ni slabega vremena, je le slaba oprema. Čakanje. a Na Passo Role je bila celo suha cesta. Po prihodu v Tolmezzo...malo razočaranja. Ne vem no...pričakoval sem Kranjsko goro, dobil pa Trbovlje. Narediva krog, dva po mestu in pade odločitev, da tu...pač ne bova prenočevala. S seboj sva imela karto Alpe 1: 800 000, katera nama je bolj malo koristila. Ker nisem ravno ljubitelj tehnike, GPS, jev, najnovejših aplikacij na GSM-jih in ostale tehnologije, uporabljam metodo; "kartu čitaj, seljaka pitaj". Zavijeva v dolino Val di Fassa in že po par kilometrih prideva v Moeno. Čeprav je samo malo odmaknjena od Canazeia, kjer sem bil že kar nekajkrat, tu še nisva bila. Mestece urejeno, lepo...poiščeva hotel na začetku mesteca (70€ za 2 + zajtrk). Lastnik me je spominjal na tankista iZ ALO-ALO. Motor v podzemno garažo. Super. Popravljeno Avgust 4, 2014. Popravil Tedybear skalaprava, Schultz, igorkr in 14 others 17
Fazer03 Objavljeno Avgust 4, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2014 Po prihodu v Tolmezzo...malo razočaranja. Predazzo si mislil. ... Ja dobro si napisal: ena zaspana vas. Moena pa je bila svoj čas, ko še ni imela obvoznice, tudi dosti bolj obljudena in živahna v poletnem času.
Tedybear Objavljeno Avgust 4, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2014 Ej, hvala za opozorilo in popravek. Pa trikrat sem šel urejat...
Snečer Objavljeno Avgust 4, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2014 Ej, hvala za opozorilo in popravek. Pa trikrat sem šel urejat... Kak pa gre kaj motor na prelaze, ker v enem testu je "komaj" prišel na Vršič z dvema DAMI34 1
Popularna objava Tedybear Objavljeno Avgust 4, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 4, 2014 (popravljeno) Drugi dan...ob petih zjutraj me zbudi dež. Kaj dež, jebemtiš, naliv. Pa gledam na spletu meteo moena.it, meteodolomiti.com, acuweather moena.com...vse možne strani za vreme v Dolomitih, povsod piše možnost padavin, drugače pa pretežno oblačno. A tu ga zliva direktno iz kible. Med zajtrkom že delava načrt, da bova pač podalšala bivanje tu še za kak dan, ko dež preneha. No, ne povsem..v času odjavljanja, pakiranja...je rosilo. Navlečeva dežjake, vmes pade odločitev. pogledat Agnellijevo vas in potem proti jezeru Lago di Idro. Plan in izvedba drugega dne. Cesta Cavalese - Ora je en sam spust...ovinki pa odprti, asfalt odličen. Pravi raj za "tišače", predvsem v breg. Če le ni preveč prometa. Ta dan je bila kar gneča, pa še deževalo je. Vse močneje. Tako se spodaj pokaže Ora. Tu gor gre cesta v Madonno di Campiglio, ki jo je za svojo zimsko "rezidenco" izbrala družina Agnelli. Tam baje v 60-ih letih. Nekje sem to prebral... Krog pa Madonni....turobno vzdušje. Nikjer nikogar...še natakarica je potrebovala 10 minut, da je "skontala" da ima na terasi pa le dva gosta. Madona. Na tem parkirišču pred Madonno je razgledna tabla, kjer piše, da gre za "uradno" enega najlepših razledov v Dolomitih. Na gorsko verigo Brenta. Slika je res fenomenalna, žal pa razgled tega dne ni mogel potrditi tega. Sem raje preveril, kako je z verigo v dežju. Mimo Trenta proti Lago di Idro. Jezero in naselja okoli nič posebnega. Pač turizem za nezahtevne domačine in Nizozemce, ki jim je malo vode in hribi okoli več kot dovolj. Prenočevala sva na južni strani jezera v restavraciji z apartmaji. Lastnica vitalna khm 55-60 letnica je rekla, da tako porazne sezone ne polni. V terminu, ko bi imela zasedene vse sobe (nove, moderno opremljene, masažne tuš kabine.. .) sva bila edina gosta. 38€ po osebi + zajtrk. Popravljeno Avgust 4, 2014. Popravil Tedybear Mia, Schultz, pikolo in 14 others 17
Tedybear Objavljeno Avgust 4, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2014 Kak pa gre kaj motor na prelaze, ker v enem testu je "komaj" prišel na Vršič z dvema Sem bral ta test. Ja, primerjali so ga z dvovaljniki, ki imajo seveda pri izhodu iz serpentin nekaj prednosti v prožnosti motorja. Tako da...če bi bila na njem značka proizvajalca iz centralne Evrope, bi bila ta pomankljivost predstavljena kot prednost, oziroma kot dobra lastnost, da te prehudo ne "izstreli" iz ovinka. Kaj čmo.... Fazer03, Snečer, DAMI34 in 1 other 4
Popularna objava Cartman Objavljeno Avgust 4, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 4, 2014 (popravljeno) Sobota se je začela odlično. vsi petkovi hrabreži so odpovedali sobotno furco, in sva jo urezala sama z MojoMojo...Postojna Nova Gorica, Tolmin Kobarid. kava. Precej malo prometa, lepo vreme in zmerne temperature. Odlično. V Žagi levo na omiljeno Učjo, pa čez Rezijo desno od vasi, proti Tarcentu, Huminu/Gemona Del Friuli, do Kluž/Chiusaforte na Nevejsko Sedlo, kjer mi je vsake tolko zasmrdelo po Ilirski Bistrici. Ko Hondič po pavzici na Rabeljskem jezeru ni več dal cahna, se je smrad razjasnil. 222km je pisalo, predno se je oglasla Triglav asistenca. Kamjon in 3 ure tenstanja PO STARI CESTI DO POSTOJNE. : part of the problem, montiran aprila 2013 part of solution, strašno žalostna slika, ampak asistenca je res carska v takem primeru. final solution Yuasa je včasih nekaj veljala. Popravljeno Avgust 4, 2014. Popravil Cartman BMWRIDER, DAMI34, skalaprava in 9 others 12
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Avgust 4, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 4, 2014 Že včeraj zvečer sem obema mojima povedal, da če bo zjutraj asfalt suh bom zopet "od3eMal" na smučišče Črni vrh nad Cerknom, kjer bom slikal še "mali in veliki olimpijski bazen", pri čemer sem pa pozabil, da imajo na Črnem vrhu "svojo postojanko" tudi Cerkljanski radioamaterji. Ker je "bife" odprt od devetih zjtraj do osmih zvečer, sem naročil kavo "za nekdanjega mopedista in sedanjega ??? s posebnimi potrebami", ki mi jo je natakarica, potem ko sem ji to tudi razložil, prinesla z neizigranim nasmeškom na svojem obrazu ... Med vračanjem nazaj proti Cerknemu, mi je cesto, še makadamsko, približno 20 m pred mano prečkala "zunanja sodelavla national geographic wild chenela", ki pa najbrž ni imela ali imel časa, da bi mi pozirala (poziral), ker se ji (mu) je najbrž preveč mudilo v hrib, "s svojim rogovi naprej" ... Tabla Cerkno, za katero mi je prejšnjič na canonu zmanjkalo LiPo akumulatorja, je v zelo zanmljivi "prostotski kompoziciji" (?) ... Danes sem 3eMa moral poganjati na jutranji zajtrk samo od Spodnje Idrije do doma = 2 km ... Sicer malo z zamudo, toda jutranja megla se je začela "sušiti" šele malo pred Cerknim ... Tudi mcadam je bil že suh ... DXR16, jany, DAMI34 in 10 others 13
Popularna objava Tedybear Objavljeno Avgust 4, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 4, 2014 (popravljeno) Dan 3. Zjutraj se zbudiva v deževno jutro. Gledam napovedi...200 km okoli in okoli padavine. Le obala tam daleč na jugu je v soncu. Med zajtrkom okvirni načrt....cilj La Spezia. Takole smo jo potem "drajsali". Prvi del poti do Brescie, mimo Mantove in Parme, je bil pravi preizkus živcev. Iz današnje perspektive je bila to pač samo pot v stalnem dežju po širokih magistralkah..ampak...dež, tovornjaki, tovornjaki, tovornjaki... niti enega samega motorista, še skuterašev ni bilo nikjer...Še danes mi ni jasno...ali je bil umazan dež. ali pa cestišče...vsakih 15-20 minut sem se moral ustaviti na črpalki in obrisati sprednjo šipo. Gledam motor...groza...tam, kjer bi moral biti bel, je bil rjav ali siv. Tam, kjer je ponavadi črn, je bil svetel... Zadnji kufer..na ključavnici in okoli nje toliko svinjarije, da sem moral s steklenico vode oprati tudi njo. Če sem hotel brskati po kovčku. In potem še zgrešim nekje pri Mantovi pot za Parmo. In greva po nekih lokalnih vukojebinah..ob samih farmah...smrad neznosen...pogled na kanale ob cesti...bruh. Na nobenem smerokazu ne Parme ne kateregakoli kraja, da bi ga lahko primerjal z najinim zemljevidom. Sredi neke vasi se pogovorim s starejšim možakom. Čeprav v Italijanščini poznam le nekaj fraz, številk in osnovnih pojmov, sva preko sinistre, destre, čuha-*čuha (vlak), arrivo..prišla do rešitve. Slik od tam...niti ene. Za Parmo dilema. Preko Apeninov, ali po AC. Deževati je nehalo, časa še dovolj...AC je za pussije. Gremo v hribe. Mater "vot a mejka di mistejka". Cesta zmahana ala Vršič, pa spet dež, Pa še megla. Niti enega vozila, da se mu prilepim za rit. Muka, muka Tedybear in čisto sam si kriv. Naša je bila raje kar tiho.... No kar naenkrat pa Passo Cisa. In spomenik Simonceliju. Na vrhu le srečam Italijana z "Raza TEX-om". NIč mu ni bilo jasno. Po pol ure vožnje po AC je iz julijske La Spezie prišel direktno v November. Nadaljujeva navzdol. Cesta do La Spezie prometna, ozka, na počivališčih polno smeti, ob cesti ravno tako.... Sama La Spezia...spet razočaranje. Pristanišče, pa industrija, pa vojna baza. Na črpalki (ponovno) brskam po netu, kako je s prenočišči v tem mestu. So, so ampak...ne..tu že ne. Med tem brskanjme me prešine, da gre mimo mene veliko avtov z NL tablicami. Tam, kamor gredo oni, nekaj mora biti. Gremo...zasledovanje se je splačalo. Po par km prideva v prijetno mestece Lerici. En krog okoli..malo po centru. To je to. Tu ostajava vsaj dva dni. Lerici Spala sva tule. Hotel je iz časov, ko so v Torinu še risali Fiat Mirafiorija (se ga spomnite, lepotca??). Prideva na recepcijo (še v dežjakih). Sivolasega, do potankosti urejenega gospoda nagovorim z Good evening, do you have a room....pa se zadere na ves glas Karlaaaaa. Karlaaaaaaaa...ej moška populacija..izza vogala pride (hči) gospodična okoli 20-25, rdeča oprijeta obleka ravno prave dolžine in dekolteja, očala Drago&Gustl, popoln make-up..Gina lolo......ma kupim to sobo, pa kolikor že bo. Že zaradi nje. 80€+ zajtrk za dva. Popravljeno Avgust 4, 2014. Popravil Tedybear Snečer, ForU2, gsxf750 in 10 others 13
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se