Popularna objava jakATV Objavljeno Avgust 15, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 15, 2014 En teden star greh. Vsi rinejo proti morju, ker mi ni do " gužvanja" se odpeljem v nasprotno smer, kjer so hribi. Villach (Beljak) in Beljaška Alpska cesta, ki se začne pod znanim skakalnim centrom. Pogled na Julijske Alpe, spodaj je obkroženo Korensko sedlo od koder sem "pripujsal". Villach (Beljak) Faak see (Baško jezero), kjer se bo septembra spet dogajalo. Gmund, preko katerega je vodila glavna Rimska povezava med Dravsko dolino in Salzburgom. Nadaljujem v dolino stoterih slapov. Evo ga, v vsej svoji veličini. Gorenjsko pranje mopeda Da se ne bom samo po hribih klatil, si ogledam še Koroška jezerca. Na Jesenicah gledam, gledam. Ja prav vidim. Mia, Fantocci, SuNa in 23 others 26 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Avgust 15, 2014 Deli Objavljeno Avgust 15, 2014 (popravljeno) še ena iz prejšnje sobote, iz Prelaza Schaidasattel nad Železno Kaplo pa do Borovelj Popravljeno Avgust 15, 2014. Popravil Danilo D kamionar, Kmet2, Bostjan L in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarlett Objavljeno Avgust 16, 2014 Deli Objavljeno Avgust 16, 2014 @nejcgs, bila je le misel, izvedba bi bila odvisna od moderatorjev. Se en vtis od nedelje, aerodrom Otocac: Kmet2, DXR16, vandrovec in 6 others 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava nxyz Objavljeno Avgust 16, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 16, 2014 Vtisi so čist vredu tema, nekateri še ne poznamo toliko Slovenije in okoliških držav in nam ideje v tej temi za kakšne izlete res prav pridejo. Teden dni stari vtisi: Ideja greva v Louisa čez Ljubelj, nazaj čez Korensko sedlo. Štart kot vedno Kamnik, čez Ljubelj: Če si genij odpiralnih časov ne preveriš preden greš od doma, prispeš do Louisa, snameš čelado, se obrneš proti trgovini in vidiš kako zaklepajo vrata :grim Zapirajo ob 18.00, pogledam na uro, 18.01 No, nekega sekiranja z moje strani ni bilo :glare: Faaker see Bi kar bil tak vikend Potem pa čez Korensko sedlo, štart v hrib, nekje na sredini vzpona pred menoj 2x fajn poči in atv se ustavi Lastnik bi ga v tistem momentu najraje poslal-lepo rečeno v travco in kakšno drevo :grrr Se spusti nazaj po cesti na primerno mesto za ustavljanje in išče napako. Meni je šlo po glavi kako vraga bom pripeljala tja avto in prikolico, navadno že peljem ampak to veliko, širšo od avta...avto bo totalka prikolica pa tudi Druga ideja, naju peljem domov z motorjem po avto, hm ampak moj motor je samo za eno osebo, to ne bi šlo Ob teh groznih mislih že slišim, varovalka je šla, ok, ni panike Ker moj dragi zmore, 5 minut in varovalka je bila menjana z drugo, pregorena pa za silo popravljena, da sva šla do doma Vmes se je ustavil še prijazen avstrijski motorist in spraševal, če kaj pomaga, lepa gesta Na vrhu je bila volja za afnanje že prava Poziranje Še hitra ugotovitev napake doma, staknjeni konektor. Zaradi take neumne stvari je šel atv skoraj v tri krasne Živčki živčki :grrr Nabralo se je pestrih 240km. Vmes dobila ideje za pot za ta vikend RobiRoberto, vandrovec, Kmet2 in 11 others 14 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 16, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 16, 2014 Pa da presekamo to diskusijo z jutranjim vstajanjem v Plužinama :grim Vse spokojno in čaka da obrnem ključ in končno prečim Durmitor Še prej pa zajterk v eni od lokalnih zvonova z Wifi kjer se seznanimo z vsemi današnjimi aktualnimi novicami :grim Mal čez luknje........ Mal po travi..... sam nisem nek enduraš mi je bolj blizu asvalt in makedam,toda pogled na travnate ravnice in gore te kar vleče da mal zapelješ s ceste Ja s Pikom sva našla kar nekaj bližnjic po katerih študent(Dami) ni mogel za nami :grrr Tako med nami,tud ulegu sem se ene dvakrat po teh travnikih,slik sicer ni ker sta se una dva papka tok režala :glare: Na koncu sm s trmo vseeno pripeljal motor in sebe celega na pot nazaj,pogledi so nori,splača se videt V teh krajih pa se preživljajo predvsem z živinorejo in turizmom,zato na cesti previdno saj so koze,ovce in krave povsem ravnopravni udeleženci v prometu,skratka drobnica je vsepovsod....... Prav tako so kamor obrneš glavo tudi pastirji...... :blink: In ko človek misli da je videl vse vidi na vrhu Durmitorja še baletko...... :surrender: ..... Še mal panorame.... No ja obnašat se ne znata Durmitorske Ride :hooray: Na koncu pa jaz in moj Miško Pik pa iz ljubusumja iz ozadja"za vas dva je sam tole".............................. :lol: To je bil Durmitor,oglasim se še iz kanjona reke Tare(drugega največjega kanjona na svetu) Ozzie, pik1, sayo in 39 others 42 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ninč. Objavljeno Avgust 17, 2014 Deli Objavljeno Avgust 17, 2014 prijetna nedelja... okoli 270km, medvedje ride- ki mi čisto po pravici niso za dol past, prva policijska kontrola v petih sezonah- fantje fejst in prijazni, itak; naprej za Laško- kosilo, še na hitr dogovor da skočiva na Celjsko kočo, za kar mi je blo v trenutku žal, ko sva zavila na pot za gor... adijo pamet! gor še kava in gas za Celje- Vrasko potem pa vsak na svoj konc... DAMI34 in Mia 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Avgust 17, 2014 Deli Objavljeno Avgust 17, 2014 kdo bi verjel, da sem bil tud js danes na koči celjski :grim ...... pa še en ftis od tam dol :grrr vandrovec, Dr_Jakob, strajnarR in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kamionar Objavljeno Avgust 17, 2014 Deli Objavljeno Avgust 17, 2014 kdo bi verjel, da sem bil tud js danes na koči celjski :grim ...... pa še en ftis od tam dol :grrr 20140817_150848.jpg Dostavljaš "ftise" tudi na dom? trebor 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava SharpNinja Objavljeno Avgust 17, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 17, 2014 Čist prelep dan za doma bit, tko d sva štartala takoj, ko se je dvignila megla....mal je blo mraz, celih 15 stopinj, sm dobr da mamo gretje ročk :grim ....Domžale-Vrhnika-Idrija-Most na Soči (na tej relaciji so semaforji vsake 100 metrov -Doblar-Solkan-Nova Gorica in čez Kras, ker moj stroj ga še ni okusil ....Miren -Opatje selo-Kostanjevica na Krasu-Komen-Štanjel-Dutovlje-Tomaj-Sežana.....luštne in prazne cestice in vonj po borovcih :yes: . Potem pa proti Istri, ker tam tud še nismo bli: Divača-Kozina-Praproče-Podgorje (da se izognemo gužvi)-Jelovice....iiiiii lep razgled Dane - Buzet....ozke cestice med borovci in brinom, tiščat se sicer ne da ampak borovci takooooo dišiiiiijo, pa še srne sva vidla-Lupoglav-Vranja (mal smo se lovil z zemljevidom, plan je bil vidt tud jezero Butoniga, sm ni ratal, bo za drugič)-Paz-Cerovje-Pazin-Motovun (luštno istrsko mestece ). Istra je v glavnem zlo lepa in v notranjosti ni gužve po cestah. Buzet-Sočerga (kr dobr gužva)-Kubed-Črni kal- Senožeče-Razdrto (tle sm čist vn padla, k je en butl od modela za cestninsko za ovinkom parkiral sred ceste in odpiral vrata avta.....moj je reku, d dobr d sm mela vizir zaprt, drugač bi ga lohk ugriznla :krneki:)- Postojna-na Ridah polno folka-LOgatec-Vrhnika-Lj-Domžale....480 km, temperatura glih taprava, razn zjutri, k je blo mrazzzzz. Keiko, Ninč., DAMI34 in 9 others 12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Avgust 17, 2014 Deli Objavljeno Avgust 17, 2014 DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava jakATV Objavljeno Avgust 17, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 17, 2014 Ven iz meglene Ljubljane. "Rana ura, zlata ura" Martuljkova skupina.(zjutraj) Mangart iz Italjanske strani. Tomlezzo. Kötschach Mauthen " Edelvais" :evilgrin: Na druga stran dol. Pa po ta "stari cesti" gor. Martuljkova skupina (zvečer). 654 lepih, ki bodo ostali v srcu. Whiskey, kamionar, Scarlett in 24 others 27 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matej207 Objavljeno Avgust 17, 2014 Deli Objavljeno Avgust 17, 2014 Danes moral peljat na sladico... bla lepa nedelja Kmet2, Ninč., maus in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava trebor Objavljeno Avgust 17, 2014 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 17, 2014 Da se še jaz oglasim po dolgem času :grim . Danes sem se po dirki v Brnu počasi zmigal in spravil motor na plano. Sploh nisem vedel v katero smer bi se odpeljal, zato sem za začetek šel kar za nosom, ki me je vodil proti Gorenjski. Med potjo po AC do Brnika sem se spomnil, da bi šel do Trbiža in potem po italijanski strani proti Novi gorici. Pogled v nebo mi je povedal, da je tam več oblakov, kot nad Karavankami. Ker sem šel na izvozu za Brnik dol, sem se pred Kranjem spet spravil izkoristit vinjeto. Na odcepu za Tržič pogledam v vzvratno ogledalo in vidim belega Forda, ki se je peljal za menoj. Ker nisem bil siguren, kdo ali kaj je bil noter, sem se vozil lepo po predpisih do konca Tržiča in tudi skozi predore do prvega dela ceste, ki je dovoljeval prehitevanje. Mečkača pred seboj sem nažgačkal v drugi na polno in zraven gledal v ogledalo. Seveda je bil bel Ford takoj za menoj . In spet sva se vozila po predpisih , 90, pa 60, pa spet 90, dokler ni dec obupal nad menoj in obrnil pri koncentracijskem taborišču pod Ljubeljem. V slovo sem mu še pomahal in se z "normalno" hitrostjo odpeljal dalje . Na avstrijski strani sem se odpeljal do Celovca in tam zavil desno proti Velikovcu in tam zopet desno proti Železni kapli. Natiščal sem do vrha Jezerskega in se potem spustil nazaj v dolino, da bi šel po bližnjici čez Pavličevo sedlo domov. Ker sem prevozil že 170 km od prejšnjega tankanja, sem se vrnil nazaj do črpalke, kjer sem tankal cenejši bencin, pa ne samo to, nisem niti vedel, kje so pri nas v zgornjem toku Savinje odprte črpalke. Sledila je vožnja nazaj gor in nato spust proti Logarski dolini. V Radmirju sem zavil desno proti Gornjemu gradu in sledil je še vzpon na Črnivec ter nato samo še spust skozi Stahovico proti Ljubljani. Od doma sem šel par minut pred četrto popoldne in se vrnil ob 20:20. Naklepal sem 276 km. LP Robert 1.) Velikovško jezero 2.) Velikovško jezero 3.) Železna kapla 4.) Pogled proti Pavličevemu sedlu vandrovec, Kmet2, DAMI34 in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Avgust 18, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 18, 2014 (popravljeno) Včeraj popoldne se je ugodna vremenska napoved ureničila in s 3eMom sva so odpravila do rojstnega kraja pisatelja Franceta Bevka, do njegove rojstne hiše pa ne, ker so mi "domačini" to zaradi ceste "gor in dol" to odsvetovali. Za dostop do Zakojce sem Izbral pot, ki mi jo je priporočil moj nekdanji sodelavec iz Šebrelj, vendar me je precej negativno presenetila, ker je na njej tudi kar nekaj makadama, na katerem mi je pri vožnji brez pomoči elektro motorja uspelo celo izgubiti ključ "ugasnjenega" akumulatorja, ki mi ga je potem prijazen domačin na mopedu celo uspel najti, ko se je "malo zapeljal" po moji prevoženi makadamski poti in sicer, ko se je že vračal nazaj proti meni, da bi mi povedal, da ga ni mogel najti. Izgubo ključev sem ugotovil pred slikanjem edine slike na kateri je tudi 3eM in sicer, ko sem preverjal, če je pred spustom akumulator že izklopljen. Ker sem med vračanjem iz Zakojce, po drugi cesti, zgrešil odcep za Bukovo, sem se pripeljal skoraj na Most na Soči in zaradi tega zadnjih 15 km prevozil s pomočjo včerajšnjega kosila ... Slik sem poslikal okrog 40 in poskusil bom vse tudi objaviti in obljubim, da tega ne bom ve poizkušal, kakor tudi takih "3eMovskih podvigov" ne več ... Popravljeno Avgust 18, 2014. Popravil RobiRoberto DXR16, trebor, Ninč. in 19 others 22 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Zivnorc Objavljeno Avgust 18, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 18, 2014 Včeraj s svojo madam popoldne pihnila proti Kolpi. S seboj sem vzel 8kg fotografske opreme, ni bilo pa placa še za spominsko kartico ... ki je ostala doma v računalniku.. ... tko da mi je uspelo samo tole vtisniti v mobilca.... maus, Schultz, gsxf750 in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Schultz Objavljeno Avgust 18, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 18, 2014 V četrtek po dežursvu je bilo splanirno, da neglede na zelo obetavno napoved, jo pičim po hribih. Vtise bom stisnil v 3. objavah za vsaki dan posebej. No pa začnimo. Štartal sem od doma ob 12.00. Navlekel sem si dežni kombinezon in gasa. Današnji cilj je bil mestece Morbegno v Lombardiji. Od Monfalcona do Benetk me je pralo kot za stavo. Nato pa kot, da bi odrezal z nožem se zjasni in prikaže magičnih 30°C. Takoj po Benetkah sem naredu eno kofipavzo in si slekel dežjaka...sej je bil že čisto suh...savnanje pa nisem imel v mislih. Nato sem jo ucrl naprej...in ob 15.15 sem bil že pri Gardskem jezeru. Mislim sem nadaljevat po teh hribovitih cestah, samo so divjale nevihte in sem nadaljeval do Bergama. Tu se je sever sčitstil in sem jo po lokalni cesti ucvrl proti San Pellegrino Terme, kjer je doma " 'rančata san pellegrino". Nato pa čez prelaz San Marco v mestece Morbegno. Pri spustu lahko naletiš tudi na ovire. Po nastanitvi v Hotelu sem si malo pretegnil noge. Nadaljevanje sledi. vencel, Keiko, DXR16 in 14 others 17 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Schultz Objavljeno Avgust 18, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 18, 2014 (popravljeno) 2. Dan: petek 15.8.2014 Zbudil sem se v deževnem jutru. Po zajtrku sem se spakiral...pogledal v zaprto oblačno nebo....jah nič ponovit bo treba vajo. Oblekel sem se v dežjaka in v laganem tempu nadaljeval proti Švici. Pri jezeru Como je nehalo deževati in proti zahodu se je že malo svetlikalo. Še vedno v laganem tempu sem nadaljeval proti mestu Lugano, kjer se bohoti tudi jezero. Pred mejo v mestu Porlezza sem si samo prvošču eno . Po prihodu v Lugano sem zavil na sever za prelaz San Bernardino. Jezero Lugano in mesto Bellinzoma s ptičnje perspektive. Nato pa v normalnem tempu naprej do vrha prelaza. Še utrinki: Na vrhu sem si prvošču eno kofe in čik pavzo. V 20 minutah se je vreme spremenilo. Iz kao lepega je samo zapihal severni veter, in mi takoj dalo vedet, da moram spizdit v dolino. Spust: V dolini pa je pričelo deževati, spet sem ponovil vajo in v dežni garnituri naprej do naselja Spluga, kjer sem se ustavil za kosilo. V eni fejst oštariji sem pojedel en krožnik pašte in spil eno kokakolo....23 švicarskih frankov...bogato. Ko sem si potešil lakoto sem nadaljeval za prelaz Spluga...lagani tempo...cesta je bila mokra in spolzka...malo je še rosilo Na italijanski strani že skoraj pri Chiavenni se je ponovno zbistrilo in sem užival ovinke. Tu sem zavil nazaj proti Švici in sicer za prelaz Maloja. Pred mejo pa se je samo stemnilo in je padalo kot iz škafa. Takoj po meji sem se ustavil na bencinski pumpi, da sem napojil konja.....in počakal da je šlo ta hujše mimo. Nato pa v sončnem vremenu naprej. Po kratki pavzi pa narej za St. Moritz, kjer sem nadaljeval v Italijo preko prelaza Bernina. Še utrinki: Nastanil sem se v mestecu Edolo. Nadaljevanje sledi. Popravljeno Avgust 18, 2014. Popravil Schultz SuNa, Scarabeo 500, Maximus in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Schultz Objavljeno Avgust 18, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 18, 2014 (popravljeno) 3. dan: sobota 16.8.2014 Po zajtrku ponovno v sedlo in gasa. Na križišču na koncu mesta...jug oblačen, vzhod pa sončen...ker sem hotel prevozit poti, k jih še nisem sem izbral oblake....pa naj bo kar bo. V mestu Breno sem zavil za prelaz CroceDomini. Lokalni prelazek...glih za en avto. Ampak okolica je čudovita. Grad nad mestom Breno: . Nato pa proti naselju Bienno: (Biennski župnik mora kasirat kar dobro škrapco, da ma zlate kipe) ...in proti vrhu... po kofitajmu pa v dolino...počasi kot po jajcih. Na koncu te lokalne cestke se odpre pogled na jezero Idro. V dolini na križišču sem zavil proti severu za Riva del Garda in po regionalki, ki je živa poezija, sem ujel jezero Ledro. Takoj po seriji tunelčkov sem zavil desno po lokalni cesti proti severu za Molveno in Andalo. Pot me je vodila čez en prelazek. utrinki Riva del Garda: in potem dalje....čez prelazek Ballino v Terme di Codano, kjer sem si prvošču kosilo. Po kosilu pa dalje za jezero Molveno. Tu sem praktično bežal pred nevihto. Prišel v mesto Mezzolombardo in malo gledal kam naprej....sever oblačen...nevihten...jug lep. Krenil sem na jug do Trenta in potem po regionalni cesti za Cavalese. Ta del ceste je tudi čudovit......ni blo niti cajta za slikat. V vasi Molina sem samo napojil konja in že jo mahnil proti prelazu Manghen. Na vrhu pa sem naredu kofitaj pavzo še zame. Vendar sem jo kar kmalu ucvrl v dolino, ker vreme se je hitro pričelo kisat. spust s prelaza.....še zadnja slika preden me je zajel dež...........vse do mesta Longarone. Pralo me je vse do Belluna. Nato pa sem jo zavil proti Longarone-ju, ker se je na severu že kazal sonček. Tu pa zavil levo za jezero Barcis in jo v hitrem tempu (cesta je bila suha) ucvrl mimo jeza Vajdont. jezero Barcis Pri Barcisu sem si privošču na hitro eno pizzo, ker sem hotel biti še pred temo na AC. Vendar sem se en malo uštel s cajtom in sem od San Daniele del Friuli pa do AC vozil v temi. Vsaj srn ni blo. V Udinah pa na AC in gas proti domu. Par km pred domom sem stisnil še zadnji utrinek: Tako....prišel sem srečno in v enem kosu. Nabralo se je vsega skupaj 1474km. Od tega je bilo 470 km po AC preostanek po ostalih cestah. Vreme ni bilo perfektno, vendar sem prav tako užival. Švica je lepa, urejena in draga...razen bencina, ki je ista cena kot pri nas samo boljše kvalitete. Popravljeno Avgust 18, 2014. Popravil Schultz Keiko, SuNa, pik1 in 23 others 26 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava kaca1 Objavljeno Avgust 18, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 18, 2014 (popravljeno) Ker sem včeraj zgrešil pisto in se pristanek ni najbolje posrečil , sem se odločil, ker ni daleč od tega raufnka, da grem pogledat, kako je kaj na drugi pisti.... Saj se mi je zdelo - tu se zmeraj kaj dogaja! Aha, gume že škripljejo pa grmenje motorjev se tudi že sliši :naughty: ....neki hudi bolidi.... pa še njegova rit Res hude mašince, ampak.... . . . . . . . . mjčkeni so!!! Glej tole - temule so moral odrezat nos, da se je šofer sploh lahko cel zbasal noter... :grrr So bili pa Avstrijci pridni! Od lanske jeseni so precej postorili tam okrog piste. Za primerjavo mogoče tole - lani... letos pa...; lani... letos pa... in še precej drugih stvari. Mogoče pridem pogledat še kaj jeseni, danes pa čez Sv. Janeza in Hohentauern proti Triebnu Vreme, ceste in razgledi odlični! Je pa treba bit mal previden, če se, recimo, nameniš prečkat kakšen "pass"! Ja, prmejduš, saj cesta ni igrišče....no,...pašnik! Prekl... kozee! Tele koze se nič kaj dosti ne dajo motit, ko se spravijo "umivat" kakšen, ob cesti parkiran, avto Na vrhu Solkpassa pa....a lahko malo EPP-ja za ta novi model givijevega kufra?..... Ampak vsa čast možakarjem iz Nemčije - niso bili le na enodnevnem izletu starodobnikov, ampak so dejansko potovali s temle "rjavinami" Nisem prej nekaj hvalil ceste? No, na drugi strani, dol proti Muravu je celo nekaj makadama! Mislim pa, da sosedje že nekaj delajo na tem, da se bo tudi tu dalo v bodoče lepo peljat. Čeprav asfaltirana, je pa bolj boga - podobna našim, cesta čez Flattnitzerhohe od koder se spustiš v Feldirchen, ob jezeru nadaljuješ do Beljaka in se preko Korenskega sedla vrneš v našo "Kuro". Sem že omenil lepe razglede? . . . . . . . . . - ampak nekaj (v levem sp. kotu) pa le mora pokvarit vtis, a ne?! :grim Pa še ruta: Popravljeno Avgust 18, 2014. Popravil kaca1 Mia, ciciban, DXR16 in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ciciban Objavljeno Avgust 18, 2014 Deli Objavljeno Avgust 18, 2014 špilu bootleggerja in se vozu okol ter kupoval domače žganje za sodelavca. Domov dobesedno pricingljal z vsemi flašimi v enem kosu. Kraj zločina Krško polje. cca 100km, pa sploh nevem od kje. Še dobr, da sem se lahka na ledvico zgovarju, ker drugač se tole nebi dobr končal. Ninč. in trebor 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Avgust 18, 2014 Deli Objavljeno Avgust 18, 2014 Čestitke, pohvale in zavidanja vsem ki se tkole okol drajsate z motorji, prou zanimivo je videt svega i svašta, je pa zlo dobr če kdo doda še ruto kot jo je kačon , da si malo shranim zadeve za kako izmed naslednih tur TOMCAT in trebor 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Keiko Objavljeno Avgust 18, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 18, 2014 V soboto zvečer sem gledala karte – nedelja bo za izkoristit – sonček bo Naredila dve idejni furi – eno v Dolomite in drugo v Avstrijo. Uno po Avstriji sem opustila ker je znesla dobrih 1000 km (mi je nekaj prišepnilo da bi jo blo fino prej zrisat in videt kolko km je ). Zato sem si potem zamislila eno čez Dolomite – malo bolj milo. Ker se s Cedevito loviva za furo že kar nekaj časa, bi blo že čudno če bi nama ratalo Seveda tudi tokrat ni šlo drugače Torej grem sama – tak je bil plan. Grem spat že ob 11h zvečer - da bom spočita. No ja – okrog treh sem nazadnje pogledala na uro, potem se mi ni več dalo, sem samo še štela ovčke. Seveda z vstajanjem ob 6h ni blo nič… OK brez veze – kam pa zdaj? Se spomnim, da mi je čez vikend pisal Din če mam kakšne plane za furo. Se nama uspe zelo na hitro zmenit da greva v Avstrijo, greva h Gasperx-u na kafe – super! In ker mam od zadnjič še čisto frišno karto Avstrije še kam naprej naokrog… Se sestavim skupaj, v garažo po Kwakija in gasa do LJ. Se na hitro zmeniva kje bova šla. Štartala sva malo pred pol enajsto. Jaz zmeda v Kranju že pozabim kje sva se zmenila da greva (ponovno) zvem, da sva rekla da greva čez Ljubelj – torej čez Kranj in Golnik do Tržiča in čez Ljubelj do Celovca, kjer se mi začuda celo ni uspelo zgubit – jeeej Najdem pravo pot ven iz mesta po severni strani Wörthersee-ja (Vrbsko jezero) prideva do Pörtschach (Poreče), kjer sva v prvem krožišču ravno naletela na zbor traktoristov (ja – tudi to obstaja ). Sledila je zeloooo počasna vožnja do prve bencinske, kjer sem šla tankat in vprašat za picerijo v kateri dela Gašperx. Zvedla da sva na pravi poti in zelo blizu. Torej – naslednja postaja pri Gašperju. Klepet, pijača in kosilo. Škoda ker nisi mogel z nama naprej na furo ... Tam sva se odločila da greva pogledat Nockberge (in uživat na Nockalmstrasse). Ker nisem bla čisto prepričana če je bil desno ta pravi odcep sva se šla najprej malo zapeljat ob jezeru, ko je šla cesta pod železnico sem po karti ugotovila da sva že predaleč. Kratka pavza za slikanje … Pa malo nazaj in nato z glavne ceste gor v hrib čez vasice in malo gozda do Moosburga (Možberk) in naprej na severozahod do Feldkirchen-a (Trg), tam pa še naprej na severozahod in čez Ebene Reichenau, že kmalu pa levo gor v hrib po ovinkih po Nockalmstrasse … … na vrhu … Tale krava je bla zelooo firbčna Lepe barve, lepa narava … In še malo naprej … Pa še malo naprej … Gor je blo kar frišno Potem je sledil spust v dolino in vračanje čez Gmünd (Sovodenj), mimo Spittala (Špital) do Villacha (Beljak), tam sva zavila na jugozahod do Arnoldsteina (Podklošter), kjer sva si privoščila ledeno kavo. Potem pa nadaljevala čez mejo v Italijo in čez Predel nazaj v Slovenijo. Spet čudoviti razgledi celo pot navzdol. V Kobaridu sva se ustavla za tankat, potem pa optimistično nadaljevala pot ob Idrijci No ma saj ni blo tako zelo hudo, kakšne pretirane gužve ni bilo, vroče tudi ni bilo, tako da se je dalo zdržat, v ovinkih pa sva vseeno uživala. V Idriji sva ugotovila, da se bova raje ustavila na Vrhniki da sva lahko še po svetlem uživala v ovinkih do Kalc Še zadnja pavza s pijačko na Vrhniki in potem domov. Vsega skupaj slabih 500 km (495,7). Lušno! Zivnorc, Rokic, ciciban in 26 others 29 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava vencel Objavljeno Avgust 18, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 18, 2014 Načrtovana malo daljša fura a se je po sili razmer spremenila v krajšo Na Vršič v Bovec in čez Predil domov vandrovec, Zivnorc, DAMI34 in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rokic Objavljeno Avgust 18, 2014 Deli Objavljeno Avgust 18, 2014 Sobota - po 12h na hitrco na motor, brez nekega cilja. Prvi del je šel dokaj hitro, v Kanalu pa pade odločitev, da padejo še Avče oz. akumulacijsko jezero (ki sva, na srečo zgrešila). Po postanku je nastalo cca. 300 fotk, vendar jih nisem še uspel pregledat. Le ena za pokušino. NG - Bovec - Predil - Sella Nevea - Učja - Kal nad Kanalom - NG Pred koncem dneva padejo plani še za nedeljsko vožnjo. Nedelja - plan? Marmolada. Ja, vem optimistično nastavljeno, še posebej če: - startaš ob malo pred 8h z NG - naletiš na kolesarje pri vzponu na Mangart - se cjaziš po dolini Selle Nevee do 12h Ja no, smeha ni manjkalo Do 14h smo že pokosilili v Sappadi, od tam pa levo proti Auronzu oz. proti Cortini. Stanje ceste Sappada - Auronzo je pa samo Zgleda, da so preživeli vesoljni potop. Blato, plazovi, polomljeno drevje... In ko pridemo v Cortino avto pri avtu, kamper pri kamperju. A sem avtobus omenil? No, če ga nisem, naj povem, da smo ga ujeli na poti do Falzarega. Vožnja je zgledala približno 1, N, 1, 1, N, 1, 2, N. Ker sem imel vsega dovolj sem se odločil, da gremo preko Gavie - in NI NAM ŽAL!. Prometa zelo malo, cesta pa itak ni za komentirat. Aja, kaj je bilo z Marmolado? Nismo je videli. Če od daleč šteje, potem smo jo. Prijetnih in umirjenih 450 km Mia, ciciban, RobiRoberto in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jakATV Objavljeno Avgust 18, 2014 Deli Objavljeno Avgust 18, 2014 Današnjih 60 bolj prašnih kilometrov. vencel, Zivnorc, DAMI34 in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se