madbiker Objavljeno Februar 28, 2014 Opozori Objavljeno Februar 28, 2014 Resno razmišljam o tem. Modeli za zelo malo kilometrov so po par tisočakov cenejši. Torej me zanima a je to varno narediti? Motor ima recimo 500 km samo, verjetno ne bo z njim nič narobe a ne? Kot semslišal ni treba plačati nobenega davka za uvoz? Torej kupiš samo začasne tablice gor in ga pripelješ s SLO? Potem pa v Koper na homologacijo? Ampak če je švabski model itak ni treba kaj homologizirat? Prosim za več info Pri nas so harley rabljeni skoraj dražji kot da kupiš novega
Bremzer Objavljeno Februar 28, 2014 Opozori Objavljeno Februar 28, 2014 Resno razmišljam o tem. Modeli za zelo malo kilometrov so po par tisočakov cenejši. Torej me zanima a je to varno narediti? Motor ima recimo 500 km samo, verjetno ne bo z njim nič narobe a ne? Kot semslišal ni treba plačati nobenega davka za uvoz? Torej kupiš samo začasne tablice gor in ga pripelješ s SLO? Potem pa v Koper na homologacijo? Ampak če je švabski model itak ni treba kaj homologizirat? Prosim za več info Pri nas so harley rabljeni skoraj dražji kot da kupiš novega Odgovore si poišči v temi Nakup(uvoz),homologacija in registracija motorja . Ni tako enostavno kot ti razmišljaš. Kolikor se jaz spomnim mora biti vozilo starejše od 6 mesecev,in najmanj 6K kil. Plačan DDV(v Nemčiji je manjši) ,sicer te čaka pri nas 22%DDV + ostale dajatva neki davek na uvoz vozila potem pride šele navrsto homologacija za katero moraš imeti orig. nemško homologacijo,prometno,račun orig. itd.itd.Prevoz je najenostavneje da ga naložiš na prikolico ker tablica je kar precej draga !
madbiker Objavljeno Februar 28, 2014 Avtor Opozori Objavljeno Februar 28, 2014 Odgovore si poišči v temi Nakup(uvoz),homologacija in registracija motorja . Ni tako enostavno kot ti razmišljaš. Kolikor se jaz spomnim mora biti vozilo starejše od 6 mesecev,in najmanj 6K kil. Plačan DDV(v Nemčiji je manjši) ,sicer te čaka pri nas 22%DDV + ostale dajatva neki davek na uvoz vozila potem pride šele navrsto homologacija za katero moraš imeti orig. nemško homologacijo,prometno,račun orig. itd.itd.Prevoz je najenostavneje da ga naložiš na prikolico ker tablica je kar precej draga ! zakaj pa 6000 km? Ma to je pa res zajebancija nemci itak prodajajo po bruto ceni, saj so sami že plačali davek, in se pravi da plačaš ceno z davkom vred Koliko je pol tablica, več kot 100 eur?
madbiker Objavljeno Februar 28, 2014 Avtor Opozori Objavljeno Februar 28, 2014 evo recimo še tega pičim http://suchen.mobile.de/motorrad-inserat/harley-davidson-fxdb-dyna-street-bob-2014-ricks-baden-baden/189338735.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=10300&makeModelVariant1.modelDescription=street+bob&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&minFirstRegistrationDate=2011-01-01&negativeFeatures=EXPORT A plačam bruto al neto ceno? MI lahko kdo zračuna koliko je vseh stroškov, dobi za pir
sayo Objavljeno Marec 1, 2014 Opozori Objavljeno Marec 1, 2014 Zanč mi je govoril en stari z okolice Grosupljega da je novega HD uvozil iz Amerike pa ga je pršu skor pol ceneje
dive Objavljeno Marec 1, 2014 Opozori Objavljeno Marec 1, 2014 Motorno kolo mora imeti vsaj 6000 km, da je smatrano kot rabljeno, drugače moraš plačati še DDV, kot je že opisal brumer. Z enako težavo se je srečal kolega, ki je hotel uvoziti Triumpha Thruxtona, ker ga pri nas enostavno ni bilo, tako da zadeva drži. Zraven pa so potem še homologacija ter DMV. Če se splača, pa izračunaj.
madbiker Objavljeno Marec 1, 2014 Avtor Opozori Objavljeno Marec 1, 2014 se pravi da plačaš dvojni davek al kaj?
taliban Objavljeno Marec 1, 2014 Opozori Objavljeno Marec 1, 2014 Pred kratkim sem uvozil motor iz ITA , in na ceno ki sem jo placal tam je se kar nekaj stroskov! Cena v ITA 6000€ DMV (davek na motorna vozila ) - 5% ce je ( 0 - 999cm³) ali 10% ce je ( 1000cm³ - neskoncno) od vrednosti motorja HOMOLOGACIJA - 95€ Jaz sem torej placal 6000€ + 95€+600€ lp
madbiker Objavljeno Marec 1, 2014 Avtor Opozori Objavljeno Marec 1, 2014 se pravi motor je imel več kot 6000 km? Ravno sem klical nemško podjetje ki prodaja Harley Davidson. Rekli so mi da če plačam davek v SLO mi potem on vrnejo davek. Ampak od fizične osebe pa je to nemogoče, kajti vsi prodajajo po bruto ceni. A imaš kako stran od italijanov, mogoče so tam boljše cene Harleyev
Bremzer Objavljeno Marec 1, 2014 Opozori Objavljeno Marec 1, 2014 evo recimo še tega pičim http://suchen.mobile.de/motorrad-inserat/harley-davidson-fxdb-dyna-street-bob-2014-ricks-baden-baden/189338735.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=10300&makeModelVariant1.modelDescription=street+bob&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&minFirstRegistrationDate=2011-01-01&negativeFeatures=EXPORT A plačam bruto al neto ceno? MI lahko kdo zračuna koliko je vseh stroškov, dobi za pir Sam vidiš,da je zgornja cena za tega HD z DDV-ejem - spodnja (neto cena)je) brez DDV-eja,kar pomeni če kupiš z DDV-ejem (po bruto) ceni in prineseš originalni račun plačaš doma še DMV (davek na motorna vozila),ki je odvisen od kubature,potem plačaš še homologacijo,registracijo in tehnični pregled pa nepozabi na vse ostale stroške in zajebancijo: prevoze,izgubo časa,homologacijo,registracijo,davki itd. Bolje bo da si prinas kupiš kak identični motor-čoper saj HD zelo slabo kaže nimaš več pravega zastopnika uvoz v EU je zaprt vse dele boš moral sam uvažat problemov še in še !
Priporočene objave