madbikerdad Objavljeno April 30, 2014 Opozori Objavljeno April 30, 2014 Moram reč da se malce v letih in mam malce zamegljen vid na daleš, Vse še ok vidim ampak ni 10% ostro. Če mi predpišejo očala recimo, sem potem slišal da moraš podaljševati izpit vsake 3 leta, a je to res? A se da temu kako izogniti? Kaj ša če bi šel z lečami nazdravniškega, bi kdo ugotovil? Poanta je to, da enkrat ko dobiš špegle se ti vid hitro začne slabšat
dlicen Objavljeno April 30, 2014 Opozori Objavljeno April 30, 2014 Če imaš Harleya, ki ima 1400 ccm, se te sploh nihče ne upa ustavit. DXR16, Kmet2, sax46 in 2 others 5
aljazek07 Objavljeno April 30, 2014 Opozori Objavljeno April 30, 2014 Nov profil si šel naret, jao Ja, res je da moraš podaljševat izpit. Se da temu izognit tako da greš k drugemu zdravniku. Jaz sem šel k eni v celje ko ne gleda tak strogo na te stvari, pač tolko da računa pa je to to. Ne vem od kod ti to da ko dobiš očala da se ti poslabša vid.
Bear Objavljeno April 30, 2014 Opozori Objavljeno April 30, 2014 Js mam očala (-2.25 na obeh očeh+cilinder na desnem) pa mi izpit velja 10 let.
madbikerdad Objavljeno April 30, 2014 Avtor Opozori Objavljeno April 30, 2014 ja bral sem pred leti, da ko začneš očala nosit da se ti dioptrija veče in veča, jaz imam isti vid zadnjih 10 let, ker nimam očal, samo na zdravniškem mi bodo ziher uturili špegle, ker imam mogoče malce poslabšan vid, ampak vse znake še vedno vidim, pa pol moraš vedno špegl nosit če te policaj ustavi....... samo sranje
Kmet2 Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 ja bral sem pred leti, da ko začneš očala nosit da se ti dioptrija veče in veča, jaz imam isti vid zadnjih 10 let, ker nimam očal, samo na zdravniškem mi bodo ziher uturili špegle, ker imam mogoče malce poslabšan vid, ampak vse znake še vedno vidim, pa pol moraš vedno špegl nosit če te policaj ustavi....... samo sranje Ah dokler znake vidš ni problema gasperX 1
Robertjur Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 (popravljeno) Res je sranje!! Sam imam preglede na 5 let ... odvisno je od dioptrije ... in bognedaj da greš kar k naključnemu dohtarju!! Ko sem na pregledu opazoval mladino ki zagotovo vidi bolje kot strejši sem bil čist fertik. Tud oni so kao na pol slepi!! Pa ne moreš verjet da tistga sranja ne vidi nihče popolnoma u redu pa četudi ima popolnoma zdrave očke. Ko sem prišel na vrsto nisem videl 20% kar so mi prikazovali Če zbereš tapravga dohtarja te spusti skozi ker ve da nisi neka grožnja če niti sam ne vidi tistih pizdarij. Imel sem izkušnjo v ZD Šiška. Ko je una Dr. Pičlka ugotovila da sem praktično slep in da s takim vidom nikakor ne smem za volan! Se mi je zares zatemnilo pred očmi. Vprašal sem jo kako je potemtakem možno da vozim RC letalce veliko 50cm ki drvi skozi zrak cca 250 km na uro .... s pomočjo kake intuicije al kaj!!? Nakar odgovori ... Aaaa modelar ste ... moj mož tudi ... gotovo se poznata ...kje pa letite??? Med tem je že poštempljajla papirje in mi zaželela srečno vožnjo. Mislim ... kere pijavke!? Popravljeno Maj 1, 2014. Popravil Robertjur Ninč. in Kmet2 2
madbikerdad Objavljeno Maj 1, 2014 Avtor Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 ma kakšen gnoj no, in če najdeš koga ta pravega dohtarja, ti pol ni treba podaljševat? REcimo mislil sem iti na moj zdravstveni dom, pa sem si mislil da to so neki bedaki tam in ziher mi bo dal 3 leta ponoven pregled a kdo ve za koga, ki ti lepo nardi in te mogoče spusti skozi če nisi kritičen? Tukaj je dokaz da ti očala poslabšajo vid! https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090104141244AA9aXIN Če bi jaz začel z očali pred 10 leti, bi sedaj gotovo ne bi mogel brez njih, kajti oko postane leno ko nosiš očala.... itd
pajkica Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 kva vam ni jasn? dobite potrdilo da vidte čeprav ne ? a lohka še imena dohtarjev prosim? nejcgs 1
Popularna objava bajsi Objavljeno Maj 1, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 Samo v Sloveniji... namesto, da bi poiskali način, kako lahko varno in legalno sodelujemo v prometu, iščemo načine kako se izogniti temu ter kako pretentati sistem (in s tem posledično ogrožati druge udeležence v prometu) s pomočjo koruptivnih ali malomarnih zdravnikov... Bravo! nejcgs, gasperX, dlicen in 9 others 12
sebar Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 (popravljeno) Glede slabšanja vida je pa pri meni tako, da se očal izogibam povsod razen pri delu (ja, tudi na motorju ja), ker sem ugotovil, da če jih nosim cel dan, cel teden sem potem, ko dam očala dol še en dan na pol slep. Tako da trenutno nosim očala po 8h/dan (samo kadar sedim pred računalnikom) in se mi kvaliteta vida ne spreminja. Nimam pa očal na izpitu ker imam neko minimalno dioptrijo. -0,25 al neki podobnega. Vidim pa približno tako kot je opisal bikerdad. Izpit so mi dali za 10 let, brez očal Eno dodatno vprašanje za tiste ki se vozite z očali: Sem uporabljal očala parkrat na motorju in se vedno bojim da se mi bodo očala v primeru nesreče razletela in bom slep :/ Je kdo že padel z očali? Popravljeno Maj 1, 2014. Popravil sebar
nxyz Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 Ko sem šla delat izpit za A2 in seveda prej zdravniškega so mi povedali, da slabo vidim, prej se mi ni zdelo Dobim očala in vidim Itak potem vožnja z očali in vse, se težko navadiš, če jih prej ne nosiš ampak ni panike sploh. Potem sem si kupila leče in je bilo kot da ni ničesar. Takrat je zdravniški veljal za 3 leta, po teh treh letih sem šla ponovno na pregled, dioptrija se mi je povečala minimalno, vsako oko drugače ampak nekje 1.75 dipotrija in 0.5cilinder in mi je dal zdravniško potrdilo za ves čas, ker je rekel, da to ni taka visoka dioptrija, da bi komplicirali glede tega, vseeno pa naj redno hodim k okulistu na preglede. Tako, da imam izpit za ves čas ampak vem, da ne mislim voziti brez očal oz.leč ker je velika razlika, zakaj bi ogrožala sebe ali druge in vozila brez. Pregled sem opravljala v Kamniku pri Ivanetiču za katerega pravijo, da je res natančen. Zato večina iz Kamnika hodi v druge kraje...žalost. sebar, mislim, da se v primeru nesreče ne bi razletela, očala, niso taklo slabo narejena in še v čeladi jih imaš. madbikerdad, haha, ja slepi so v zd.domovih in nihče ne bi videl leč v očeh Na 5m vidiš, če ima nekdo leče A ni boljše, če veš, da ne vidiš nosiš očala, za svoje dobro, če vam že za druge ni mar. Saj v primeru, da je dioptrija nekaj let enaka pa potem na operacijo in je težava rešena.
strajnarR Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 sebar, zakaj bi se očala razletela? Če imaš čelado prave velikosti, bi mogla ob padcu ustrezno zaščititi glavo in seveda tudi očala. Itak so pa ta nova stekelca že plastična. A se ta lahko sploh razletijo? Mislim, da ne.
sebar Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 sebar, zakaj bi se očala razletela? Če imaš čelado prave velikosti, bi mogla ob padcu ustrezno zaščititi glavo in seveda tudi očala. Itak so pa ta nova stekelca že plastična. A se ta lahko sploh razletijo? Mislim, da ne. Nevem zakaj bi se razletela, mogoče sem samo jst čuden in imam ta strah
motozajebant Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 madbikerdad, tudi sam nosim očala. Ko sem jih dobil sem imel samo -0,5 dioptrije, ob rednem NEnošenju očal, pa se mi je le ta poslabšala. In to se opazi predvsem pri nočni vožnji, katere si brez očal ne znam predstavljati. Tudi pri dnevni vožnji, po določenem času opazim da sem brez očal utrujen, oči me pečejo..... Včasih sem v dnevni iz sedežne še videl na tv brez problemov, danes se že mučim in nujno potrebujem očala..... Tako da, le pojdi k zdravniku in če si zrel za očala, jih začni uporabljati vsaj med vožnjo (tudi jaz jih samo tam). Če pa te skrbi za zunanji videz, se boš moral prepričati da je varnost na prvem mestu..... Kokrkol, srečno s HDjem
nejcgs Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 Nevem zakaj bi se razletela, mogoče sem samo jst čuden in imam ta strah očala se pod čelado ne razltijo. Testirano in preverjeno 3x. pajkica in trebor 2
motozajebant Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 očala se pod čelado ne razltijo. Testirano in preverjeno 3x. Nejc, mogoče je na HDju drugače Schultz 1
pajkica Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 Glede slabšanja vida je pa pri meni tako, da se očal izogibam povsod razen pri delu (ja, tudi na motorju ja), ker sem ugotovil, da če jih nosim cel dan, cel teden sem potem, ko dam očala dol še en dan na pol slep. Tako da trenutno nosim očala po 8h/dan (samo kadar sedim pred računalnikom) in se mi kvaliteta vida ne spreminja. Nimam pa očal na izpitu ker imam neko minimalno dioptrijo. -0,25 al neki podobnega. Vidim pa približno tako kot je opisal bikerdad. Izpit so mi dali za 10 let, brez očal Eno dodatno vprašanje za tiste ki se vozite z očali: Sem uporabljal očala parkrat na motorju in se vedno bojim da se mi bodo očala v primeru nesreče razletela in bom slep :/ Je kdo že padel z očali? ja pa ja .... nič se ne razleti, jaz sem sebe razletela, očala pa še kar nosim, ista.... cela trebor 1
Fritz Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 Moram reč da se malce v letih in mam malce zamegljen vid na daleš... Maestro, verjemi, da je pri tebi vid najmanjši problem. Še sreča, da za neprofesionalne kategorije psihološki test ni predpisan. :grim bugy2004, Schultz, trebor in 3 others 6
Nemirni Duh Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 Maestro, verjemi, da je pri tebi vid najmanjši problem. Še sreča, da za neprofesionalne kategorije psihološki test ni predpisan. :grim X2
madbikerdad Objavljeno Maj 2, 2014 Avtor Opozori Objavljeno Maj 2, 2014 mater ste loji tu gor, kmeti, zakaj moram pol za oči delat celotni zdravniški vsakih 3 ali 5 let, ma ne me j, verjetno je 90% psihopatov tu gor, ki prav uživajo ob nesereči drugih
Matori Hanzo Objavljeno Maj 2, 2014 Opozori Objavljeno Maj 2, 2014 Za začetek se probaj prepričat, da ti prav vsi zavidamo tvoj orjaški penis. Zato smo žleht do tebe. Pol si pa na brzino odpri še par profilov, pa samemu sebi stiskaj lajkiče. Lohk si tut selfije pošiljaš po PM. Fritz, blazius, KNNMS in 4 others 7
Xcode Objavljeno Maj 3, 2014 Opozori Objavljeno Maj 3, 2014 Madbikerdad, naj razčistiva nekaj buč stare mame, vozniškega ti ni potrebno podaljševat za majhne dioptrije (do +/-2.0), zdravniško spričevalo pa velja 3 leta tudi pri popolno zdravi osebi brez napak, potrebuješ pa ga samo za pridobitev izpita. Če ne verjameš si preberi na osmi strani na tem linku: http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si/pageuploads/javna_razprava_2011/pravilnik_vozniki/Pravilnik_vozniki_JR_060411_01.pdf Druga stvar, ki je največja buča, je da se oko razvadi z očali, to prekleto NE DRŽI, če je starostna dioptrija se bo itak razvijala, če je genska pa je največ sprememb v puberteti, kjer dioptrija lahko niha, vendar tega si že mimo. Problem lahko predstavljajo očala s preveliko dioptrijo. Kot praviš ne vidiš na daleč, torej je tvoje oko predolgo, ker leča tvojega očesa preveč zbira žarke ostra slika pada pred mrežnico in ne na njo kot bi morala, oko se trudi izostriti sliko vendar je ne more, s tem se samo utruja in kvečjemu škodi tvojemu vidu v prihodnje. Korekcijska sredstva pa žarke razpršijo, da slika pravilno pada na tvojo mrežnico, oko tega samo ni več zmožno narediti. Lahko se ti zdi, da ko snameš očala da vidiš slabše, kot bi sicer brez očal, vendar to se ti le ZDI, ker si navajen na popolno sliko. Nabavi očala/leče, ker ti lahko kvečjemu koristijo in narejena so da pomagajo ne slabšajo Upam, da bo ta dolga razlaga pripomogla k boljšemu razumevanju. bajsi 1
blazius Objavljeno Maj 3, 2014 Opozori Objavljeno Maj 3, 2014 ...če je genska pa je največ sprememb v puberteti, kjer dioptrija lahko niha, vendar tega si že mimo... Nisem prepričan... :grrr dlicen 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se