Skoči na vsebino

honda cb 500 four

Priporočene objave

Objavljeno

živio

Imam Hondo 500 four letnik 1971,in imam problemček.

Rabil bi majstra ki bi mi naštelal frgazarje,ker motor ki je mrzel čok ne prime.Vzigam ga zmeraj z zavgom in obvezno malo gasa.

To drim nekaj sekund,nato dam čok polovično nazaj in še vedno drzim gas,da se vsaj malo segreje.

Preden je temperatura motorja normalna laufa pod 1000 obrati,ko pa se segreje lepo teče na 1300 obratov kar je dober prosti tek.

Na frgazarjih sem menjal šobe tesnila,iglo.

Prijatelj mi je probal nastaviti frgazarje na urico vendar sploh ne primejo.

Rad bi človeka ki je to e šraufal,ker gre za star motor.

hvala in lp Robipost-38914-0-70251700-1401031124_thumb.jpg

Objavljeno

živio

Imam Hondo 500 four letnik 1971,in imam problemček.

Rabil bi majstra ki bi mi naštelal frgazarje,ker motor ki je mrzel čok ne prime.Vzigam ga zmeraj z zavgom in obvezno malo gasa.

To drim nekaj sekund,nato dam čok polovično nazaj in še vedno drzim gas,da se vsaj malo segreje.

Preden je temperatura motorja normalna laufa pod 1000 obrati,ko pa se segreje lepo teče na 1300 obratov kar je dober prosti tek.

Na frgazarjih sem menjal šobe tesnila,iglo.

Prijatelj mi je probal nastaviti frgazarje na urico vendar sploh ne primejo.

Rad bi človeka ki je to e šraufal,ker gre za star motor.

hvala in lp Robiattachicon.gifIMG_6857.JPG

Mislim da bi ti forgazerje brez problemov poštelal Primec na viču!

Forgazerje pa ja ni noben problem poštelat . . . .

Objavljeno

Verjetno kje vleče zrak - maš PM

Objavljeno

Mislim da bi ti forgazerje brez problemov poštelal Primec na viču!

Forgazerje pa ja ni noben problem poštelat . . . .

Res ni problem "poštelat" je pa velik problem pravilno nastavit "naštelat" !

Še sploh, če fergazerje nek hobi mehanik prepuca,pregleda,prepiha in udesi da so kot novi in po vsej verjetnosti mu še kak kos ostane viška in nivo kar od oka nastavi itd.itd. !

Objavljeno

Ja, ja, da ne bom o tem kaj do z kolegovimi fergi nardil na URADNEM servisu...sem se kot hobi mehanik skor uro zajebavu da sem dobu štandgas dizo vn, ki je bla pol itak za u smeti...eni so bolj strokovni eni manj eni bol šlampasti eni manj...vsem je pa to biznis za te stare zadeve si je pa treba čas vzet

Fergov drugač ni nek problem porihtat je pa treba neki vedt pa si vzet čas + ne šparat ampak menjat sit kar je menjat treba....edin mašine so problem- sej manometre se že najde v garaži sam tista mašina za štelat nivo (oz. višino plovčkov) je pa res izven finančnega dosega hobi mehanika :grrr  (spodnji link) 

https://www.google.si/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=HWjh6MbbW0BgGM&tbnid=1THld3DTK4BqFM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.rpmracingca.com%2Fproddetail.asp%3Fprod%3DTools%253AFLH&ei=_E6CU7qfAc73O-GWgSA&bvm=bv.67720277,d.bGQ&psig=AFQjCNF4GGT5MlMHuN3JHyIJvROURtQ2oA&ust=1401135119651225 - prozorna cevka + brizga... ;)

Objavljeno

Moji Kawi in še prej CBjki so karburatorje štelali eni 4 je znalci, naštelal jih je pa edino Tomaž iz Elise. 

Objavljeno

Ko sem motorček pripeljal iz nemčije,je delal bolj tako,tako.Po podrobnejšem pregledu smo ugotovili,da je treba menjat cink špule,in komplete tesnil,šob in ostalih delov frgazarja

Vse dele sem naročil iz Nemčije.

Prijatelj ki je odlični mehanik za Moto Guzzi-je,mi je frgazarje obnovil,jaz pa sem zamenjal cink špule.

Stvar je začela delati tako kot je treba,lahko sem se vozil,vendar čist nastavitev v nulo še nisva opravila,ker urice niso prijele.

Nastavljala sva tudi na temperato ispušne cevi ki gre direkt iz cilindra.

Z laserskim merilcem sva nekako uspela nastaviti vse 4 na isto temperaturo.

Problem imam samo z zavgom ki ne prime,ko pa je mašina ogreta dela zelo lepo.

lp Robi

Objavljeno

Res ni problem "poštelat" je pa velik problem pravilno nastavit "naštelat" !

Še sploh, če fergazerje nek hobi mehanik prepuca,pregleda,prepiha in udesi da so kot novi in po vsej verjetnosti mu še kak kos ostane viška in nivo kar od oka nastavi itd.itd. !

Primec je pooblaščeni serviser Yamhe in ni kr neki . . . . in ni hobi mehanik!

Sm pr njemu vidu že orng lepih motorjev oldičev ki se jih nebi branil . . . . . pa jih je pospedinal v nulo!

Sicer pa, ne bo ti kr neki naštelu . . . . . .vrjemi, da ti bo naredu tko kot se mora uštimat . . . . saj ne štela k v tri dni . . . . . za vsak motor je nekje predpisano kaj in kako . . . . on te podatke pa brez problema dobi!

Probaj pa boš videl .. . . . . Primec je dober majster!

Objavljeno

Primec je pooblaščeni serviser Yamhe in ni kr neki . . . . in ni hobi mehanik!

Sm pr njemu vidu že orng lepih motorjev oldičev ki se jih nebi branil . . . . . pa jih je pospedinal v nulo!

Sicer pa, ne bo ti kr neki naštelu . . . . . .vrjemi, da ti bo naredu tko kot se mora uštimat . . . . saj ne štela k v tri dni . . . . . za vsak motor je nekje predpisano kaj in kako . . . . on te podatke pa brez problema dobi!

Probaj pa boš videl .. . . . . Primec je dober majster!

Najprej dobro preberi in nato odgovarjaj na moj post ! Jaz nisem niti omenjal Princa napisal sem samo,če hobi mehanik popravlja vplinjače in jih totalno razštela jih je zeloooo težko spet ponovno pravilno nastavit kajti za pravilno nastavitev niso dovolj samo urice, potrebuješ tudi CO tester,natančen obratomer, precej znanja,orodja in časa !

Objavljeno (popravljeno)

Ma ne - Bremzi je to mene mislu, sam ker me 'kao ignorira' pač ne more citirat mojga posta.

Skratka...vplinjača nastavt dokler je vse skupaj stock/orignial ni noben problem. So v service manualu lepo navedene tovarniške nastavitve, ki se potem samo še fino nastavijo. Je pa druga zgodba če je bilo kej predelano (sploh kaki pod športni filtri). 

Sploh pa v tem dotičnem primeru pomoje ni problem v nastavitvah ampak verjetno v dotrajani gumi ;)

Popravljeno . Popravil trojan69
Objavljeno

E fanta . . . . . . nč slabga mislu!

Pač fasu nek kurac od virusa al ne vem kwa . . . . . . skoz se mašini nek dogaja . . . . .reklame in ne vem kwa . . . . . moram po 5x stisnt miško da prešalta!

Moram to zrihtat pa ni časa . . . . k brklam po  stanovanju, belenje in še sam ne vem kaj vse!

Bom dal mašino zrihtat . . . . 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!