Skoči na vsebino

Nasvet glede prvega motorja


r3ym1us

Priporočene objave

Pozdravljeni,

 

star sem 27 let, trenutno zivim v Avstriji natancneje v Linzu. Izpit za avto imam cca 9 let in vse skupaj sem prevozil okrog 600.000km brez nesrec ali cesarkoli. Kar se tice resnosti na cesti ni skrbi, divjanje me ne vlece ali kakrsnokoli dokazovanje v janosti. Prejsnji teden sem se prijavil na izpit za kategorijo A placal vse naenkrat 750€ in ce gre vse po sreci bo izpit v rokah cca v 2 tednih.

 

Za obleko, celado in scitnike bom poskrbel pred prakticno voznjo saj mi je cilj ostat kar se da v enem kosu ce ze mora priti do nesrece (za to sem namenil 1500€).

 

Naj povem se to da na izpitu so mozna 2 motorja: 1. Suzuki Gladius 650 ABS ter

                                                                            2. KTM 690 SM ABS

 

osebno sem se odlocil za voznjo z Suzukijem, predvsem zaradi izlega saj mi supermoto ne disi prevec.

 

Moje vprasanje je kaj kupit po opravljenem izpitu? (koncna zelja je v prihodnosti lastiti si dva motorja; Triumph Street Triple R ABS / Kawasaki z800 ter Honda CBR600rr 2012 ABS vendar to bo prislo z leti in izkusnjami)

 

za motor nov ali rabljen sem pripravljen odsteti nekje do 7.500€ vec ne in mora imeti ABS, vzamite v obzir da so tukaj cene tudi visje kar se vozil tice.

 

Moznosti na katere sem gledal(vsi z ABS):

 

Honda CBR500R  nov                 - 6500€

Honda CB500F     nov                 - 5900€

Kawasaki ER6n     nov                 - 6800€

Suzuki GSR750 2012  rabljen     - 7000€

Yamaha FZ-8N  2013  rabljen     - 7100€

Yamaha XJ-6    2013    nov          -7400€

 

za ta denar se tudi dobi CBR600rr 2012 ABS (le za informacijo), ce mislite da je se kak primernejsi motor le povejte prosim.

 

jaz upam da mi lahko kdo kaj svetuje saj sam ne vem kaj kupit ko pride cas za to. Ali je ucenje na navedenih motorjih otezeno zaradi velikosti in moci?  Na vseh zgoraj nastetih lahko normalno dotaknem tla z obemi nogami, eni so se zdeli malce tezji od ostalih ko sem sedel na njih.

Popravljeno . Popravil r3ym1us
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lej tko bom rekel čeprav se ne bojo vsi strinjali z mano vsak motor je primeren za začetnika dokler imaš možgane na mestu in se zavedaš da si začetnik (razen kake težke in nerodne krave). 

 

Kaj ti odgovarja pa pejdi si kak testni motor sposodit,... pa ugotovi kjera pozicija sedenja ti najbolj odgovarjna,.... pač tega ne boš zvedel na forumu ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za začetek ti priporočam še crashpade, ker se hitro zvrneš med motoviljenjem na kakem parkingu, ali pa v garaži ko ketno mažeš, pozabiš podstavit tačko med parkiranjem, še bi se našlo takih situacij. :D
Z obzirom na to, kupi nekaj z manj plastikami - nakeda, tudi položaj sedenja je ponavadi bolj pokončen od cestnih različic, kar je manj utrujajoče. Res je, bo treba na kakšno testno vožnjo in se bo lažje odločiti. 

 

Kar se tiče pa končne izbire - motor je za dušo, naj ti bo lep, naj ima všečen zvok in predvsem je važno, da se na njem dobro počutiš. Vse to boš pa najbolj vedel le sam. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker si omenjal željo tudi po Triumphu potem raje kot Street-a probaj Speed Treapla. Od spodnjih šestih pa FZ8-N.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Resnicno hvala za iskrene odgovore, vsak je dobrodosel da pokomentira moje zastavljeno vprasanje.

Kot sem ze povedal v glavi imam vse postelano tako da glede tega ni skrbi da bo neko divjanje, gre se mi da si uresnicim zeljo vozit motor v miru, da mi je nekaj vsec kakor je CBR600RR da ko sedim na njem da mi je ze samo po sebi dovolj za nasmeh.

 

Takoj po opravljenem izpitu nacrtujem drzati se vecjega park placa ter zakotne neprometne ceste neglede na to kaj bom kupil. Cez kak mesec ali dva pa seveda OAMTC kurs za motoriste varnost ter tehnika pametne voznje.

 

Res je da bom moral jih kr nekaj preizkusiti po opravljenem izpitu vendar ze sedaj povem to da mi je teza motorja ter telesna drza bila tako kot pri CBR600(F) kot pri Yamaha MT-07 odlicni. Kar me je nekako zmotilo pri Kawasakiju ER6n je teza vsaj na mestu. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede na to, da simpatiziraš z Kawasakijevim z800 poglej še z750, po mojem bi ga lahko dobil za lep denar. Pa kako hondo hornet si tudi poglej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljen! Tudi jaz sem šele v fazi vožnje na poligonu, naslednjo uro grem na cesto. Ker vozim na ER6N, me zanima kaj si mislil s pripombo o tem motorju, ker je nisem dobro razumela.

O nakupu se bom odločila, ko opravim izpit.

p.s.: nasveti veljajo tudi zame.

Popravljeno . Popravil KARMEN1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo KARMEN1,

 

ker izpita se nimam motorja se nisem vozil, sem le poiskusil sedeti na nekaterih ter jih na mestu malo premaknit pa nagnit. ER6n se mi je zdel zelo tezek motor napram Yamahe MT-07 ter Honde CBR600(F). Samo sedenje ter drzanje rock na ER6n se mi zdi zelo udobno  ter neutrujajoce. Morda se motim vendar to je bil moj obcutek. Mi lahko ti zaupsa svoje osebno mnenje glede tega motorja?

 

@XCODE hvala glede nasveta kaj naj se pogledam. Vendar oba motorja sem v zivo pri prodajalcu gledal in iskreno povedano grda sta mi upam da ne rakurim koga z tem komentarjem. Edini kateri bi se sel skozi je Honda Hornet 600 vendar 2012 letnik katera pa z ABS stane cca 7.000€

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!