Popularna objava Fireman Objavljeno Julij 3, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 3, 2014 Za mano je pot čes Ameriko. Trajala je skoraj cel mesec, na izposojenem Harleyu. Luka66, DXR16, jakATV in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
LK64 Objavljeno Julij 3, 2014 Deli Objavljeno Julij 3, 2014 Tema je že odprta, ne vem, zakaj rabiš odpirat novo?! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DXR16 Objavljeno Julij 3, 2014 Deli Objavljeno Julij 3, 2014 Za mano je pot čes Ameriko. Trajala je skoraj cel mesec, na izposojenem Harleyu. Lepa sanjska turca in kakšne slikice...? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fireman Objavljeno Julij 3, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 3, 2014 Lepa sanjska turca in kakšne slikice...? Harley se ni dobro obnesel. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Julij 3, 2014 Deli Objavljeno Julij 3, 2014 Daj kaj več napiš če nas že kuriš in rajcaš,pa še kakšno slikco da ne bom sam teh Rid pa Vikija gledu Whitee in trebor 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fireman Objavljeno Julij 4, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 4, 2014 Daj kaj več napiš če nas že kuriš in rajcaš,pa še kakšno slikco da ne bom sam teh Rid pa Vikija gledu http://www.motosvet.com/album/13361-zda-route66-2014.html Kmet2 in bisson 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava kate Objavljeno November 20, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno November 20, 2018 V drugi polovici maja in prvi polovici junija 2017 sva prevozila ZDA coast to coast and back … in obiskala prijatelje v Clevelandu in Philadelphiji. Po koristne informacije sva šla kar na agencijo, ki organizira potovanja z motorjem po ZDA. Sama sva si pripravila pot in želje kaj bi rada videla – oni pa so nama na podlagi izkušenj svetovali – kam ja in kam ne… Motor sva najela pri Eaglerider .. na poti sva pobrala en konkreten šrauf u zadnjo gumo (seveda se je to zgodilo v nedeljo zvečer) – imela sva s seboj iz Slo injekcijo in sva rešla situacijo. Drugi dan sva šla do Eaglerider in so nama poiskali vulkanizerja, kjer smo montirali novo gumo. Ko sva vrnila motor, so nama povrnili stroške. Šla sva skozi 24 ameriških zveznih držav, nekaj po Route 66, obiskala sva 5 nacionalnih parkov in naslednja večja mesta: NY, Niagara Falls - Kanada, Cleveland, Columbus (Ohio), Chicago, Peoria, St. Louis, Oklahoma city, Santa Fe, Las Vegas, San Francisco, LA, San Diego, Phoenix, San Antonio, Houston, New Orleans, Memphis, Atlanta, Cincinnati, Philadelphia, Washington D.C …. to je tudi najina okvirna pot. Sredina ZDA je najbolj dolgočasna, proti zahodu pa nama je bilo vedno bolj všeč. Zelo lepe ceste so okrog Grand Canyona proti mestu Flagstaff (Route 66), pa severna California je super, sploh pa park sekvoj. Ob pacifiškem oceanu sva kar zmrzavala… za nazaj pa sva se v Arizoni kuhala na 44 stopinj. Peljala sva se tudi po čudoviti cesti skozi Mississippi - Natchez Trace Parkway in šla prevozit famozno Tail of the Dragon. Na kratko, po letu dni sem končno zbrala fotke in napisala vtise (zase) od te ogromne Amerike. Bilo je noro dobro!! In lahko povem, da greva še v ZDA. Šla bova pa na zahod, obvezno v Las Vegas in pa Grand Canyon potem pa na sever do Yellowstone, pa Seatle in dol ob Pacifiku. Ko sva prišla domov, je bila najina prva fura v Dolomite, napadat ovinke!!! Rey, Gonca, sohen in 26 others 25 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno December 8, 2018 Deli Objavljeno December 8, 2018 Ob 3. 7. 2014 ob 8:59, Fireman pravi: Harley se ni dobro obnesel. Nič novega. Sem bil pri enemu Američanu v garaži, kjer je imel 12 motorjev. Triumph, Norton, MV Agusta, potem pa sami 'riževi narastki'. Tudi KLR-ček 650, s kakršnim sem se potepal jaz. Pa sem ga vprašal: "Zakaj pa ni v 'čredi' tudi Harley?" "Od Harleya je samo ime dobro, pa čist' nič druz'ga" je dejal... No, ampak jih je bilo v Sturgisu na zboru kljub temu mal' manj kot 1/2 milijona. Delavnice pa do zadnjega kotička polne. MiNa in amateur 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava moto rider Objavljeno December 20, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno December 20, 2018 (popravljeno) Človeku kar na jok potegne, ko se spomni "UKROČENA DIVJINA" telih časov...: Popravljeno December 20, 2018. Popravil moto rider Scarabeo 500, aders, DAMI34 in 17 others 20 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno December 22, 2018 Deli Objavljeno December 22, 2018 Ob 20. 11. 2018 ob 9:48, kate pravi: Šla sva skozi 24 ameriških zveznih držav, Zelo lepo, pa všeč mi je slika z našo zastavico na anteni. Čeprav ne gre čisto v temo, pa vseeno moja izkušnja. Leta 1980 po končanem faksu in enem letu dela sem zbral denar in in pogum, da se odpravim sam v ZDA. Ker nisem bil še v vojski, so me dvakrat zasliševali v Gorici, če mislim pri 25 letih migrirat, pa še delal sem v firmi, kjer je bilo prepovedano fotografirati. V Zagrebu so mi na mizo dali zemljevid ZDA velikosti dobrega A3 formata, mi naročili naj narišem turo, pa navedem hotele kjer bom spal, pa naslove ljudi, pri katerih se bom ustavil. Imel sem samo en naslov slovenske družine v San Mateu pri San Franciscu, hranilno knjižico, potrdilo o zaposlitvi, pa vse dotlej prejete plačilne liste, ja pa povabilo firme iz Denverja, da so pripravljeni na moj obisk. Mogoče sem se jim zasmilil, pa so mi dali vizo in mi zaželeli srečno pot. Karta do LA in od NY nazaj me je pri JAT-u stala 2700 dolarjev. Informacij nisem imel kje dobiti, v Ljubljani so mi v Ameriškem kulturnem centru zraven nekdanje Komune pokazali par knjig, da sem si postavil turo. Rukzak, spalko, mami rekel da grem v Bosno za dva meseca delat s firmo, da je ne bi skrbelo in sem šel, za dva meseca. Stalo me je za enega fičota oz. za pol golfa, pa sem živel skromno, videl pa ogromno. Spanje sem iskal za vsak dan posebej. Ja tako je bilo včasih, 40 let nazaj. Motoristov na cesti se spomnim, tako v mestu, kot tudi zunaj mest, vendar jih je bilo bolj malo. Bi šel z motorjem? Takoj, brez pomisleka, samo penzija mi ne da. Znanec gre čez pol leta na route 66, mi je povedal koliko stane za dva. Če bi imel na izbiro, bi izbral verjetno zahodni del ZDA z dodatkom Rocky Mountains. Bolj razgibano. Ja pa vsaj za en mesec. izibajker, kate, Joker in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno December 22, 2018 Deli Objavljeno December 22, 2018 Ob 20. 12. 2018 ob 15:39, moto rider pravi: Človeku kar na jok potegne, ko se spomni "UKROČENA DIVJINA" telih časov...: Kar se tiče spominov in solza te popolnoma razumem. Dober si bil, da si šel sam. Imaš kak link s svojimi zgodbami? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno December 23, 2018 Deli Objavljeno December 23, 2018 (popravljeno) Ko gledam na fotografijah te dolge ravne odseke cest Route 66 sredi ničesar, pomislim še na nekaj: če imaš tam pravi motor, si naštimaš musko in potem lagano kruzaš dokler ti rit ne odpade. Leta 1946 je pianist Bobby Trup z avtom prečkal ZDA po tej cesti in še poln vtisov napisal znani komad (Get Your Kiks on) Route 66. Še isto leto ga je posnel Nat Kong Cole, kasneje še Chuck Berry, pa Rolling Stones, ... Besedilo pove vse. Na spletu z malo truda najdete izvedbo. Well if you ever plan to motor west Just take my way it's the highway that's the best Get your kicks on Route 66 Well it winds from Chicago to L.A. More than 2000 miles all the way Get your kicks on Route 66 Well it goes from St Louis, down to Missouri Oklahoma city looks oh so pretty You'll see Amarillo and Gallup, New Mexico Flagstaff, Arizona don't forget Winona Kingsman, Barstaw, San Bernadino Would you get hip to this kindly trip And take that California trip Get your kick on Route 66 It goes from St. Louis, down to Missouri Oklahoma city looks oh so pretty You'll see… Popravljeno December 23, 2018. Popravil amateur kate in izibajker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno December 23, 2018 Deli Objavljeno December 23, 2018 On 12/22/2018 at 12:34 PM, amateur said: Kar se tiče spominov in solza te popolnoma razumem. Dober si bil, da si šel sam. Imaš kak link s svojimi zgodbami? Sposodi si njegove knjige v knjižnici in lepo uživaj v zimskih večerih. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 25, 2018 Deli Objavljeno December 25, 2018 amateur in sohen 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno December 25, 2018 Deli Objavljeno December 25, 2018 Ob 23. 12. 2018 ob 23:02, motolover pravi: Sposodi si njegove knjige v knjižnici in lepo uživaj v zimskih večerih. Hvala. Preverim v naši lokalni, sicer bo treba iti v Loko. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se