Skoči na vsebino

Kontrola db glasnosti-Policija

Priporočene objave

• 5 mesecev pozneje...
Objavljeno
Ob Monday, August 11, 2014 at 8:59, spidybaw pravi:

O, kok bi se skregu...

Jaz imam lonec homologiran, homologacija in tehnični pregled sta bila opravljena brez db killerja, prav tako je bil izpuh na homologaciji poslikan brez db killerja.... Naj rohni :OK:  :yea1:  :fyou:  :fyou:

Je to mogoče ?

Objavljeno
pred 19 urami, stuhec pravi:

Je to mogoče ?

Kot vidiš je, če pa ga dobi prometna , ki je malo bolj podkovana kot navadna policija ga je naj...... tablice dol pa še enkrat na tehnični pol se bodo pa tam zgovarjal kako je možno kaj in kdo je kriv in kdo homologiral .....banana republika ....

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Kak je možno brez db killerja ? 

Aja v slo je homologiral  :cool:

Objavljeno
pred 35 minutami, stuhec pravi:

Kak je možno brez db killerja ? 

Aja v slo je homologiral  :cool:

moj lonec je original brez db killerja , se vidi direkt do exhoup ventila

bbd913ce4e30683fe029ec344076240d.jpg

342835a3ad75f1bd1ff4269f45408db9.jpg

Prav tako ima SX 2014 dalje, samo luknjo v loncu. Ni nujno, da ima moped db killer, če policaja kaj moti, naj mi odredi tehnični, pa bomo videli kako ina kaj.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Pa veš da v jih A včasih papirji ne zanimajo. Če se jim zdi preglasno in še zmerijo tako,   boš šu naprej peš      :ras:

Objavljeno
pred 37 minutami, DAMI34 pravi:

Prav tako ima SX 2014 dalje, samo luknjo v loncu. Ni nujno, da ima moped db killer, če policaja kaj moti, naj mi odredi tehnični, pa bomo videli kako ina kaj.

seveda ni nujno da ima db killer, in da je avtomatsko preglasen. verjetno obstaja tudi možnost, da motor z odstranjenim killerjem pri določenih loncih ne presega mejnega hrupa pri tistih 6000 + -  obratih? :hmm:

Objavljeno (popravljeno)
pred 23 minutami, carmagedon pravi:

seveda ni nujno da ima db killer, in da je avtomatsko preglasen. verjetno obstaja tudi možnost, da motor z odstranjenim killerjem pri določenih loncih ne presega mejnega hrupa pri tistih 6000 + -  obratih? :hmm:

to ne bi vedel, načeloma se hrup mora ujemati s tablico ki je na šasiji (ponavadi nekje pri krmilu) tam so navedeni dB in pa obrati.

Na Yamahi sem imel Mass in se je hrup s kilerjem ujemal z navedbo, brez kilerja je bil pa precej bolj glasen, pa tudi bolj pločevinast zvok.

pred 35 minutami, stuhec pravi:

Pa veš da v jih A včasih papirji ne zanimajo. Če se jim zdi preglasno in še zmerijo tako,   boš šu naprej peš      :ras:

dvomim, ker je stock moped, in je kontrolo glasnosti opravil, ima homologacijo itd itd, kolikor vem celo zadostuje Euro4 normam. Zato pa ima exhoup ventil, da pri minimumu duši zvok.

Če pa bom imel kdaj probleme, se bom pa pritožil, saj mi drugega itak ne bo preostalo. Hotel sem povedati, da ni nujno, da ima moped db killer, sploh zadnjih (nevem koliko) par let, morajo biti killerji neodstranljivi.

Prav tako menim, da je tisti, ki je opravil homologacijo brez kilerja, v primeru težav, sposoben oditi do organizacije, ki mu je homologirala izpuh in pridobiti slike, kjer je razvidno, da je bil homologiran brez db kilerja. Potem pa to pomoliti pod nos policaju, ki je kazen napisal. (govorim za Slovenijo)

Popravljeno . Popravil DAMI34
Objavljeno
pred 1 uro, DAMI34 pravi:

Ja toda dotični je rekel , da ga ni imel notri pri homnologaciji ,se pravi če prav razumem ga ima in je obvezen toda on ga ni imel . 

Ti imaš že po defoltu brez kilerja ker ti že katalizator toliko pobere ....tako imajo še aftermarket za XR izpuhe,pa Yamaha MT  brez db kilerjev in še mnogi drugi .....

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 uro, DAMI34 pravi:

. Potem pa to pomoliti pod nos policaju, ki je kazen napisal. (govorim za Slovenijo)

Pusti Slovenijo

Tip imel na ducati ju homologacijo in vse kot je moralo. Pa mu je policaj izmeril druge db, pa problem bil: preglasen

Pol pa veš ko se oni modri v A da si   :fyou:

Objavljeno
pred 2 urami, Kmet2 pravi:

Ja toda dotični je rekel , da ga ni imel notri pri homnologaciji ,se pravi če prav razumem ga ima in je obvezen toda on ga ni imel . 

Se pravi se bo moral sklicevati na pooblaščeno organizacijo, ki je ror homologirala. Slike pa obstajajo.

pred 49 minutami, stuhec pravi:

Pusti Slovenijo

Tip imel na ducati ju homologacijo in vse kot je moralo. Pa mu je policaj izmeril druge db, pa problem bil: preglasen

Pol pa veš ko se oni modri v A da si   :fyou:

Torej se ni ujemalo z dB kot so navedenimi na ploščici. Mene bolj zanima kako kazen je dobil?

Objavljeno
pred 3 urami, stuhec pravi:

Točno tako, videl na lastne oči ko so imeli pred mano nekoga v delu zaradi glasnosti, je klical kolega da je prišel ponj s kombijem... Slovenec v A ;)

Objavljeno (popravljeno)

Sigurno ga ni za đabe jebal :D

Popravljeno . Popravil DAMI34
Objavljeno

Meni so tako razlozili policaji..glasnejsi od tablice na šasiji ne sme bit,ce te zmerijo in nimas db ti uzameji tablico,če ga nimaš notri in nima inštrumenta s sabo ti tudi uzamejo tablico,če ga imaš pod sedežem ti napišejo kazen in ga montiraš ti ne uzamejo tablice..

Objavljeno

ko sem ga vprašal zaradi česa ga ne spustijo je rekel da zaradi preglasnega izpuha, ne vem pa ali je imel db killer not ali ne...

Jst si po A ne upam brez...

Objavljeno
pred 35 minutami, DAMI34 pravi:

Se pravi se bo moral sklicevati na pooblaščeno organizacijo, ki je ror homologirala. Slike pa obstajajo.

Torej se ni ujemalo z dB kot so navedenimi na ploščici. Mene bolj zanima kako kazen je dobil?

Je bilo že kr nekaj časa nazaj

Ne vem več kolko dobil, vem pa da ni imel keša zdraven in dokler mu nekdo ni prpelal je  :smoke:

Objavljeno

Ok Austrija ali tujina je druga muzika, tam nimaš kaj,plačaš in jebiga....se ne moreš zgovarjat, tudi pritožit se ti ne splača. Govoril sem za Slovenijo.

Objavljeno

Na HR forumu pravijo, da so pri njih začeli z akcijo. Verjetno bodo samo tujce gledali, Nemci in Avstrijci odpadejo, oni si brez ne upajo voziti, torej preostanemo za pregled mi. 

Objavljeno

Jst sem prevozil HR in Balkan brez :)

Objavljeno

Kaj pa se zgodi v primeru, da kupiš en izpuh, normalno homologiraš, imaš dB killer normalno nameščen, policaj pa ti izmeri več dB kot piše na motorju? Torej nič hude sluteč imaš glasnejši izpuh kot bi naj bil? 

To se mi ni zgodilo, samo zanima me kaj bi če bi :)

Objavljeno

V vsakem primeru imaš problem če te policaj jebe, četudi si je samo izmislil prekršek.

Objavljeno
3 minutes ago, blindek said:

Kaj pa se zgodi v primeru, da kupiš en izpuh, normalno homologiraš, imaš dB killer normalno nameščen, policaj pa ti izmeri več dB kot piše na motorju? Torej nič hude sluteč imaš glasnejši izpuh kot bi naj bil? 

Dobis 400e kazni. Izpuh se naj bi servisiral, oziroma menjavala volna..

Me pa zanima kje lahko preventivno izmeris koliko je tvoj izpuh glasen? Ce tega ne pocnejo na tehnicnem..?

Objavljeno
11 minutes ago, u-r-o-s said:

Jst sem prevozil HR in Balkan brez :)

Boš videl koliko časa še. Če je res, kar pišejo, potem ne dolgo. 

Objavljeno
pred 10 minutami, blindek pravi:

Nj si ga v glavnem  :mad:

"ukica"    mogoče veš primer da je kdo že to dobil ?

Objavljeno (popravljeno)

Ne nikogar, mi je pa bilo lani tako razlozeno s strani policista ki opravlja to meritev(lani so me merili).

Ima pa na izmerjeno meritev 1 ali pa 2 dB tolerance..

Je pa zanimivo, honda cbr 1000 ima predpisano glasnost 88dB, moja rsv mille pa 96 ali celo 97 na ploscici..

Popravljeno . Popravil ukica

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!