Skoči na vsebino

Ogled Titovega atomskega zaklonišča v Konjicu

Priporočene objave

Objavljeno

Komentarje pajkice je men ful zanimivo brat k se mi zdi precej nasikana. Vcasih ji pa rata res v slogu zatret drugace mislecega.

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

Komentarje pajkice je men ful zanimivo brat k se mi zdi precej nasikana. Vcasih ji pa rata res v slogu zatret drugace mislecega.

vsakmu se kdaj pa kdaj userje.... :P

post-21285-0-98429100-1430760124_thumb.jpg

O:-) maš sladoled v dobrem ....

Popravljeno . Popravil pajkica
Objavljeno

... ja in še edini tak (je bil pa manda največji) ni bil v stari Jugi; maršala je res dajala huda paranoja ...

Ja to je iz časov, ko se je živelo po načelu: malo radi, malo kradi pa dobro živi ....

PS: da mladina ne ve vsega o tistem obdobju mi je še nekako jasno; da pa imajo nekateri tako kratek spomin pa kar težko varjamem. Nejcgs je napisal, sam pa dodam še nekaj iz let 1975-90: za cement se je zjutraj stalo in čakalo v vrsti, premog si moral naročiti, proti koncu 80. let divja inflacija in sprotne devalvacije dinarja, vozni park je bil omejen na bolho, Z Yugo, R4, Z 101, golf I in II, ... motorji pa Tomos, MZ, ČZ, Jawa in stari BMW-ji.

Toliko ...  malo za osvežitev spomina ravno na dan, ko se nekateri s solzo v očeh spominjajo obletnice smrti maršala.

Ni šlo toliko za maršalovo paranojo, kot pa za takratno doktrino obrambe SFRJ. Doktrina je bila, ne boš verjel, zelo podobna Švicarski...torej SLO (splošni ljudski odpor,: Švicarji vojaški obvezniki z domačo hrambo orožja..  ), utrjene in skrite lokacije za državni vrh (tudi v Švici) . V enem tamkajšnjem zaklonišču sem bil,  impozantna zadeva. Če sem malo ciničen...smo bili pred 30. imi leti bližje Švici, kot sedaj... :grim

Kar se cementa tiče....nimaš prav   :grrr  :grrr  :grrr   ko sem od leta 1988 do konca 1989 delal v predoru Kravanke (gradnja)  se ga je vsak teden "fuknilo" na deponijo tudi po 20 ton (cel šlepar) ker je bil za  nosilne stene pretopel/prehladen, pregrob/prefin...Z deponije ga sproti nismo mogli odvažat....obvezen del opreme v stoenki so bile  plastične vreče...

Kot je rekla Pajkica....takrat  nismo vedeli, kako izgleda dober  avto od znotraj, pa kje  je Rdeči križ, tudi ne. Za Karitasom pa sploh ni bilo potrebe...pa še partija jih ni spustila v državo...

Objavljeno (popravljeno)

takrat je bil golf dober avto ! pa kje ste vi živeli?

jaz se golfa 3, 4 in 5 sploh ne spomnim :hmm:

se pa žabe :blush: pa mojga spačka, pa CXa, pa BXa... :OK:

post-21285-0-69560500-1430761782_thumb.jpg

p.s. fotke so vse iz bunkerja .....

Popravljeno . Popravil pajkica

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!