Popularna objava Nearrain Objavljeno Julij 8, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 8, 2015 Od brloga preko Turjaka, Blok, Cerknice, Postojne in nazaj po klasicni svaljkalnici. Prou pasal je, ker se je sonce po Cerknici skrilo za oblake. Prijetnih 26. Pocas je bilo treba namestiti kurs proti domu... Po cestah cisti vakum...motorjev skoraj nic, avtomobilov ravno za vzorec. Ocitno bombandiranje medijev deluje. Viharji, tornadi in ostale strasne vremenske neprilike so se drzale prave meteo napovedi. Popoldne sever, ponoci razsiritev nad celo kokosko. Za nasedle pa zofa in daljinec...pa PopTV. Dokaz, da le niso vsi zazofani... BIZIXXX, MiNa, skalar36 in 12 others 15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
igorkr Objavljeno Julij 8, 2015 Deli Objavljeno Julij 8, 2015 (popravljeno) Včeraj se odpravim proti Ljubljani po nakupu torbice. Grem nekam kjer je hladneje in se odločim da nadaljujem proti Planici, tam pa še vedno 30 stopinj in vsaka čast delavcem ki rihtajo ta naš ponos. Gori bo temperatura nižja in odpičim čez Kranjsko goro proti Vršiču, kjer srečam veliko motoristov, mogoće tudi katerega od vas. Gori še vedno visokih 27 stopinj. Po drugi strani dol ob naši prelepi Soči ob 33 stopinjah zavijem proti Mangartu. Zgoraj pa enkratnih 23 stopinj, da oba z GP-jem lažje zadihama Domov pa čez Trbiž proti Kranjski Gori in Kranju kjer pa doživim 37 stopinj in tako vroče se nadaljuje vse do Kamnika. Po Tuhinjski dolini se malce ohladi na 31 stopinj, do doma pa spet ob 33 stopinjah prispem kar lepo zašvican :grrr. Kako se je prilegel hladen , , nabralo pa se je: Lep pozdrav Lep mostiček, no viaduktek. Le kako so ga gradili? Popravljeno Julij 8, 2015. Popravil igorkr gsxf750 in Kmet2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dlicen Objavljeno Julij 8, 2015 Deli Objavljeno Julij 8, 2015 Da pa nekdo brez sramu piše daljše prispevke konstantno v tujem jeziku pa se mi ne zdi korektno, po moje gre za provokacijo. Snecer, ti si bolan. Pa če tako zagovarjaš slovenskost foruma, potem bi pričakoval, da boš imel vsaj bolj slovensko zveneči nick. Se opravičujem za offtopic, ampak sem na take pritlikave pripombe alergičen. In se obenem odpovedujem nadaljnemu smetenju. Kmet2, Zivnorc in pikolo 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
'.' Objavljeno Julij 9, 2015 Deli Objavljeno Julij 9, 2015 Včeraj se odpravim proti Ljubljani po nakupu torbice. Lepa torbica Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Julij 9, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 9, 2015 Današnja ohladitev me je ob 9.00 spravila na MV, s katero sem se med Tolminom in Kobaridom vozil mimo znanih imen krajev, vendar sploh ne bi opazil, če bi kdo zamenjal vrstni red teh krajev in njihovih "tabl" ... Cesta od Kobarida do Bovca mi je bila skoraj popolnoma neznana ... Slap Boka je bil preeecej dlje, kakor sem pričakoval ... Modelarska steza v Bovcu je še vedno zgledno urejena, tudi če je Roberto ne kosi več vsak petek, ko se je z ostalimi člani družine pripeljal v Kamp Komac v Soči. Edino letališko poslopje je res nekaj novega ... :notworthy: Svinjak skozi objektiv Robertotovega Canona ... :notworthy: Ko sem se vse poslikal, sem obiskal še starejšega domačina modelarja, za katerega mi je nekdo že napisal, da je pred kratkim časom preživel težko bolezen - krvnega ... Seveda me je bil zelooo vesel in tudi presenečen, ker najbrž sploh ni mislil, da me bo še kdaj videl. Ker sem upal, da se z MV da prevoziti 170 km do Bovca in nazaj domov z enim polnim rezervarjem, na Mostu na Soči nisem dopolnil rezervarja in približno 7 km od doma, ostal čisto brez goriva in zaradi česar se je moja današnja vožnj podaljšala za pol ure, kolikor sem moral čakati, da mi ga je fant od moje hčerke pripeljal ... :notworthy: Domov sem se vrnil ob 17.30 uri ... Joker, builder, Keiko in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava notranc Objavljeno Julij 9, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 9, 2015 Po šihtu naju z ženo vreme zvabi na motor, sončno in ne prevroče. najprej na kremšnito semle nato še do Bohinjskega jezera in preko Sorice v Podbrdo in od tam v vas Stržišče, kjer so snemali film Na svoji zemlj ker je postalo rahlo toplo se zapeljeva še na sladoled v Most na Soči nato pa preko Idrije, Kalc in Planine ter prevoženih 280 km v varno zavetje najinega doma. Lp, notranc UnionJack, DXR16, skalar36 in 12 others 15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava pik1 Objavljeno Julij 9, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 9, 2015 . ... tisti, ki se dons ni šel vozit, je naredu eno izmed večjih napak letos ... ... temperature od 18 do 24 stopinj ... .. sicer pa ... Velenje, Mamutovo okrožje, Slovenj Gradec, Soboth, Zgornja Kungota , Dravograd, Železna kapla, Jezersko ... :) ... pol sem mogu pa domov ... .... osvežujočih 420 km ... Keiko, Fantocci, builder in 21 others 24 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
alko1 Objavljeno Julij 9, 2015 Deli Objavljeno Julij 9, 2015 (popravljeno) Stari to je moped ne pa oranžko Še podpitanje Si do doma na pamet najdu al si meu garmina :naughty: Popravljeno Julij 9, 2015. Popravil alko1 bajkr88, DAMI34, pik1 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pik1 Objavljeno Julij 10, 2015 Deli Objavljeno Julij 10, 2015 Stari to je moped ne pa oranžko Še podpitanje Si do doma na pamet najdu al si meu garmina :naughty: ... pr men je vse "na pamet" :) Kmet2, alko1 in DAMI34 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Julij 10, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 10, 2015 vtis je bil.....palačinkast bajkr88, builder, BIZIXXX in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava bajkr88 Objavljeno Julij 10, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 10, 2015 (popravljeno) dns bl mešani vtisi.... jakno preluknu z izpuhom :/ drgač pa vrhnka, rakitna, cerknca, ride... majka blo auuch jezero z čudovito okolico haha Popravljeno Julij 10, 2015. Popravil Rogerg BIZIXXX, otim, skalar36 in 12 others 15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
luxsa Objavljeno Julij 10, 2015 Deli Objavljeno Julij 10, 2015 Dons okroglih 500, start LJ. v Wajdusno,Gorico,po taljanski strani v Cedad, Gmona,Tolmezzo, Plockenpass, Ziljska dolina,Nasfeld, Sella Nevea, Predil, Kobarid ,Tolmin, Cerkno, Skofja lukna, Lj., slik ni in jih do nadalnga ne bo, dokler se nm naucu napopat,zgleda mam bol trdo glavo, aja ne sam glavo tud kej druzga,ce je treba. :grim pik1, MiNa, builder in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bajkr88 Objavljeno Julij 10, 2015 Deli Objavljeno Julij 10, 2015 Dons okroglih 500, start LJ. v Wajdusno,Gorico,po taljanski strani v Cedad, Gmona,Tolmezzo, Plockenpass, Ziljska dolina,Nasfeld, Sella Nevea, Predil, Kobarid ,Tolmin, Cerkno, Skofja lukna, Lj., slik ni in jih do nadalnga ne bo, dokler se nm naucu napopat,zgleda mam bol trdo glavo, aja ne sam glavo tud kej druzga,ce je treba. :grim ewo sam zate http://tinyurl.com/p477y3z TakeALookAround, builder, DAMI34 in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pik1 Objavljeno Julij 10, 2015 Deli Objavljeno Julij 10, 2015 Dons okroglih 500, start LJ. v Wajdusno,Gorico,po taljanski strani v Cedad, Gmona,Tolmezzo, Plockenpass, Ziljska dolina,Nasfeld, Sella Nevea, Predil, Kobarid ,Tolmin, Cerkno, Skofja lukna, Lj., slik ni in jih do nadalnga ne bo, dokler se nm naucu napopat,zgleda mam bol trdo glavo, aja ne sam glavo tud kej druzga,ce je treba. :grim .... stari, ne lagat ... da imaš tud še "kej druzga" trdga ... :) Kmet2, DAMI34 in builder 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava kaca1 Objavljeno Julij 11, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 11, 2015 Najprej včerajšnji vtis:..... do Podkloštra (Arnoldstein) nato pa desno na B111 preko Šmohorja do Siliana. Cesta B111 je do kraja Koče-Muta zelo lepa in primerna za motor, naprej pa je katastrofa. Zelo ozka, zavita, razdrapana, grbasta, z nekaj kratkimi lepimi odseki, sicer pa cca 55km matrarije. Mislim, da bi bilo bolje iti po 110 in preko Lienza. Nadaljeval sem mimo izvira Drave (Innichen oz. San Candido).... "Gailtal Strasse" res ni ravno najbolj "popeglana", je pa to ena lepših dolin in če ne gledaš samo pod prvo gumo, imaš kaj videt. Nasprotno od tebe, Darko3g, izlet v to, cca 50 km dolgo dolino, zelo priporočam! Do Silliana je mogoče res kakšen kilometer krajša pot, kot preko Lienza (zato si jo ti najbrž izbral), ni pa za "dirkače"! Tu se pelješ, da vidiš lepo naravo, lepe kraje, zanimive vasi, urejene hiše,....seveda, če te to zanima! Slika 148.jpg Že skoraj mesec je že, odkar je Darko3g pisal o "katastrofalni" cesti B111, jst pa sem mu odgovoril - bolj kot ne "po spominu".... No, sem se šel pa včeraj prepričat... Kuro sem zapustil, kjer sem se zadnjič vrnil vanjo , nadaljeval mimo "ponterosse" v Trbižu do Pontebe, nato pa po dolini, kjer si je reka Bombaso globoko vrezala svojo pot, v hrib do zelo znanega smučišča na avstrijski strani prelaza - Nassfeld. Nekaj ovinkov pod vrhom, se, meni nič - tebi nič, sprehaja po cesti GOLAŽ " a greš hitr s ceste, prokl.... koza zmešana! Js sem že včer jedu golaž - pa ne morem vsak dan golaža....! :angry: No, dobr se je končalo - vsaj zame! Za Lisko ne vem če se je, če je še naprej tacala po asfaltu! :unsure: V glavnem....grem preverit tisto cesto 111 ...Res ni čisto nova in ima tudi nekaj ugrezov, "kač" in pa flik, ampak to je na zelo kratkih odsekih in vse dobro označeno, ostalo je pa po večini čisto spodobna panoramska cesta. Poslikal sem nekaj res slabih delov..... Darkota so, najbrž, zmotili tudi ovinki - ja, ovinkasta pa je, tale cesta (ja, kakšna pa naj bo, če so jo preveč naredil! Nekako jo je treba požokat v tole dolino :grim ) Drugač pa, kot sem že v odgovoru omenil, je to dolina za malo okrog pogledat! Iz St. Oswalda se lepo vidi (če je lepo vreme, kot je bilo včeraj) na okoliške hribe in v dolino proti Sillianu ,....proti gradu nad Heinfelsom Pa še grad iz žabje perspektive... Naprej, proti Brunicu, si krajšam čas z opazovanjem severnih obronkov Dolomitov , ter pestrega in raznolikega prometa (manjkala je samo še kakšna barka ). No, do Brunica nisem prišel, ker sem prej zavil v tole dolino Anterselva di Mezzo Ker pa je cesta, ki na 2052 metrih prečka mejo z Avstrijo, zelo ozka in ovinkasta , je promet urejen s semaforjem, ki vsako uro ozeleni le za 15 minut, kar je lepo označeno tudi na tabli. Če malo pogledaš na uro, lahko izkoristiš čas za raziskovanje oklice, namesto da, nestrpen kot konj pred dirko, čakaš da na semaforju zasveti zelena. Na vrhu: , na drugi - avstrijski strani pa spust skozi ......po lepem črnem tepihu... do Lienza, nato pa čez Winklern ob reki Iseli do Spittala. Vmes še malo ribolova Nč ni blo z večerjo! Je bila riba premajhna, pa še preveč Na JETu v Beljaku napojim še Lub'co, spotoma prišparam za en kofe, pol pa še čez zadnji "pass" - Wurzenpass do doma kr nekiiiiii, DXR16, Kmet2 in 23 others 26 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
luxsa Objavljeno Julij 11, 2015 Deli Objavljeno Julij 11, 2015 .... stari, ne lagat ... da imaš tud še "kej druzga" trdga ... :) Kar je res je res,ne da bi se hvalu,ampak tko je,pomoje od bmflna. :grim DAMI34, Kmet2 in pik1 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Julij 11, 2015 Deli Objavljeno Julij 11, 2015 Jaz se pa strinjam z Darko3G. Cesta B111 je slaba, kača1, kaj nisi slikal kako je uničena v gozdu, v ovinkih. Ko sem tam vozil 2012, so tudi nekaj sanirali. Če daš take fotke gor pol je ok ja Čudno tudi da nič ne omeniš ceste na Korensko sedlo iz jodlarske strani, ki je tudi lepo uničena na par delih, res pa je kratko, na B111 pa je teh odsekov kar nekaj. UnionJack in Janezs 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
luxsa Objavljeno Julij 11, 2015 Deli Objavljeno Julij 11, 2015 ewo sam zate http://tinyurl.com/p477y3z Ok,za nasledn izlet se bom probu naucit,hvala. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava kaca1 Objavljeno Julij 11, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 11, 2015 Jaz se pa strinjam z Darko3G. Cesta B111 je slaba, kača1, kaj nisi slikal kako je uničena v gozdu, v ovinkih. Ko sem tam vozil 2012, so tudi nekaj sanirali. Če daš take fotke gor pol je ok ja Čudno tudi da nič ne omeniš ceste na Korensko sedlo iz jodlarske strani, ki je tudi lepo uničena na par delih, res pa je kratko, na B111 pa je teh odsekov kar nekaj. Nič ne vem, da bi bilo karkoli govora o cesti 109! Če pa jo že omenjaš, se ta (109 ka) skor ne more primerjat z B111, ker praktično od Radendorfa pa skoraj do vrha je ena sama flika!!! - na 111ki pa je večina ceste res dobra. Na celotni trasi od Kotsacha pa do Tassenbacha, ki je, mimogrede vsaj 10x daljša kot cesta na Korensko s severne strani Karavank, vsega skupaj ni toliko slabe ceste, kot je že prej omenjena 109ka na celem klancu. Takih zrukanih, nekaj centimetrov debele nove plasti asfalta potrebnih cest, je v Avstriji še kar nekaj. Pa v Italiji so tudi. Pa na Hrvaškem so tudi! Tudi v Švici so,pa da ne govorim o naših! Povsod so, so bile in bodo! Razlika je le v tem, da jih nekateri drugače vzdržujejo, nekateri bolj pogosto od drugih.......no, nekater jih pa sploh ne! Skoraj vedno (razen če v kraj vodi le ena cesta, kot je npr. južnotirolska SS621) imaš pa na izbiro tudi drugo pot! (...ki je mogoče še slabša od prve ) ....a1, kaj nisi slikal kako je uničena v gozdu,... - zato, ker čisto vsakega ovinka pa res ne slikam! (čeprav jih kar dosti ) Ne gledam samo pod kolo, ampak tudi malo okrog - npr. na drugo stran doline - , ...pod most - , naprej - , nazaj - , v zrak - ..... včasih pa še za vrata Janezs, KilleRBee, RobiRoberto in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Julij 11, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 11, 2015 (popravljeno) Ok,za nasledn izlet se bom probu naucit,hvala. đabe se trudit, če na founi ne znaš vklopit "polna verzija, dodaj odgovor, uporabi polni urejevalnik" da ne bom off topic: današnja fura-3metre vn iz garaže, pranje, šamponiranje, brisanje do suhega, sušenje, +3x mekana rakijca za pogum, +2x pivo za um spet brisanje, voskanje, maxibrillanje..... vse sm uporabil vse Popravljeno Julij 11, 2015. Popravil DAMI34 Schultz, skalar36, MPeco in 9 others 12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pik1 Objavljeno Julij 11, 2015 Deli Objavljeno Julij 11, 2015 đabe se trudit, če na founi ne znaš vklopit "polna verzija, dodaj odgovor, uporabi polni urejevalnik" da ne bom off topic: današnja fura-3metre vn iz garaže, pranje, šamponiranje, brisanje do suhega, sušenje, +3x mekana rakijca za pogum, +2x pivo za um spet brisanje, voskanje, maxibrillanje..... ... če boš ti preveč pucal motor boš še pijanček ratal ... :) bojc84, DAMI34, builder in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava pik1 Objavljeno Julij 11, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 11, 2015 . ... ker se pač rajši štiri ure vozim ... pa makar z malim mopedkom ... ... kot pa da osem ur ležim na plaži na res veliki brisači ... ... sem se šel pač spet malo vozit ... ... danes ... Vrsar, Rabac, Plomin, pisarna v Opatiji, Brestova ... in nazaj Orsera ... :) ... 240 km ... .. če sem pa res pošten ... sem moral pa v Rabcu prvič "vijačit" tegale oranžnega svedra ... ... res da sicer zelo malo ... ... ampak bilo je neobhodno ... ... ker je ratal naenkrat nevozen ... DAMI34, Janezs, MPeco in 12 others 15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Julij 12, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 12, 2015 Vzel sem si par dni premora,saj me je vročina zdelovala,klima se je pregrevala želja po motorju in naravi pa naraščala .......nč ,zberemo se eno par zmešanih pa naredimo krajši krogec s prvim postankom na Rudniškem jezeru Kočevje Stari trg ,Prilesje ,Madronič kjer se tudi odžejamo in najemo .) Te srečni obrazi pri hrani ,hrana konekting pipl :lol: Hudoba se tu poslovi,prav tako nas zapustita še HyperJack in njegova lepša polovica ,ki dan izkoristita še za kolesarjenje Ostali del ekipe pa naprej proti Kostelskem gradu .... Če smo že tukaj gremo pa še mal pofirbcat ^_^ pot do grada je bila strma in trnova.........ata štrumf......koliko je še do grada..... :lol: Grad se obnavlja že vrsto let,žalostno je da se je obnova končala saj je šlo podjetje ki je imelo posel v stečaj,kar je za sabo potegnilo kup biokracije ki je pri nas bremza vsega napredka,škoda ker grad bi bil za obiskovalce turistična točka marsikaterega tujega popotnika,saj je objekt umeščen v res lepo in čisto naravno okolje. S sabo smo imeli tudi inšpektorje in nadzornike da pregledajo stanje Pogled z Grada Ob vračanju nam Borutta zaprejo saj je prekoračil poblastila Na hitro se spogledamo ,spomnim se odlične rešitve izgubljene duše...............5 zdravih marij spravi ven še takšnega barabina in gremo na Sv.Ano.... seveda dajemo vse od sebe 110 % :lol: Ko nam uspe izvleči Borutta začne Motozajebant talat batine Petru Klepcu No fanta smo pol le umirili in mu obljubili cocaColo Iz Klepčeve dežele jo mahnemo proti Čabru a nas na poti v Plešscah preseneti moto zbor,iz firbca zavijemo pa tamaumu po CocaColo da ne bo spet kakšnega razbil...... Naleteli smo tudi na zadnjo še skrito najnovejšo tehnologijo Japonskih proizvajalcev ki je že v fazi razvoja in testov Počas smo se postrgali tudi od tu na mejni prehod Podplanina,Draga,Novi Kot pa čez Prezid mim najhladnejšega kraja v Sloveniji (Babno Polje) na Cerkniško jezero kjer sladoled sede ko budali šamar ^_^ Z vami še Mark II,Joni46,Borutt,Hyper Jack,Hudoba ,Motozajebant in en Lp Zmešanci pik1, builder, gsxf750 in 23 others 26 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pajkica Objavljeno Julij 12, 2015 Deli Objavljeno Julij 12, 2015 . ... ker se pač rajši štiri ure vozim ... pa makar z malim mopedkom ... ... kot pa da osem ur ležim na plaži na res veliki brisači ... ... sem se šel pač spet malo vozit ... ... danes ... Vrsar, Rabac, Plomin, pisarna v Opatiji, Brestova ... in nazaj Orsera ... :) ... 240 km ... .. če sem pa res pošten ... sem moral pa v Rabcu prvič "vijačit" tegale oranžnega svedra ... ... res da sicer zelo malo ... ... ampak bilo je neobhodno ... ... ker je ratal naenkrat nevozen ... pravjo da je rana ura zlata ura men se ni zdel Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava tonystx Objavljeno Julij 12, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 12, 2015 Včeraj se s prijateljem odpraviva na morje. Na Pag se malo namočit v morje. Vzamem eno 10 let staro karto Hrvaške in izberem cesto po kateri nisem še nikoli peljal. Delnice - Mrkopalj- Tuk - Jasenak -Senj. Fajn......na karti z rdečo označena cesta je bila občasno kolovoz, občasno pa čist enduro pista. Sem še enkrat na karto pogledal, da ni to slučajno karta za nasvete enduristom - pa ni bla. Sva pa vidla Matić polje - spomenik partizanom , ki so zmrznili na pohodu preko Kapele. Na Pag prideva šele po trtji uri. Po namakanju pa še večerja pri Dinkotu in gas domov. Magistrala popolnoma prazna edino sonce je bilo moteče ob zahodu. Lepih 601 km. Keiko, skalar36, vandrovec in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se