Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih voženj 2015

Priporočene objave

Objavljeno

Drugič slikaj motor pa tankštelo pa bo veljalo in bomo lajkali na veliko

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Izi, tole je izliv reke Cetine v Omisu....

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Kje pa je tale luštna vasica, uvalica?

Ti je že DIN pravilno odgovoril. Na desni je takoj glavni most, ki pelje v "center" Omiša in motoprireditev. 

Objavljeno

Robi, ne samo, da mi je všeč, ampak mi je ZELO VŠEČ!  :grupni:

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Kar tukaj bom vprašal, ker ne vem kje drugje bi. Na včerajšnji vožnji med Kranjsko Goro in Kranjem sem večkrat opazil znak za prepoved vožnje "traktorjev", koles in hojo pešcev (vse v enem znaku), katerega mi z googlom ni uspelo najti za objavo njegove slike tukaj. Ker za MV ni potrebna registracija, niti vozniški izpit, mogoče spada v kategorijo koles ali koles s pomožnim motorjem in sem bil zato ves čas v prekršku ??? Seveda ob tej cesti obstaja tudi kolesarska steza, katero sem tudi uporabljal, dokler je bila zraven "glavne ceste", vendar je od nje večkrat odstopila "nekam" in ker jaz še po "glavni cesti" nisem toliko zaupal vase, da se bom še po dnevu vrnil nazaj domov, sem jo uporablja samo takrat, ko je potekala zraven "glavne ceste" ... :blush:

Objavljeno (popravljeno)

Kar tukaj bom vprašal, ker ne vem kje drugje bi. Na včerajšnji vožnji med Kranjsko Goro in Kranjem sem večkrat opazil znak za prepoved vožnje "traktorjev", koles in hojo pešcev (vse v enem znaku), katerega mi z googlom ni uspelo najti za objavo njegove slike tukaj. Ker za MV ni potrebna registracija, niti vozniški izpit, mogoče spada v kategorijo koles ali koles s pomožnim motorjem in sem bil zato ves čas v prekršku ??? Seveda ob tej cesti obstaja tudi kolesarska steza, katero sem tudi uporabljal, dokler je bila zraven "glavne ceste", vendar je od nje večkrat odstopila "nekam" in ker jaz še po "glavni cesti" nisem toliko zaupal vase, da se bom še po dnevu vrnil nazaj domov, sem jo uporablja samo takrat, ko je potekala zraven "glavne ceste" ... :blush:

3. člen

(pomen izrazov)

(1) Posamezni izrazi, uporabljeni v tem zakonu, imajo naslednji pomen:

...

13.  »kolo« je enosledno ali dvosledno vozilo z najmanj dvema kolesoma, ki ga poganja voznik z lastno močjo ali s pomočjo pomožnega motorja, s katerim lahko doseže hitrost največ 25 km/h;

...

Prometne znake za prepoved pa verjetno poznaš. Objavljeni so v Pravilniku o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah. Tam tudi piše, da so nekateri simboli za prepovedi oziroma omejitve dani kot primer, prave vrednosti oziroma simboli pa se vpisujejo glede na okoliščine na cesti in potrebe prometne varnosti.

Vprašanja v zvezi prometa, predpisov in vožnje takšne in drugačne lahko postaviš v temi Stop policija ali Cestno črno sivo nabijanje. 

Popravljeno . Popravil Borutt
  • Všeč mi je 1
Objavljeno

Objavljeno

Borutt HVALA in upam da mi ne boš zaračunal sedaj, ker je že tri dni od tega ...  :)

Objavljeno

ja sj .. čakal ste, da grem, pa pol si ćastite hrano ... zgrožen sem :O

js sm mew tut wtise, pa wam jih ne powem :ras:

• Všeč mi je 3
Objavljeno

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Z motorjem se še nisem vozil po teh krajih, sem bil pa letos tu gor z biciklom, ampak v obratni smeri. Iz Prabichla proti Eisenerzu pa je padel tudi letošnji hitrostni rekord, malo čez 80 z polno naloženim gorcem :) Sicer offtopic, ampak posnetek me je spomnil, da sem v teh krajih že bil. Je pa še zelo živ vtis, kako sem grizel tisti strm klanec proti prelazu Prabichl.

Objavljeno

Danilo, vozil si Versysa, napisal pa TDM900 v naslov... Kot bi rekel maus - ćist zgrožen sem :)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!