Popularna objava skalaprava Objavljeno Oktober 18, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 18, 2015 Danešnji dnevni vtis je bil nepozaben.......končno se je zgodilo, tisto, o čemer sem do sedaj samo poslušal, sanjal, verjel da je zgolj mit in da meni to ne bo nikoli dano doživeti Takole je bilo: V naših koncih se je po jutranji megli, končno pokazalo malo sonca. Kosilo je bilo že mimo in z mojo drago sva se odločila, da se greva malo prevetrit na motor - smer preko Starega trga ob Kolpi do Livolda in potem spust do Petrine, kjer bi se odločila, po kateri varianti nazaj domov. No vsaj tak je bil okvirni plan. In sva šla. Vožnja je bila lepo počasno turistična, saj ga z dvema na krovu na ne najboljšem, deloma vlažnem asfaltu ni za srat. Skratka uživala sva v jesenski kulisi. No, že pred Starim trgom pa sem začutil med prestavljanjem na prestavni ročiči neko neobičajno vibracijo, ki se je ob vsakem nežnem pospeševanju prenešala nekje iz okolice menjalnika. Ko sem plin odvzel ali pa če je bilo pospeševanje bolj odločno, ni bilo čutiti nič....hmmmm ...sem pomislil, "tole moram pa nujno doma preverit"i, sem sam pri sebi dejal, mojo drago pa s tem nisem obremenjeval - ni tehnični tip . No, takole sva se lepo vseeno pripeljala do Livolda in odvila proti Petrini.....in potem tik pred naseljem Štalcerji je pri kakih 90 na uro začelo nekaj ropotati in tresti! Stisnem sklopko in odvzamem plin, se zadeva umiri, spet dam gas...." jebemti 100 bogov!" zakolnem v čelado. Po itnerkomu sporočim v drugo vrsto, da imamo "rahle" tehnične težave in da bova nemudoma obrnila nazaj proti Livoldu.... Motor je deloval dokaj normalno, peljala pa sva se z minimalni gasom nekje do 40km/h, ko je bila dolina pa v prostem teku. Plan je bil priti nekako do gostilne v Livoldu, ki je tudi zbirališče MC Kočevski medvedi. Tam sem vedel, da bom lahko varno pustil motor, če bo treba, saj mi je bilo kristalno jasno, da se danes ne bova pripeljala domov na motorju! Vprašanje v moji glavi je bilo le eno: je šel rakom žvižgat menjalnik ali znameniti BMW-jev kardan? No, nekako sva le uspela priti do gostilne ter parkirala. Najprej sva spila kavico pri prijazni lastnici bara, obrnil ene dva telefona in potem je tudi že kmalu prišel kombi na karerega smo vkrcali mojo današnjo nepremičnino. Itak da mi žilica ni dala miru in sem se doma takoj lotil iskanja napake......no, nisem dolgo rabil in da, kot bi dejali forumski kolegi: "Kardan je stran padel! " Evo, slike povedo več kot besede: Da sem kardanski drog lahko na plano potegnil, je pri RT-ju potrebno sneti zadnjo nihajko, kar pa je le kakih 15 - 20 minut posla! Tukaj se sprednji križ komaj še skupaj drži....če bi popustil, bi midva nekje "usred ničega" obtičala. Kardanski drog ima za sabo cca.182.000km garanja, tako da mu okvare ne štejem v zlo. Jutri pa urno v nabavo novega droga, saj se bomo letos zanesljivo še kaj vozili! Pregled ostalih komponent pa me je bolj razveselil: semeringi tesnijo, ostalih mehanskih poškodb na kardanskem tunelu ni videti, kotni prenos brez zračnosti v ležajih - "ipak švabi nije tako loš! " Da zaključim današnjo misel: Pravi "Bemvejaš" postaneš šele, ko ti "odpade"kardan....in evo ti ga na, danes sem postal polnopravni član te "elitne" družbe"! A se mi bo še kdo pridružil? Lp.M Pips, Keiko, sayo in 22 others 25
builder Objavljeno Oktober 19, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 Da zaključim današnjo misel: Pravi "Bemvejaš" postaneš šele, ko ti "odpade"kardan....in evo ti ga na, danes sem postal polnopravni član te "elitne" družbe"! A se mi bo še kdo pridružil? Lp.M Praviš 182.000 km, le koliko ketn in zobnikov bi v tem času zamenjal in koliko bi za to plačal in koliko časa bi to odvzelo? Tako na to gledam jaz Lajkam izlet do odpadlega kardana. To bož zrihtu in maš spet mir 180kkm. Se pravi. če ne zamenjaš mopeda, se drugo leto obrne 200.000 Tedybear, bobi1001, DAMI34 in 4 others 7
Popularna objava Danilo D Objavljeno Oktober 19, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 Pa še moj skromen prispevek ....... za soboto zjutraj sem si planiral pranje avta, in tako je seveda tudi bilo. Ko se je zdanilo je bila avtopralnica že v obratovanju, zunaj pa prijetnih 6 stopnij, pranje seveda z mrzlo vodo . Potem okoli poldneva pa seveda ži fulj lepo vreme, tako da ga bilo treba skoristit, zakurblam mrcino in gasa proti drvogradu, tam malo prošetamo gore dole, padeta pica in pir. Pol pa pičim proti ravnama, prevaljam in polani ter čez Holmec do Pliberka, malo naokoli do St. Mišela nekaj pogledat , potem pa nazaj do Pliberka in v smeri Lavamunda. Ker je bilo vreme res odlično, in rezerva še ni bla vkloplena , jo ucvrem proti Golici. Si rečem grem dok je cesta suha, in hvala k..., cesta je bila skoz do vrha lepo suha. Malo čez vrh dol je bilo prijetnih 4,7 stopinje celzijof :D. Pičim nazaj dol do lavamunda sevede rezerva bila že nekaj časa v pogonu, tako da tankamo na fulj :D. Sem pa prej za foro v Pliberku pogledu na fseh pumpah ceno benza in zanimiv na fseh 1,199, pridem v lavamund pa 1,155, tak da sem res profitiru gadne pare he he :D. Domov se vraču po glavni cesti SG Veleje. nabralo pa se prijetnih 205,5km . In prišla je nedelja ponovno lepo vreme, tokrat no car washing :D, družinske obveznosti, popoldan pa spet na mator in malo naokoli. Tokrat v smeri Doliča in čez hrib do Vitanj, potem pa na Stranice do Konjic. Razmišljal sem a čem iti na AC do MB in potem Radlje Drvograd, ampak ker vinjeta potekla, sem jo raje ucvrl na Roglo do jurgovega, cesta lepo skozi suha, na par ovinkih malo listja. temperatura pa prijetnih 6 stopinj :D. Nazaja jo pičim po isti poti do Doliča, potem pa v smeri Mislinje in čez Graško Goro nazaj do garages, prijetnih 153,3km Janezs, Keiko, builder in 8 others 11
solorider Objavljeno Oktober 19, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 Danešnji dnevni vtis je bil nepozaben.......končno se je zgodilo, tisto, o čemer sem do sedaj samo poslušal, sanjal, verjel da je zgolj mit in da meni to ne bo nikoli dano doživeti Takole je bilo: V naših koncih se je po jutranji megli, končno pokazalo malo sonca. Kosilo je bilo že mimo in z mojo drago sva se odločila, da se greva malo prevetrit na motor - smer preko Starega trga ob Kolpi do Livolda in potem spust do Petrine, kjer bi se odločila, po kateri varianti nazaj domov. No vsaj tak je bil okvirni plan. In sva šla. Vožnja je bila lepo počasno turistična, saj ga z dvema na krovu na ne najboljšem, deloma vlažnem asfaltu ni za srat. Skratka uživala sva v jesenski kulisi. No, že pred Starim trgom pa sem začutil med prestavljanjem na prestavni ročiči neko neobičajno vibracijo, ki se je ob vsakem nežnem pospeševanju prenešala nekje iz okolice menjalnika. Ko sem plin odvzel ali pa če je bilo pospeševanje bolj odločno, ni bilo čutiti nič....hmmmm ...sem pomislil, "tole moram pa nujno doma preverit"i, sem sam pri sebi dejal, mojo drago pa s tem nisem obremenjeval - ni tehnični tip . No, takole sva se lepo vseeno pripeljala do Livolda in odvila proti Petrini.....in potem tik pred naseljem Štalcerji je pri kakih 90 na uro začelo nekaj ropotati in tresti! Stisnem sklopko in odvzamem plin, se zadeva umiri, spet dam gas...." jebemti 100 bogov!" zakolnem v čelado. Po itnerkomu sporočim v drugo vrsto, da imamo "rahle" tehnične težave in da bova nemudoma obrnila nazaj proti Livoldu.... Motor je deloval dokaj normalno, peljala pa sva se z minimalni gasom nekje do 40km/h, ko je bila dolina pa v prostem teku. Plan je bil priti nekako do gostilne v Livoldu, ki je tudi zbirališče MC Kočevski medvedi. Tam sem vedel, da bom lahko varno pustil motor, če bo treba, saj mi je bilo kristalno jasno, da se danes ne bova pripeljala domov na motorju! Vprašanje v moji glavi je bilo le eno: je šel rakom žvižgat menjalnik ali znameniti BMW-jev kardan? No, nekako sva le uspela priti do gostilne ter parkirala. Najprej sva spila kavico pri prijazni lastnici bara, obrnil ene dva telefona in potem je tudi že kmalu prišel kombi na karerega smo vkrcali mojo današnjo nepremičnino. Itak da mi žilica ni dala miru in sem se doma takoj lotil iskanja napake......no, nisem dolgo rabil in da, kot bi dejali forumski kolegi: "Kardan je stran padel! " Evo, slike povedo več kot besede: Da sem kardanski drog lahko na plano potegnil, je pri RT-ju potrebno sneti zadnjo nihajko, kar pa je le kakih 15 - 20 minut posla! Tukaj se sprednji križ komaj še skupaj drži....če bi popustil, bi midva nekje "usred ničega" obtičala. Kardanski drog ima za sabo cca.182.000km garanja, tako da mu okvare ne štejem v zlo. Jutri pa urno v nabavo novega droga, saj se bomo letos zanesljivo še kaj vozili! Pregled ostalih komponent pa me je bolj razveselil: semeringi tesnijo, ostalih mehanskih poškodb na kardanskem tunelu ni videti, kotni prenos brez zračnosti v ležajih - "ipak švabi nije tako loš! " Da zaključim današnjo misel: Pravi "Bemvejaš" postaneš šele, ko ti "odpade"kardan....in evo ti ga na, danes sem postal polnopravni član te "elitne" družbe"! A se mi bo še kdo pridružil? Lp.M Jaz imam še fora cca 50.000km in sem v tvojem klubu! skalaprava in builder 2
DAMI34 Objavljeno Oktober 19, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 (popravljeno) Praviš 182.000 km, le koliko ketn in zobnikov bi v tem času zamenjal in koliko bi za to plačal in koliko časa bi to odvzelo? Tako na to gledam jaz Lajkam izlet do odpadlega kardana. To bož zrihtu in maš spet mir 180kkm. Se pravi. če ne zamenjaš mopeda, se drugo leto obrne 200.000 Čeprav, ma moram, če bi Snecija poslušal, bi že 3x prej menjal kardan in le ta neb odpadel in mi ne bi brali tak zanimivga potopisa p.s. Skalaprava, sm vesel, da se ni kaj hujšega zgodilo. Popravljeno Oktober 19, 2015. Popravil DAMI34 Whiskey, solorider, builder in 4 others 7
Danilo D Objavljeno Oktober 19, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 Kolk pa pride pol eno tako popravilo kardana, če ti to naredijo na kakem servisu? Mal za info da vem kolk take reči pridejo, če bi kdaj mel kardanarja
motolover Objavljeno Oktober 19, 2015 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 Ura 50€, najbrž bi računali ene 3-4 ure, za ceno dela bo povedal Skalnati. Če se ne motim, imajo člani BMW kluba na oboje 10% popust.
maus Objavljeno Oktober 19, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 še dobr, da nis s kardanom koga ubou kardani letijo u nebo, in vtisi z dnevnih voženj bi bli zlo nebeški DAMI34, skalaprava in pik1 3
Tedybear Objavljeno Oktober 19, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 Praviš 182.000 km, le koliko ketn in zobnikov bi v tem času zamenjal in koliko bi za to plačal in koliko časa bi to odvzelo? Tako na to gledam jaz 182000 KM..kapo dol. V tem času bi verjetno voznik nekardanarja zamenjal 3-5 kompletov, odvisno od vožnje in voznika. En komplet je povprečno 200€. Koliko pride kardan, nimam pojma....se mi pa vseeno zdi, da je računica na strani kardanarjev.... BMWflar, builder, skalaprava in 1 other 4
skalaprava Objavljeno Oktober 19, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 Evo, cena kardanskega droga pri Avtovalu je kar lepih 685€. Zraven bom zamenjal še prvo manšeto, zdaj ko se že menja. Ta ima pa res zlatarsko ceno, saj za tisto rebrasto gumo računajo cca. 50€. Bi bilo pa res zanimivo videti, koliko pride cena verižnikov in verig za prevoženih 180K km? Ali bi bilo 685€ dovolj? Delo menjave me ne bo stalo nič, ker take posege delam doma sam in glede na to da delam za sebe ter si zato lahko vzamem več časa, kot si ga vzamejo na servisu in ker nekaj tovrstnega znanja le premorem, bo delo opravljeno vsaj enako kvalitetno kot na uradnem servisu - ni to space shuttle! Glede na mojo kilometrino pa izgleda da service made by Skalaprava le ni tako slab, ker teče moj mopi bolje kot marsikateri sorodni s pol manjšo kilometrino servisiran na uradnem servisu - preverjeno iz prve roke (napisal zgolj zato, ker v eni temi "zakaj ne bi imel....", je nekdo malce podvomil v moje servisiranje). Kako hitro bomo spet mobilni bomo pa videli..... Upam, da bo ta teden čim bolj deževen mladench, Snečer, UnionJack in 6 others 9
gift Objavljeno Oktober 19, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 V tem času bi verjetno voznik nekardanarja zamenjal 3-5 kompletov, odvisno od vožnje in voznika. En komplet je povprečno 200€. Ti pa imaš draga povprečja v mislih Evo, cena kardanskega droga pri Avtovalu je kar lepih 685€. Zraven bom zamenjal še prvo manšeto, zdaj ko se že menja. Ta ima pa res zlatarsko ceno, saj za tisto rebrasto gumo računajo cca. 50€. Bi Rabljene imaš za okrog 250 € na netu...
solorider Objavljeno Oktober 19, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 182000 KM..kapo dol. V tem času bi verjetno voznik nekardanarja zamenjal 3-5 kompletov, odvisno od vožnje in voznika. En komplet je povprečno 200€. Koliko pride kardan, nimam pojma....se mi pa vseeno zdi, da je računica na strani kardanarjev.... Motiš se! voznik nekardanarja zamenjal 3-5 motorjev Tedybear in builder 2
MiNa Objavljeno Oktober 19, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 (popravljeno) Bi prišla prav v tejle temi! Popravljeno Oktober 19, 2015. Popravil MiNa bosa, Kmet2, aders in 3 others 6
Lipstick Objavljeno Oktober 19, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 Jaz imam še fora cca 50.000km in sem v tvojem klubu! Kolikor mi je poznano so kardani ( vilice kardana, kardanski križi ) standardni strojni element, malo poiščeš, starega oddrejaš, prirediš nased, novega prišvašaš, ... http://www.tinex.si/celoten-program/Pogonska tehnika/Kardanski križ https://www.tinex.si/celoten-program/Pogonska tehnika/Kardani gsxf750 in hajoktejn 2
THOMPSON Objavljeno Oktober 19, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 A vse te VTISE o kardanu ste dobili med današnjo furo? Kmet2 1
Kmet2 Objavljeno Oktober 19, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 Ura 50€, najbrž bi računali ene 3-4 ure, za ceno dela bo povedal Skalnati. Če se ne motim, imajo člani BMW kluba na oboje 10% popust. Kolk pa pride pol eno tako popravilo kardana, če ti to naredijo na kakem servisu? Mal za info da vem kolk take reči pridejo, če bi kdaj mel kardanarja Ja res lepo,dva ki vedno znata moralizirati o čistoči tem in biti tudi nesramna a kot še kakšen psihopat tuki gor sebe ne vidijo ! Lepi vtisi ,Motolover ,si vesel ko si napisal post ,ki samo nabija številko tvojih postov ......pa lep pozdrav . P.S. Prvo počistit pred svojim pragom potem pa talat nasvete !!! Seveda moderatorji lahko zbrišete moj post ,da se mi neb štel v referenco ,saj lahko to spet koga zmoti,pa čeprav v kontekstu ! Pa je šla tema ......tako nekako komentirajo svetniki ! NX650 1
Popularna objava Janezs Objavljeno Oktober 19, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 Nekaj vtisov z mojih jesenskih voženj. Proti mrazu se borim z tanko puhovko filano z gosjim perjem, zimskimi rokavicami, in dežnjakom, ki ga dam čez kobinezon. Tja nad od 5 do 12 °C je že malo preveč toplo, kar je nad je že poletje in švic. Drgač je pa fajn fajn fajn! Izvir nečesa Rabac Sem moral vzet navodila, da ga montiram, ker se mi je zdelo, da nekaj manjka od prejšnega leta. V resnici je bila fora v tem, da ko priviješ zadnje šraufe se gumica, ki je v šipi razširi in tako fiksira vizir. Jaz budala pa razbijal glavo, kje so še extra deli. Škoda, ker je cesta čisto do hotela na Krvavcu zaprta Tukaj me je google maps med Zagorjem in Trebnjem čisto zgubil. So mi morali pohodniki povedat, da gre pešpot samo še v breg in, da se naj raj obrnem Rabutu grozdje v vipavski NumLock, MiNa, Kmet2 in 25 others 28
Popularna objava pik1 Objavljeno Oktober 19, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 . ... Slovenija tako in drugače ... .... včeraj "malo" makadama, gozdnih poti in kaj jest vem česa še vse ... ... Menih me je peljal malo po poteh in stranpoteh notranjske ... ... spomnim se nekih krajev, oziroma bolj tabel, ki so sredi hoste kazale na Ribnico, Retje, mim Babnega polja, nekje mim Snežnika, nekje mim Ilirske Bistrice, Loža in ... kaj pa jest vem kje vse je še bilo ... .. aja ... Sviščaki so tud bli nekje ... ... u glavnem ... ne bi si mislil, da ima notranjska tolk gozdnih poti in strapoti ... .. prevoženih 220 kilometrov ... in od tega vsega skupaj asvalta le enih devet metrov ... .. na koncu rezultat ... usran motor in očiščena glava ... Kmet2, sayo, KyoKon in 28 others 31
motolover Objavljeno Oktober 19, 2015 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 19, 2015 Nisem še bil, ampak po letalskem spomeniku sklepam, da je to spomenik Josipu Križaju, ki se je ponesrečil nekje pri Snežniku. Mogoče prilepite traso poti, Menih ima na balanci GPS?
Popularna objava Wakasaki Objavljeno Oktober 20, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 20, 2015 Seveda, ker je nedelja postregla s super duper vremenom, sem del dneva preživel v sedlu moje kawe. Pihnil sem jo čez Škofjo Loko pa proti Žirem,tam se vzpel na Govejk, za trenutek postal in napasel oči nad razgledom. Nadaljeval navzdol v Idrijo.Pri spustu srečal Triumph-a mislim, da tiger 1200. Užival v ovinkih v smeri Logatca, kjer sem nagnil proti Žirem in nazaj v brlog. Kratko a sladko, da se vse popa Pa še en selfie k so tok in UnionJack, RobiRoberto, Janezs in 15 others 18
Popularna objava Wakasaki Objavljeno Oktober 21, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 21, 2015 Včeraj v jutranjih urah cca 08:30 , z drugim besedam pol ure pred službo, dobim klic z x naj pridem Y, ja pa sej ne morš verjet. Pogledam temperature uuuu ta bo huda. Nč nataknem štunfe iz kibube-priporočam, cca 10eur ampak kva pa te štunfi grejejo-, oblečem vse ostalo in ga opalim z Medvod proti Lj. Itak sm zmagu sploh na semaforju v Mednem-že najmanj 2leti je tam na mostu- potem pa lepo malo po malo in v 15 minutah prispem na cilj pri stari cerkvi. Ja z avtom bi bil še v Medvodah Opravim, kar je bilo za opraviti in gasa nazaj v Kranj v službo. Priznam, da sem bil deležen kar nekaj kuku pogledov iz avtomobilov, v smislu pa je prfuknen Nasmejal me je pa policist, ki je stal zraven mene na semaforju in ob pogledu name na motorju, ga je streslo ko me je videl brrrrrrr. Ni neka nedeljska fura, slik nimam ker bi popizdil z zimskim rokavicam gor dol, je pa bilo vseeno čudovito. Kmet2, HyperJack, Janezs in 7 others 10
Popularna objava NumLock Objavljeno Oktober 21, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 21, 2015 Se strinjam, kar je MiNa napisal v ponedeljek, potrebno bi uporabit metlo v tej temi, ker se tu in tam zadeva "vserje" z čudnimi posti! Drugače pa, tu in tam se še kakšen dan malo otopli, da se človek kljub temu, da ne živi na morju lahko zapelje po bližnji okolici. En vtis na spodnji sliki (lokomotiva v ozadju ni moja) . igorkr, Fantocci, DXR16 in 13 others 16
jama1100 Objavljeno Oktober 21, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2015 Danes Domžale,Postojna kava,Divača,Sežana,Štanjel,Vipava,Col,Stara pošta Logatec Domžale. Sonček na Kraso mal burje ampak lepo je bilo. notranc, builder, MPeco in 2 others 5
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se