Popularna objava otim Objavljeno Oktober 21, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 21, 2015 Ena skupinska blizu postojne na poti do jadranke, 9.10.2015:) SLVR, builder, DAMI34 in 7 others 10
motolover Objavljeno Oktober 21, 2015 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 21, 2015 3-točkovni vtis z dnevne vožnje. Kot varnostni pas! otim in pik1 2
UnionJack Objavljeno Oktober 21, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2015 se dobr da je bil bus. sicer bi bil jur pa 6 * pik1, Kmet2, DAMI34 in 1 other 4
motolover Objavljeno Oktober 21, 2015 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 21, 2015 (popravljeno) Se na sliki vidi kdo je pastir , ovčke pa za njim... Popravljeno Oktober 21, 2015. Popravil motolover typo
Popularna objava sunnygirl Objavljeno Oktober 21, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 21, 2015 Utrinki včerajšnjega dne.. Ter danes MPeco, MiNa, Kras in 15 others 18
Popularna objava Haki Objavljeno Oktober 21, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 21, 2015 Ta teden delam ponoči zato sem se prebudil v prelepo popoldne. Po obilici deževnih in hladnih dni je bil skrajni čas za skok na motorček Štartal iz Vipave proti Podnanosu ter zavil v smeri vasi Vrabče in naprej nadaljeval do Sežane kjer sem obrnil smer proti Divači ter preko Črnega kala do Kopra na kavico. Sledil je krajši postanek in uživanje v jesenskih žarkih. Iz Kopra sem se zapeljal do Vkija na tokrat belo kavo, ker pa me je že preganjal zahod sonca, sem kar kmalu nadaljeval pot prek Senožeč in Razdrtega po rebrnicah nazaj do doma. Nabralo se je prijetnih jesensko obarvanih 147km Keiko, notranc, pik1 in 15 others 18
Wakasaki Objavljeno Oktober 22, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2015 Ena skupinska blizu postojne na poti do jadranke, 9.10.2015:) takele slike s te lokacije so pa letos popularne.
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Oktober 23, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 23, 2015 Pa smo šli ,začetna postava 8+ ko je trebalo it 3Idejni vodja kljub opozorilom ostajo trdno v svojih stališčih,ajd pa gremo IgorKr,Solorider in jaz kot pastir Začelo se je zelo slabo ,slike si bodo sledile vzročno posledično ,svetniki prosim naj se vzdržijo komentarjev ,hvala Naslov "Kriva je Kokoška".... Krivc Zrastlo mi je še eno koleno ,cevne zaščite so kurba Skratka vse se je srečno končalo ,Versys pa zna nabirat tud maline in s tem je dobil kakšno praskico več .....poberem motor in se ob spoznanju da je vse Cool nasmejemo in odrinemo naprej . To je bilo pred Jezerani ,saj smo morali iti na Vinico in naprej,namreč Jadranka je bila zaprta že v Bakarcu . Mim Gospiča in naprej,kompanjona izgubim v prometu in počasi peljem naprej nakar priletim na odcep Sukošan -Zadar...ups to sem zaj......nimaš kaj grem za Zadar in do Staregagrada kjer me že čakata prijatelja,ne moreš vrjet ,že drugič v istem dnevu jih spravim v smeh Ljubljana -Paklenica 461km .....ne vem a je še kakšna daljša hahahaha Seveda pa mal fotomateriala preden sem prišel v Paklenico .....naslednja slika je bila narejena na mestu kjer je sunek vetra bil tako močan da me je prekucnil z motorjem vred .....sej ne morem vrjet 2x v enem dnevu z motorjem vred na tleh jz sm res svetovni prvak Zrmanja Slika iz interneta... To so bili oglasi za Versys ,vrnimo se na topic.... Res je pihal ,ma tud če bi mi dovolili iti v petek čez Jadranko brez kazni ,ne bi šel je bilo preveč hudih udarov že izven nje,nekaj slik,pri vsaki sem moral dobesedno držati motor da ga ni prekucnilo z mano vred ..... Ko Ko sem se ustavil sem imel takoj moker vizir kot vodna para....... Večerjica pri Dinku je bila prov zanimaiva jaz,Solorider in IgorKR ter Dinko Zjutraj z Igorjem odšepam na sprehod,sonček nas prav prijazno poboža s svojo toploto ,ni šlo da ne bi naredil fotke.... Stanje se je umirilo ,Solorider je ostal midva z Igorjem pa probat srečo prebit se po Jadranki domov ......Solorider je imel čuvaja za motor ,se ni premaknu ,edin če mu je sosednja psička polajala takrat je urno zapustil položaj evo takle sonček nas je pričakal v jutro... Po prevoženih 850km že ležim na kavču in tapkam vtise ki so bil poučni ,srečni,užitkarski pa tud kakšen za rjavo črtico na gatah se najde Na tej furci sem se naučil da več ne padam na zajkle temveč na kokoškepravi Dami ko bom začel padat na hrčke ne bo več nevarno Sam to bom še reku hvala za dobro družbo in men jo blo FAAAJN ,lp luxsa, Pips, KyoKon in 24 others 27
gift Objavljeno Oktober 24, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2015 (popravljeno) Naslov "Kriva je Kokoška https://www.youtube.com/watch?v=lDDDAnVyln4 Popravljeno Oktober 24, 2015. Popravil gift
Popularna objava bobi1001 Objavljeno Oktober 24, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 24, 2015 Dopoldan delo okoli hiše,popoldan pa skok na motor sprobat nove potem pa LJ-Turjak-Sodražica-Nova vas-Cerknica,potem Rakek,na OMW ena smer Planina-Logatec in povratek domov.Za dušo privezat je blo. Haki, Natty, Ninč. in 13 others 16
Popularna objava Zivnorc Objavljeno Oktober 24, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 24, 2015 Ekola,da še jaz vtisnem verjetno eno izmed zadnjih furic letos. S prjatlom sva krrnila v smeri: Škofljica..Grosuplje... Višnja gora.... Ivančna... Bogenšperk.... Litija... Trbovlje... Marija reka... Prebold... Velenje... Sleme... Zlata na Koroškem... Skok čez mejo... Golica... Radlje ob Dravi... Slovenj gradec...Veleje.. Arja vas...malo podrajsat kolenčka spet čez Marijo reko...Trbule...pol pa ditekt.Litija....Lj. ....pa domu. Eto.... Tko sem imel napisano na garmin listku..pljunk na njega..pa pok na vizir...da se nisem zgubu... Kaj nej rečem....namen je bil na Golici ene 4x gor pa dol....pa je šlo samo 1x gor....ker je edino tam bilo mokro.... Sej načeloma sem pričakoval to... Ampak je vseeno pasalo. Slikat ni blo cajta. Mrzl tut ni blo....vtisnil sem pa edinole tole čist nakonc furce. UnionJack, builder, Kmet2 in 18 others 21
Popularna objava Danilo D Objavljeno Oktober 24, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 24, 2015 Zjutraj ob 7:20 na motor, kaže 6,5 stopinje, k se pelem pa kaže malo čez 4. Ga drvim do Trojan, potem pa na Zagorje in proti Litiji. Pred Bogenšperku se začne megla u 2,99pm, tko da mi še dolg pol tekl po vizirju k bi dežval. Se prikolebam do Dvora, potem pa vseskozi do kočevja 3,2 - 3,6 stopinj, temperaturni rekord .... prijetnih 2,6 stopinj :D. Nekaj malo naprej od Kočevja, sem dohitu en fotelj na kolesih- mislim d aje bil golwing . Se peljem za njim do meje, pred katero se je šel fotelj odžejat :D. Prvi razgled ki obeta ... Se spustim po klancu navzdol, do naslednjega foto šutinga .... čri čri čriiiikvenica .... nepopisni občutki ko ga konec oktobra drviš naprej po jadranki med 18 in 20 stopinjami :). Pihalo ni razen nekaj okoli Senja, na poti dol in nazaj. Cilj je osvojen .... Jablanac in zaliv Zavratnica ..... pa še kakšna fotka za dokaz Nazaj sem se vračal čez Senj, Josipdol, Vinico, Črnomelj, Novo Mesto, Radeče in Cjele, nabralo pa se je čudovitih 679,1km . mira53, Ninč., maus in 33 others 36
Popularna objava pik1 Objavljeno Oktober 24, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 24, 2015 . ... danes pa z prijateljem na Suzukiju v Piran, malica pri Viki kvikiju in na koncu formatiranje vtisov na OMV-ju ... UnionJack, MarkoR, igorkr in 21 others 24
Whiskey Objavljeno Oktober 24, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2015 @pik: A ni formatiranje, da sutnes v zaborav? DAMI34, pik1 in bajsi 3
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Oktober 24, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 24, 2015 Praznovala se je okrogla pri prijatelju na totem Štajerskem ,sonček sije pa se Dami spomni če greva z motorjem .Pa men je res težko Lepši polovici pošljeva kar z avtomobilom ,nista bili ravno navdušeni a naju razumeta Iz lj čez NM vmes pa par fotk Krke.... Po poti obiščeva še grad Otočec. Sej mal kar drži tista "povej kaj voziš ,pa ti povem kdo si " .......Kawasaki crknu ,tip štopa vlak ...... ...potujemo naprej ...še en gradek.... Končno prideva na cilj in namesto da bi se sprostili Dami ne umakne pogleda od Kwakice ,čuva da se je kdo ne dotakne Ker pa se je bližala noč in je Kwakica črna moj prjatu pa star in slep smo mu markirali položaj z belimi odsevnimi trakovi za lažji nadzor v nočni smeni Noč se je bližala,vsepovsod begunci ,Dami si obuje tahitre copate ,za vsak slučaj ,če bo treba lovit ,še naprej vrši nadzor..... Vidim da hudič jemlje stvari vsvoje roke ,zato skočim do Damijeve Kwakice in iz nje vzamem prvo pomoč s katero mu nudimo kar najboljše okrevanje .......................toda vsebina pomaga al sem to jaz al Dami al Jože al pa žleht sosed ,za vsakega se najde nekaj Zvečer se odpeljeva domov ,vmes pade noč in zavijeva na Trojane ,krof je obvezen Danes je bil tud en čist fletn dan z 300vtisi ,lp Za vse napake in dezinformacije avtor posta ne odgovarja!!! maus, mira53, sohen in 25 others 28
Popularna objava Tedybear Objavljeno Oktober 25, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 25, 2015 (popravljeno) Ker sem moral biti zaradi obveznosti že sredi popoldneva doma, je tako željena Jadranka odpadla. OK...grem vsaj do Krasa. Pogledam temperature na netu...OK, še čez Vršič ni manj kot 6.stopinj. Pridem v Kranjsko goro....temperatura začne padati...5, 4..3, 2...pridem do jezera Jasna...WTF...0, -1??? Peessda...kako bo šele na Vršiču. Cesta suha, liste pospravljeno ob straneh...temperatura z višino samo raste v plus. Inverzija. Ob spustu pa spet obratno....bližje Soči, temperature vse nižje. In ko doseže je čas za en dokaz: Do Krasa nisem prišel, je bila Vipavska dolina čisto dovolj. Za letos je očitno TOTO. Popravljeno Oktober 25, 2015. Popravil Tedybear builder, mladench, NumLock in 26 others 29
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Oktober 25, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 25, 2015 (popravljeno) Čisto nočni Ftisi. Če strnem, od točke A do točke B je bilo cca 7C, tu me je še kuromorilec spremljal, nakar je mel dovolj in je šu spat. Od B do C sam še ene 4 C, od C-D pa prav toplih 8C. Nočni razgledi niso ne vem kaj, vse je bolj temne barve, pa kak zajček na cesti stoji in čaka Kmeta...mislm nepozabnih 200km. priprava na odhod, in rotenje ostalih kam rineta.... pa še JAZ in MOJ prjatu (morilec kur) selfie pred 4 ferariji in dvemi lamborđiniji. Žal ponoči, ma upam da se kaj vidi: Evo takle je blo, pa nč drugače Popravljeno Oktober 25, 2015. Popravil DAMI34 Mia, KyoKon, Kmet2 in 19 others 22
Kolen Objavljeno Oktober 25, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 25, 2015 . ... danes pa z prijateljem na Suzukiju v Piran, malica pri Viki kvikiju in na koncu formatiranje vtisov na OMV-ju ... Vidu vaju v Piranu pik1 1
Popularna objava moravčan Objavljeno Oktober 25, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 25, 2015 malo po sosednjem koroškem na mejnih prehodih kontrola dokumentov na avstrijski strani v obe smeri marko DXR16, MiNa, KyoKon in 20 others 23
Popularna objava NejcZ Objavljeno Oktober 25, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 25, 2015 Včeraj sem ob kakih 9 krenil od doma, z zimskimi rokavicami in toplo podkapo, ter letne rezerve poleg ostalih malenkosti v kufru. Prefurane odlične destinacija, Dvor-Kočevje, Kačje ride, Rakitna,... potegnil sem na koncu čez mejni prehod Delnice do Karloabaga. Po Jadranki je bilo standardno vse slovensko, nekateri hitri, drugi počasni, jaz recimo nekje vmes Senj natrpan z slovenskimi motorji, pumpe tudi Nazaj sem pa šel čez Rupo in potem po stari cesti do LJ. Skratka nič pretresljivega, odličen dan za vožnjo, edino zvečer me je malo zaj.. ker sem se pri času zakalkuliral in sem ob 18 uri bil še vedno daleč od doma, kar nebi bil tak hud problem če nebi pod jakno mel samo majice z kratkimi rokavi En del poti sem se zato brez vinjete prešvercal po AC. Super dan, 660km, drug vikend ponovimo če bo situacija podobna Keiko, sohen, Kmet2 in 20 others 23
ivan3a Objavljeno Oktober 25, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 25, 2015 Vozil sem se malo po Madžarskem: http://motozapisi.si/2015/10/budisticni-tempelj-na-madzarskem-2015/ Keiko, Fantocci, Kmet2 in 5 others 8
Popularna objava domina Objavljeno Oktober 25, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 25, 2015 (popravljeno) včeraj smo se očitno (skoraj) vsi po istih koncih vozili po vsem tem dežju končno en vsaj približno normalen dan, da sva lahko odpeljala motorje iz ljubljane v "brlog in v zimsko spanje". Štart v trnovem ob 13.00 in 13ih stopinjah... Tok oblečena, da naju do Ribnice niti zazeblo, od tam pa do kočevja malo drugačna zgodba... brrr. V kočevjo spijeva dve mal prekurjeni kavi in se pomartinčkava na sončku. Od tu naprej sicer ne vem ali so se temperature dvignile ali so me ovinki do Dvora pogreli... se je tale mesec dežja tako vlekel, da sem že skoraj pozabila, kako zelo luštno je... Na Dvoru zagledam čudovit jesenski prizor ob Krki, ampak mu spodnja fotka ravno ne dela usluge... kljub temu malo poigravanja s sončkom. Od tu skočiva čez Žužemberk in Muljavo proti domu. Celo pot razmišljam samo o tem, kako zelo me je tale jesen razočarala - sem si veliko več obetala in res sem si želela še kakšen topel kilometer več. Preden ga zaparkiram v domačo garažo, se začutim še malo umetniškega navdiha in zapeljem še po zadnjo slicičo v tej sezoni ...odtenki so že pravi Popravljeno Oktober 25, 2015. Popravil domina gsxf750, skalaprava, builder in 17 others 20
exclan Objavljeno Oktober 25, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 25, 2015 Danešnji dnevni vtis je bil nepozaben.......končno se je zgodilo, tisto, o čemer sem do sedaj samo poslušal, sanjal, verjel da je zgolj mit in da meni to ne bo nikoli dano doživeti Takole je bilo: V naših koncih se je po jutranji megli, končno pokazalo malo sonca. Kosilo je bilo že mimo in z mojo drago sva se odločila, da se greva malo prevetrit na motor - smer preko Starega trga ob Kolpi do Livolda in potem spust do Petrine, kjer bi se odločila, po kateri varianti nazaj domov. No vsaj tak je bil okvirni plan. In sva šla. Vožnja je bila lepo počasno turistična, saj ga z dvema na krovu na ne najboljšem, deloma vlažnem asfaltu ni za srat. Skratka uživala sva v jesenski kulisi. No, že pred Starim trgom pa sem začutil med prestavljanjem na prestavni ročiči neko neobičajno vibracijo, ki se je ob vsakem nežnem pospeševanju prenešala nekje iz okolice menjalnika. Ko sem plin odvzel ali pa če je bilo pospeševanje bolj odločno, ni bilo čutiti nič....hmmmm ...sem pomislil, "tole moram pa nujno doma preverit"i, sem sam pri sebi dejal, mojo drago pa s tem nisem obremenjeval - ni tehnični tip . No, takole sva se lepo vseeno pripeljala do Livolda in odvila proti Petrini.....in potem tik pred naseljem Štalcerji je pri kakih 90 na uro začelo nekaj ropotati in tresti! Stisnem sklopko in odvzamem plin, se zadeva umiri, spet dam gas...." jebemti 100 bogov!" zakolnem v čelado. Po itnerkomu sporočim v drugo vrsto, da imamo "rahle" tehnične težave in da bova nemudoma obrnila nazaj proti Livoldu.... Motor je deloval dokaj normalno, peljala pa sva se z minimalni gasom nekje do 40km/h, ko je bila dolina pa v prostem teku. Plan je bil priti nekako do gostilne v Livoldu, ki je tudi zbirališče MC Kočevski medvedi. Tam sem vedel, da bom lahko varno pustil motor, če bo treba, saj mi je bilo kristalno jasno, da se danes ne bova pripeljala domov na motorju! Vprašanje v moji glavi je bilo le eno: je šel rakom žvižgat menjalnik ali znameniti BMW-jev kardan? No, nekako sva le uspela priti do gostilne ter parkirala. Najprej sva spila kavico pri prijazni lastnici bara, obrnil ene dva telefona in potem je tudi že kmalu prišel kombi na karerega smo vkrcali mojo današnjo nepremičnino. Itak da mi žilica ni dala miru in sem se doma takoj lotil iskanja napake......no, nisem dolgo rabil in da, kot bi dejali forumski kolegi: "Kardan je stran padel! " Evo, slike povedo več kot besede: Da sem kardanski drog lahko na plano potegnil, je pri RT-ju potrebno sneti zadnjo nihajko, kar pa je le kakih 15 - 20 minut posla! Tukaj se sprednji križ komaj še skupaj drži....če bi popustil, bi midva nekje "usred ničega" obtičala. Kardanski drog ima za sabo cca.182.000km garanja, tako da mu okvare ne štejem v zlo. Jutri pa urno v nabavo novega droga, saj se bomo letos zanesljivo še kaj vozili! Pregled ostalih komponent pa me je bolj razveselil: semeringi tesnijo, ostalih mehanskih poškodb na kardanskem tunelu ni videti, kotni prenos brez zračnosti v ležajih - "ipak švabi nije tako loš! " Da zaključim današnjo misel: Pravi "Bemvejaš" postaneš šele, ko ti "odpade"kardan....in evo ti ga na, danes sem postal polnopravni član te "elitne" družbe"! A se mi bo še kdo pridružil? Lp.M koliko pa to cekinov pršlo?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se