Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih voženj 2015

Priporočene objave

Objavljeno

se dobr da je bil bus. sicer bi bil jur pa 6 *

Objavljeno (popravljeno)

Se na sliki vidi kdo je pastir :)  , ovčke pa za njim...

Popravljeno . Popravil motolover
typo
Objavljeno

Ena skupinska blizu postojne na poti do jadranke, 9.10.2015:)

20151021_171237.jpg

takele slike s te lokacije so pa letos popularne.

Objavljeno

@pik: A ni formatiranje, da sutnes v zaborav?

• Všeč mi je 3
Objavljeno

.

... danes pa z prijateljem na Suzukiju v Piran, malica pri Viki kvikiju in na koncu formatiranje vtisov na OMV-ju ... :P

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Vidu vaju v Piranu ;)

Objavljeno

Danešnji dnevni vtis je bil nepozaben.......končno se je zgodilo, tisto, o čemer sem do sedaj samo poslušal, sanjal, verjel da je zgolj mit in da meni to ne bo nikoli dano doživeti :cry:

Takole je bilo:

V naših koncih se je po jutranji megli, končno pokazalo malo sonca. Kosilo je bilo že mimo in z mojo drago sva se odločila, da se greva malo prevetrit na motor - smer preko Starega trga ob Kolpi do Livolda in potem spust do Petrine, kjer bi se odločila, po kateri varianti nazaj domov. No vsaj tak je bil okvirni plan. In sva šla. Vožnja je bila lepo počasno turistična, saj ga z dvema na krovu na ne najboljšem, deloma vlažnem asfaltu ni za srat. Skratka uživala sva v jesenski kulisi. No, že pred Starim trgom pa sem začutil med prestavljanjem na prestavni ročiči neko neobičajno vibracijo, ki se je ob  vsakem nežnem pospeševanju prenešala nekje iz okolice menjalnika. Ko sem plin odvzel ali pa če je bilo pospeševanje bolj odločno, ni bilo čutiti nič....hmmmm :hmm:...sem pomislil, "tole moram pa nujno doma preverit"i, sem sam pri sebi dejal, mojo drago pa s tem nisem obremenjeval - ni tehnični tip :). No, takole sva se lepo vseeno pripeljala do Livolda in odvila proti Petrini.....in potem tik pred naseljem Štalcerji je pri kakih 90 na uro začelo nekaj ropotati in tresti! Stisnem sklopko in odvzamem plin, se zadeva umiri, spet dam gas...." jebemti 100 bogov!" zakolnem v čelado. Po itnerkomu sporočim v drugo vrsto, da imamo "rahle" tehnične težave in da bova nemudoma obrnila nazaj proti Livoldu.... Motor je deloval dokaj normalno, peljala pa sva se z minimalni gasom nekje do 40km/h, ko je bila dolina pa v prostem teku. Plan je bil priti nekako do gostilne v Livoldu, ki je tudi zbirališče MC Kočevski medvedi. Tam sem vedel, da bom lahko varno pustil motor, če bo treba, saj mi je bilo kristalno jasno, da se danes ne bova pripeljala domov na motorju! Vprašanje v moji glavi je bilo le eno: je šel rakom žvižgat menjalnik ali znameniti BMW-jev kardan? :mad:

No, nekako sva le uspela priti do gostilne ter parkirala. Najprej sva spila kavico pri prijazni lastnici bara, obrnil ene dva telefona in potem je tudi že kmalu prišel kombi na karerega smo vkrcali mojo današnjo nepremičnino.

Itak da mi žilica ni dala miru in sem se doma takoj lotil iskanja napake......no, nisem dolgo rabil in da, kot bi dejali forumski kolegi: "Kardan je stran padel! " :jezik:

Evo, slike povedo več kot besede:

20151018_214957.thumb.jpg.d5fd200e00b3e5d84a68473e448fb5de.jpg

Da sem kardanski drog lahko na plano potegnil, je pri RT-ju potrebno sneti zadnjo nihajko, kar pa je le kakih 15 - 20 minut posla!

20151018_230326.thumb.jpg.523d3b9e8992acbe1637182628407415.jpg

Tukaj se sprednji križ komaj še skupaj drži....če bi popustil, bi midva nekje "usred ničega" obtičala.

20151018_230314.thumb.jpg.cdc12321c7953de864d36a9e7e481d23.jpg

20151018_230705.thumb.jpg.f5311a043695b41a3b659f38e3f9760b.jpg

20151018_230834.thumb.jpg.0663011491308f79f1cdae9288ffbd58.jpg

Kardanski drog ima za sabo cca.182.000km garanja, tako da mu okvare ne štejem v zlo. Jutri pa urno v nabavo novega droga, saj se bomo letos zanesljivo še kaj vozili!

Pregled ostalih komponent pa me je bolj razveselil: semeringi tesnijo, ostalih mehanskih poškodb na kardanskem tunelu ni videti, kotni prenos brez zračnosti v ležajih - "ipak švabi nije tako loš! "

Da zaključim današnjo misel: Pravi "Bemvejaš" postaneš šele, ko ti "odpade"kardan....in evo ti ga na, danes sem postal polnopravni član te "elitne" družbe"! A se mi bo še kdo pridružil? :kva2: 

Lp.M

koliko pa to cekinov pršlo?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!