Popularna objava kaca1 Objavljeno Oktober 26, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 26, 2015 (popravljeno) Sem se tudi jaz odpravil pokurit, mogoče zadnji bencin letos...no, kakšnih podvigov prav gotovo ne bo več. Podvigov ne, sem se pa jaz danes "dvignil" na, za ta letni čas, kar konkretno višino. Da ne bi bilo, zaradi prehitre višinske razlike, kakšnih...., sem se za začetek dvignil do Ljubelja in se po mejnih formalnostih na drugi - "senčni" strani tunela (kot v starih časih ), namenil proti zgornji strani Vrbskega jezera. Skozi... (Villach) nadaljeval proti Trbižu. Premišljeval sem, da bi se pa spodobilo - vsaj enkrat letos, obiskati Vršič. Ker je postajalo vse bolj toplo, časa pa dovolj, sem sklenil na Vršič odovinkarit z druge - Trentarske strani. Torej...Trbiž, po lepi, po večini na novo asfaltirani cesti , mimo do Predela, Strmec, Log pod Mangartom,....itn. In kaj zagledam, ko pridem do meje?! Tegale lepotca, že malo "pocukranega", ki se mi je hotel takole skriti za kantalaber... Ja, ja, pa kaj še! Sem te že videl! SPREMEMBA PLANA! - grem gledat, če se še da gor Zaenkrat lepo kaže - cesta je lepo pometena Mimo, v zlato rumene jesenske barve, odetih in s soncem obsijanih macesnov pridem na Kaj pa je sedaj to!? Cilj je ja na vrhu! Pogledam malo naprej - ovinek....leden! Aha, zato torej! Parkiram zraven ciljne črte, razjaham, da lahko naredim kakšen lep posnetek..., pod "podorom" pa zagledam parkiranih nekaj mopedov ki očitno tudi niso mogli nadaljevati do vrha. Zares lepi razgledi v lepem, toplem vremenu, ki naj bi se nadaljevalo vsaj še nekaj dni, kar so napovedovale tudi tele "Neže"... so se nudili tistim, ki smo se tako ali drugače "dvignili" sem gor. Prav do vrha si lahko nadaljeval peš. No, jaz nisem, ker sem imel v planu še Vršič. Grem naprej....oziroma nazaj.... V Logu ....pod Mangartom me ob pogledu na tale trop prešine ena misel "glej, glej, koliko prevlek za sedež se pase tukaj!" Mimogrede....ko sem kupoval kožo (črno) za na sedež mi je neka brihta po telefonu razlagala: "...veste, črnih ovc sploh ni - so samo v pravljicah, tako da vse kože prebarvajo, preden jih dajo v prodajo" Hja, očitno Trentarji barvajo že kar žive ovce.....da potem nimajo več toliko dela Tele barve......saj se ne splača govorit..... Sem slikal tegale strička, ki se mi je takole lepo nasmehnil s telegrafarce prej, ko se je kremžil, ga pa rajši nisem - kdo bo pa gledal grde ksihte! Vršič, pa cesto čez itak že vsi poznate, zato se nisem na vrhu nič ustavljal in slikal. Doma je števec pokazal tole(...aja, ura je še po starem!), stric Gugl pa tole Popravljeno Oktober 26, 2015. Popravil kaca1 nekaj fotk je bilo podvojenih SuNa, MiNa, NumLock in 25 others 28
Popularna objava MarkoR Objavljeno Oktober 26, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 26, 2015 Včeraj sem si zaželel malo jesenske idile, kljub meglicam in temperaturo pod 10° v Mariboru sem se podal na izlet. Glej ga zlomka, višje, ko sem bil, topleje je bilo. Približno 170km okrog in preko Pohorja, sonce, jesenske barve. Še bi.. Fantocci, Keiko, pik1 in 14 others 17
Popularna objava maus Objavljeno Oktober 26, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 26, 2015 Cel vikend je bil fantastičen vtisi prekrasni slik pa naum dau Kmet2, Natty, builder in 7 others 10
Popularna objava Whiskey Objavljeno Oktober 26, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 26, 2015 Rana ura, zlata ura. Tako sem se na dvodnevno furo spravil na pot že ob 7-ih. Grelce ročk na On in zgornji del dežjaka sta garantirala udoben štart. Nisem računal na izredno gosto meglo od Ivančne pa vse do Črmošnjic nad Semičem. Tudi brisalec ne bi kaj dosti koristil pri čiščenju vizirja. Kaj čmo, navajen sem že vseh razmer, zato me vse skupaj ni kaj dosti motilo. Z @MLipovcem sva bila zmenjena tam nekje okoli 10 ure na začetku vzpona na Ličko Plešivico - 1.657 m. On je s terencem štartal že ob 6-ih. Po Jegerčku krenemo navzgor. Makadam je v začetku soliden, mestoma je na poti tudi precej blata. Ko se dvignemo nad gozdno mejo, se začne pot strmo vzpenjati. V pasovih od 20 do 50 m so proti vrhu nadležni nanosi mehkega grušča in skal. S terencem gre zlahka, z mopedom pa je kar nekaj dela in opletanja. Po uživanju v razgledih z vrha krenemo navzdol in nekje blizu glavne ceste imamo piknik. Tnx Marči. Potem se poslovimo. Jaz jo krenem do Gospiča, oni pa do Bihača. Zjutraj gričevje nad Semičem Prvi pogled proti vrhu Plešivice Cesta ni ravno idealna za cestaka Krajši pit-stop pod sedlom Že na nižjem zahodnem vrhu z oddajniki. Pogled proti vrhu kjer stojijo ostanki objektov vojaških radarjev kontrole zračnega prometa letališča Željava Potem sledi strma skalna pot na sam vrh Plešivice. Razgled na vse strani jebil enkraten. Proti južnemu delu Velebita ... vrhovi v smeri zahodne Bosne Vsi ljubitelji čevapov in potovanj po Bosni ga boste prepoznali. Bihač ... čez Liko proti severnemu delu Velebita Marsikdo se je že klatil po teh pistah. Eden največjih vojaških aerodromov bivše Yuge, Željava Po pikniku še zadnji pozdrav Plešivici V drugem postu sledijo še slike s Panosa in Malega Alana. SLVR, DAMI34, Keiko in 31 others 34
Popularna objava Whiskey Objavljeno Oktober 26, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 26, 2015 (popravljeno) No, pa še dan Dva. Po obilni in zelo dobri večerji v restavraciji/hotelu Ana sem prespal nad veseljaškim lokalom ob glavni avtobusni postaji v Gospiču, Feniks. Naužil sem se cigaretnega dima in divjih ritmov narodnjakov v živo. Nepozabno in upam, da bo s tem mir vsaj eno leto. Silikonski čepi v ušesih in utrujenost so bili garant za spanje. Zjutraj sem v debeli megli štartal na 1.258 m visoki Panos. To je še ena opuščena radarsko-relejna vojaška baza na vrhu Velebita (nad zloglasno Barič Drago) z veličastnim pogledom na otoke in Jadran. Večina makadamskega pristopa je zelo solidna, ker ga uporablja gozdna služba. Od samega odcepa do vrha vodi ozka, zelo šodrasta 2,5 km dolga pot. Na strmejši drugi polovici je bilo garanje z gasom in balanco. Samo razgledi so odtehtali vse napore. Škoda, ker vreme za slikanje ni bilo idealno kot dan prej. Po spustu nazaj v Gospič je sledila vožnja do Sv. Roka in vzpon na prelaz Mali Alan, 1.044 m. Moram napisati, da je stanje makadama precej slabše kot pred 4 leti, ko sem gori kolovratil z Gsa. Kasneje sva se s FrigoFropsem dobila pri Dinku in uživala v vožnji nazaj po Jadranki. Poleg naju je prišel na obisk še en mlajši fant z R-6 ko. Nazaj grede sem želel preveriti ali drži, da ima ta mala xChallenge kobilica res 2 l rezerve. Seveda sem ostal kakih 10 km pred Novim Vinodolskim, pri odcepu za Smokvico, brez bencina. Hvala FF-ju, da ga je prinesel eno flaško. Skartka, tale vikend je spet bil kot se šika. p.s. Za info Hrvatski centar za razminiranje: https://www.hcr.hr/hr/sitemap.asp S Panosa proti Pagu in še naprej Poljana na Pagu, v ozadju Vir in Kornati Most na Pag in razgled v smeri Zadra Kobilica po naporu počiva na platoju Jesen na Malem Alanu Tulove grede pri zahodnih vratih Sv. Franjo na poti navzgor iz Obrovca Serpentine na zahodni strani Za spremembo za konec Prvič v zadnjih žarkih dneva Popravljeno Oktober 26, 2015. Popravil Whiskey SLVR, Zivnorc, jskrablin in 49 others 52
Popularna objava Nearrain Objavljeno Oktober 27, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 27, 2015 TA DIH S pticami si delimo nebo ali z vevericami se borimo za mesni burek. . . Janezs, jany, DAMI34 in 16 others 19
Popularna objava Nearrain Objavljeno Oktober 27, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 27, 2015 6 hours ago, Nearrain said: TA DIH S pticami si delimo nebo ali z vevericami se borimo za mesni burek. . . Light moto alpinizem po visokogorskih grebenih med Ljubljano in Škofjo Loko. Naprej poslali malo zver v izvidnico . . . Nato pa se preostali del zverinjaka . . . Srecala najdivjejso zver v teh planinah . . . Ji zmaknila plen in ga se preden se je zver zavedla pokonzumirala . . . Penetrirala skozi podrast . . . Prevrnila par skal in dreves . . . Oprala podvozja v šumskem veletoku . . . Preckala makadamsko šestpasovnico . . . Se oddahnila nad naposled najdeno civilizacijo . . . UnionJack, Janezs, MPeco in 19 others 22
Whiskey Objavljeno Oktober 27, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 27, 2015 Zgleda, da je Enduro čedalje bolj popularen. Sploh pa, če se da tudi z Versačijem
Popularna objava notranc Objavljeno Oktober 27, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 27, 2015 Po šihtu na motor in na kavico v Viki burger. Tam nobenega. Nato nazaj proti Divači, Sežani mimo Štanjela proti Novi gorici, v Dorenberk u desno proti Ajdovščini. Tam se odločim, da grem domov malo na okoli zato zavijem za Col in Črni vrh. Proti vrhu se tudi pošteno ohladi. Naprej na Godovič, Kalce in preko rid na OMV Postojna še na eno kavico in potem nazaj preko Škocjana proti domu. Za mano 230km vtisov in dve kavici. Lp,n builder, NumLock, Natty in 10 others 13
Popularna objava sunnygirl Objavljeno Oktober 27, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 27, 2015 Današnji utrinek dneva In ko si v 7 dneh 6x na motorju...neprecenljivo! MiNa, Natty, DAMI34 in 13 others 16
Popularna objava NumLock Objavljeno Oktober 30, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 30, 2015 (popravljeno) Pogled skozi okno pravi, da se bo pa danes lahko zajahal stroj in tako se pripravim in prva destinacija, ki mi je padla na pamet je bilo, Pohorje. Jesen je itak najlepši letni čas in vožnja do vrha mora biti čarobna si rečem in se odpravim. Srečal nisem niti enega motorista imam pa nekaj vtisov. Ko sem se vračal domov, moj konjiček nikakor ni hotel v garažo, tako da sem za pot domov izbiral čim daljšo pot in se čez S.Bistrico, Pragersko zapeljal proti domu. Zgoraj na 1042m je bilo kar sveže Popravljeno Oktober 30, 2015. Popravil DL650 Keiko, MPeco, Pips in 11 others 14
Popularna objava Janezs Objavljeno Oktober 30, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 30, 2015 (popravljeno) Nekaj vtisov prejšnega tedna. To pa je blo neki novega za DJ-a. Muska ga je fajn pokala! Še video Vertical klajmba. Na dirki nisem bil, ker sem imel popoldne piknikaške obveznosti LP Popravljeno Oktober 30, 2015. Popravil Janezs pik1, Kmet2, builder in 16 others 19
Popularna objava Nearrain Objavljeno Oktober 30, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 30, 2015 (popravljeno) Danasnjih 200 svaljkancev po Istarskem delcku jadranske magistrale... Popravljeno Oktober 30, 2015. Popravil Nearrain maxiscooter, gsxf750, MiNa in 18 others 21
NumLock Objavljeno Oktober 31, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 31, 2015 (popravljeno) Pa še video včerajšnje vožnje. Popravljeno Oktober 31, 2015. Popravil DL650 UnionJack, Manta, DAMI34 in 4 others 7
Popularna objava NumLock Objavljeno Oktober 31, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 31, 2015 Po dvanajsti uri se je malo "otoplino" in termometer je pokazal 11°c, ravno toliko, da sem se odločil odpeljat en krog. Pot me je vodila preko Ptuja skozi Podvince, Mostje, Gabrnik, Grabonoš, Sv.Jurij ob Ščavnici, ter preko Kapelskega Vrha do Radencev, kjer sem imel postanek za par fotografij. Pot sem nadaljeval po standardni poti v smeri Gornje Radgone. Od Radencev do Gornje Radgone so dela na cesti, tako, da sta dva semaforja, do Radgone pa je celo narejen obvoz. Nadaljeval sem do Lenarta, kjer sem zavil za Radehovo v smeri Ptuja. Padlo je cca. 110km. Lepa jesenska idila, sonček in užitek ... neprecenljivo, za vse ostalo je MC. pik1, Janezs, DXR16 in 8 others 11
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Oktober 31, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 31, 2015 Ker tale znak: ne pomeni nič dobrega, se lagano po stranskih cestah izmuznem nabijanju burje prek izvira Hublja in Lokavca, pridem v znosnejše območje odločim se za izlet do Kobarida, vmes še mal gor na Livek, pa mimo nebes...no bomo videli dobra firma po dolini Soče vleče, da je veselje in že zavijem proti Livku Jesenske barve se škrlatijo, vršaci v daljavi pa še brez snega na vrhu pade Čikn pause....in malce sproščanja, meditiranja.... spet jo šibnem navzdol... razgledi, da bi lahko cel dan slikal...sam malce sm len, ura pa še vseeno zgodaj, pa jo ponovno pičim nazaj do Kobarida zamrmram, bistra si hči planin... poklonim se padlim v prvi svetovni... in že me večer preganja....ludo, toplo, nezaboravno...do jaja Kmet2, Port Folio, Keiko in 30 others 33
Popularna objava Tedybear Objavljeno Oktober 31, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 31, 2015 Ker sem bil teden nazaj zaradi cijazenja skozi Trento prepozen za Kras, ga tokrat napadem po AC do Logatca, pol pa čez Ride na OMV na kavo. Tam nekaj starejših gospodov z novimi GS-i, ter zraven tiste, ki so jim ta nakup sponzorirale, zato so jih morali "trogati" zraven - žene in dekleta. Med vsemi temi Bawarskimi uber stroji in lepotci, pa sta dva civila vneto ogledovala le grdobo - mojega Versysa. No, eden se predstavi...Cartman. Nadaljujem proti Vipavski dolini, na AC čez Rebernice pa show....vijavajavijavaja....60 km/h je bila hitrost, ki je garantirala, da me sunek še ne bo podrl, za višjo hitrost...ne bi dal roke v ogenj. No, potem pred Vipavo dol, pa prečim Kras od severa proti jugu, pa čez Opčine v Trst. Skozi Trst proti Sesljanu, pa do jezera Doberdob, pa v Mirnu na britaf prižgati svečko sorodnikom...pa spet nazaj na Kras, Opatje selo, Kostanjevica...pa do Sežane. Do tu bolj malo motorjev, od tu naprej do Kalc pa kljub vetru,...vas je bilo kar lepo število. Nazaj na Bled pa malo po AC, malo zraven. Zdej pa res....letos mazal ketno bom več ne. NumLock, Joker, MiNa in 23 others 26
Popularna objava Spider™ Objavljeno Oktober 31, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 31, 2015 do crikvenice pa nazaj, za po jadranki ni blo glih cajta... DAMI34, RobiRoberto, Janezs in 16 others 19
pik1 Objavljeno Oktober 31, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 31, 2015 (popravljeno) ... ps. ... upam, da je gornja vsebina všečna ... (: (: (: Popravljeno Oktober 31, 2015. Popravil pik1 Kmet2 in DAMI34 2
Popularna objava Tačka Objavljeno Oktober 31, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 31, 2015 Danes mal naokoli pa na kofetk na črpalko.... Kmalu po štartu pa začne motorček nekaj kašljat...brez moči.....v sekundi mi je šlo vse po glavi kaj je narobe z mojo mašinco ustavim, ga mal pošejkam pa čist prazen (mal sem se nekje uštela ) - uglavnem - še nikol nisem bla tko vesela praznega tanka hahahaha svašta pa še fočk;) Janezs, Whiskey, pik1 in 16 others 19
ludiluka Objavljeno Oktober 31, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 31, 2015 A si bla ti slučajno dans z motorjem v Novi Gorici ??
Tačka Objavljeno Oktober 31, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 31, 2015 pred 2 minutami, ludiluka pravi: A si bla ti slučajno dans z motorjem v Novi Gorici ?? a-a :)
Popularna objava pik1 Objavljeno Oktober 31, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 31, 2015 . ... nadaljevanje ... danes z novim prjatlom Celjanom89 v nove zmage ... malo asvalta, malo makadama, malo hoste, malo jebe, kakšna kava in kakšno pivo ... (: ... Vransko, Ojstriška vas, Tabor, Marija reka, Vrhe, Čemšenik, Trojane in tko naprej ... (: .... u glavnm prov fajn ... (: pa čeprav sam 140 kilometrčkov ... (: Kmet2, bobi1001, Zivnorc in 20 others 23
ludiluka Objavljeno Oktober 31, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 31, 2015 Jst vidim vse Lepe oči pršla iz solkanske obvoznice in čakala za zapeljat v krožno
Tačka Objavljeno Oktober 31, 2015 Opozori Objavljeno Oktober 31, 2015 pred 13 minutami, ludiluka pravi: Jst vidim vse Lepe oči pršla iz solkanske obvoznice in čakala za zapeljat v krožno a-a pomeni da ne, nism bla jz žal.. hehee DAMI34 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se