Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Sej noben ni rekel da se ne da. V konćni fazi se lahko tut s krosom po avtocesti gor pa dol drajsaš, pa bo šlo. Sam tu je meja kej se užitek konča in trplenje zaćne.

Objavljeno

Harley je za po ravnem, za ameriške avtoceste. Za naše in sosednje ovinke pa rabiš kaj bolj agilnega.

HD je predvsem legenda, ki se jo zmeraj in povsod vidi. Če imaš HD-ja, ne potrebuješ dodatnih razlag. Skratka, za HD-ja je popolnoma vseeno ali je malo manj ali malo bolj agilen. Važno je posedovati, voziti, uživati v vožnji in ob zavesti, da pod teboj rohni HD. Vse ostalo je v primerjavi z njim konfekcija.

Seveda pa je stvar okusa, kaj je komu všeč.

Objavljeno

Sta že Gattolina in PeterK vse povedala,

da povzamem, nikjer v svojem postu nisem napisal da se NE da, zapisal pa sem da pač choper ni NAJBOLJ primerno prevozno sredstvo za ovinkaste gorske ceste, kot ni najbolj primerna tudi GoldWing in ostali,

pa sej konec koncev temu ti motorji tudi niso namenjeni,

Sem pa pri prebiranju prejšnje strani dobil občutek da me prepričujete da je harley po serpentinah "lahkoten ko supermoto" :whistle:

Že bežim :chase:

Objavljeno

.. me prepričujete da je harley po serpentinah "lahkoten ko supermoto" :whistle:

... nekateri modeli prow gotow ...

pozabljaš, da je Buell tudi v bistvu HD

in lastniki Buell-ov so vsi člani HOG-a

(Harley Owners Group).

Sam tolk o

poznavanju znamke,

branjevkah

in

nakladanju mularije smrkave ..

:evilgrin:

Objavljeno

ena malo grda - nekoč je en američan izjavil da je buell za tiste američane ki si v srcu želijo plastičarja pa si ga ne upajo kupit ker bi jih drugi kolegi, pravi bikerji z HD-ji izobčili in je buell najboljši kompromis :devil:

so pa lepi in tehnično zanimivi, edino HD srce jim ne pusti da bi bili zverine :whistle:

že bežim :grim

Objavljeno

... je harley po serpentinah "lahkoten ko supermoto" :whistle:

Velikokrat sem šel čez Vršič, ki je za vožnjo zahtevnejši kot velika večina cest po Dolomitih, tudi voznik ss motorja se tam kar malo namatra (sem jih videl), ne samo mi s čoperji. Dejstvo je, da VSAK čoper (če seveda nima 2 metra dolgih vilic) pri hitrosti nekako 10 km/h postane lahkoten kot pony express.

Moj prijatelj ima Fat boya, po ovinkih ga brez problemov zalaga sem in tja, ko pa mi ga je dal za probati, nisem mogel narediti nič! Seveda, ker motorja nisem bil navajen. Ko sem dal na svoj motor daljše vilice, sem rabil skoraj 900 km, da sem se ga spet popolnoma navadil in lahko v ovinkih spet vozim do roba gume, kadar dobim 'adrenalinski napad'. In če ga dam komu peljati, me tudi potem sprašuje: 'Kako lahko to voziš?', kot bi tudi spraševali za Ducatija 998 ali raznorazne Ninje in podobne stroje.

In kaj sem sploh hotel povedati ?

Da lahko oceniš vozne lastnosti nekega motocikla, moraš z njim prevoziti vsaj 1000 km, da ga dobro spoznaš! Če nam prijatelj posodi svojega za 'en krog', nismo zato niti pod razno merodajni za ocenjevanje, še manj pa za soljenje pameti drugim v stilu: 'ta motor je zanič, sem ga probal in zato vem'.

Daj na svoj motor drugačno balanco in se potem odpelji na Planinske ride - boš mislil, da ne znaš več voziti! A dvomim, da boš potem za svoj lasten motor rekel: 'To je sranje, sploh se ne da peljati.'

Pa en lep pozdrav vsem skupaj, Andi.

Objavljeno

andi1 tako se govori :OK:

Objavljeno

Andi1 res si lepo tole povedu, priznam da pri pisanju zgornjega posta na to nisem pomislu :rolleyes:

Broj1, menim da sem eksplicitno poudaril da govorim o t.i. choperjih, pod katere Buell pač ne spada

Mejte se radi :)

Objavljeno

Andi1

zna res lepo razložiti zadeve, pa ne samo tule, ampak tudi v političnih temah.

Python

jasno, da sem videl, da govoriš o chopperjih, ampak ker si poizkusil z nizkim udarcem

glede supermoto:

Sem pa pri prebiranju prejšnje strani dobil občutek da me prepričujete da je harley po serpentinah "lahkoten ko supermoto"

sem pač zadevo pojasnil - definitivno je pa Andiju bolj uspelo.

Tudi ti se imej rad

;)

predvsem močno ljubi svoje desno zapestje,

da bo ljubilo tudi ono tebe in ne bo preveč "nažigalo"

v ovinkih ter bosta skupaj srečno lahko naredila

še ogrooomno varnih kilometrow.

:rolleyes:

porkaflek sm skomplicirow

:slap:

Objavljeno

Sta že Gattolina in PeterK vse povedala,

da povzamem, nikjer v svojem postu nisem napisal da se NE da, zapisal pa sem da pač choper ni NAJBOLJ primerno prevozno sredstvo za ovinkaste gorske ceste, kot ni najbolj primerna tudi GoldWing in ostali,

pa sej konec koncev temu ti motorji tudi niso namenjeni,

Sem pa pri prebiranju prejšnje strani dobil občutek da me prepričujete da je harley po serpentinah "lahkoten ko supermoto" :whistle:

Eh, tisto z lahkotnostjo kot supermoto pozabi. HD je čist prestiž v vseh pogledih. Potrebuješ prestiž? Jaz ga ne.

Objavljeno

Eh, tisto z lahkotnostjo kot supermoto pozabi. HD je čist prestiž v vseh pogledih. Potrebuješ prestiž? Jaz ga ne.

Meni

tudi ni do prestiža .. ampak me privlači nekaj drugega. V bistvu se do nedavna nisem kaj posebno navduševal nad HDji.

Potem se pa zgodilo 2 X ..

... udeležil sem se licitacije slik, katere so kupovali člani "Lipe" in celoten denar licitacije je šel za Dom invalidnih otrok iz Kamnika.

Tam

sem videl, da te ljudi druži nekaj drugega, in da so HDji le nek simbol njihovega druženja. Videl sem, da gre za uspešne in po drugi strani neegoistične ljudi. Še najbolj me je pa presenetila njihova komunikativnost in nenadutost, kar jim v glavnem očitajo. Skratka izbrana družba v kateri človek res uživa. In ne nazadnje - med njimi je nenavadno veliko relativno mladih, ki imajo v garaži tudi kakega japonca. Moje navdušenje nad njimi je še podkrepilo to, da NIHČE od njih ni niti enkrat samkrat rekel kaj slabega o moji Yamahi XJR1300, katero sem takrat voziw ys.

Prima punce in fantje.

:worship:

(s tem nočem reči nič slabega o drugih moto-skupinah)

Po

drugi strani pa je HD naredil motor, ki me je resnično fascinirow - tistega Nightsterja, katerega sliko sem objaviw.

:wub:

Objavljeno

No, saj. To pa je sploh vidik, ki ga ljudje ne poznajo in morda celo nočejo poznati. Lepo si tole napisal.

Objavljeno

kakšno zvezo pa ima Buell s supermotom?

kolikor

se spomnim je bilo govora o

"vozi kot" .. mišljena je bila lahkotna vožnja

po ovinkih Dolomitov .. a ni bilo tako?

sviranjeqrcubrezmejapress

Objavljeno

je bilo.

ampak še vedno ne vem zakaj si omenil Buella.

kakšno zvezo ima s supermotom?

se vozi bolj lahkotno kot ostali naked/sport motocikli?

Objavljeno

je bilo.

lastniki trdijo, da se ..

Objavljeno

je bilo.

BAJE da je super za vozit ker ima zelo nizko težišče (olje je npr v okvirju) in da je edina škoda da ima podhranjem HD agregat noter z vidika športnosti, po drugi strani pa ga to najbolj loči od vseh ostalih.

si ga že dolgo želim probat :grim

Objavljeno

kakšno zvezo pa ima Buell s supermotom?

Prav nobene. Buell je preprosto povedano HD v drugačni preobleki in bolj cestnega videza.

Objavljeno

BAJE da je super za vozit ker ima zelo nizko težišče (olje je npr v okvirju) in da je edina škoda da ima podhranjem HD agregat noter z vidika športnosti, po drugi strani pa ga to najbolj loči od vseh ostalih.

si ga že dolgo želim probat :grim

Če se ne motim je gorivo v okvirju, a olje v nihalki.

Prav nobene. Buell je preprosto povedano HD v drugačni preobleki in bolj cestnega videza.

Buell ima cca 101km a Sportser cca 67 km. Torej načelnoma je res,da je agregat od HD ja ampak gre za popolnoma drug motor z drugo filozofijo in zasnovo. Buell je bližji Ducati Monsterju, Voxanu, Speed Tripleu, Yamahi Bulldogu, kot pa Harleyu...

Objavljeno

Novi Nightster je prav luštkan. Tu me sploh ne zanimajo konji in lega, ker bi ga imel za gledati in poslušati.

No ja, kdaj pa kdaj bi se že zapeljal, samo prav daleč ne, ker čas več ne dopušča. Ali kdo ve, če se ga bo dalo pri nas dobiti in za koliko? Kako bi bilo s homologacijo, če bi ga pripeljal iz ZDA? Najbrž bi se dalo kak Euro prihraniti.

Objavljeno

no moje osebno menje glede HD. ko ne veš več kaj bi si kupiš 300kg kromanega železja.

Objavljeno

Mogoče boš po 30 letih na motorjih drugače razmišljal. Imel sem celo vrsto GSXRov, CBRov in podobnih dirkalnikov, zdaj pa ni več časa in obstajajo tudi druge obveznosti in hobiji. Hitrost ni več toliko pomembna, prav tako se ne mislim voziti prav veliko. Če bi se še veliko vozil. bi nabavil Gold Winga ali BMWja, Pan Europo sem že imel in se z njo vozil vsak dan 100km daleč v službo in nazaj. Motor bo zdaj samo za redko veselje, kar pa Harley nudi, predvsem mi je všeč zvok ter navor. Da se razumemo, prav vsi modeli mi niso všeč ta Nightster pa je ravno prav retro, da mi je.

Objavljeno

Mogoče boš po 30 letih na motorjih drugače razmišljal. Imel sem celo vrsto GSXRov, CBRov in podobnih dirkalnikov, zdaj pa ni več časa in obstajajo tudi druge obveznosti in hobiji. Hitrost ni več toliko pomembna, prav tako se ne mislim voziti prav veliko. Če bi se še veliko vozil. bi nabavil Gold Winga ali BMWja, Pan Europo sem že imel in se z njo vozil vsak dan 100km daleč v službo in nazaj. Motor bo zdaj samo za redko veselje, kar pa Harley nudi, predvsem mi je všeč zvok ter navor. Da se razumemo, prav vsi modeli mi niso všeč ta Nightster pa je ravno prav retro, da mi je.

dobr si rek glas pa lepota ,ampak stil je še potem

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!