motofrik Objavljeno Avgust 12, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2007 To pač ne sodi v servis japonskih motorjev ...; če sploh katerih?! Veš, če imaš motor malo dlje časa, ali prevoziš ''malo'' več kilometrov, pride potreba za menjavo omenjenih delov, razne nastavitve ventilov... Če pa se ga menja takoj, ko pride ven novejši model, pa seveda ni potrebe za omenjenimi menjavami... :whistle: Če se hočeš voziti še nekaj časa...
Guest zkuna Objavljeno Avgust 12, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2007 Še to vnesem, ker sem že napisal; potem pa dovolj off-topicov. HD je dober in temu je težko oporekat ... Od tistih časov je vse napredovalo - motorji in ostalo. Tedanji motorji so bili prilagojeni tedanjim razmeram (niso se vrteli na 15.000 rpm) in Ina delta 5 vsekakor ni naredila toliko škode, kot bi jo danes v enem SS s 1000+ ccm. Drugače pa si skočil po olje v Trst, ali pa v Avstrijo .... Mislim, da so se tedaj ljudje VELIKO bolj znajdli, kot danes, ko imaš vse pred nosom, razen tistega kar res rabiš. Itak si moral nekam po nadomestne dele (filtre? svečke?), pa si še olje kupil. Verjetno oz. kar sigurno pa je, da je marsikateri tedanji hišni mehanik VELIKO bolje obvladal svoje delo, kot ga današnji pooblaščeni pseudo profesionalni serviserji. Pa še nekaj je res: danes je veliko bolj verjetno, kakor nekoč, da boš kaj zjebal, če boš sam brbal. Če pa veš kaj delaš, je še vedno to najbolj ustrezen način servisiranja! Problem je samo garanacija ...
vojak25 Objavljeno Avgust 13, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2007 Sem peljal en krog Fat boya, če bi imel protezo, bi mi jo vem vrglo.. :kva1: :kva2: :lol1: :lol1:
Janis Objavljeno Avgust 13, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2007 (popravljeno) Fat Boya mora pač peljat en taprav dec, kar tko ,vsak smrkovc ga pa res ne more obvladat. Popravljeno Avgust 13, 2007. Popravil Janis
motofrik Objavljeno Avgust 13, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2007 No, ja, mojih 94 kil bi že moralo biti dovolj..., lastnik jih je imel čez 100. :whistle: Pa ni mišljeno v negativnem smislu,- to so bile dobre vibracije. Good vibrations... :OK: Glas pa tak, da so se v krogu 400 metrov obrnili, ko sem privil ročico plina. Ja, to zmore samo Harley. Pa Ducati. :yes:
Robertos664 Objavljeno Avgust 13, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2007 to zmore vsaka V2 mašina z ustreznim loncem :naughty:
motofrik Objavljeno Avgust 13, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2007 Harley ima specifičen glas, pa naj ima originalni ali odprt izpuh. Isto velja za Dučeja.
Guest Brumer Objavljeno Avgust 13, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2007 Harley ima specifičen glas, pa naj ima originalni ali odprt izpuh. Isto velja za Dučeja. Pa za ARANA tudi (kdor ga oozna) včasih poganjal cirkularje,mlatilnice itd,itd, :worship:
TBoxer Objavljeno Avgust 13, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2007 Si pozabil dodat mešalce za beton. cca.1100 ccm cca.1100 rpm cca. 10ks 5L kurilca/12h lp
Guest Brumer Objavljeno Avgust 13, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2007 No, ja, mojih 94 kil bi že moralo biti dovolj..., lastnik jih je imel čez 100. :whistle: Pa ni mišljeno v negativnem smislu,- to so bile dobre vibracije. Good vibrations... :OK: Glas pa tak, da so se v krogu 400 metrov obrnili, ko sem privil ročico plina. Ja, to zmore samo Harley. Pa Ducati. :yes: Pa kako moreš Dukatija primerjat s Harleyem,res da ima dva cilidra ampak 2X tolk obratov. Harlyjev glas lahko primerjaš z npr: Jamaho virago 750 ali 1100 ali Dragstarjem,daj Harliyev ror gor(al pa pri Viragotu vse ven pober iz auspuha-kot naredijo pri Harleyu-dosti več neznajo) in boš misli,da laufa Harley. :worship:
motofrik Objavljeno Avgust 13, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2007 Nisem ju primerjal, ampak sem le omenil, da imata specifičen glas,- vsak v svojem rangu motorjev seveda. Oprosti, brumer, ampak kaj veliko različnih V-mašin pa nisi slišal...? Verjemi, da se da ločiti po glasu med Harleyem in ostalimi japonskimi V -mašinami, pa naj imajo svoje ali odprte, ali pa kar Harleyeve izpuhe. Pa s tem nikakor ne trdim, da so japonski slabi, da ne bi kdo to mislil. Nekako najbližji mu je še Intruder 1400..
vojak25 Objavljeno Avgust 14, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2007 daj Harliyev ror gor(al pa pri Viragotu vse ven pober iz auspuha-kot naredijo pri Harleyu-dosti več neznajo) in boš misli,da laufa Harley. :worship: :lol1: :lol1: hehe se ne bi mogu bolj strinjat. Sej če kdo gleda oddajo na discovery chanel, American chopper ti je takoj jasno k vidiš kako sestavljajo motor pa kako rore naredijo, prosto po prešernu :slap:
Robertos664 Objavljeno Avgust 14, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2007 v bistvu naredijo samo prazne rore brez kakšnih dušilcev (vsaj videt jih ni). pol pa ni čudno da ropota v tri krasne.
motofrik Objavljeno Avgust 14, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2007 vojak25, na Discoveryju gledaš OCC verjetno. In na osnovi ene dokumentarne serije bi sodil o vsem...? Ah, se mi ne da več razpravljati. Kar ne vidiš, še ne pomeni, da ni.
GREY WOLF Objavljeno Avgust 14, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2007 vojak25, na Discoveryju gledaš OCC verjetno. In na osnovi ene dokumentarne serije bi sodil o vsem...? Ah, se mi ne da več razpravljati. Kar ne vidiš, še ne pomeni, da ni. Jep, če ne veš ne boli.
GREY WOLF Objavljeno Avgust 14, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2007 Če bi na Drag starju pobral vn dušilce, bi me someščani linčali. obalnamestapress
andi1 Objavljeno Avgust 14, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2007 ... Nekako najbližji mu je še Intruder 1400.. A sm lahko tvoj prjatu ? :beer2:
xr800 Objavljeno Avgust 14, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2007 Če bi na Drag starju pobral vn dušilce, bi me someščani linčali.obalnamestapress Če si pa motorist in ne bajker...... :naughty: :whistle:
GREY WOLF Objavljeno Avgust 14, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2007 Če si pa motorist in ne bajker...... :naughty: :whistle: Hebat ga, bolje čitav motorist nego pretučen bajker :worship:
xr800 Objavljeno Avgust 14, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2007 Hebat ga, bolje čitav motorist nego pretučen bajker :worship: Right.... :closedeyes:
bmw Objavljeno Avgust 14, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2007 :lol1: :lol1: hehe se ne bi mogu bolj strinjat. Sej če kdo gleda oddajo na discovery chanel, American chopper ti je takoj jasno k vidiš kako sestavljajo motor pa kako rore naredijo, prosto po prešernu :slap: in zakaj hudiča še ,nobenemu ni uspelo prekopirati zvok harley-a?.............hint: nekaj je v navezi z cilindri in bati, ter hodi batov.....
Ice Objavljeno Avgust 14, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2007 mogoce kot cilindrov, zamik oces na ojnici, itd. ? :P
GREY WOLF Objavljeno Avgust 14, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2007 Mogoče imajo križno glavo,pa suhi karter...?
andi1 Objavljeno Avgust 14, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2007 in zakaj hudiča še ,nobenemu ni uspelo prekopirati zvok harley-a?.............hint: nekaj je v navezi z cilindri in bati, ter hodi batov..... Morda zato, ker so danes motorji - z izjemo Harleya - tehnično veliko bolj dovršeni, drugačno je izgorevanje itd. itd. Moderna tehnologija in elektronika pač naredita svoje. Seveda bi lahko prekopirali hod in premer bata, pa vodila za ventile, itd. in dobili Harleyev zvok, ampak (naj mi lastniki HD-jev oprostijo) to bi bil korak nazaj, samo zvok pa motorja ne prodaja. Mora biti zraven vsaj še legendarno ime. Kar HD seveda je!
kađiva Objavljeno Avgust 14, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2007 največ k zvoku HD-ja pripomoreta samo 2 ventila na cilinder,...velika večina japonske konkurenca ima 4 na valj ;) sicer pa po mojem mnenju je edini konkurenčen japonc Yamaha 1600 Wild Star, tko po obliki kot po zvoku... :worship: za moje potrebe bi bil čist dost en old-school Sportster XL1000,...s hardtail gištelom in mal daljšimi vilicami :rolleyes: :) ...sej bo nekega dne...do takrat bomo pa še mal na Faaker See hodil firbcat :P
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se